Avrupa'da Türk takımları / Ülke puanına katkıları / Son 57 Yıl yani tüm zamanlar
https://pbs.twimg.com/media/B4bNxwqCYAEUt9d.jpg
Printable View
Avrupa'da Türk takımları / Ülke puanına katkıları / Son 57 Yıl yani tüm zamanlar
https://pbs.twimg.com/media/B4bNxwqCYAEUt9d.jpg
En sonunda Balıkesir en alttan kurtuldu.
bir balıkesirli olarak bazı duyumlar aldım ligin ikinci yarısında 4-5 kişi ile anlaşılmış durumda hepsi transfer sezonunda imzalayacaklarmıs ancak isimleri tam olarak bilmiyorum sadece 1 tanesi trabzondan ayrılan gustavo colman.
Maç konuları ne zaman açılacak acaba? Şu an devam eden maçlar var mesela; ama konuları henüz ortada yok.
Final haftasından dolayı olabilir bazılarının yokluğu ama bu tarz durumlara önlem alınmalı tabii o ayrı mesele.
Bence de tema değişikliğinden sonra forumun aktivitesi ciddi şekilde azaldı. Bu sene FM oynamadığım için oyun kısmını pek bilmiyorum ama spor alanı çok zayıf. Galiba futbola ilgisini kaybeden taraftar foruma da ilgisini kaybetti.
Tema çok soluk duruyor. Çoğumuz konunun cevap sayısına bakıp çıkıyor ne yazıkki yönetime tavsiyem yalandan da olsa konu içeriklerine mesaj yazmaları.
Yabancı kararı açıklandı. Her bir kulüp, gelecek sezondan itibaren kendi bünyesinde 14 Türk, 14 yabancı futbolcu bulunduracak. 18 kişilik maç kadrosunda yabancı sınırı yok, yani ilk 11 full yabancı olabilir. Şöyle de bir şey var ki; 14 futbolcunun Türkiye'de yetişmiş olma şartı bulunuyor. Bu çok saçma değil mi ya? Veli Kavlak, Hamit Altıntop, G.Töre, Olcay, Sinan Bolat vs... gibi adamların durumu ne olacak şimdi? Bir dolu soru işareti var yani bu kararda.
Hayır yabancı milli takımda oynayan Türk uyruklu oyuncular yabancı sayılıyor. O saydıklarından sadece Veli yabancı oluyor.
Kararda Türkiye'de yetişmiş 14 futbolcu diyor. Saydığım isimler Türkiye'de mi yetişti?
Bu arada, Önder Özen Ntvspor'da efsane bir konuşma yaptı; ama TFF Başkanı sıfatına sahip bir zat yüzünden konuşmayı kestiler. Açıklama yapacaklar şimdi, bakalım ne saçmalayacaklar?
Şuanlık iyi gibi detayları bilmiyorum ama 14 yabancı iyidir... :)
Onu anladım zaten. Kadrodaki yerli futbolcuların da 2'si altyapıdan en az 4'ü de Türkiye'den yetişme futbolcular olacakmış. TFF Başkanı'nın açıklamalarını dinlediğim kadarıyla bunları söyledi. Şimdi de NTVSpor'da teyit ediyorlar bu bilgileri.
EDİT: Veli Kavlak, yabancı sayılmıyor. Hukuken kazanılmış haklar geri alınamaz. Veli, yerli statüsünde oynayacak yani.
EDİT 2: Misalen, G.İnler Türkiye'ye transfer olursa yabancı statüsünde sayılacak. Veli Kavlak ve Erkan Zengin gibi şu an Türkiye'de oynayıp yabancı ülke milli takımlarının formasını giyen futbolcular ise yerli sayılacak.
Ben sayfayı yenilemediğim için diğer arkadaşın cevabı görmemişim pardon :)
Evet 4 Türkiye'den yetişme futbolcu olayına girmiyor saydıkların. Değişik bir uygulama oldu, ayarımız yok millet olarak valla. Gerçi beğendim ben, artık sıradan Türk futbolcular milyon eurolar etmeyecek Anadolu kulüplerinden almaya çalışırken. Açıkçası çok merak ediyorum önümüzdeki yaz olacak transferler, kurulacak kadroları.
Kural bana çok garip geldi, ama kadroyu 28 ile sınırlandırmak iyi olmuş hatta 26-27 bile olabilirmiş. Erkan Zengin, Veli ( onlar hariç) statüsündeki oyuncular yabancı sayılacak. Hayırlısı olsun, bundan sonrasını Anadolu kulüpleri düşünsün bakalım Ozan'ı ne kadara satacaklar.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
En azından kafasını kullanan kulupler mecburen kalas yerlilere muhtaç kalmayacak bunun yanında sınırın hepsini kullanmayada gerek yok atıyorum 14 değil 10-11 bile yeterli olur.
Kazanılmış hak alınamıyormuş, önceki mesajlardan birinde yazıyordu.
Bence de sınır kalktı diye yabancı doldurmak saçmalık olur. Yeni kural öncelikle finansal rahatlama getirecek ve takımların artık hata yapma şansı olacak.
Vur dedik öldürdüler, oldu olacak yerli sınırı getirselerdi
Şaka maka 11 de 20 yaş altı oyuncu oynama zorunluluğu gelseydi güzel olurdu
O zaman bu kural kapsamında gurbetçi oyuncu kavramı da yalan olmuş olacak. Artık gurbetçi oyuncu almak yerine direk yabancı oyuncu alacak takımlarımız. Bu da yurt dışında yetişipte milli takımda oynayabilme potansiyeli olan oyuncuları ortadan kaldırmış olacak. Bunu göremeyecek kadar yetersiz mi Türkiye Futbol Federasyonu?
Tamamen tahmin ama bu takımla alakalı bir hak değil, sonuçta hakkı kazanan oyuncu ve takım değiştirse bile alınamaz.
Ben hala Beşiktaş'ın bir çalışanı olsam futbol federasyonuna dava açardım. Bunu UEFA'nın kurullarına kadar da götürürdüm. 110 yıllık Beşiktaş kulübü ve yöneticilerinden özür diliyorum. Onları bu kuralın değişmeyeceğine inandırdığım için. Bilic ve ekibinden özür diliyorum. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu düşündüğüm için. Tüm Beşiktaşlılar'dan özür dilerim. Tolga'ya verdiğimiz paranın 1.5, 2 milyon Euro üstünü verip Ospina'yı da alabilirdik ama kurallara göre hareket ettik. Ben farkında olmadan, kitaba bakarak, kurallara bakarak Beşiktaş'ı zarara uğrattım. Beşiktaş da bana dava açabilir, haklılar. "
ÖNDER ÖZEN
Yerli oyuncularla ilgili hicbir endisem yok. Yetenekli oyuncularimiz var ama sureksiz performanslari var. Antrenman sevmiyorlar, geleneksel kurallarla gelisime acik degiller, futbol kulturu yok, parayi bulunca simariyorlar yani profesyonel degiller, cok duygusallar bu gelisimlerine direkt etki ediyor. Nadiren cikan iyi futbolculari da magazin basini mahvediyor. Kisacasi daha sayabilecegim bir cok sebep de dahil yerli oyunculardan hic umit yok. O yuzden onlari kamcilayacak yek sey rekabetti ve bence yabanci kuralinin kalkmasi cok anlamli. Bence yabanci kurali porto benzeri klupler gibi ucuz oyunculari transfer edip kadroya da alabilmeyi de saglayacak. Su an ki sistemde Anadolu takimlari da dahil tecrubesiz genc yabanci alma luksleri yok.
Dun 7 milyon olan Ozan bugun oldu 1 milyon :)
kosu mesafeleri ortalamasi
https://pbs.twimg.com/media/B62GvlqIAAEfPzd.jpg
MHK'dan flaş hamle!
Merkez Hakem Kurulu 6. hakem uygulamasını kaldırmaya hazırlanıyor. Eski hakemler bu konuda ne düşünüyor. İşte görüşler...
Türkiye'de 2 yıldır uygulanan ilave yardımcı hakemliğin rafa kalkması gündemde.
Hakemi daha da tartışılır hale getiren bu uygulamadan rahatsız olan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, ilave yardımcılığı tartışmaya açacaklarını söyledi. 5-6.hakemlik uygulamasını 15-18 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapacakları seminerde geniş bir şekilde ele alacaklarını dile getiren Yusuf Namoğlu, "İlave yardımcı hakemler gol, penaltı vs gibi her türlü karara karışıyor. Halbuki maçı yöneten hakem her şeyden sorumludur. Biz bunu UEFA eğitimcimiz Jaap Uilenberg ile de oturup konuşacağız. Benim kişisel görüşüm yeterli sayıda donanımlı ve tecrübeli hakemin varsa bu uygulama devam etmeli" ifadelerini kullandı.
Avrupa'da niye yok?
5-6. hakemlikle ilgili Avrupa'dan örnekler veren Namoğlu, "Bakın, İtalyan Rosetti, Rusya'da hakem eğitimi veriyor. Bu uygulama Rusya'da yok. Sebebini sorduğumuzda ellerinde yetişmiş bu kadro için yeterli sayıda hakemin olmadığını söylüyorlar. Avrupa'nın önemli ülkeleri de ilave hakem uygulamasına geçmedi. İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerde uygulanmıyor. Sadece İtalya'da var. Biz bu uygulamaya hazır olmadan geçtik. Süper Lig, Türkiye Kupası ve PTT 1. Lig'in oynandığı haftalarda 80-90 hakeme ihtiyaç oluyor. Yeterli sayıda nitelikli hakem elimizde yok" değerlendirmesinde bulundu. Yusuf Namoğlu, "Yeni sezonda bu uygulama kalkar mı?" sorumuza, "Haziran ayında TFF Genel Kurulu var. Benim bu konuda bir fikir ileri sürmem doğru olmaz. Biz şu an için ne yapabiliriz. Onu düşünüyoruz. Ancak Antalya'daki seminerde 5-6. hakemlik yapan arkadaşlara çok sert ve net talimatlarımız olacak" diyerek ilk etapta ilave yardımcı hakemlerin yetkilerine neşter vuracaklarını açıkladı.
5-6. hakemlik için ne dediler?
UFUK ÖZERTEN: Bozuk saat misali
5-6. hakem olmasın diye çok direndim. 1 yıl da benim yüzümden gecikti. Haklı olduğum ortaya çıktı. Sapla sapanı birbirine karıştırdık. UEFA yapıyormuş. 54 ülkenin en iyilerinin toplandığı havuzdan aldığın hakemlerle tabii ki yaparsın. Hakemler yardım almaya alışkındır. Yardım almaya alışkın 5-6.hakemlerin yardım etmesi çok zordur. Eskiden hakemin sorumluluğu çok fazlaydı. Şimdi hakem artık bütün bunlardan sorumlu değil. Haa 1-2 defa iyi uygulaması oldu. O da bozuk saatin günde 2 defa doğru göstermesi gibi.
MUSTAFA ÇULCU: Kaldırılırsa üzülmem!
UEFA'da uygulamanın faydalı olduğu görüldü. Ama UEFA, bütün kadroyu son derece üst düzey hakemlerden kuruyor. Bizde kurtardıkları müsabaka sayısı bir elin parmakları kadar. Ama skandal hale getirdikleri maç sayısı olabildiğince fazla. Eğitimli ve tecrübeli hakemlerle bu uygulamaya devam edilebilir. Ancak 5-6.hakemin yetki alanında sorumlulukları vardır. Ama yetkileri yoktur. Bizde nerede ise hakem kadar yetkili bir görev anlayışına sahip oldular. Bu da kargaşaya sebep oluyor. Kaldırılırsa da üzülmem.
BÜNYAMİN GEZER: Bana kalsa kaldırırım
Bana kalsa bugün 5-6.hakemliği kaldırırım. Devam edecekse de şöyle devam etmeli derim. Maçın hakemi onlara birşey sormadıkça hiçbir şeye karışmasınlar. Hakemler orada ilave hakem yokmuş gibi maç yönetsin. Kabul etsinler ki, maç 4.hakemli. Top çizgiyi geçti geçmedi mi, burada yardımcı olsunlar. Çünkü bu konuda genelde başarılı oldular. İlave hakem 1 metreden veya 2-3 metre mesafeden pozisyonu göremiyor. Buviş hakemlerde biraz tembelliğe de yol açtı. Kale arkası için yeterli tecrübeye sahip hakemin de yok.
BÜLENT YAVUZ: Vur deyince öldürüyorlar
Ben Namoğlu'nun yerinde olsam 5-6. hakemlere şunu söylerdim, "Size pe-naltı vermeyi, faul vermeyi yasaklıyorum. Siz sadece kartal gözüsünüz. Tıpkı Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Hüseyin Göçek'in yaptığı yardımdan başka bir şey istemiyorum. Ancak hakem size fikrini sorduğu zaman çok net ve yüzde yüz eminseniz penaltıyı söyleyin. Elle gol atmayı söyleyin. Elle topu içerden çıkarmayı söyleyin." Çağdaş bir uygulama devam etmeli. Ancak sert tedbirler alınmalı. Bizim hakemlere vur deyince öldürüyorlar.
MUHİTTİN BOŞAT: İlave hakeme teslim olma
5-6. hakemlik bana göre iyi bir uygulama. Ama yetki paylaşımı açısından hakemleri sorumluluktan uzaklaştırıyor. Hakem, kale arkasında bir hakem var diye gördüğü pozisyonda dahi ilave hakeme teslim oluyor. Hakemde şu duygu gelişti. "Nasıl olsa benim notum kırılmayacak. Hata yapıldıysa, gözlemci 5-6 hakemin notunu kıracak." Halbuki gözlemci hakemin de notunu kırmalı. 5-6. hakemlik yapacak çocuklar çok titiz seçilmeli. Ben devam edilmesinden yanayım. Rehabilite edilirse, fayda sağlayacaktır.
AHMET ÇAKAR: 5-6. hakemlik devam etmeli
5-6.hakemlik konusunda sınırları çok kesin tayin etmek gerekir. Mesela top çizgiyi geçip geçmediği konusunda yetki tamamen ilave hakemin olmalıdır. Yardımcı hakem bile bu konuya asla karışamaz. Çizgiyi geçti ya geçmedi diyemez. "Kol vücuttan açık mı değil mi, penaltı mı değil mi" bu tip pozisyonlar için kararları ilave hakem karar veremez. Yetki ve sorumluluk tamamen hakemindir. Bu konularda sınırlar çok net ve tam belli olursa ben bu uygulamanın devamından yanayım.
Maliyeti 2 milyon TL
İlave yardımcı hakemlik, Futbol Federasyonu'na yılda 2 milyon TL'yi aşan bir ilave yük getirdi. Süper Lig'de 6 hakemle oynanan bir maçın TFF'ye hakem maliyeti 23 bin TL'yi buluyor. 4 hakemli maçın ise TFF'ye maliyeti 16 bin TL. Aradaki maç başına 7 bin TL'lik maliyet bir sezonda oynanan 306 lig maçında 2 milyon 142 bin TL'lik yük getiriyor. 6 hakem uygulaması kupada ve PTT 1.Lig'de uygulanmıyor.
Ligler 1 hafta ertelendi. Sormadan söyleyim, bugünkü Beşiktaş-Başakşehir maçı oynanacak. 27. hafta maçları ve Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçları için geçerli bu erteleme.