Yobo son 12 yılda gördüğüm (Lugano dahil) en faydalı stoper. İnanılmaz işler yapıyor. Onun kiralanması sezonun bizim lehimize kırılma noktası oldu. O ve Niang'ın son anda gelişi. Yapılacak en büyük transfer Yobo'nun bonservisini almak olacaktır.
Printable View
Yobo son 12 yılda gördüğüm (Lugano dahil) en faydalı stoper. İnanılmaz işler yapıyor. Onun kiralanması sezonun bizim lehimize kırılma noktası oldu. O ve Niang'ın son anda gelişi. Yapılacak en büyük transfer Yobo'nun bonservisini almak olacaktır.
http://www.footballuser.com/Formatio...erbahce_SK.jpg
kadro böyle olmalı ve gençlere önem verilmeli,rotasyonda kullanılmalı.
Santos satılırsa kaliteli bir sol bek.Sakatlık sorunları yüzünden Dia satılıp kaliteli bir kanat alınabilir.Guiza veya Niang'dan birisi takımdan ayrılırsa bonservissiz Bobo kaçırılmamalı veya uygun alınabilirse Emenike...
yuh mascherano diyor.
benim önerim guiza:D
Yok Artık Krkic :D Olmaz O İş :D
fanatiğin haberi yalan.
Mascherano gelsin başka ne isterim ki..
Kulüp yalanladı 2'sini de.
Daha hala Alex'i koymuyorsunuz ya daha ne diyeyim :)
Öncelikle şunu belirteyimki bizim bir ön liberoya ihttiyacımız yok. Bana göre bize takviye ye de gerek yok. Bana göre bize gereken tek şey Niang ve Güiza yerine, çok kaliteli bir forvet, dünya klasında, savunmayı yarıp geçecek, hızlı ve teknik.
Doğrudan ön libero istemek yanlış olur zaten. Asıl önceliğimiz oyunun iki yönünü de oynayabilen orta saha oyuncuları. Önümüzdeki sezon da bu sezon ki sistemle oynanacaksa eğer; Türkiye Ligi iyi kötü idare edilir ama Şampiyonlar Ligi'nde Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Cristian Baroni üçlüsünün oluşturacağı herhangi bir ikili rezalet sonuçlar doğurabilir. Bence önceliğimiz sol bek ve orta sahanın ortası olmalı.
Selçuk Şahin ve Cristian Baroni'ye kesinlikle güvenilmemeli önümüzdeki sezon. Mehmet Topuz'un bence de Emre ile yanyana oynaması daha verimli olur. Öyle bile olsa transfer gerekli orta sahaya. Selçuk İnan çok yerinde ve nokta bir transfer olur.
Duygusalım biraz, Appiah tarzı bir oyuncu özlemindeyim hala. :)
Selçuk İnan gelirse yedek kalması iyi olmaz, kendisi için kötü olur. Yedek için Selçuk Şahin ve Baroni oldukça yeterli bence. Ama yok her hafta birini değiştirerek oynatacaksa bilemem ama bu şekilde de istikrarın sağlanacağına inanmıyorum..
Asıl ben Alex'in bu sezonki performansına bakıp gelecek sezonlarıda Alex'e emanet edenlere ne diyeyim :icon_eek:
Benim günümüz futbolunda,modern futbolda gördüğüm şey Alex gibi oyunculara yer olmadığıdır.
Size Alex'in bu sezon neden böyle "müthiş" bir performans sergilediğinide açıklayayım isterseniz:
"Daha bu sezon başında Aykut hoca değilmiydi Alex'siz sistem düşünen,gerektiğinde Alex'i kesen?Çünkü Aykut hocada görüyordu takımdaki problemlerin Alex'ten başladığını.Alex yapı olarak kıskanç,çekemeyen bir oyuncu; tek yıldız ben olayım,en iyi ben olayım istiyor.Bu doğal birşey sonuçta en büyük olmak,ön planda olmak her insanın içinde vardır ve Alex'te bunu istiyor.
Ama bu sebeplerle Alex kaç yıldızın başını yedi?
P.V.Hooijdonk'tan başlayarak bu takımda Kezman'ından tutun Anelka'sına,Güiza'sına kaç tane yıldız forvetin başını yemedi mi Alex?
Bu listeye güncel olarak Güiza dahildir.Fenerbahçe'de yıllardır Alex önderliğindeki Brezilyalılar çetesi istediği oyuncuyu oynattı,istemediği oyuncuyu oynatmadı.(Oynatmadı derken yanlış anlaşılma olmasın.Güiza örneğinde olduğu gibi pas atmayarak veya alakasız yerlerde pas atılan oyuncuyu kötü gösterecek paslar atarak oynatılmadı ve inanın Alex gibi bir futbolcu için bunları yapmak çocuk oyuncağı.)
Forvet oyuncusu arkadan(takımın kalanından) pas alamayınca ne yapabilir ki? Yıllardır Fenerbahçe'deki forvetlerin yaptığını yapabilir;takım arkadaşlarından umudunu kesince rakibe tek başına pres yaparak,basarak top kapmaya çalışarak efor sarf eder ve bu sebeple yorulur ve en basit gol vuruşlarını yapamaz ve geçtiğimiz sezonlarda Güiza'nın yaptığı gibi saç baş yolduracak golleri kaçırır...
Ondan öncesinde Kezman ve Anelka'da böyleydi.Özellikle Kezman hakkında o dönem söylenilenleri hatırlayın...
Bu yıldız forvetlerin hepsi bir anda Fenerbahçe'ye gelince kazmalaşmadı ya? Sebebi yukarıda açıkladığım gibidir eforlarını top kapmaya harcadıklarından bitirici vuruşu yapacak enerjileri kalmıyordu.
Bunu en basitinden güncel Güiza üzerinden açıklayalım.Güiza baktığımızda kötü oyuncumudur?
Hızlı,adam geçebilen,duracağı yeri iyi bilen(Semih kadar olmasada),tekniği yüksek,orta açabilen(Kanat oynadığı İspanya maçları ve özellikle İspanya-Türkiye maçında oyuna son dakikalarda kanat oyuncusu olarak girip Türkiye'ye gol attırdığı maç buna güzel bir örnek olabilir) ve çoğu kişi belki katılmasa bile bitirici vuruşları iyi olan bir forvet oyuncusu(dikkat ettiyseniz Güiza'nın attığı gollerin çoğu atılması zor olan goller.Ben özellikle ilk geldiği senelerdeki Rüştüyü aşırtmalarla avlamasını hala unutamam mesela) ve konsantrasyonu maç içerisinde yine bana göre çok iyidir.Bu kadar kaçırmaya,günlerce gol atamamaya rağmen çok kritik maçlarda,çok kritik anlarda attığı gollerle 1-0'da olsa kazanmamızı sağlamıştır.Geçen sene son dakikaya kadar şampiyonluğu kovalayabildiysek Güiza sayesindedir;bu kritik maçlarda attığı gollerin katkısı büyüktür.
Yani Alex önderliğindeki Brezilyalılar çetesi istediğini oynatıyor istemediğini pas atmayarak,yardım etmeyerek,yalnız bırakarak oynatmıyordu.
Aykut hoca bunu fark etti ve Alex'i kesmek istedi ama bunu hemen yapamayacağını gördü.Öncelikle takımdaki Brezilyalıları azalttı ve transferlerini ona göre yaptı.
Sonrasında sene başında Alex'i takımdan kesmeye başladı,takım içindeki rolünü azalttı ve anında Alex'le problemler yaşadı(basında habire haberleri çıkıyordu zaten) ve Alex daha önceleri olduğu gibi Aziz başkana sığındı ama helal olsun burada da Aziz başkana daha önce defalarca yaptığı hatayı yapmadı hocasına güvendi,sahip çıktı ve Alex'e yüz vermedi.Bunun üzerine Alex ne yaptı sözleşmeside bitiyor gidicem havası yaratmaya başladı,menajerler aracılığıyla olsun başka yöntemlerle olsun Brezilyadan kulüplerle görüştüğü bilgisini sızdırdı.Aziz başkan ağırlığını koydu ve çekti Alex'i konuştu eğer düzgün bir şekilde oynayacaksa istediği şartlarda sözleşmesini istediği kadar uzatacağını söyledi ve yaptı.Alex bunun üzerine düzeldi ve şu andaki "müthiş" performansını göstermeye başladı,koşmaya,pres yapmaya başladı.Çok afedersiniz ama şu anda Alex bu sebeple tazı gibi koşuyor.Yoksa önceki senelerde Alex hareket mi ediyordu Allah aşkına? Geçen sene herkes bu sebeplerle Alex artık gitsin demeye başlamadı mı?
Yani sözün özü ben niye böyle bir adama bağımlı kalayım ki? Tamam sağolsun çok güzel işlerde yaptı burada olduğu sürece ama bana göre Alex Fenerbahçe'ye faydadan çok zarar veriyor..."
Böyle uzun bir yazı yazdım kusura bakmayın kafamda bi dünya zaten(yanlış anlaşılma olmasın içkiden falan değil sıkıntılardan,bütün gece boyunca süren bir beyin fırtınasından :D ) normal kafayla oturup yazmakla uğraşmam böyle bir yazıyı ama benim olan olaylardan,gözlediğim,parçaları birleştirerek çıkardığım sonuç bu.Tamamen kişisel görüşlerim ve varsayımlarımdır ve doğruluğunu şu şu parçaları böyle birleştirdim demekten öteye ispat edemem.Size saçma gelebilir eyvallah :D
Bu arada istek olursa Lugano'nun bu sezon neden fazla maç kaçırmadığını,sarı-kırmızı kart görmediğinide açıklayabilirim :D:D:D
Öncelikle şunu söyleyeyimki tamamını okumadım :)
Okudumğum kısımlarla ilgili olarakta yazmak istediğim, Alex'in Güiza'yı çok fazla gol pozisyonuna soktuğunu gördüm, Güiza'nın sadece yorulmasına değil fizik olarak güçlü durumda olmamasınada bağlıyorum, diri bir Güiza çok verimli olabilir Alex'le birlikte, Anelka zaten iyi bir oyuncu gol atsada atmasada her türlü iş yapıyordu, tutulması zordu yıpratıyordu. Hooijdonk diyince Sparta Prag maçında Alex'in muhteşem asisti geldi direk aklıma. Kezman ne bizden önce ne bizden sonra başarılı değildi, Hollanda ligi harici başarılı olamayan oyuncular arasında. Bende bir örnek vereyim, Deivid Alex'in kankasıydı ama oda gönderildi, kilo alması kendine bakmaması bunda etkiliydi.
Herşeyden önce Alex yıllardır attığı gol sayısına yakın birde asist sayısı yakalamıştır. Bu sezonda hem gol krallığında, hemde asist krallığında lider.
Ben Alex'le problemler yaşandığına inanmıyorum, Alex'in yedek kalması az süre alması basının eline direk malzeme oldu. Evet Aykut Kocaman Alex siz bir sistem düşünüyordu fakat zamanla elinde Alex varsa kullanması gerektiğinin farkına vardı. Eğer elinizde Alex yoksa Alexsiz bir sistem düşünebilirsiniz. Malesefki ben 10 numaracılardanım. Alex bu takıma inanılmaz fayda sağladı, istatistikleri alt üst etti, kimsenin yapamadıklarını yaptı, şampiyonlar liginde bile gol krallığına oynadı. Alex Fenerbahçe tarihinin en iyi yabancı oyuncusudur bana göre. Türkiye'de ki futbol otoritelerinin %90'ı Alex'in şu an Türkiye de ki en iyi oyuncu olduğunu söylüyor. Profesyonel ve düzenli yaşamından falan bahsetmiyorum bile. Her iyi takımı sürükleyen bir yetenekli ateşleyici vardır, Fenerbahçe'de bu Alex, Barça'da Messi, Udinese'de Di Natale gibi. Yıllarca Madrid'i ve Fransa Milli Takımını Zidane taşıdı. 10 numaralar önemlidir, futbol tarihinde efsane olabilen oyuncular genelde 10 numaralardır. Tek başına maç alır, kupa kazandırır bu tip oyuncular. Alex'i küçümsememek gerekir.
Takım için bu kadar şey yapan birine bu kadar komplo teorisi kurman bir Fenerbahçe taraftarı olduğunuda düşünürsek enteresan geldi.
bende o yazının okuyabildiğim kısmı kadar şöyle düşündüm vay be bizim KRALEX neler çeviriyormuş :)
@vuque
Alex'le ilgili geçen sene de aynı şeyler konuşuluyordu. Alex artık yapamaz, Alex yaşlandı vs. Ben adım gibi eminim ki Alex önümüzdeki sene de yine takımına en fazla katkı sağlayan adam olacak.
Alex kıskanç ve çekemeyen bir adam olsa asist kralı olamaz. Bu sezon 4. asist krallığına koşuyor. Alex bu sezon Aykut Kocaman'ın kuyusunu kazmadı, Aykut hoca'nın koltuğunu kurtaran adam oldu.
Kaç yıldızın başını yedi diyerek Hooijdonk'tan başlamışsın ancak Hooijdonk hiç öyle demiyor.
Quote:
-AYKUT KOCAMAN'IN ALEX'TEN FAYDALANMA KARARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
Ben Alex’in hayranıyım ve F.Bahçe’ye geldiğinden beri ortaya koyduklarına gerçekten inanmak güç. Tabii ki ben onunla Aykut gibi her gün çalışmıyorum ama bence o hâlâ Türkiye Ligi’ndeki en iyi oyunculardan biri. Oynadığım kulüplerde en iyisi kesinlikle Alex. İnanılmaz bir kabiliyet, vizyon, gol atma ve yaratma becerisi.
Diğer bir isim olan Kezman, zaten düşüşte olan bir oyuncuydu. PSG'de, Zenit'te de mi Alex yüzünden başarılı olamadı da kimsenin adını bile bilmediği takıma transfer oldu ? Güiza evet çalışkan bir oyuncu ama el insaf. Guiza Alex'in attığı pasların %50'sini değerlendirebilmiş olsaydı müthiş rakamlara ulaşabilirdi. En basitinden Lille maçında değerlendiremediği pozisyon belki de tura mal oldu. Ek olarak; Güiza o bahsettiğin özelliklerin hepsine sahip olsaydı Real Madrid'te oynardı. :}Quote:
Sarı Lacivertli taraftarların gönlünde taht kuran Hooijdonk, Brezilya basınına Alex'i övdü.
Hooijdonk Alex'i övdü
Sarı-Lacivertliler'in gönlünde taht kuran Hooijdonk, Brezilya basınına Alex'i övdü. Hollandalı oyuncu Alex için, “Gerçekten harika bir oyun görüşü ve pas yeteneği var” diye konuştu.
Fenerbahçe’nin eski yıldızı Pierre van Hooijdonk, Brezilya’nın önde gelen spor sitelerinden Globo Esporte’deki açıklamasında eski takım arkadaşı Alex de Souza’ya övgü dolu sözler sarf etti. Sarı-Lacivertli kulübün efsane isimleri arasına giren Alex için Hooijdonk, “O çok kaliteli bir oyuncu. Onunla birlikte birçok gole imzamızı attık. Fenerbahçe onu aldığı zaman, sezon başına en az 15 gol atacağımı önceden biliyordum. Gerçekten harika bir oyun görüşü ve pas yeteneği var” diye konuştu.
http://www.youtube.com/watch?v=r2ZEC...eature=related
Anelka'ya gelecek olursak; Anelka'nın asıl amacı hiç bir zaman Fenerbahçe olmadı. Anelka'nın amacı Fransa milli takımı ve tekrar Premier Lige dönüştü. Anelka'nın başarısız olduğunu da zaten söyleyemeyiz. Aldığımız paranın üstünde sattığımız nadir oyunculardan biridir.
Ben Brezilya çetesi diye birşeye inanmıyorum. Ha öyle bir çete varsa da bundan sonra hep çeteler kuralım. Çünkü Avrupa tarihimizin en büyük başarısı o çeteli kadroyla geldi. Benim için aslolan oyuncunun kalitesidir.
Alex'i kimse sevmek zorunda değil.Ama bu takımın hocası taraftarı Alex'le mutluysa kimseye laf düşmez.Heryerde görüyorum böyle 2-3 kişi fikirlerini kabul ettiremeyince direk Alex düşmanlığına bağlıyorlar olayı.
vuque alınmasın ama...
Yazılanlara göre Alex anlaşılan fazlası ile Brezilya dizisi izlemiş. :) Bana göre futbolda 10 oyuncu kupayı kazanmak için koşar ama 10 numara ile o kupayı kazanır.
Yanlış anlaşılma olmasın bir Alex düşmanlığım yok.Bunca yıldır hakkında çıkan haberler,saha içindeki davranışlarından gözlemlediklerim yukarıdaki yazıları yazmama sebep oldu.Haa diyebilirsiniz ki o haberler yanlış o zaman eyvallah derim...
Hocam o konuyu şöyle kısaca özet geçmek gerekirse;
Lugano'nun ne kadar paragöz olduğunu bilmeyen yoktur herhalde?Takım içerisinde arkadaşları bile yıllardır Lugano'nun bu paragözlüğünü cimri,eli sıkı gibi ifadelerle şaka yolluda olsa defalarca belirtmişlerdir.
Aykut hoca'nın en önemli icraatlarından biriside bu sezon bana göre Lugano'nun daha önceki sezonlarda en kritik zamanlarda takımı eksik bırakmasını,ertesi haftaya/lara cezalı duruma düşmesi sorununu görüp çözmesidir.Nasıl çözdüğüne gelirsek Lugano'nun eski sözleşmesi peşin tiko para üzerineydi ve oynasada,oynamasada,cezalıda olsa sakatta olsa aynı parayı alan Lugano sinirlerine hakim olmak için uğraşmayıp sık sık takımı eksik bırakıyordu.
Aykut hoca bunu güzel bir şekilde tespit edip Lugano'nun sözleşmesini maç başı para alacak şekilde ayarladı ve Lugano ile bu sözleşme üzerinden anlaşıldı.
Lugano'da alacağı paracıklarından olmamak için bu sezon kendisine hakim olarak,maç kaçırmamaya çalışarak oynuyor...
Gayette Mantıklı :)
emenike büyük ihtimalle fenerbahçe'de.
kaynak takım arkadaşı.
Niang varken anca yedek bekler Emenike.Kadro derinliği açısından iyi transfer.Semih yolcu büyük ihtimal.Yerli forvetde lazım Fb'ye.
Ben eğer Semih giderse, çok aranacağını düşünüyorum. Takıma katkısı şu an bile az değil, üstüne birde yerine Emenike alınacaksa ve yabancı kontenjanı düşünülecek olursa o mevkide sıkıntı çekebilirler.
Semih sözleşme yeniler, sadece maaşını biraz arttırmak istiyor o kadar.
Niang-Emenike-Semih üçlüsü olur, 3 kulvarda da yeterli olur.
Bülent Ataman fanatiklik yapıyor, Trabzonsporlu olduğunu söyleyerek cümleye başlıyor. Sonucu çekemiyor belli ki, unutmuş Ankaragücü maçında sakatlanıp oyundan çıktığını. Saygısızlık bu yaptığı.
"Fenerbahçe Diarra'nın peşinde"
10 Mayıs 2011 16:05 | NTV Spor ve Ajanslar
İspanyol basını Lassana Diarra'nın Real Madrid'den ayrılmak istediğini iddia etti. Marca gazetesi Diarra ile ilgilenen kulüpler arasında Fenerbahçe'nin de olduğunu iddia etti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/144/lassdiarra_8D6KO.jpg
İspanyol Marca gazetesi, Fransız orta saha oyuncusu Lassana Diarra'nın (26) Real Madrid'den ayrılmak istediğini ileri sürdü.
Habere göre, Diarra ile ilgilenen kulüpler arasında Fenerbahçe de bulunuyor.
Marca'nın haberinde, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Juventus ve Fenerbahçe'nin Diarra ile ilgilendiği ileri sürüldü.
Daha önce Le Havre, Chelsea, Arsenal ve Portsmouth'da oynayan Diarra, 2008'de Real Madrid'e transfer oldu.
Haberde, bu sezon takımda çok fazla forma şansı bulamayan Diarra'nın, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynayabilmek için başka bir takıma gitmek istediği iddia edildi.
Bu sezon birçok maçta Khedira ve Xabi Alonso'nun yedeği olan Diarra'nın Nuri Şahin'in de transfer edilmesiyle gelecek sezon takımda yer bulmasının iyice zorlaştığı belirtilen haberde, teknik direktör Jose Mourinho'nun iyi bir yedek olarak gördüğü Diarra'nın kalmasından yana olduğu kaydedildi.
Fransa Milli Takımı'nın son maçlarında kadroya alınmayan Diarra, başka bir takımda sürekli oynaması halinde kadroya çağrılacağını düşünüyor.
Doğrusya müthiş bir transfer olabilir. Ancak ciddi talipleri var bu konuda şansımız nedir orasıda tartışılır
Nuriyi aldı ya şimdi Real kesin bi tane Realli gelir bize (: (:
ortasahaya alternatif olarak ceyhun gülselam ismi geçiyor. sanırım trabzon da kadro dışı bırakmış ceyhun fener'le anlaştı duyumlarına binaen.
Şu haberleri anlamıyorum. Niye Lass gelmek zorundaki. Niye oyun oynayabilen bir adam alınmasın. Sadece defansif oynayacak adama ihtiyaç varsa, zaten bu işi Selçuk Şahin başarıyla yapar.
Laas Diarra ile ilgilenilmiyor arkadaşlar boşuna çabalamayın.. Asılsız bi iddaa o
lass iyi top yapan, çok koşan bir eleman. selçuk pas özürlü, vizyonu olmayan, formsuzken hiç çekilmeyen bir adam.
tribundergi: Barcelona Scout Ekibi, Pazar günü Ankaragücü karsisinda Andre Dos Santos'u izleyecek.