Originally Posted by
Mete07
Yeni güncellemelerle belli başlı problem çözülür , yeni problemler ortaya çıkar bunlara alıştık fakat ben biraz daha farklı bir şey sormak istiyorum ;
Hiç bir zaman başkasının taktiğiyle oynamaktan keyif almam sonuçta oyun bile olsa bir çoğumuz önemli bir final maçına cıkıcagımız zaman takım elbise giyip ekran başına geçicek kadar kaptırıyoruz bu oyuna kendimizi . İngilizce seviyem çok üst düzey olmasada yabancı sitelerde yazılan makaleleri ve oyun hakkında ki bir çok şeyi okumaya çalışıyorum . Taktik konusunda özellikle turksportal ailesinin içindede bu konuda çok yetenekli arkadaşlarımız var fakat yurt dışında taktik paylaşan dostlarımız genellikle ünlü teknik direktörlerlerin stratejilerini oyunu yansıtmaya daha çok emek harcıyor . Örneğin ; Guordiola'nın Bayern'de oynattıgı oyunu Bayern'in sistemini çok başarılı bir şekilde yansıtmışlar , 3 DC - 3 DMC - 3 AMC - 1 ST şeklinde saha dizilişi ki ben saha dizilişini çok önemseyen birisi değilim oyunculara ve taktik yapılırken belirlenen komutların daha efektif oldugunu düşünüyorum neyse uzatmayalım . Şu lanet olası tiki-taka futbolu seveni sevmeyeni hiç kimsenin unutmayacagı bir etki yarattı futbolda . Ben kendi takımlarımda pas futbolu üzerine çok yoğunlaşmayı severim ,bin tane pas yapalım kaleye bile paslarak girelim derecesinde bir pas manyaklığım yok tiki-taka futbolundanda nefret ediyorum ironik olucak farkındayım :) İşin özü şu , bir çok defa oyunda rakip teknik direktörlerin pas oyunumuza , en yüksek oranda paslasan takım oldugumuza dair haberlerle karşılaştım zaman zaman Jr. Barcelona olur gibi olduk zaman zaman 3 pas yapamadık günlük performansla alakalı rakiple alakalı olabilir özellikle Türkiye liglerinde bu pas oyunu çok hızlı bir şekilde sizi şampiyonluga götürüyor fakat avrupaya gittigimiz zaman rakibi ne kadar iyi analiz edersek edelim o 2 pası yapamıyoruz cok cok iddaalı degilim taktik konusunda fakat ben tam olarak sahadaya dağılışımı , oyunun merkezini istedigim yere çekebilmeyi beceremiyorum . İşin en acı tarafı ise top rakipteyken bir taktigimiz yok maalesef , savunmada ayrı hücumda ayrı bir mentalite ayrı bir diziliş'e izin verilmesi çok mu zor bu oyunu yapan insanlar taktik konusundan daha önemli ne görüyolar bu oyunda acaba ? Diyecegim şu ki oyunun teması kötü olsun , grafikleri kötü olsun 3 boyut olmasın daima 2 boyutlu izleyelim ama taktik bölümü bizim başımızı döndürsün bir tek ben mi böyle düşünüyorum ?