yok artık Ronaldinho.. :p
Trabzonspor'u pek bilmem ben şu anda, hangi bölgelere eksikleri kaldı ? :D
Printable View
yok artık Ronaldinho.. :p
Trabzonspor'u pek bilmem ben şu anda, hangi bölgelere eksikleri kaldı ? :D
Çok iyi bir kadro kuruldu ama üstüne basa basa söylüyorum Tony Slyva yada ondan daha iyi bir kaleciyi kadromuzu katmalıyız yoksa yazık olur bu takıma.Bu kadar emek harcanmış ortada ciddi paralar dönerken kalemizi 2 genç ve tecrübesiz oyuncuya bırakırsak ilerde çok büyük sorunlar yaşarız.Hadi başkanım halledin şu Tony olayını da kapatalım transfer sezonunu..Ben rakip ataklarda, kornerlerde , frikiklerde gözümü kapatmak ve tedirgin olmak istemiyorum..
Zaten Tony ya da daha iyi bir kaleci dedim.Ama internetten izlediğim kadarıyla kalesinde güven veren birebirde başarılı bir kaleci görünümünü verdi bana bana kalırsa kulubüyle olan sorununu halledip bir şekilde bu kaleciyi almalıyız ha bulunabilirse daha iyi bir kaleci de olur. Frikik yan top diyorsun da Türkiye Liginde bu tarz goller ya da pozisyonlar çok olmuyor ki .
nasıl oldu şimdi trabzonsporun durumu nasıl bi taktik uygulayacak ersun hoca merak edıyorum bu transferler ile ...
muhtemel taktik -1
--------tolga ---------
song-egemen-giray-cale
---------colman
------selçuk-zafer
yattara-------------barış
---------gökhan
muhtemel taktik - 2
--------tolga-----------
song- egemen- giray- cale
yattara-selçuk-colman-zafer
----gökhan- isaac promise
muhtemel taktik - 3
--------tolga-----------
song- egemen- giray- cale
yattara-selçuk-colman-barış
----------zafer
---------gökhan
yedek takım
----------onur-----------
tayfun-ceyhun-fatih-sami
--serkan-adnan-hüseyin
--------abdülaziz
-------eren--umut
haricinde yakup kaleci
ismail özeren defans sol
bugra erdoğan - defans orta saha sağ
Zafer Aydoğdu – defans -
Mustafa Yumlu – defans -
Selçuk Yıldırım – orta saha -
Zafer Cansız - defans
ergin keles -- forvet
ferhat çökmüş - defans ortasaha
bide gelmeyi başarırsa tony sylva - kaleci
gerçekten kadro derinliği olmuş oldu yıllardır ilk kez...
sanırım tek forvetli taktiği deplasmanlarda çift forvetli ve forvet arkalı taktiğide sahamızda dener .. bilemiyorum şimdiye kadar yapılan transferlerden bu taktikleri çıkarabildim... alınan oyuncuların özelliklerine göre .. doğru aslında song en iyi defansın ortasında oynuyor ama ben sağında oynamasından yanayım çünkü egemen ve girayın birbirlerini ezberlemelerine ihityacımız var sürekli beraber oyanamalılar ...
Artık Isaac Promise transferinden sonra Ersun Yanal'ın çift forvet oynatacağı ortadadır.Yoksa tek forvet oynayıpta Umut ve Isaac'ı yedek bırakmak lükse kaçar.Yıllardır özlediğimiz bir tabloyla karşı karşıyayız.
Herkes belli başlı oyunculardan bahsediyor ama Gerede Kampında anlatılanlara göre Sami fırtınası esiyormuş..Bence Ceyhun,Sami,Fatih,Buğra vs gibi genç oyuncularımızdan en az 1 tanesini ilk 11'de görebiliriz.
Diğer bir izlenim ise Colman ve Cale için ikisi adınada çok olumlu referanslar var yani bu oyuncuların izlenipte alındıkları ortaya çıkıyor.Ben özellikle Colman'dan çok umutluyum.
Kaleci transferinden de umutluyum ben yoksa iyi kötü Jefferson gönderilmezdi diye düşünüyorum.Ayrıca Yakup da bu sene bizimle olmayacak galiba.Kötü oynadığımız maçlarda bizi ipten alabilecek bir kaleci şart başka söze gerek yok.
Evet abi..Colman'ı taraftarlar en iyisi olarak belirtiyordu kampın..Ayrıca Cale'nin de tekniğine hayran kalmışlar..Cale hakkında şüphelerim vardı fakat gerek Ersun Hoca gerekse Sadri Başkanın olumlu referansları biraz rahatlatıyodu beni kamptanda olumlu haberler gelince..:) Bomba gibi geliyoruz..
7rtmeyiz.. ;)
Evet kesinlikle öyle ...
çıplak gözle yaklaşık 1 saat izledim 3- 4 gün önce . top adeta ayağına yapışıyor topu vermiyor kolay kolay . tekniği üst düzey topa vuruş şekli felan benim çok hoşuma gitti ...ya bu akşam yada yarın akşam bidaha gidicem .. bu sefer biraz daha fazla kalıcam uzun uzun inceleyeceğim. burdan sizede anlatırım.. şimdiye kadar gördüğüm kadarı ile ..
1- arkadaşlık kaynaşma ve samimiyet üst düzey
2- çalışma arzusu üst düzey ( kaytarmaya çalışan yok :-) .. )
3- hırs çok güzel
4- eskiler yenilere nazaran daha ağır ve isteksiz görüntü veriyorlar ..
Ayrıca çoğu yerde aynı yorumları görüyorum deniliyor ki bu kadar çok transferle uyum sorunu yaşanır ellerinde patlar vs..
Şimdi geçen sene ki kadronun hali ortadaydı Yattara , biraz Umut ve geleceği olan Barış Memiş hariç elle tutulur oyuncularımız yoktu.Böyle bir takıma elbette ki bu kadar oyuncu transferi gerekliydi.Yoksa o kadroyu koruyup 2-3 tane dünyanın en iyi oyuncularını getirsen de hiçbir faydası olmaz.Öncelikle takımı Ziya Doğan'ın bıraktığı 2.sınıf topçulardan arındırdık yerine hem günü kurtaracak hem de geleceği olan oyuncular aldık. Ve son olarak öncelikle Mahmut Aksu , başkanımız ve transferlerde emeği geçen herkese teşekkürler..Yıllar sonra yeniden havaya girdik taraftarlar olarak , Trabzonspor'un nasıl bir güce sahip olduğunu,son senelerde sözde Anadolu takımlarından farkınız yok diyenlere de en güzel yanıt bu sene transfer döneminde verildi.
Sinan Bolat güzel gider Trabzon'un kalesine :D
Yok Sinan gereksiz olur zaten onun gibi kaleciler var diye transfer yapıyoruz.Ama Sylva bence Tolga'dan çokta fazla artısı olan bir kaleci degil.
Bencede sinana gerek yok . yakup alınmasaydı alınabilirdi. ama tolga onur ve yakup kesinlikle yeter.. Casillas örneği var önümüzde 18 yaşında real madrid gibi bi takımın kalesine geçti ve kötü goller yese bile sabredildi oda çok çalıştı ve kimseye vermedi kaleyi şimdiki durumu ortada dünyanın en iyi 3 kalecisinden biri ve henüz 25 yaşında tolgaya ve onura kesinlikle sabredelim. zaten bu yıl şampiyonluğa oynamıyoruz gelecek yılların takımını kurmaya çalışıyoruz sabredicez ve kazanıcaz...
Geçin artık bu Casillas örneğini ya casillas ile Tolga , Onur kıyaslanamaz.
Bu yıl şampiyonluğa oynamıyoruz değil bu tecrübesiz kalecilerle şampiyonluğa oynanmaz mevcut kalecilerin hiçbiri bu baskıyı kaldıramaz .. örneğin Onur gelecek vaadeden bir kaleci olabilir ama 2-3 maç hatalı goller yerse hem Trabzonspor kaybeder hem de Onur'u kaybederiz.
Dün aynı şeyleri Bmn'de de yazdım.
Trabzonspor Şenol Güneş'ten sonra adam gibi 1 tane kalecisi olmamıştır..
Bakınız son 10 senelik dönemde
bjk - Cordoba
gs - Mondragon - Taffarel
fb - Rüştü
Peki yaTrabzonspor ???
Metin Aktaş
Bülent Ataman
Petkovic
Jefferson
Hasan Sönmez
Milosevski
Tolga Zengin
Ahmet Şahin vs..
hiçbiri de kafaya oynayacak takımın kalecisi olamaz..
Yani böle düşünenleri anlamıyorum kaç senedir 1 tane adam gibi kalecimiz yokken , en büyük zaafımız kalecilerden yana olmuşken hangi akla hizmet Tolga ve Onur ile yola çıkılsın.
Şart abi şart bu takıma tecrübeli bir kaleci şart..
Defans bloğu arkasını sağlama almak ister gerisinde güvenilir bir kaleci gerek defansı gerek bütün takımı gerekse de tribünlere güven verir.
Şimdi Song arkasında oynayan Tolga'ya , Onur' a mı güvenecek allahaşkına..
Transfere 27 m Euro harcanmış 50 Trilyondan fazla para.. Her bölgenin alternatifi bulunur ama bir takımın kalecisi o takımın %50 sidir.Sol açık,sağ açık , defans , forvet buralara adam kaydırabilirsin ama kale mevkisi böyle değil işte.. Benim kalecim maç kurtaracak , takım kötü olduğu zaman ön plana çıkıp takımını ipten alacak ..
Gol atmak çok zor değil geçen sene Ayman'da gol atıyordu sonuçta .
emrah yazdıklarında haklısın bakalım ama tony ıcın ısrar etmıo yomnetım acaba baska bı sı mı var yoksa yıne bı bombamı patlıcak
Emrah Abiye katılmakla beraber yeni bi haber ekleyeyim dün yerel basında çıktı haber daha sonra DHA taşıdı gündeme ve bu da ligtv.com.tr den..
Trabzon'da transfer bitmiyor
Transferde bu sezon öncesi 23 oyuncu ile sözleşme imzalayan Trabzonspor, geleceğe yönelik de transferler yapıyor. Bordo-mavili kulüp, Belçika Ümit Milli Takımı'nda da forma giydiği bildirilen, Christian Brüls ile anlaşma sağladı.
Hollanda ikinci liginde mücadele eden MVV Maastricht Kulübü'nün, Trabzonspor ile anlaşma dahilinde Belçika'nın Eupen KAS takımdan Brüls'ü aldığı bildirildi. Brüls'ün, 1 yıl MVV Maastricht takımında forma giyeceği ve gelecek yıl da Trabzonspor'un bu oyuncuyu alma hakkının bulunduğu belirtildi. Böylelikle, bordo-mavili kulübün Brüls'ün transferini, Hollanda kulübü üzerinden yaptırarak, daha uygun bir rakama gerçekleştirdiği kaydedildi.
Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, 20 yaşında ve 1.84 boyundaki ileriye dönük orta alan oyuncusu olan Brüls'ü, Hollanda takımının başka bir takımdan transfer ettiğini belirterek, ''Bu futbolcu, bir yıl bu takımda forma giyecek. Futbolcuyu alma hakkımız var. Kulübüne cüzi bir ödeme yapıldı'' diye konuştu.
Eger haber dogru ise genç oyuncu ile sözleşme imzalanmış fakat bu sene oyuncu MVV Maastricht 'te forma giyecek..Seneye takıma katılacak..
denizde kum bızde transfer:D
kim bu adam tanıyan varmı ?? fm de adı cısmı varmıdır ?? caps lı bilgi verebilecek biri varsa müteşekkir oluruz ..
N.A Dönemlerinde transfer dönemi uzasa da 1-2 oyuncu alabilsek diye temenni ederken Sadri Baba döneminde artık kapansın şu transfer dönemi yeter daaa der olduk..Beni de all Sadri Baba beni de .. :D
Brüls olayı nedir bilmiyorum ama işte Brüls
http://assets.rug.be/img_art/site/im...98A04979CB.gif
biri trabzonu durdursun :) bence tek sorununuz kalede kaldı onuda çözerseniz bu sene degilde seneye kesin kafaya oynarsınız. Forvetiniz iyi oldu ben umutu begenmiyordum promise ve gokhan super oldu umutta yedekte! defansta song cok guzel oldu. Songu cok seviyorduk aldınız onu simdi onun gibi adam arıyoruz. Helal olsun Trabzona...
Harbiden yahu birisi Sadri başkanı durdursun.:icon_biggrin:
Şaka bir yana Brüls'ü daha önceden duymamıştım ama Ersun hocanın keşiflerinden birisidir mutlaka.
Evet kaleye tecrübeli bir isimi alıp (Tony yada bir başkası) transfer kapatmalıyız artık. Kaleci almayıp ta mevcut kalecilerle yola çıkarsak eğer yazık olur bu kadar güzel transferlere .. Ayrıca sezon bitmeden Sadri Şener ilk önce kalecilerimizden dert yanmıştı Tolga için neler demişti şimdi ne oldu da bu 2 kaleci yeterli görülüyor anlamadım.
Bence Trabzon Cordoba,Gs'li Orkun'u kiralık olarak veya Serdar Kulbilge'yi alabilir.Trabzon bence bu sene uyum sürecini de göze alarak söylüyorum UEFA'ya vs. gider..Seneye veya öbür sene bir aksilik olmazsa şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri diyebiliriz...
Uyum süreci falan hikaye, maya tutarsa şampiyonluk mücadelesini sonuna kadar sürdürürler.Tutmazsa takımda çöküş başlar, bir daha zor transfer yapıp orta sıra takımı haline gelirler...
Bu arada kaanali, ne Cordoba'sı o adam bitti artık.Orkun olabilir ama ben sanmıyorum.Serdar bir takımla anlaşmıştı galiba.Trabzon'un Türk kalecileri zaten iyi, yabancı kaleci lazım;)
Uyum süreci önemli ama dediğim gibi sakız oldu milletin agzında.. lig 22 agustos'ta başlıyor yani bu oyuncular 2 ay beraber olmuş olacak ilk maça çıkarken..
Ayrıca kaleci lazım dogrudur ama Cordoba için artık geç.. Bu saatten sonra Cordoba daha transfer yapmaz..Serdar'da Kocaeli ile anlaştı zaten..Orkun olacagına da Onur oynasın..Onur'un daha iyi bir kaleci oldugunu düşünüyorum..Yabancı ve tecrübeli bir kaleci lazım bu takıma..Umarım Slyva'daki çıkmaz aşılır..Her ne kadar ümidim azalsada..Ama bu yönetimin ne yapacagı belli olmuyor o başka:)
Cordoba yaşıyormu ya ??? :)
LigTv'de alt yazı geçmiş Trabzon Beşiktaş'tan Aydın Karabulut ile anlaşmış ama gitmesine Ertuğrul Sağlam izin vermemiş.Eğer gitseydi çok üzülürdüm.
Bu arada Serdar aslında süper transfer olurdu ama Kocaeli kaptı.
Zafer Yelen yarın imza atacak.
Trabzonspor'un Hansa Rostock'tan transfer ettiği Zafer Yelen yarın imza atacak.
http://www.haber61.net/images/news/zafer_yelen.jpg
Trabzonspor'un geçtiğimiz günlerde 1 yıl opsiyonlu olmak üzere 4 yıllığına anlaşmaya vardığı gurbetçi futbolcu Zafer Yelen, dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelmişti. Ardından Zafer dün gece geç saatlerde Trabzon'a gelerek Zorlu Grand Otel'de kalmıştı.
Zafer Yelen'in avukatı bu akşam saatlerinde Trabzon'a geleceği ve yarın da imza töreni yapılacağı öğrenildi.
Zafer Yelen'den açıklama
Trabzonspor'un yeni transferi Zafer Yelen basının karşısına çıktı ve açık yüreklilikle sorulara cevap verdi.
TRABZON'DA OLMAKTAN MUTLUYUM…
Kendini çok iyi hissettiğini belirten Zafer, “Trabzon'a gelmekten çok mutluyum, yeni sezonda bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” dedi.
TRABZONSPOR'A SÖZ VERMİŞTİM
Transferinde bazı problemler çıktığı için uzadığını kaydeden Zafer, “Biraz bizden, biraz da kulübümüzden kaynaklanan sorunlar çıktı. Ama şuan bu sorunlar aşıldı. Mahmut Aksu ile geçenlerde konuşmuştum o da bana Trabzonspora gelir misin demişti, ben de kendisine seve seve gelirim. Böylece Trabzonu tercih ederek sözümde durdum. Problem çıkmasaydı haftalar önceden Trabzon'a gelecektim ve de Trabzonspor'un kampına katılacaktım” diye konuştu.
TRABZONSPOR SIFIRDAN KADRO KURDU
Trabzonspor'u neden tercih ettin sorusu üzerine Zafer Yelen, “Trabzonspor çok iyi kadro kurdu, sıfırdan bir kadro kuruldu. Ben de bundan dolayı Trabzonsporu tercih ettim, Trabzonsporda herkes kendini göstererek forma savaş verecek. Herkes sıfırdan başlayacak ve herkes kendini göstermesi lazım Ben de kendimi idmanlarda, sahada göstererek hocamın gözüne girmek istiyorum” dedi.
HEDEFİM A MİLLİ TAKIM
Ümit Milli takımda oynadığını anımsatan Zafer, “Türkiye'de hedefim Trabzonspor'da kendimi göstererek A Milli Takıma gitmek. Ben Trabzonspora geldim, bundan sonra futbol yaşantımı burada devam ettireceğim. Kendimi göstererek 3 yıl burada kalmak istiyorum” diye konuştu.
YANAL'IN OYUNCUSU OLMAKTAN MUTLUYUM
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ı tanıyor musun sorusu üzerine de Zafer şunları söyledi:
“Ersun Yanal hocamı tanıyorum ama daha önce görüşemedik. Ersun hoca çok disiplinli, profesyonel çalışan bir hoca. Onun oyuncusu olmaktan son derece mutluyum. Fatih ve CeyhunGülselam ile de konuştum. Onlar da bana Trabzonspor'un çok iyi kadro kurduğunu söylediler Herkes birbirini kısa zamanda sevdi. Çok profesyonelce çalışıyorlar” diye konuştu.
Zafer Yelen son olarak kendini kendini orta sahanın göbeğinde oynayan futbolcu olarak tanımladı.
Selahattin AYDINLI
Kaynak:http://www.haber61.net/images/news_source/10.jpg
Yıllardır frikik golü atamıyorduk doğru düzgün en kötü ihtimal birkaç frikik golü izletir bize... :D
nedense Zafer Yelen'i Trabzon'da görünce içim burkuldu.. :D
Bu kadronun başarıLı oLması için bir kaç sezona ihtiyacı var. Bu yıL zirveyi zorLayacakLarı, çok can yakacakLarı kesin ama ben ŞampiyonLuğa ihtimaL vermiyorum. Tarihte sıfırdan kadro kurup, Şampiyon takım sayısı azdır.
Ama çok sağLam kadro kurduLar. Tebrik etmek gerek.