Emenike transferi bence para için değil.Ya Emenike gitmek istedi ya da başka bir sebep var altında.
Printable View
Emenike transferi bence para için değil.Ya Emenike gitmek istedi ya da başka bir sebep var altında.
Adam gitmek istemekle sonuna kadar haklı bence.Bu da soruşturmadan yediğimiz ilk ciddi darbe oldu.Niang'ın 32 yaşında olduğunu düşündüğümüzde,Emenike hem yaş olarak hem de oyun tarzı olarak takımımıza büyük güç katacak ve uzun yıllar forma giyebilecek bir oyuncuydu.
chemedya Ahmet Ercanlar
Emenike satılmayacak...Bu konuda başka da bir şey söylemeyeceğim.
Kiralanacak ;)
Not:Sadece tahmin. :)
güiza zaten bu sene öyle yada böyle kalacak takimda 4 tane forvet var.. emenikenin iyi bir fiyata gitmesi en hayirlisi olur..
Bence çokta ilginç değil yeni gelmesine rağmen satılması. Bundan bikaç yıl önce de Ayala Valencia'dan Villarreal'e gitmişti,fakat sonra ne olduğu anlaşılmadan Zaragoza'ya transfer olmuştu ordan. Bu yüzden bana pekte ilginç gelmedi.
Bizim için forvet olmazsa olmaz değil.İşin o boyutundan çok Emenike gibi hem faydalanacağın hem ileride kar edeceğin biri neden 3-4 milyon fazlası verildi diye hemen satılır.3-4 milyonu küçümsemiyorum fakat Emenike şuan verilen paradan fazlasına gitme potansiyeli çok yüksek bir oyuncu.Hem faydalanmış olacaktık hem de satışından kar edecektik.Resmi bir ağızdan işin aslını öğrenmek lazım.Bana para değilmiş gibi geliyor.
endişe edecek pek de birşey yok.
---------------------------------------------
chemedya Ahmet Ercanlar
Bu arada kişisel görüşümü ayzdığımı düşünenler olabilir. kesinlikle kişisel görüşlerimi değil yaptığım görüşmelerde söylenenleri yazıyorum
chemedya Ahmet Ercanlar
Bunu söyleyenler kulüpte önemli yöneticiler.
chemedya Ahmet Ercanlar
emenike'nin satılması için tek şart var.Astranomik bir transfer ücreti.Eğer böyle bir para teklif edilirse satılır.Ama böyle bir teklif yok.
O zaman tek sebep şirketleşmeye geçtiğimiz için borsaya bildirmek zorundaydık.
çok saçma... umarım çok yüksek bir teklif gelmiştir.
Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe yönetimi Federasyonla bir görüşme yapmıştı. Soruşturma ile alakalı olarak yorumlandı ama yapılan açıklamada şirket birleşmesi ile ilgili olduğu söylenmişti. KAP'a yapılan bildirim bu yüzden olabilir. Şirketler birleşmiş ve daha önceki statüsünden, KAP'a bildirim zorunluluğu olan farklı bir statüye geçmiş sanırım. Ne kadar doğrudur bilemem ama çeşitli platformlarda Emenike'nin yaşanan süreçte yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Türkiye'de kalmak istemediği yazılıyor.
Emenike gitmek istemiştir. Yönetim de küme düşme halinde satılacağını düşünerek yüksek bir fiyata satmak istemiştir. Veyahut finans çöküşe geçtiği için transferden gelecek 10-15 m € sıcak paraya ihtiyaç vardır. Birşey aramaya gerek yok bence. Yakında Niang, Santos, Lugano, Stoch ve Dia için de aynı haberlerin çıkması muhtemel.
Ayrıca borsa işi çok iyi olmuş. Önceleri kurumsal anlayışımızdan dolayı bir türlü haber alamıyorduk resmi organlardan. Şimdi her olup biten bildirilecek.
Fenerbahçe Spor Kulübü, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildiride Emenike'yi sattıklarını açıkladı.
İşte KAP'a yapılan açıklama:
"Oyuncumuz Emmanuel Chinenye Emenike'nin bonservisinin 10.000.000 Euro (Onmilyon Euro) bedelle Spartak Moskova'ya verilmesi konusunda anlaşmaya varılarak sözleşmesi imzalanmıştır"
hayırlı olsun
Özel şartlar var mı acaba? Sadece böyle ise iyi tarafı 1 ayda 1 milyon € kar, güzel :) Olumsuz tarafları da var tabii ki düşünmek istemediğim.
Eğer işin finansal bir boyutu olsaydı 1 mn için Emenike kesinlikle satılmazdı.Bence oyuncunun kendisi gitmek istedi.Bu duruma cidden üzüldüğümü söylemeliyim,soruşturmadan ilk darbeyi yedik.Emenike takımda çok başarılı olabilecek bir futbolcuydu kesinlikle.
Özel şartlar varsa sonra çıkar meydana.. Kabul edilebilir bi hamle bence..
Ya emenike kendisine iftira atıldığı için kalmak istemedi yada kulüp yavaş yavaş oyuncuları elden çıkarıyor kümeyemi yoksa ?
Ciddiye almıyordum ama Fener düşürülecek gibi ..Hiçbir mantığı yok şu işin adam daha 1 maça çıkmadı ..Karda 5-6 milyon euro olsa tamam ama 1 milyon euro yahu .
Normal bir transfer olmadığı açık. Yakında netleşecektir bazı şeyler.
İçeriden Fenerbahçe'ye "Düştünüz satılacakları düşmeniz resmileşmeden en yüksek fiyata elden çıkarın" gibi birşeyler fısıldanmış olabilir. Çünkü düştükten sonra mecburi olarak satmak zorunda oldugundan şimdi 10'a verdiği oyuncuyu düştükten sonra 4'e anca satabilirsin. Tabii bu da bir tahmin.
Aziz başkanın haberi var mıdır yok mudur bilmiyorum ama tahminim böyle bir kararı ancak Nihat Özdemir'in geçici de olsa başkanlık görevi yürüttüğü bir kulüp verirdi. 1 milyon € için Emenike gibi potansiyeli olan bir oyuncuyu sattılar. Bunun sportif, maddi yönünü de geçtim; kulübün futbol branşında da küçülmeye gideceğinin işaretidir. Neresinden tutarsan tut elde kalıyor. Yazıklar olsun.
Ve Emenike Spartak Moskova'da. Gerekçe olarak Emenike'nin Türkiye'de yaşadığı olumsuzluklardan dolayı burada futbola devam etmek istememesiymiş.
Ben gelen iyi teklif nedeniyle satılacağını düşünüyordum ancak olayın para ile alakalı olmadığı belli.Ortada edilen bir kar yok.Emenike'nin gitmek istediğinide düşünmüyorum.Kampa katıldığında Aykut Kocaman ve takım tarafından sıcak karşılandı.Ama belkide Türkiye'de oynarsam yıpranıcam mantığıyla hareket edip Rusya'ya gitmiştir.
Futbolcumuz Emmanuel Emenike’nin Rusya’nın Spartak Moskova takımına transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Futbolcumuz Türkiye’de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini daha fazla Türkiye’de kalmak istemediğini teknik heyet ve yönetimimize bildirmiş ve ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Bunun üzerine Emenike ile ilgilenen Spartak Moskova takımı ile temasa geçilerek anlaşma sağlanmıştır. Emenike’ye bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
RT @chemedya: Emenike: Yaşımı büyülttüler, tutuklandım. Yaşamadığım olayları yaşadım. Psikolojik olarak bu ortamdan olmak istemiyorum
RT @chemedya: Emenike: Hayatımda ilk kez bir güvenlik sürecine girdim. Hayatımda yaşamadığım şeyler yaşadım. Psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum
Bu arada Emenike için verilen paranın fazla olmadığı da bu transferle birlikte ortaya çıkmış oldu. Tabi şu saatten sonra pek önemi yok ama olay budur. Bir de hala merakla Emenike'nin para sayarken çekilen görüntüsünü bekliyoruz. Eğer bu adam S.Moskova'dan dev bir kulübe astronomik bir bedelle transfer olursa artık malum 3-5 gazeteci sevinçlerini havai fişeklerle kutlayabilir.
Ne kadar ödemişler acaba?
Emenike gitmek istemişse eğer, zararına da satılabilirdi. Böyle bir durum varsa, satılması son derece yerinde. Ayrıca küme düşme ihtimali operasyon başından beri var. Gizli birşey değil. Talip olan kulüpler de biliyordur Türkiye'de yaşananları. Transfer döneminin son günü de değil bildiğim kadarıyla, Fenerbahçe'nin düşürülmesini bekleyebilirlerdi.
Para sayma görüntülerini içeren videosu var dediler.Bir ton iftira attılar adama sonra serbest bıraktılar.Bu ülkede niye kalmak istesinki artık.Çok şey yazasım var ama yazamıyorum.Bu ülkede bu medya bu zihniyetler olduğu sürece yapılan tüm yatırımlar gereksiz.
tamamen akıllıca yapılmış bi transfer havadan bir milyon tl kazandık daha ne olsun :)
9 a almadık mı biz emenikeyi
9 milyon euro'ya satın alındı.
10 m euroya satıldıysa 1 m euro kar olmuştur oda barahirin dediği gibi 2 milyon 400 bin TL yapar
Bende sanıyorum ki Emenike 1 Milyon Euro'ya satıldı.Ne karı neyden bahsediyorlar derken 9'muş rakam :)
Fenerbahçe neden sattığını açıkladı
Kulüpten yapılan açıklama şöyle;
Fenerbahçe Kulübü, Rus temsilcisi Spartak Moskova'ya satılan Emmanuel Emenike'nin, Türkiye'de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini, daha fazla Türkiye'de kalmak istemediğini teknik heyet ve yönetime bildirdiğini ve ayrılmak istediğini, bunun üzerine Emenike ile ilgilenen Spartak Moskova ile temasa geçilerek anlaşma sağlandığını açıkladı.
Emenike 7M Euroya alındı bildiğim kadarıyla +2M Euro daha var ama bu satış opsiyonumuydu onu bilemiyorum. Bu durumda zaten işin kar boyutuda o kadar önemli değil çünkü potansiyelli bi topçuyu hemen hemen aldığın paraya satıyorsun burda o yüzden bi kardan bahsetmek mantıklı değil.
Yıllardır oluşturmaya çalıştığımız imaj böylece yerle bir oldu.. Sanmayın ki sadece Fenerbahçe etkilenecek bu durumdan..
kuarejmanın 7 m alındığı bi ülkede emenikeye 9 m fazlaydı zaten hepimiz öyle düşünüyorduk.
Futbolcumuz Emmanuel Emenike’nin Rusya’nın Spartak Moskova takımına transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Futbolcumuz Türkiye’de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini daha fazla Türkiye’de kalmak istemediğini teknik heyet ve yönetimimize bildirmiş ve ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Bunun üzerine Emenike ile ilgilenen Spartak Moskova takımı ile temasa geçilerek anlaşma sağlanmıştır. Emenike’ye bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ