Ribery'den hocasına cevap
Bayern Münih'in Fransız yıldızı Frank Ribery, takımın resmi internet sitesine önemli açıklamalada bulundu.
06 Temmuz 2011 Çarşamba - 23:14
Reuters
Bayern Münih'in Fransız orta saha oyuncusu Frank Ribery, takımın yeni hocası Jupp Heynckes'in kendisi hakkında "Bireysel oynuyor" yorumu üzerine yaptığı açıklamada; kendisinin takım oyuncusu olduğunu söyledi.
Frank Ribery. Bayern Münih kulübünün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Yaptığım bütün her şeyi takım için yaparım. Defansa gidip savunma yapmam gerekirse, geri giderim. Atak yapmam gerekirse, ileri gider atak yaparım. Hiçbir zaman kendim için oynamıyorum, takımım için oynuyorum. Çok fazla gol atmam ama birçok golü hazırlarım" ifadelerini kullandı.
Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Jupp Heynckes, geçen sezon ligi 3. sırada bitiren Münih ekibinin bu sezon daha iyi olacağını umarken, takıma defansif bir oyun nakledeceğini söyledi.
Heynckes ayrıca pazartesi günü Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Bugünün futbolunda, takımın bir fonksiyona ihtiyacı var. Defansif özellikli. Frank Ribery de diğer oyuncular gibi bu düzene uyum sağlamalı" şeklinde konuşmuştu.
Yıldız futbolcu Frank Ribery ise 66 yaşındaki hocası ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi.
Ribery açıklamasında, "İyi bir ilişkimiz var. Eğer hocam ile iyi bir ilişkim olmazsa, benim için zor bir durum olur. Futbolumdan zevk almam ve iyi oynamam" dedi.
Bayern Münih'te 5. sezonunu geçirecek olan Ribery, Bayern Münih'te geçirdiği son iki sezonun ilk iki sezon kadar iyi olmadığını söyledi.
Ribery açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:
"Son iki yıl daha zordu. Bunun büyük bir bölümü benim sakatlık yaşamamdan dolayı idi. Benim için zor zamanlar yaratan bir çok negatif şeyler oldu. Ama ben güçlüyüm. Başımı dik tuttum ve her zaman kendi yolumu takip ettim. Şimdi her şey benim için, ailem için ve Bayern Münih için tekrardan mükemmel."
Trabzon istedi Mainz'a gitti
Trabzonspor'un da transfer gündeminde olan Türk kökenli Malik Fathi, Almanya'nın Mainz Kulübü'ne transfer oldu.
14 Temmuz 2011 Perşembe - 11:16
DHA
Rus ekibi Spartak Moskova'nın Türk kökenli Alman milli futbolcusu Malik Fathi Bundesliga ekibi FSV Mainz'ın formasını bu sezon da giyecek. Geçtiğimiz iki sezon kiralık olarak oynadığı FSV Mainz ile üç yıllık sözleşme imzalayan Malik Fathi için Spartak Moskova'nın 1 milyon Euro bonservis ücreti aldığı belirtildi. Mainz'la anlaşan Malik Fathi'nin ne kadar para alacağı ise belirtilmedi.
HERTHA VE MAİNZ FORMALARINI GİYDİ
Bundesliga'da Hertha Berlin ve Mainz formalarını taşıyan Malik Fathi "Antrenmanlarda iyi hazırlanıp Mainz formasının değişmez 11'inde yer almak istiyorum" dedi. Hertha Berlin alt yapısında yetişen ve 2008 yılına kadar da Hertha'da oynayan 27 yaşındaki Malik, Spartak Moskova'ya 2008 yılında transfer olmuştu. İki kez Alman milli takım forması giyen ve 32 kez de Alman Ümit milli olan Malik, defansın sol kanadında oynuyor.
ANTRENÖR İSTEDİ
Teknik direktör Peter Tuchel'in geçtiğimiz sezon vazgeçilmezlerinden olan genç futbolcu, tekrar Mainz forması giyecek olmaktan memnun olduğunu belirtip, "Takım arkadaşlarımın çoğunu tanıyorum. Benim için fazla zor olmayacak" diyerek hedefinin Alman milli formasını tekrar giymek olduğunu söyledi. Malik Fathi için Türkiye Süper Ligi'nden Trabzonspor ile alt yapısında yetiştiği Bundesliga'nın yeni ekibi Hertha Berlin'de kadrosuna katmak için devredeydi.
M.City'den Bayern Münih'e
Almanya'nın dev kulüplerinden Bayern Münih, Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Jerome Boateng'i kadrosuna kattı.
http://cdn.sporx.com/img/3/2011/boateng-1310639732.jpg
14 Temmuz 2011 Perşembe - 13:35
AA
İngiliz Manchester City takımında oynayan Jerome Boateng, Alman Bayern Münih kulübü ile 4 yıllık bir sözleşme imzaladı. Bayern Münih'in, transfer bedeli olarak ne kadar ödediği açıklanmamasına rağmen, bu miktarın 13,5 milyon avro olduğu tahmin ediliyor.
Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, uzun ve zorlu görüşmeler yaptıklarını, ancak sonuçta savunma için istedikleri Boateng'i aldıklarını söyledi.
Manchester City'nin ABD'nin Los Angeles kentindeki kampında bulunan Boateng'in, sağlık kontrolü için gelecek günlerde Münih'e gelmesi bekleniyor.
Bayern Münih'te Ribery şoku!
Bayern Münih'te forma giyen Fransız yıldız Franck Ribery, antrenmanda ayak bileğinden sakatlandı.
http://www.yukleresim.com/images/580...2124425292.jpg
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te forma giyen Fransız yıldız Franck Ribery, ayak bileğinden sakatlandı.
Bayern Münih Kulübünden yapılan açıklamada, antrenmanda sakatlanan Ribery'nin sol ayak bileğinin alçıya alındığı ve ayağının 5 gün alçıda kalacağı belirtildi.
Ribery'nin gelecek hafta Bayern Münih'in, Almanya Kupası'nda Eintracht Braunschweig'e karşı oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyeceği ifade edilen açıklamada, Bundesliga'da 7 Ağustos'ta Borussia Mönchengladbach'a karşı oynayacakları sezonun ilk maçında Ribery'nin yeşil sahalara dönebileceği kaydedildi.
Derdiyok'un tek derdi süreklilik!
Bayer Leverkusen'in Türk kökenli golcü futbolcusu Eren Derdiyok, performansını sürekli hale getirmesi gerektiğini söyledi.
http://www.yukleresim.com/images/345...0219094960.jpg
Alman Birinci Ligi takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen İsviçre milli takımının Türk kökenli oyuncusu Eren Derdiyok, performansına süreklilik getirmesi gerektiğini belirtti.
Bayern Leverkusen'in, Belçika'nın Genk takımına karşı oynadığı ve 4-1 kazandığı hazırlık maçında 3 gol atan Eren Derdiyok, Kölner Express gazetesine yaptığı açıklamada, kendisine çoğu kez performansını yükseltebileceğinin söylendiğini belirterek, "Performansıma süreklilik getirmem ve teknik direktöre kendimi göstermem lazım" dedi.
Haberde, Bayer Leverkusen'in bir hafta önce Brügge'ye karşı yaptığı karşılaşmada Eren'in, ayağındaki sakatlık nedeniyle iğne yapıldıktan sonra sahaya çıktığı, iğnenin ayağını uyuşturduğu, bu nedenle de iyi performans gösteremediği belirtildi.
Eren'in iyi oynamaya başlamasının sebebinin, özel hayatınındaki değişime de bağlı olduğu ifade edilen haberde, nişanlısı Alev'den ayrılarak yüzüğü çıkardığı ve yeni sevgilisi Kardelen'den güç aldığı kaydedildi.
Kjaer'e transfer izni yok
Bundesliga takımlarından Wolfsburg forması giyen Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer'in menajeri oyuncusunun Almanya'dan ayrılmayacağını açıkladı.
http://www.yukleresim.com/images/421...5739639706.jpg
Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg forması giyen Danimarkalı 22 yaşındaki savunmacının kulübünden ayrılmayacağı belirtildi.
Geçtiğimiz sezon Serie A takımlarından Palermo'dan Wolfsburg'a transfer olan oyuncu için bir başka Serie A takımı Juventus'un devrede olduğu iddia edilmişti. Özellikle Zebraların teknik direktörü Antonio Conte'nin büyük hayranlık beslediği defans oyuncusuna siyah beyazlı formayı giydirmek istediği dile getirilirken Kjaer'in menajeri bu transferin gerçeklemesinin neredeyse imkansız olduğunu söyledi.
Menajer Mikkel Beck, Ekstra Bladet gazetesine yaptığı açıklamada; "Juventus'un ilgisi hakkında herhangi bir bilgimiz yok. Simon kulübün en önemli oyuncularından birisi. Bu yüzden önümüzdeki sezon da Wolfsburg forması giymeye devam edecek." şeklinde konuştu.
Simon Kjaer, 2008 yılında ülkesinin Midtjylland takımından geldiği Palermo'da gösterdiği performans sayesinde Avrupa'nın önemli kulüplerinin dikkatini çekmiş ve 2010 yılında Bundesliga'nın yolunu tutmuştu.
Wolfsburg'dan orta sahaya takviye
Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg, orta sahasını güçlendirmek adına Stuttgart'tan Christian Träsch'ı kadrosuna kattı.
http://www.yukleresim.com/images/902...1898261426.jpg
Almanya Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg, bir başka Bundesliga takımı olan Stuttgart'dan Alman orta saha oyuncusu Christian Trasch'ı kadrosuna kattı.
Resmi siteden yapılan açıklamaya göre 2015 yılına kadar sözleşme imzalayan 23 yaşındaki oyuncu için teknik direktör Felix Magath; "Trasch, Alman futbolcular arasında bu pozisyonun en iyi ismi diyebilirim." şeklinde konuşarak yeni oyuncusundan övgü ile söz etti.
7 defa Alman milli takımı forması giyen oyuncunun yeşil beyazlı ekipte 15 numaralı formayı giyeceği açıklanırken alacağı ücret hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.
Lucas Barrios en az 2 hafta yok
Copa America'da final karşılaşmasında sakatlanan Lucas Barrios'un durumu netlik kazandı. Yıldız oyuncu 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak.
http://www.yukleresim.com/images/908...5247718526.gif
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) şampiyonu Borussia Dortmund'un Paraguay'lı golcüsü Lucas Barrios, 2-3 hafta yeşil sahalardan uzak kalacak.
Borussia Dortmund Kulübünden yapılan açıklamada, Amerika Kupa'sında Paraguay'ın Uruguay ile oynadığı maçta Barrios'un bacağında kas yırtılması meydana geldiği belirtildi.
Kulübün doktoru Markus Braun, Barrios'un sakatlığının geçmesinin 2 -3 hafta süreceğini ifade etti.
Barrios'un bu durumda Bundesliga'nın yeni sezonunda Borussia Dortmund'un 5 Ağustos'ta Hamburger SV ve bir hafta sonra Hoffenheim takımı ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyeceği kaydedildi.
Kaynak : Ntvspor