Hawkinsle birlikte diğer yabancılar da kaçacak elden, öyle görünüyor. Seneye sil baştan bir yabancı 5'lisi olacak sanırım.
Kemp ve Erceg zaten gitmişti; kalan 3'lüyü takımda tutmamız gerekiyordu. Ne yazık ki, artık çok zor bu durum.
Printable View
Hawkinsle birlikte diğer yabancılar da kaçacak elden, öyle görünüyor. Seneye sil baştan bir yabancı 5'lisi olacak sanırım.
Kemp ve Erceg zaten gitmişti; kalan 3'lüyü takımda tutmamız gerekiyordu. Ne yazık ki, artık çok zor bu durum.
Galatasaray'dan büyük transfer sürprizi!
Barcelona'nın da talip olduğu Vassilis Spanoulis'e senelik 1.7 milyon euro öneren G.Saray, en iyi teklifi yapan takım oldu. Yunan guard da karar vermek için cuma gününe kadar süre istedi.
02 Temmuz 2012 Pazartesi - 09:50
AMK
Oktay Mahmuti ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına Ergin Ataman'ı getiren G.Saray Erkek Basketbol Takımı, potadaki yatırımlarına son sürat devam ediyor. Daha önce söz verdiği gibi potada hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Başkan Ünal Aysal, dünyada hiçbir takımın ‘Hayır' diyemeyemeyeceği bir dünya yıldızını sarıkırmızılılara getiriyor.
En iyi teklifi yaptılar
BU isim de Olympiakos'un kazandığı Euroleague şampiyonluğunda önemli bir pay sahibi olan Vassilis Spanoulis'ten başkası değil. 1.93 metre boyundaki 29'luk guardı isteyen sarı-kırmızılılar, Avrupa şartlarının üzerinde bir teklif sundu. Dolayısıyla yıldız basketbolcudan olumlu bir yanıt bekleniyor. Spanoulis de gelirse Aslan tam anlamıyla şov yapacak.
Neredeyse yarısı
Kariyerinde sayısız başarı bulunan Spanoulis'e senelik 1.7 milyon euro garanti ücret öneren G.Saray, Yunan yıldızın aklını başından aldı. Barcelona'nın da istediği 29 yaşındaki oyuncu, cuma gününe kadar düşünmek için süre istedi. Katalan ekibinin 1.4 milyon euroluk brüt teklifini düşük bulan Spanoulis'in eline bu teklifi kabul ederse 900 bin euro net para geçecek. Bu da Aslan'ın teklifinin neredeyse yarısı ediyor
Ergin Ataman, Kostas Kaimakoglou'nun yarına imza atmasını bekliyormuş, 2 yıllık teklif yapılmıs Sofo da adaylar arasındaymış.
Spanoulis hayal.Euroleague bırakıp gelmez.
SON DAKİKA!
Ergin Ataman: "Kostas Kaymakoglu'nun yarin imza atmasini bekliyorum" (Gazetta.gr)
Schortsanitis için de uygun oyun kurucuyu bulursak olur tarzı bir cümle söylemiş. Akıllara direk Arroyo geldi :) Bir ihtimal Jeremy Pargo.
Bonsu'nun menajeri Galatasaray ile anlaştık, bonservis sorunun çözümünü bekliyoruz demiş.
Al iste beklediğimiz gibi takım dağılıyor.. Yazik oldu Böyle bur uyum yakalamisken. Yönetim sponsoru şampiyonluğun ardından halletmesi lazımdı.
Hawkins bitmiş diyorlar.Hawkins-Bonsu için yüksek bir bedel alıcak Beşiktaş.Bu yüzden benim gibi çoğu kişi Hawkins yeter diyor.Beşiktaş'ı zengin etmeye gerek yok.
Hawkins, Bonsu, Ersin Dağlı ve Cenk Akyol tamam denilenler. Arroyo da isteniyormuş ama NBA'ye gitmek istiyormuş kendisi.
Bunun dışında, Kaimakoglou, Sofo, Andersen isimleri geçiyor.
Kısa süre içerisinde iyi bir takım kurulacak gibi.
Galatasaray Medical Park'ın çiçeği burnunda koçu Ergin Ataman, önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmak için kolları sıvadı.
Yunanistan medyasına açıklamalarda bulunan başarılı koç, son günlerde gündeme gelen isimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Ataman; "Kostas Kaimakoglou ile anlaşmaya çok yakınız. Oyuncuya iyi bir teklif götürdük. Bu transferde bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Salı gününden sonra bu transferi açıklayabiliriz." dedi. Ataman, Yunan oyuncuya seneliği 1 milyon eurodan 2 yıllık sözleşme önerdiklerini de sözlerine ekledi.
Baby Shaq lakaplı Yunan pivot Schortsanitis ile ilgilendiklerini de belirten Ataman; "Schortsanitis kadromuza katmak istediğimiz bir oyuncu. Fakat pivot bölgesine düşündüğümüz 3-4 aday var. Ne tarz bir guard ile anlaşacağımız bu transferde belirleyici olacak." ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz sezon Panathinaikos forması ile 23 Euroleague maçına çıkan Kaimakoglou bu karşılaşmalarda 7.9 sayı 4.1 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarını yakalamayı başarmıştı. Sarı-kırmızılı ekibin gündemindeki bir diğer isim olan Sofoklis Schortsanitis ise geçtiğimiz sezonu Maccabi Electra formasıyla geçirmiş, THY Euroleague'de çıktığı 21 karşılaşmada ortalama 15 dakika sahada kalırken 8.7 sayı ve 3 ribaund istatistiklerini yakalamıştı.
Steve Burtt Jr. Tofaş'la imzalamış. Kendisi çok büyük bir sokak basketbolu efsanesidir. Özel seyircisi olur. Rucker Park'ta bir maçta 68 sayısı vardır, EBC rekorunun sahibi. Lakabı da "68". Durant geçen yaz 66 sayı atabilmişti.
İsmail Şenol / Twitter
Gider izleriz seneye.
Yahu bu kadar işlere gerek yoktu Galatasaray, direkt olarak Beşiktaş'a sponsor olsaydı o zaman. Bu nedir ? İlk 5'i transfer et, G.Saray'da oynasın.
Bunu nasıl yakıştırıyor G.Saray'lı arkadaşlarım onları da anlamıyorum...
Serbest piyasa.
Parayı veren düdüğü çalar.
Transferde etik olmaz.
Bunlar kişisel fikirlerim, Fenerbahçe'den de Engin'i aldık mesela. Ayrıca daha kesinleşmedi hiçbir transfer belki sadece 1 oyuncu alırız Beşiktaş'tan ya da hiç almayız.
Profesyonel ortamın şartları.:) Kaldı ki basketbolda rakiplerin birbirinden oyuncu alması çok yaygın bir durum.
Beşiktaş Basketbol Şubesi Sorumlusu Abdullah Sözer, siyah-beyazlıların son durumları hakkında açıklamalarda bulundu…
Sponsorluk için bazı şirketlerle görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Sözer, Pops Mensah Bonsu, David Hawkins ve Carlos Arroyo ile yollarını ayıracaklarını belirtti.
İşte Abdullah Sözer’in açıklamaları…
GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
“Şirketlerle görüşmelerimiz sürüyor, ilerleyen günlerde net bir sonuca varacağız. İstediğimiz bütçeyi verecek şirket ile en kısa süre içerisinde anlaşacağız.”
6 TRANSFER YAPILACAK
“6 transfer yapacağız, 3 yerli 3 de yabancı oyuncu alacağız. Transferleri Euroleague kura çekimi sonrasında netleştirip açıklayacağız.”
CARLOS ARROYO GİDİYOR
“Carlos Arroyo’nun Beşiktaş’ta durması çok zor. 2 milyon Dolar istiyor. Ben 2 milyon Dolar verecek olsam gider NBA’in en kral oyuncusunu alırdım.”
HAWKINS GALATASARAY’DA
“David Hawkins geçtiğimiz sezon bizden 600 bin Dolar alıyordu. Bu sene için kendisine 900 bin Dolar teklif ettik ama kabul etmedi. 1 milyon 100 bin Dolar’a Galatasaray’a gidiyor. 3 yıllık da mukavele yapıyorlar. Biz bu paraları verecek olursak işimiz çok zor olur.”
BONSU DA GİDİYOR, ERSİN BELİRSİZ
“Bonsu’ya da teklifimizi yaptık ancak kabul etmedi. O da gidecek büyük ihtimalle. Ersin Dağlı’nın durumu belirsiz ama biz onun takımda kalmasını istiyoruz.”
BONSU VE HAWKINS’TEN 1 MİLYON 200 BİN DOLAR
Beşiktaş, takımdan ayrılacak olan Devid Hawkins’in bonservisinden 750 bin, Mensah Bonsu’dan ise 450 bin Dolar kazanacak. İki oyuncunun siyah-beyazlılara getirisi 1 milyon 200 bin Dolar…
Kaynak: Hürriyet
Ortada usulsüzlükle yada alavere dalavere ile yapılmış yada yapılacak bir transfer yok.Oyuncularınız serbest ve ilgileniyoruz.Suç bizde değil.Suç oyuncularınızı tutamayan yönetiminizde.
Kişisel fikrim olarak 2 yabancı alıp Beşiktaş'ı zengin etmeye gerek yok.Ergin hoca illaki oyuncu alacak Beşiktaş'tan.Hawkins yeterli diyorum.3-4 tane oyuncu alıpta işin suyunu çıkarmayada gerek yok.
Semih Erden Efes'e gitmiş deniyor.
http://www.basketfaul.com/makale/170...lu-efeste.html
Efes korkutucu bir takım kuruyor.
Ben etik dışı birşey demiyorum sadece şunu demek istiyorum;
G.Saray Beşiktaş'tan; Arroyo, Hawkins, Bonsu ve Ersin Dağlı'yı alsa mutlu mu olacaksınız ?
Yani 4'Ü birden veya 3'ü birden gelse ne kadar sevineceksiniz. Şahsen ben bu durumda sevinmekten çok üzülürüm.
Hoca nasıl bir takım kurmak isteniyorsa öyle bir takım kurulmalı. Ergin Ataman'ın en iyi yaptığı şey kadro kurmak deniyor herkes tarafından, benim açımdan sıkıntı yok.
Benim hiç hoşuma gitmeyen bir durum bu. Gelecekse Hawkins, Ersin gelsin madem. Gerek yok Beşiktaş'ı buraya toplamaya.
Saçmalıkta çığır açmış bir durum olur eğer ki bahsi geçen oyuncular gelirse Galatasaraya.Zaten Türk Basketbol tarihinin en burnu hava da koçunu alarak benim için izlemesi zevk olan bir sporu ızdıraba çevirdiler bari daha fazla saçmalamasınlar.Koyu bir Galatasaraylıyım ama ben Beşiktaşlıların yerinde olsam sevinirdim para için takımını bırakıp giden bir koçun yerine olabilecek en iyi koç geldiği için.İnsaf yahu Beşiktaş ı hocasıyla beraber bizim takıma getirmek nasıl bir deliliktir anlamıyorum.Dünya üzerinde başka oyuncu yok hakikatten Bonsu ve Hawkins kadar iyi oynayan.Yazık yahu yazık akbaba gibi saldırmanın alemi yok.Oyuncular gelir geçer geride armalar ve unutulmayan dostluklar kalır.
Ergin Ataman Milangaz ayrıldıktan sonra yeni bir sponsor bulmaya çalışan bir takımı bıraktı.Kaldı ki Ergin Ataman daha önce de Beşiktaşı bırakıp gitmişti.Beşiktaşın EuroLig e katılacağı açıklandığında ' Biz değil EuroLig sevinsin.' demiş bir adam.Sen kimsin ki Eurolig sen geldin diye sevinsin.Senin gibi 10 tane takım var oraya girmek için uğraşan.Ben inanmıyorum Galatasaray taraftarının büyük bir bölümünün yaşanan bu olaylardan sonra mutlu olduğuna.Kimse böyle olsun istemezdi.Ama saolsun Basketbol Şube geçen sene yaşadaığımz tarifsiz tatmini söndürdü.Bel ki de bu sene Euro Cup ' ı alarız ama inan umrumda değl.
Galatasaray hocasını Beşiktaş'a elendikleri için yollamamışmıydı ? Yeni hocasıda Beşiktaş'ı Galatasaray'a getiriyor işte .Yollanmamak için.
Seneye de kime elenirsek Ergin Ataman'ı gönderip yerine onu getireceğiz.
Beşiktaş'ın transfer hedefleri Evren Büker, Tutku, Cevher, Caner Topaloğlu diyorlar. Genel menajer de Haluk Yıldırım olacakmış.
Hahahahah hiç bu kadarını bekliyordum. :zuhaha
Ergin Ataman'ı hiç sevmiyorum. Başarılı olacağına da inanmıyorum, olsak da 1-2 yıllık süreksiz başarılar olacaktır. İnşallah yanılırım ve Melo'da olduğu gibi tüm laflarımı yerim. Benim için sıkıntı yok. Ama yönetimin basketbol yönünden de Ergin Ataman'ın politikasını da hiç beğenmiyorum.