Bilic'i istedigini nereden duydun Ahmet?
Printable View
Bilic'i istedigini nereden duydun Ahmet?
Radyospor ve Vatan kaynaklı Haber1903'te yazıyordu Şemsi. Bir hafta önce de Bilic Türkiye'den teklifler olduğunu ve ciddi olarak düşündüğü söylemişti. Şampiyona sonrası Milli Takımı bırakacak Bilic. Bi nebze bile doğruluk payı varsa sevindirici.
Medya yaratıcılığını konuşturuyor şu ara.
Hakan Gündoğar baya iddialı konuşuyor bu konuda.Açıkcası Bilic hayalimdeki hocalardan bir tanesidir ancak çok büyük bir risk olduğunu da göz ardı etmiyorum.Pek fazla kulüp tecrübesi yok ve bizim ülkemizdeki futbol anlayışı değişik.Buraya adapte olması zaman alacaktır.Kısacası zaman tanımak gerekecek kendisine.Tabii bu zamanda kendisiyle istikrar sağlanıp sağlanmaması gerektiğini kanıtlaması gerekiyor.Daha önce de söylemiştim ben istikrardan yanayım fakat hocanın bu istikrar için umut vermesi lazım.Mesela Carvalhal mantalitesiyle bu umudu vermiyor bana.
Slaven Bilic taraftarın sevgilisi olur.
Bence diğer büyükler gibi takımda efsane olmuş isimlerden biri getirilmeli,Tayfur iyiydi aslında ama bir daha düşünülmüyor sanırım,Bilic bence tutmaz o olacağına Sergen olsun takımı havaya falan sokar radikal kararlar alır gibime geliyor q7 falan onların esamesi okunmaz.
Beşiktaş ı buLunduğu durumdan, Lucescu, BiLic, Fatih Terim gibi içinde kazanma hırsı oLan hocaLar kurtarabiLir. CarvaLhaL beLki başarıLı oLdu gibi duruyor ama aynı anda tüm kupaLara havLu atıLıncada gerçekLer su yüzüne çıkıveriyor. BiLiç harika oLur.
bilic harika bir td. yararlı olur beşiktaşa.
Belkide türkiye tarihinde ilk kez bir başkan "küçülmeye gideceğiz" demesine rağmen seçilecek ve bu bence çok olumlu. Küçülmeden kasıt zaten daha mantıklı hareket etmek,orta sıra takımı olmak değil ve aşı tutacaktır. Beşiktaş'ı zorlu bir kaç sene ardından büyük başarılar bekliyor bence.
Umarım şu yazdıklarınız gerçekleşir ve uzun bir süre sonra bir başkanın arkasında gerçekten dururuz. Başarıyı beklediğimize de değer bu şekilde.
Bilic tam da Beşiktaş'ın taraftar yapısına uygun bir karakterde. :) Şayet gelecekse yardımcılarından en az 2 tanesi Türk ve kulübün içinden olmalı. Gelecek sezon, bu sene göremediğimiz A2'deki futbolcularla 18'e bile zor giren gurbetçi gençleri ve genç yabancıları izleriz böylece.
3 Adayda beni tatmin etmedi açıkçası. Yine de başka seçenekl olmadıgı için gönlüm Nazmi Koca'dan yana.
Eğer küçülmekten kastı bazı branşları kapatmaksa bence gerek yok öyle küçülmeye. Açıkçası ne basketbol nede diğer branşlar beni pek bağlamaz. Ama öyle küçülme de olmamalı. Çıksın desin 2 yıl transfer yok, şu şu oyuncular şu sebepten satılacak o zaman amenna.
Transfer yapmayarak yada oyuncu satarak küçülme olmaz , tasarruf olur belki biraz o kadar. Beşiktaşın borcu voleybolu kapatarak , Quaresma , Simao'yu satarak kapatılmaz. Beşiktaşın borcunu kapatacak tek şey 4-5 yıl üst üste şampiyonluk yaşamak ve avrupada 5 yıl içinde bir Lyon konumuna gelmektir. Bunlar zor mu ? Zor elbet ama küçülüpte büyümekten daha kolay.
Dünyada küçülüpte büyüyen bir takım yoktur. Küçülen küçük kalır , zaten 2 büyük var zırvalarınına tuz biber ekmiş oluruz.
Küçülmekten kasıt şu,gelirlerimiz giderlerimizden az,bunu tersine çevirmek için tasarruf önlemleri alınacak.Yoksa bütün yabancıların satılıp tamamen alt yapıya yöneleceği tarzı bir küçülme söz konusu değil.İnsanlarda genelde bu algı oluşuyor.Fikret Orman'ın bir çok konuşmasını takip ettim anladığım bu benim küçülme muhabbetinden.
Bunu tersine çevirmek için mevcut gelir yok malesef. Fikret Orman diyor ki altyapıdan oyuncu yetiştireceğiz tasarruf edeceğiz. Altyapıdan her sene 4-5 oyuncu çıkarıp drek tahtaya yazabilmen lazım ki gelrlern artsın , ancak bu altyapı sistemi ancak 10 yılda değiştirilir ve Barcelona gibi olabilir. Yoksa bu altyapı ile çıkaracağımız en iyi yetenekler Necip'ten fazlası olmaz , Necip'i de bugün satsan alan olmaz. Malesef.
Küçülme diyince merak ettim. Bilic gelirse nasıl küçüleceğiz? :) Küçülme küçülme diyip duruyoruz da; bu adamı getirirler mi gerçekten, getirirlerse kaça bağlarlar işi, nasıl bir kadro kurarlar, istediklerini yaparlar mı? Sorular, sorular...
Şahsi düşüncem şudur:
Metin - Ali - Feyyaz 3'lüsü gelsin. Birisi teknik direktör (Metin), diğeri yardımcı hoca (Feyyaz), öbürü de menajer olsun (Ali). Ulvi, Recep ve Gökhan gibi bu camiaya malolmuş kendi evlatlarımız dediğimiz adamlar da altyapının başında olsunlar. Bir de scouting ekibine sağlam adamlar alırdım ben olsaydım, futboldan ve futbolcudan anlayan. Genç futbolcuları bulup çıkaran. Al sana kendi evlatlarınla bir teknik kadro işte. Ama buna en az 3-5 yıllık bir sabır şart. O da bizde var mı ki? :)
4-5 yıl üst üste şampiyonluk veya avrupada başarı ne yazık ki büyük çaplı harcama yapmadan olmaz. Lyon örneği çok yanlış veya Porto örneğini vereceksen oda yanlış hatta Shaktar'da yanlış. Sistem farklı çalışıyor onlarda. Avrupa'da başarıyı da özkaynağa yönelerek ve potansiyelli ucuza mal ettikleri oyuncuları kadrosuna katarak başardırlar. Yani Lyon ve bu tarz takımların Beşiktaş ile alakası yok.
Dünya da küçülüpte büyüyen takım çoktur bu arada :) Başta da dediğim gibi küçülmek özkaynaktan geçer ve sıfırdan yapılandırmadan geçer. Hatta şuanda aklına gelen bütün büyük takımlar dönemsel olarak bu küçülmeyi yaşamışlardır. Real, Milan, Ajax dahi. Google amca bu konuda benden daha iyi aydınlatır seni :)
Şuan herkes acı çekeceğiz falan diyor ama şuraya yazıyorum , Fikret Orman başkan olsun , Q7 , Fernandes falan da satılırsa 6 ay sonra başarısızlıkta taraftar homurdanmaya başlar , ertesi sene de F.Orman ve yönetimi istifaya çağrılır. Şuan böyle düşünüyor herks ama bence taraftar sportif başarısızlığı kaldıramaz borcu falan da unutur. Ha zaten 10 senede 1 şampiyon olabilirsek oluyoruz kabul etmek lazım , o yüzden sportif başarısızlık ne olur ne olursa sportif açıdan başarısız sayılırız o da önemli tabi.
Hayır Lyon örneğinden kastım Lyon gibi olmak değil yani takım olarak değil , başarı olarak Lyon gibi olmalıyız yani en az 4-5 sene ŞAmpiyonlar Ligi'ne katılıp gruplardan çıkacak üst turları zorlayacak bir yapılanmaya gidilmesi lazım. Ha bu yapılanmaya gidip başarısız olunursa ne olur ? 2. amatör kümede takip ederiz Beşiktaş'ı , stadın yerine de güzel bir otel dikilir ama onu da Demirören ailesi düşünsün.
Dediğin gibi alt yapıdan verim alabilmek için çok uzun süreli bir yatırım şart.Hemen seneye alt yapıya yöneliyoruz,pahalı oyuncuları satıp gençleri oynatıyoruz dersek,rakiplerlemizle mücadele edemeyiz.Başarı gelmezse gelirlerimiz de artmaz.Bunların farkında Fikret Orman.İlk başta Samet Aybaba deniliyordu,bu beni o tarz bir küçülmemi söz konusu diye endişelendiriyordu açıkcası ama şu an ciddi bir şekilde Bilic isminden bahsediliyor.Bu da o tarz bir küçülme olmayacağının göstergesi eğer doğruysa.Şu da var.Mesela Trabzonspor'un kadrosu bütçe olarak bizden daha aşağıda bir kadro ama son 2 sezonu baz alırsak başarı olarak bizden daha iyi oldukları ortada.Başarı için illa çok yüksek bütçeli bir kadro gerekmiyor yani.Doğru isimlerle (hoca ve kadro) daha düşük bütçeyle de başarılı olabiliriz.
F.Orman sözünün eri olursa ve katılığı programlarda çıkıp söylediklerini yaparsa homurdanma olacağını düşünmüyorum. Açıklamalarında da sürekli söylüyor zaten; radikal kararlar alacağız, kemerleri sıkacağız, kimse güllük gülistanlık şeyler beklemesin, mali durum düşündüğümüzden de beter durumda falan diye. O yüzden 2 sene bile sürmeyecek ilk başkanlık dönemi için istifa seslerini duyacağımızı düşünmüyorum. Bunu duyarsam da işin altında başka şeyler ararım. Farklı güçlerin sesi olduğuna inanırım. Seçildiği ilk dönemde başarılı olursa da zaten bir sonraki seçime de adaylığını koyduğu taktirde seçilmesi kesinleşir. Bana kalırsa 3 aday içinde en iyisi ve en mantıklı konuşanı F.Orman. Onun seçilmesini diliyorum.
Lyon 4-5 sene şampiyonlar ligine katılıp bu seviyeye gelmek için Lyon gibi 5-6 yıl hazırlık evresinde geçmeliyiz. Yanlış bilmiyorsam 1996'den itibaren hazırlık devresine girdiler ve ilk tohumlarını 2002 yılında toplamaya başladılar. Ve son 3 yıldır sistemlerini değiştirdiler. Biraz daha marka peşinde koştular ve başarıları düşüşe geçti. Senin dediğin gibi Avrupa kupalarını açacak ve istikrar sağlayacak hızlı bir yapılanma anca Arap multi milyonerlerle oluyor futbolda ne yazık ki.
Ben diğer başkan adaylarını dinlemeye değer bile bulmuyorum.Fikret Orman mantıklı şeyler söylüyor ama bunları hayata geçirebilecek mi orasını göreceğiz.İşi çok zor.Normal bir durumda olsa kulüp,bu mantaliteyle söylediklerini yapması daha kolay olurdu ve YD'den sonra kulübümüze çağ atlatırlardı ama önümüzdeki mali tablo işlerini zorlaştıracak.Umarım başarabilirler.En azından umudumuz olacak.Yalçın Karadeniz veya diğer adaylara kalsaydı umuda da sahip olamayacaktık.Quote:
Bana kalırsa 3 aday içinde en iyisi ve en mantıklı konuşanı F.Orman. Onun seçilmesini diliyorum.
Levent Erdoğan'ı listesine alana kadar benim de kötünün iyisi gördüğüm isimdi Fikret Orman ama artık benim için diğer 2 adaydan pek farkı kalmadı.
Zaten, Fikret Orman'ın tek ve en büyük eksisi de Levent Erdoğan oldu şu ana kadar. Ama Levent Erdoğan'ın nasıl bir karaktere sahip olduğu da ortada. Önce başkan adayı oldu, sonra Serdal Adalı'nın çekilmesine sebep olacak sözler sarf etti, daha sonra Yalçın Karadenizle yola başladı ve en sonunda, O da çekilince kendisini Fikret Orman'a yamadı. Kendisi, camiada boş işler ve boş konuşmalar sorumlusu olarak görev alacağı için pek önemsemiyorum varlığını. Düşüncem, seçimden önce istifa edip gideceği yönünde. Umarım görev aldığı süre içerisinde, F.Orman'ı da yemez, sindirmez.
Fikret Orman bu kadar alt yapı dedikten sonra Levent Erdoğan yerine Sinan Vardar'ı alsa listesine daha iyiydi. Bide Sinan Vardar seçilemesem bile altyapının masrafları benden demişti, adaylıktan çekildi yine de sözünü tutacak mı bakalım.
Ben Levent Erdoğan'ın önceki yöneticiliğindeki gibi her fırsatta basına demeç veren yönetici tipi performansı sergilemesine izin verilmeyeceğini düşünüyorum.Fikret Orman bunu net bir şekilde söyledi Ntv'de.Benim mantaliteme uygun hareket edecek herkes dedi.Kongre yapımızda Beşiktaş'tan çok menfaatlerini düşünen bir kitle söz konusu malesef.Diğer adayların kazanmasındansa Fikret Orman'ın işini garantiye almak için LE'yi yönetime almasını ben çok yadırgamıyorum şahsen.
Antalyalı arkadaş varsa daha iyi bilir de Antalya Beşiktaşlılar Derneğinde sözü geçiyor diye duydum Levent Erdoğanın. Antalya Beşiktaşlılar Derneğinin de diğer derneklerde sözü geçiyormuymuş neymiş. Doğruluk payı var mıdır ?
Önceki yöneticilik görevinde derneklerden sorumlu yöneticiydi.Bütün derneklerle içli dışlı birisi yani.Bunlara iyi de para yediriyormuş.Sadece Antalya ile sınırlı değildir yani muhabbeti.O yüzden zaten bu kadar adı geçiyor.Yoksa LE kim ki yani.
Benim düşüncem bu derneklerin gücünü arkasına alarak adaylara baskı yaptığı. Fikret Orman'ın seçileceğini bildiğinden onun listesine girmek istemiş olabilir diğer türlü diğer adayların listesine girme ihtimali Fikret Orman'a sıkıntı çıkartabilirdi. 2 aday birleşse ve arkasında dernekler olan Levent Erdoğan'ı listelerine alsalar seçim kızışabilirdi.
L.E kongrede o kadar güçlüdür ki , geçen sene canlı yayına bağlanıp Y.D yönetiminde oldugu halde Y.D'ye posta koymuştu , bu derece güçlüdür yoksa sıradan bir avukat bildiğim kadarıyla. Ama ben min. 1500 oyu olduğunu düşünüyorum.
Şu videoyu seyredip Levent Erdoğan'ın Bülent Deriş ile birlikte seçime girdiğini düşünsene Ahmet.:icon_smile:
http://www.youtube.com/watch?v=YUj5c9jsFWs
Videonun başı yeter. Taht nedir yahu :n:
Eğer doğruluk payı varsa ki belgelerle açıklamışlar bu adam usulsüzlükle topladığı üyeleri getirirse ciddi bir oy alır. Levent Erdoğan nasıl farkedememiş bunu :)
Bu arada Seyit Ateş Mami'nin manevi babam dediği şahıs değil mi ?
Video sanki 2.Dünya savaşı belgeseli gib müzikler , konuşan adam falan ürktüm :D
Evet Seyit Ateş o kişi. Günahım kadar sevmem kendisi Muhammed'i resmen malı gibi kullanan biridir.
Beşiktaş'ı kurtaramayacaklar. Yüzüne gözüne bulaştıracak yeni başkan. İçimde öyle bir his var..
109 yıllık kulüp Beşiktaş, bir şey olmaz, elbet çıkar bu kaostan ama bu süreci hızlandırabilecek bir ekip çıkabilir mi şu dönemde? O konuda benimde tereddütlerim var senin gibi.
Beşiktaş'ta bugün başkan seçiliyomuş.Şimdi ntvsporda alt yazıda gördüm.Hiç heyecan yok sanırım seçimlerde.Yoksa canlı yayınlar felan olması lazımdı.Koskoca Beşiktaş başkanını seçiyor tvler niye böyle duyarsız kaldı acaba.
Haber kanallarında ve NTVSpor'da veriliyor güncel olarak sürekli. Bunun dışında normal kanallar hiç bir zaman vermiyor bu tip şeyleri zaten. Akşam haberleri haricinde.
Valla ben bizim seçimlerde felan hatırlıyom ntvspor kongreden hep canlı yayın yapardı.Alt yazı ile seçim sonucu veriliyor.Garibime gitti.He belki Beşiktaş basına kapamıştır seçimi.
Ben 2-3 kere denk geldim bugün bağlanıldı merkeze. Ama öyle detaylı bilmiyorum. Sürekli izlemedim.