Ya Emre Güngör gibi yerli bir defans oyuncusu nasıl o paraya satılır aslında para önemli değil nasıl satılır hala hayret ediyorum ya!? Bu kadar saçma bir hamle yazıklar olsun ya.
Printable View
Ya Emre Güngör gibi yerli bir defans oyuncusu nasıl o paraya satılır aslında para önemli değil nasıl satılır hala hayret ediyorum ya!? Bu kadar saçma bir hamle yazıklar olsun ya.
http://a0.twimg.com/profile_images/1...3_n_normal.jpg
GalatasarayDC GalatasarayDC
Bugun hepimiz pazar gununun tadini cikaralim. Dinlenelim. Hem uzun bir is haftasi hemde yogun bir gundem gelecek hafta bizi bekliyor.
Bu da var Kaan :D
Bilip bilmeden konusan ben degilim. Opsiyon konusunda konusmussun da, opsiyon konusunu bilmeden konusmussun. 2 milyon euro diye konusup sozlesmeye 4 milyon euro yazan Adanaspor. Onu gectim, 1 ay evvel televizyonda 4 milyon euro diyip (kayitta var) birden 5.5 istemek ne demek? GS ile gorusmediyse nasil o fiyata cikiyor, o fiyati belirliyor? BJK konusmadan GS ve Adana konusuyorsa ve bir fiyat belirliyorsa nasil bir etiktir bu o zaman?
Ikinci paragrafta tam anlamiyla edebiyat yapiyorsun. Kurallar ve hele ki etik kurallar bellidir ve degismez. Soz konusu yabanci olunca farkli yerli olunca farkli olmaz, boyle sacma bir mantik da olmaz. Bu tamamen sizin olayi farkli yone cekip kabul etmek istememenizden kaynaklanan garip bir dusunce. Bir tecavuz zanlisinin 'ama mini etek giymisti ve cok guzeldi kiz benim sucum degil hemde 1 milyon yil evvel tecavuz cezalandirilmiyordu' demesinden farksiz sizin yaptiginiz.
Gençlerbirliği'nden yedek stoper alacağım diye 4 Milyon yediriyorsam, Gaziantep'ten 2 sene adam gibi faydalanamayacağım yabancıyı 8 Milyon'a alıp o paraları yediriyorsam, direkt ilk 11'ime koyup beni senelerce götürecek yerle stopere 4.5 milyon yediririm. Başkanın karakteri umurumda değil. O Beşiktaş'la yaşadığı gerginlikti. İster Süper Lig'den almışım, ister 2. ligden. O adam 1. ligde olsa fiyatı değişmeyecekti, Serdar'ın Orhan'ın fiyatına bakınca bunu anlıyorum. Bu yüzden vicdanım rahat.
Ne Ersan'mış arkadaş ya sanki Ferdinand'ı, Terry'yi falan alıyoruz. Futbolda etik falan bişey kalmadı parayı veren düdüğü çalar arkadaş. O zaman Man.City ya da Real Madrid'in yaptığıda etik değil. Piyasanın altını üstüne getirdiler harcadıkları paralarla.
Bir oyuncuya fazla para verip almak baska sey, bir kulupte oynamak istedigini belirten bir oyuncuyu ayartmak, 2 kulup gorusuyorken ve birbirine sozleri varken araya girip fiyat arttirmak baska sey. Madem hersey parayla sike-saibe de yapin o zaman.
Senin şu son cümlede yaptığın da duygu sömürüsü. Ne alakası var tecavüzcüyle Galatasaray'ın yaptığının. Kendimi savunacağım diye alakasız şeyler yazmanıza gerek yok. Siz benim 2. paragrafımı objektif olarak okusanız anlayacaksınız. 2 Milyon diye konuşup sözleşmeye 4 Milyon yazan bir Adanaspor nasıl olabilir? Beşiktaşlıların haberi olmadan masanın altında mı yazıyor opsiyonu Adanaspor. Hadi yazdı diyelim, madem 4 Milyon opsiyon neden 5.5 Milyon istiyor bu adam da problem çıkıyor? 4 Milyon verip almak Beşiktaş'ın hakkı. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Beşiktaş'tan sonra Galatasaray Adanaspor'la anlaştı.
Bunun etikle falan alakası yok. Kabullenecek hiç birşey yok. Beşiktaş başkanı benden önce görüşecek anlaşamayacak ben sonradan görüşüp anlaşınca etik olmayacak yok ya. 'ama mini etek giymisti ve cok guzeldi kiz benim sucum degil hemde 1 milyon yil evvel tecavuz cezalandirilmiyordu' şu cümlenin benim anlatmak istediğimle alakası yok. Ben orada şartlardan bahsetmişim. Sen taş devrinden bahsettiğimi filan sanmışsın sanırım tarih kelimesini görünce. Savunduğunuz birşeyi körü körüne savunmayın.
Ersanı silah zoruyla almıyoruz. Adam isterse gelir istemezse "Ben Beşiktaş'a gitmek istiyorum" der size gelir.
öncelikle pektemekin yedek olup olmayacağını ne sen ne ben biliriz hakederse oynar.8 milyon yabancıya yedirdik hadi her sene aynısını yapalım her sene paramızı sokağa atalım.bu mantık bizim eski mantığımız.bakıyorum şimdi size geçmiş.bu şekilde devam edilirse tabata için 8 de isterler ersan için 5.5 te sezer için 7 de.bi haber vardı avrupa liginde çeyrek finalde oynayan 7 takımdan da pahalıydı 3 büyükler ama durum ortada.son olarakta şöyle bi durum var bizde de para yok ama biz başkana borçlanıyoruz tabi ki parasını alacak ama acele etmiyor o konuda siz kime borçlanıyorsunuz yine bankalara mı ? nasıl ödenecek bu yüksek meblağlar Türkiyede Fener dışında stadla forma satışıyla gelir elde eden takım yok en azından onlar kadar yok.Ben galatasaraydan ilk seneleri olduğu için daha ticari hamleler beklerdim getirdikleri görüştükleri futbolculara lafım yok ama bu borcun altından kalkmak öyle kolay değil. belki bizde demirörene olan borcumuzun altında kalırız orasını Allah bilir tabi ki.
İBB Futbol Şube Başkanı İbrahım Akın'la Galatasaray'ın da ilgilendiğini söylemiş.
Ersan Beşiktaş'ta kalmak istiyorum dedi. Emiliano Insua da diyor bunu, Altidore da. Insua'yı yarın biz Liverpool'la anlaşamadık diye Beşiktaş alsa oyuncumuzu ayarttınız mı diyeceğiz.
Hala birbirine sözü varken araya girip fiyat arttırıyorsunuz diyorsun. Biz Beşiktaş başkanı görüştükten sonra görüştük Adanaspor'la. Nereden çıkartıyorsunuz bunu? Kalemci de söylemiş zaten bu dediğimi. Bizim kimseyi ayarttığımız yok. Galatasaray tarihinde de hiç kimse oynamak istemediği halde parayı bastırılıp getirilmemiştir. Ersan Gülüm zaten Fatih Terim kendisiyle görüştüyse filan kariyeri için -ortada kalacağım korkusuyla da- imzayı atmıştır.
Yahu Beşiktaş - Adanaspor transferde görüşüyor diye Galatasaray o oyuncuyla ilgilenmeyecek mi ? . Şimdi biz Drogba ile ilgileniyoruz o zaman Marsilya'nın ilgilenmesi etik olmaz bu mantıkla.
ayrıca düzeltiyim benim etik konusunda bi rahatsızlığım yok sadece avrupa şartlarına göre ederinin yarısına hatta çeyreğine anadolu klüpleri oyuncularını çok güzel kakalıyor biz 3 büyüklerde bunu afiyetle yiyoruz.ben buna karşıyım artık bi dur demek lazım atıyorum biz ersana 1.5 önerseydik siz 2 önerseydiniz de gitseydi.Şuanda 3 büyüklerin ne ersana, ne sezere, ne ne pektemeke, ne serdara orhan şama böyle yüksek meblağlar önermesine gerek yok.piyasayı yükselten biz olduk düşürmesi gerekenlerde bizleriz umarım klüp başkanları bu transfer sezonu sonrasında oturup bu konuyu konuşurlar.
Beşiktaş kendisini isteyen bir oyuncunun takımıyla anlaşamıyorsa bunun sorumlusu Galatasaray değildir. Galatasaray Beşiktaş'ın transferine çomak sokmamıştır. Beşiktaş oyuncuyu alamayınca Galatasaray devreye girip takımıyla anlaşmıştır. Oyuncuyu da ikna ederlerse Galatasaray alır. Galatasaray transfere çomak sokup fiyat yükseltseydi o zaman etik olmazdı.
O yüzden bitmiş gitmiş rezil olmuş bir Galatasaray diğer takımlardan çok iş bitiriyor diye kendi kendinize inanamayıp kıskanmayın. Sonra da gelip burda çamur atmayın. :)
Şu ana kadar kime para saçtık? Ersan'a 5-5.5 Milyon vermekle, Mustafa'ya 4 vermenin ne farkı var? 1.5 milyonla bankaya borçlanıp batacaksak zaten biz bitmişiz. Ayrıca Mustafa'nın gerçekten 11'de oynayacağına inanıyor musun onu da merak ediyorum. Yerli piyasası birkaç senedir böyle yapacak birşey yok bu konuda. Ben Mustafa'yı 3'e mi almak istersin Ersan'ı 6'ya mı deseler Ersan'ı 6'ya derdim. Mustafa her koşulda yedek forvetim olacak. Görünen köy kılavuz istemez. Şunu da belirteyim bu kulüpler büyük kulüpler. Bakmayın borçlarının yüksek olduğuna. Her büyük kulübün/şirketin borçları da büyük olur. 3-5 Milyon'la batacak kulüp değil bunlar. Galatasaray'ın maddi durumunu merak etmeyin. Sizin dediğinize göre hiç yerli transfer yapmayalım ama yapmak da zorunda takımlar. Altyapıdan oyuncu çıkmıyor çünkü. 10 yılda 1 Arda çıkıyor, Necip çıkıyor. Yapacak birşey yok.
Hiç gerek yok İbrahim'e.
aynen öyle.eğer dediğim gibi olsaydı cidden ersan size gitmiş pektemek fenere gitmiş sam bize gelmiş sıkıntı olmazdı.şimdi bu kadar oyuncu alındı yüksek maliyetlere patlayabilme ihtimalleri çok yüksek pektemek olsun ersan olsun yarın bi gün sezer olsun.bu oyunculardan 2 sinin sakatlık birinin de disiplin sorunları var çünkü.ama bunların maliyeti 5.5 yerine 2, 4 yerine 1.5 filan olsaydı koymazdı rahatsız etmezdi.bi örnek vereyim Beşiktaş 3 tane gurbetçi getirdi toplam maliyetleri 2.300 mü ne tutuyor 2 si patlasa 1 tanesi tutsa kar kardır.yavaş yavaş bu mantığa geçiyoruz.aslında bu konularda çok güzel bir örnek Beşiktaş son 10 yılda yaptığımız transfer ve bonservis hataları tüm takımlara ders olmalı.
Bu konuda tamamen katılıyorum, noktasına virgülüne. Bu durum ancak ve ancak altyapının iyi olmasıyla düzeltilir. Çünkü 1 yıl adam almazsın 2 yıl almazsın 3. yıl almak zorunda kalırsın. Anadolu kulübü de satmaz inat eder, yine fiyat yükselir. Bu yüzden altyapıyı üst düzey yapmak şart.
Bir transfer için transfer yapılmadan paranın boşa atıldığı söylenemez. Transfer insana yapılan bir yatırımdır. Hiç ummadığımız transferler yararlı, hiç ummadığımız transferler yararsız olabilir. Paranın çöpe atıldığını belirtmek için oyuncu transfer edildikten sonra belli bir zaman aralığından sonra söylenmesi daha doğru olur.
Heyecan yapmaya gerek yok... Madem futbolcular profesyonelce oynadıkları takımın ezeli rakibini tutarken, kendi takımında oynayabiliyorsa, yöneticiler de hakları gereği, kulübün menfaatleri için, oyuncu transferlerine karışabilirler. Oyuncu eğer şu bu takımda oynamak istiyorum derken başka biri kalkıp oyuncunun bonservisini alırsa, o takımın sorunudur. Olası bir kötü performansı sonucu Ersan ın Beşiktaş ta oynamak isteyeceği Galatasaraylıların ve yönetimin aklına gelmeyecekse sorun yok. Beşiktaşlıların sindiremediği, bu adamı biz bu seviyelere çıkardık, bir bakıma biz keşfettik, şimdi elimizdeki fırsatı kaçırıyoruz konusu... Burada yönetimin iki hatası var... Birinci opsiyonu koydurmamak, ikincisi transfer görüşmeleri için sezon sonunu beklemek. Sezon ortasında bonservis alınmaya çalışılsa Galatasaray ın yönetim kadrosu belli olmadığı için transferle işi olmazdı. Keza Fenerbahçe de yoğun bir şampiyonluk yarışı içinde olduğu için oraları düşünmezdi. Zaten bonservisin alınması için Adanaspor başkanı nı sürekli sezon sonunu göstermesinden, çok şeyi açığa çıkarabilmemiz gerekiyordu. Bana göre şimdi kimse kalkıp ona buna sallamasın. Ben Adanalıyım, yönetiminin içindeyim, sözlere güvenirim demekle olmuyor bu işler işte. Avrupa dan büyük yıldızlar getirsen de Türkiye de böyle yanlışlara düşebiliyor insan. Yine de canı sağolsun Serdal Adalı nın, bize kattıklarının yanında bunlar küçük detaylar.
Sorun da burada zaten.Adanaspor başkanı verdiği sözü tutmuyor.Biz istediği parayı teklif ettik ama şimdi yan çiziyor.Bunun en büyük sebebi de muhtemelen Galatasaray yönetiminin bizimle yaptığı görüşmeden önce Adanaspor başkanına sinyal vermesidir.Yoksa adam daha önce istediği teklifi vermemize rağmen neden sözünden dönsün.Galatasaray'ın,Beşiktaş'ın Adanaspor ile anlaşamamasından sonra devreye girmesi falan hikaye.Böyle olmasa bile Adanaspor başkanın yaptığı etik dışı harekete karşılık Galatasaray yönetiminin bu etik dışı hareketi fırsat bilerek hareket etmesi yine Galatasaray gibi büyük bir kulübe yakışan bir hareket değil.Tabii bu bize göre.Galatasaray'lılar için sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla.Top artık Ersan'da.Quote:
Galatasaray transfere çomak sokup fiyat yükseltseydi o zaman etik olmazdı.
Tecavuz bir orneklemedir, anlamamissan yapacak birsey yok, yeterince acik. Genelleme oldugu belli ve istisna kabul etmeyen bir kural uzerinden israrla istisna yaratmaya calisiyorsun, o yuzden ornekledim.
O sozlesmenin hangi sartlarda yapildigini bilmiyoruz, belki faksla gonderildi, belki onceden hazirlatildi. Sonucta S.Adali farkina varmis ve imza atmamis. 1 ay evvel tum Turkiye onunde 4 milyon euro isteyip 1 ay sonra durup dururken 5.5 isteyen adam sozlesme opsiyonuna yanlis rakam da yazdirir. Birazcik arastirirsan Bayram Akgul'un daha ne vukuatlari oldugunu ve ne kadar sevilen (!) bir adamin oldugunu gorursun zaten. Madem GS BJK'den sonra anlasti, neden istedikleri 4 milyonu kabul etmediler de fiyat yukselttiler.
Etik konusuna da gelirsek, sen 17 yasindasin. Senin etik uzerine bildigini ben coktan unuttum. Denetleme masterimi tamamladim ve 4 aydir ciddi bir denetleme sirketinde staj yapiyorum, tatilden sonra da calismaya baslayacagim. Senin twitter'dan gordugun menajerlerle, CEO'larin arasinda dolasiyorum zaman zaman. Transactions oldugu zaman sozlesmeleri goruyorum, muzakerelerin nasil gizlilikle ve guven ortaminda yapildigini goruyorum. Etik, mental dusunce, bagimsizlik, goruntu, herseyden daha onemli. Basit bir bilgilendirme aciklamasinda bile sirketler aciklamalari ya internetten video ile ya da KAP'a yapiyor ki her hissedar aninda bilgilensin ve etik kurallar cignenmesin. Senin istisna kurallamana gore boyle birsey yapmaya gerek yok, cunku buyuk hissedarlar zaten iceriden alir bilgiyi, kucuk yatirimcilar zaten onemli degil. Ama oyle olmuyor iste. Ac google'i business ethics diye ara, daha iyi anlarsin bu olaylari. Adanaspor'un yaptigi sark kurnazligi'dir, baska birsey degil.
O soruya cevap veremiyorsunuz, konuyu oraya buraya cekiyorsunuz da ondan. Gayet basit bir soru soruyoruz: 2 ay evvel 70 milyonun onunde 4 milyon euro diyen adam neden 2 ay sonra, ustelik oyuncu o 2 ayda birsey yapmamisken, neden o onerilen ayni rakami kabul etmez? Madem ki kimseyle gorusmedi, ilk hakki BJK'ye verdi (kendisi cok etik ya)? Gayet basit bir soru, bu sorunun cevabini istiyoruz, bu kadar basit.
Ayrica Quaresma'yi 7.3'e getiren, Simao'yu 0.9, Almeida'yi 2 milyon euro'ya getiren bir adam opsiyon koymayi mi unutacak? Bunun ne kadar sacma oldugunu siz de biliyorsunuz, ki opsiyon hikayesinin ne oldugunu ben acikladim, televizyonda da aciklamisti S.Adali.
Bir şeyi anlayamadım yalnız. Diyorsun ki ilk istediği fiyatı artırıyor Adana başkanı. Ersan kiralanırken iki takım arasındaki anlaşmaya bilmem ne kadar € verirse BJK oyuncuyu alır opsiyonunu koymayıp sonra edilen bir lafa güvenerek başkana sallamak biraz saçma değil mi? Beşiktaş gibi büyük bir kulübün önlemini alması gerekmez mi? Insua'nın yanlış bilmiyorsam 2,5-3M€'luk opsiyonu var Galatasaray'da. Eğer istenirse bu para L'pool'a verilir kimse karışamaz Galatasaray Insua'yı alır. Beşiktaş'ın da böyle yapması gerekmez miydi?
İşinize gelmiyor işte dostum.Yalan mı? Adana başkanı için Adana yerel basınında çıkan haberden sonra şu işler büyümeden bitirsek keşke diyen sen değilmiydin? Açık bir şekilde Ersan gibi bir oyuncuya ihtiyacınız olduğu için kabullenmek istemiyorsunuz yaptığınızın etik olmadığını.
Çok sıktı bu Ersan olayı kim alıyorsa alsın adam sanki bulunmaz Hint kumaşı.
Ben Adana başkanının yaptığının etik olmadığını söyledim. Galatasaray'ın yaptığının da etik olduğunu. Şu işler büyümeden bitirsek hemen dedim, yine diyorum. Dememin sebebi Ersan'ın daha fazla kafasının karışıp, direnmesinden korkmam. Bundan doğal birşey olamaz. Herkes küçükken tuttuğu, hayali olan takımda oynamak ister. 2 kulübün ilişkisi bozulmuş, Galatasaray'ın yıllar sonra elle tutulur bir stoperi olacak. Galatasaray oyuncunun kafasını karıştırıp deli maaş önerip mi ayartmış ya da uçuk fiyat mı çekmiş Adana'ya? Hayır. Etik olmayan ne burada ?
İstediği parayı verdiyseniz transfer niye bugüne kadar kaldı. Bu fiyata satarım demekle sattım arasında fark vardır. Diğer takımlarında bu tarz bir oyuncuyu kadrolarında düşünmeleri doğaldır. İlla kiralamamız yada ben Galatasarayda oynamak istiyorum demesi gerekmiyor. Adana başkanıda bunu düşünerek fiyat yükseltti. Şunuda rahatlıkla söyleyebilirim. Galatasaray gelip Beşiktaş'ın işini bozarakta oyuncuyu alabilirdi. Parayı kim basarsa o alır. Bakma bende etik olmazdı diyorum ama bunlar bizim kültürümüzün eseridir. Gücün yetiyorsa girer alırsın. Yine Adanaspor başkanı etik dışı işler yaptıysa bunun terbiyecisi Galatasaray değildir. İhtiyacımız olan bir oyuncuyu alırız. Alırken her yol mübah değildir ama gücümüz yetiyorsa kurallar içerisindeyse o oyuncu alınır. Ersan ben Galatasaray'ı istemiyorum derse ve en son transferi Fener bitirirse bizde Fener iş attığı için bizi istemedi mi diyeceğiz. Kim şartları sağlarsa o alır. Demek ki yönetim işi bitirememiş.
Ersan ve Kallström'le kesin anlaşıldı, Reina'da ufak pürüzler kaldı lafları dönmeye başladı.
Beşiktaş Ersan Gülüm'ü hangi tarihte borsaya bildirmişti geçen yıl ?
Evet, bence de hata. Ama opsiyon koymamak ne kadar garipse, oyuncuyu almak isteyen bir kulubun oyuncuyla konusup mevcut kulubuyle sozlesmesini uzattirmasi da gariptir, BJK de bunu Adanaspor magdur olmasin diye yapmistir. Bu bir jesttir ve jestin karsiligi da olmalidir, en azindan olacagina inanmistir. Bazi insanlarin para ugruna sozunu yiyebilecegini, kendini kucuk dusurecegini dusunmemistir. O da bizim yonetimin hatasi.