Scholl'dan Mehmet Ekici'ye övgü
Scholl'dan Mehmet Ekici'ye övgü
Werder Bremen’in yeni transferi Mehmet Ekici, eski hocası Mehmet Scholl’dan övgü aldı. Scholl, adaşının Werder Bremen’de başarılı olacağına inandığını söyledi.
Bild’in haberine göre, Bayern Münih’in eski futbolcusu ve şimdinin alt yapı sorumlusu Mehmet Scholl, eski öğrencisi Mehmet Ekici hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundu. Scholl, Ekici’ye Werder Bremen’e transfer olmasını kendisinin tavsiye ettiğini söyleyerek “Bremen onun için çok uygun. Klaus Allofs ve Thomas Schaaf, orada büyük bir uyum ve vizyonla çalışıyorlar. Şu anda Ekici’nin ihtiyacı olan şey de bu. O halen daha çok genç ve kendisini bazı yönlerden geliştirmek zorunda” dedi.
Ekici öğrenmeye açık
Scholl, 2009-2010 sezonunda 3. ligde çalıştırdığı Mehmet Ekici için “Sadece futbolcu olarak değil, insan olarak da kalbimde ayrı bir yere sahip. Mutlaka geliştirmesi gereken yanları var ancak o buna hazır” şeklinde konuştu.
Mesut kadar hızlı değil ama daha golcü
Mehmet Scholl, Ekici’nin Werder Bremen’de daha önce görev yapan Micouc, Diego ve Mesut Özil gibi futbolcularla aynı sınıfa girip giremeyeceğiyle ilgili olarak da “Mehmet eşsiz bir futbol kalitesine sahip. Teknik olarak mükemmel… Ona her zaman güvenebilirsiniz. Fakat Mesut Özil’den farklı bir yapısı var. Ekici o kadar hızlı değil ancak daha golcü bir oyuncu” yorumunda bulundu.
Thomas Schaaf, Mehmet Ekici için en uygun isim
Thomas Schaaf’ın, Mehmet Ekici’nin gelişimine katkısı olacağını inandığının altını çizen Scholl, “Ekici’ye sorumluluk verilirse karşılığı mutlaka alınır. Thomas Schaaf, böyle genç oyuncularla anlaşabilecek en uygun kişidir” şeklinde konuştu.
Eurosport - Tansu Gürsel
Garra Dembélé SC Freiburg'da
William Kvist Jorgensen Stuttgart'ta
Christian Pander Hannover'da
Gündoğan: İlk onbirde yer almak hakkım
20 Haziran 2011 13:30 | NTV Spor ve Ajanslar
Almanya Bundesliga takımlarından FC Nürnberg'den lig şampiyonu Borussia Dortmund'a transfer olan İlkay Gündoğan, takımda ilk onbirde sürekli bir şekilde yer edinmeye hakkı olması gerektiğini söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/158/il...gan3_W7G4E.jpg
Almanya Bundesliga takımlarından FC Nürnberg'den lig şampiyonu Borussia Dortmund'a transfer olan İlkay Gündoğan, takımda ilk onbirde sürekli bir şekilde yer edinmeye hakkı olması gerektiğini söyledi.
Alman spor dergisi Kicker'de yer alan bir habere göre İlkay, "Burada rekabet daha fazla ama ilk onbirde sürekli yer almak benim hakkım olmalı. Sonuçta Borussia Dortmund beni kadroyu doldurmak için transfer etmedi" şeklinde konuştu.
Orta sahada oynamak istediğini ve Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olan milli futbolcu Nuri Şahin ile mukayese edilmek istemediğini ifade eden İlkay, "O olağanüstü bir oyuncuydu ama ben onu kopyalamak için gelmedim" dedi.
Dergide yer alan diğer bir haberde de Werder Bremen'in sportif menajeri Klaus Allofs'un, takıma yeni transfer olan Mehmet Ekici hakkında, "Ekici bize Gündoğan'dan biraz daha uygun" şeklinde görüş belirttiği bildirildi.
Allofs'un, daha fazla ileriye dönük oynaması sebebi ile Mehmet'i tercih ettiği belirtilen haberde, Werder Bremen'in, Mehmet gibi ileriye yönelik ve oyun kurucu yeteneklere sahip bir oyuncu aramış olduğu kaydedildi.
Mehmet'in, Werder Bremen'den Real Madrid'e transfer olan Mesut Özil'in yerini doldurup dolduramayacağı sorusunun gündemde olduğu, Mehmet'in bu sezon oynadığı FC Nürnberg'deki takım arkadaşlarının, bu futbolcunun sonucu etkileyebilecek bir futbolcu olduğu görüşünü paylaştığı ifade edildi.
Derginin haberinde, "Werder Bremen, Ekici'de doğru tipi bulduğuna inanıyor. Denemeye her halükarda değer" şeklinde ifade kullanıldı.
Wolfsburg Diego İle Yollarını Ayırıyor
Takashi Usami Bayern Münih'de
Alman devi Bayern Münih uzun süredir kadrosuna katmak istediği Gamba Osaka'nın 19 yaşındaki genç Japon oyuncusu Takashi Usami transferine son noktayı koydu.
Japon kulübü Gamba Osaka'nın resmi olarak açıkladığı transfere göre genç oyuncu 6 aylığına Bavyera ekibine kiralandı.
Sözleşmenin detaylarına göre Takashi Usami'nin satın alma opsiyonu da Alman devinde olacak ve B.Münih istediği zaman belirlenen bonservis ücreti karşılığında Usami'nin bonservisini alabilecek.
1992 doğumlu Takashi, alt yapısından yetişip 17 yaşından beri A takımında forma giydiği Gamba Osaka'yla bu sezon 11 lig, 7 de Asya Şampiyonlar Ligi maçına çıkmıştı. Bu 18 maça 3 gol 3 asist sığdıran genç yıldız adayı, 13 Temmuz'daki Kobe maçına kadar Gamba Osaka forması giyecek.
13 Temmuz'daki Kobe maçıyla J-League'deki son maçına çıkacak oyuncu 15 Temmuz'da Münih'e gidip sağlık testlerinden geçecek ve yeni ekibinin çalışmalarına katılacak.
Transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Takashi, "Böyle bir şansı bulunca bu riski almak istedim ve bu transfer teklifini kabul ettim. Takımımı sezonun ortasında bırakmak konusunda da gerçekten çok düşündüm, fakat insanın eline böyle şanslar sürekli gelmiyor. Bu benim için büyük bir adım olacak. İleride Ballon D'or'u (France Football'un dünyada yılın futbolcusuna verdiği ödül) kazanmak istiyorum. Eğer Bayern'de oynama şansı yakalar ve kendimi kanıtlarsam şansım olduğuna inanıyorum." diyerek bu transfer teklifini kabul etme sebeplerini ve kariyer hedeflerini açıkladı.
Manchester City ve İnter'in de takip ettiği Japon oyuncusu hücuma dönük bir orta saha. Kanatlarda ve forvette de görev yapabilen ismin Robben ve Ribery gibi dünya yıldızlarına alternatif olması bekleniyor.
Sporx
B.Münih'e genç İngiliz golcü
Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, Tranmere Rovers'ın golcü oyuncusu Dale Jennings'i kadrosuna katmaya hazırlanıyor.
04 Temmuz 2011 Pazartesi - 16:38
Sporx.com dış haberler
İngiltere 1. Lig takımlarından Tranmere Rovers, Bayern Münih'in genç golcüsü Dale Jennings için yaptığı teklifini kabul etti. Dale'in yakın zamanda Bundesliga ekibiyle sözleşme şartlarını görüşmesi bekleniyor.
ESPN'in haberine göre Tranmere menajeri Les Parry bu transfer hakkında "Bayern Münih Dale için çok iyi bir teklif yaptı. Bizde onun bu fırsatı kaçırmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Parry, "Eğer size Bayern Münih gibi büyük ve tarihi olan bir kulüp teklifte bulunuyorsa bunu kaçırmamanız gerekir. Dale için en iyisini diliyorum."
18 yaşındaki İngiliz futbolcu geçen sezon Tranmere forması altında 32 lig maçında 6 gol kaydetti.
Geçen sezon ligi şampiyon Boruissa Dortmund'un 10 puan gerisinde 3. sırada bitiren Bayern bu sezon kadrosuna Schalke 04'ten Manuel Neuer ve Genoa'dan Rafinha'yı katarken bu futbolcuların yanında Nils Petersen ve Takashi Usami'yi de kadrosuna ekleyerek takımı gençleştirdi.
Alman ekibinin sportif direktörü Christian Nerlinger takımın büyük yol katettiğini söylerken "Çok dengeli bir ekibimiz var, takımımızda zayıf bir bölge bulamam ve planlarımız hala tamamlanmadı." dedi.
Wolfsburg sağ tarafı sağlama aldı
Geçtiğimiz sezon ligde zor günler geçiren Wolfsburg bu sezona iddialı girmeyi hedefliyor. Kadrosunda milli futbolcumuz Tuncay Şanlı'yı bulunduran Alman ekibi, Hasan Salihamidzic'i renklerine bağladı.
05 Temmuz 2011 Salı - 10:08
Sporx.com dış haberler
Almanya Birinci Ligi 'Bundesliga' ekiplerinden Wolfsburg, 34 yaşındaki orta saha oyuncusu Hasan Salihamidzic ile anlaştı. Geçtiğimiz sezonu Juventus'ta tamamlayan Bosna Hersekli oyuncu ile 1 yıllık anlaşma yapılırken, transferin maliyeti hakkında ise bir bilgi verilmedi.
Yeni takımında 11 numaralı formayı giyecek olan Salihamidzic, "Bayern Münih ve Juventus'ta oynadıktan sonra her kulübün benimle ilgilendiği açıktı. Ancak Felix Magath bana oynama şansı vereceğini açıkça söyledi. Şu anda da Felix Magath'ın inşa ettiği enteresan bir projenin parçasıyım" diyerek yeni takımı Wolfsburg'un hocası Felix Magath ile çalışacak olmanın heyecanını belirtti.
Felix Magath ise "Brazzo" lakaplı yeni oyuncusu için, "O kariyeri boyunca her zaman üst düzey seviyelerde futbol oynamış bir isim. Bu transfer ile kadromuz için de derinlik ve esneklik sağlayacak bir imza attık. İnanıyorum ki Salihamidzic'in olgunluk ve deneyimleri bize çok şey katacaktır" diyerek güvenini dile getirdi.
Hasan Salihamidzic kimdir?
Doğum Tarihi: 1 ocak 1977
Doğum Yeri: Bosna Hersek
Boyu: 1.77 m
Pozisyon: Sağ açık / Sağ bek
En Son Takımı: Juventus
Futbola doğduğu kentin takımı Turbina Jablanica'da başlayan Salihamidzic, ilk profesyonel sözleşmesini Hamburg ile imzaladı. Daha sonra Bayern Münih'e transfer olan oyuncu kırmızı beyazlı forma ile altı Bundesliga şampiyonluğu bir de Şampiyonlar Ligi kupası kazandı.