Sinan Bolat çok iyi bir kaleci gelirse iyi bir transfer olabilir
Printable View
Sinan Bolat çok iyi bir kaleci gelirse iyi bir transfer olabilir
Beşiktaş'a bu Mehmet Topuz transferi ile ilgili bir ceza verilmesi gerekiyor. Yaptıkları davranış etik değil, sözleşmesi devam eden bir oyuncunun kulübüyle anlaşmadan kendisiyle görüşülmez, fmde bile sözleşmesinin bitimine ancak 6ay kala görüşülebiliyor futbolcuyla, federasyonun işini yapması gerekir..
Olay gayet basit M.topuz beşiktaşlı değil..Olsa bile bu Fenerbahçede oynamasına engel değildi..
Kandırılıp talihsiz bir açıklama yaptı..Şimdi geri dönmek istemiyor..
Aziz yıldırım bağlandı bu arada..
Aziz Yıldırım'ın dediklerine bir göz atın ne neymiş öğrenin.
Aziz Yildirim herseyi acikliyor su an KanalTurkte isteyen gercekleri dinleyebilir..
:D:D:D
Siz sadece Aziz Yıldırım'ın söylediklerini dinlediniz heralde...
Daha önce M.Topuz'un söylediklerini...
Hurma'nın nasıl kem küm edip kıvırdığını...
Yıldırım Demirören'in Recep Mamur'dan izin alıp M.Topuz'la görüştüğünü...
Duymadınız,kulaklarınızı tıkadınız heralde...
Ya ben kaçırdım ilk başlarını izleyen birisi yazabilir mi? tam olarak lütfen..
İyi makaraya alıyolar menajeri :n:
Ben de kaçırdım başka bir yerden söylemiş olduklarını takip etmeye çalışıyorum. Yarın Aziz Başkan basın toplantısı düzenleyecekmiş. En ince detayları dahi öğrenebileceğiz herhalde.
Süleyman Hurma net bir şekilde anlatıyor..
Herkes birşeyler söyledi kendince...
Şu durumda herkes kendine göre haklı.Kimse biz haksızız demez zaten...
Göreceğiz kimin haklı çıkacağını...
Aziz Yıldırım Mehmetin peşini bırakmayacak anlaşıldı.. Yalnız ben bu yönetimin şu anki tutumunu inanılmaz beğendim.. çok akıllıca hamleler yapıyolar.. Socağı sıcağına duygusal demeçler verip kendilerini küçük düşürmüyolar..
O değilde ben hayatımda böyle aksiyonlu transfer dönemi görmedim :D
Şu 3 gündür olanlardan gişe rekortmeni film yapılır valla :D
AZİZ BAŞKANIN TÜM KONUŞMASI:
Herkes konuşuyor‚bu bir transfer olayıdır‚fifa kuralları vardır‚Ahmet bey anlatıyor da..
Önce kulübe gitmeniz gerekir..Sonra görüşme yaparsınız..
3 yıldan beri Topuzla görüşüyoruz..
Maçların bitiminden tekrar Recep Mamur´a sordum..Karar vermediğini söyledi..
Birkaç gün müsade istedi..
Rıdvan bana görşmek istiyor topuz dedi..
Ertesi gün aradım konuştumm..Beni herkese aratıyosun aratma‚önce başkanınla anlaşmam lazım..
Ben atlayıp geleyim Fener´e dedi topuz..Ben de bunun böyle olmayacağını‚Mamurla dost olduğumu fifanın kuralına aykırı dedim..
Kendisi çok gelmek istedi...Defalarca bana ulaştı..
Sitem ettim çok aratıyor diye...Sonra Recep Mamur'la anlaştık..Sonra kendisi gitmiş anlaşmış bjkyle..
10 gün bırakın bakalım kimi seçecekler..
Fifa kuralları eşliğinde alacağız..
Daha önceden konuştuk..
Yalan söylüyorlar..Para konuşmadık..Menajerleriyle bu konudan sonra muhattap oldum..
Menajer olma şansları yok bunların trde..
Geniş açıklamalar yapacam‚ne zaman yarından sonra..
Bu şekilde baskı altına almaya gerek yok..Baskıya alırsanız karagümrükte de oynatırsınız..
Sinan diyor ki Fb vazgeçsin neden Fb vazgeçsin onu bir açıklasana Sinan?Oyuncunun istememesinin sebebi nedir?
Ligtv de açıklaması var..Sadece Kayserisporluyum demiş..
Bana da Fenerbahçe´liyim dedi..Nereden çıktı bjkli olduğu..Baskıdan bjkiyim diyor..
Sonuna kadar bu işin arkasındayım...Takip edecem..
Bunlar menajer falan değil..Bunlar adam falan değil...
Yakışmıyor..
Eziliyormuşuz..Fenerden bjkye gidenler ne olacak?
Bonserviste anlaştık(Sinirli)...Bu işin sonuna kadar gidecez..Ceza alanlar alacaktır bu da bir ilk olacaktır..Artık önce futbolcuyla konuşmak bitecektir..
Yarın basın toplantısında tek tek açıklayacağım..Ben de o günö isteseydim imza attırırdım ama kural kanun bu değil..
Biz rahatız..
Kayseriyle anlaşma yaptık..
Rıdvan öyle değil mi?Geçmişte sen de yaşadın bunları..
1 hafta serbest bırak bak bakalım hangi takımı seçiyor..
Soru sorulmasını istemedi..Önce kulübün onayını aldım çocukla anlaştım sonra döndüm baktım bjk ile anlaşmış..
Rıdvan FB liyim dedi mi? A.Y:Evet dedi..
Rıdvan geçmişte söyledi FB´li olduğunu..Şimdi baskı altında..Hotelden bir çıksın bak bakalım nereye gidiyor...
Serhat:Hoca kim?
Aziz Yıldırım:İyi akşamlar
Alıntıdır
Aziz Yıldırım ne kadar büyük adam olduğunu gösterdi konuşmasıyla. Helal olsun aziz başkanım.
Aziz Yildirim soyledi Topuzu bi rahat biraksinlar kime gidecegini gorursunuz dedi ...Ama adamlar ayrilmiyorlarki dibinden :)
Serhatın dediği gibi Bi obama kaldı bağlanmayan canlı yayına.. :D
Ben de bağlandım ama çıkarmadılar yayına:D
Recep Mamur konusuyor ..
Mehmet Topuz ya Fenerbahçe'de yada 1 yıl daha Kayseride...
Recep Mamur: Demirören benim sözleşmeli oyuncuma forma giydiriyor.
- İzin aldığını söyledi.
Recep Mamur: Hayır kesinlikle izin almadı.
Kavga ciktiDemiroren ile Cakar arasinda :D
Mehmet Topuz Aziz Yıldırım'ı defalarca aramış gelmek istiyorum demiş, Aziz Yıldırım'da beni kimseye aratma ben kulübünle anlaşınca seni arıyacağım demiş. Topuz'da buna gerek yok ben atlayım hemen geleyim Fener'e demiş. Aziz Yıldırım kabul etmemiş Fifa kurallarına haykırı bu bekle git tatilini yap demiş.
hey Mehmet Topuz Fenerbahçe'nin benim ile ilgilenmesi pek samimi gelmedi demişti. Beni alın diye başkanı arayıp yalvarıyorsun, sonra gidip Beşiktaş forması giyiyorsun. kendini öyle komik duruma düşürdün ki, oynadığın eski kulübün Kayserispor'a yazık.
Aziz Yıldırım'ın konuşması
http://img190.imageshack.us/i/kanalt...07234304h.mp4/
Alıntıdır.
Bu iş FİFA'da biter orası kesin..
Demirören: "ben mamur ile görüştüm‚ bana Fenerbahçeye söz verdigini‚ önceliğin onlarda oldugunu söyledi. bende buna saygı duyarım‚ ama gidip topuzlada anlaşma yaptım."
Şaşkın:D
Neler olmus yahu ne Topuz'mus:D
Topuz'un Fenerbahçe'nin benimle ilgilenmesi bana samimi gelmedi onun için Beşitaş'da oynamak istiyorum demesinin nedeni anlaşıldı.
Aziz Yıldırımı Arayıp şuan ben Antalya'dayım isterseniz Kulübe geleyim görüşelim demiş, Aziz yıldırımda hayır beni millete zırt pırt arattırma ben senin kulübünle anlaşınca seni arayacağım demiş. ve bu sözü üzerine Mehmet Topuz Fenerbahçe'nin samimi olmadığı kanaatine varmış ilginç.
öte yandan Yıldırım Demirören Mehmet Topuz'un yanına gitmiş özel uçakla bu da Mehmet Topuz'a samimi gelmiş.
Topuz Kendini komik duruma düşürmüştür. şuan eminim kafasını taşlara vuruyordur ben niye böyle açıklamalar yaptım diye.
Ne Fenerbahçe, ne de Beşiktaş geri adım atacaktır, bu işin sonu fifalık olur. ya Fenerbahçe'ye gitmeyi kabul eder. ya da 1 sezon daha Kayserispor'da top koşturur. karar senin Mehmet Topuz..;)
Benim açımdan artık Topuz olayı kapanmıştır. 2 büyük başkan NET ve DOĞRULAR ile güzelce olayı anlattılar. Yeterlidir.
Son olarak topuzun demirören tarafından kandırıldığı ortaya çıktı. Adam topuza gidip kulübünle her konuda anlaştım demiş:) oysa öyle birşey yokmuş. Birde anıl menejeri menejeri menejeri açıkladı dediğin adam menejeri değilmiş. Aynı adam yusufu beşiktaşa getirmiş, trabzonun elinden almıştı hatırlarsam. Fazla da söze gerek yok bu gerçeklerden sonra.
Gelsin oynasın topuz. Zaten telefonu kapatmadan arkadan sesler geliyordu garip garip, kapatsana kapatsana artık gibisinden. Kukla futbolcu
Bence haklı olduğunuz bir konu yok. Her ne kadar futbolcu istemediği yerde oynamaz kuralı olsa da senin kulübün ilk başta Kayserispor ile görüşecekti. Ve madem senin kulübün bu kadar rahat, o zaman bırakacaklar oyuncuyu salacaklar otelden basın toplantısını yapacaklardı. Bunların hiçbiri olmadı. Fenerbahçe'nin her ne kadar "beşiktaşlıyım" diyen bir oyuncunun hala bu kadar peşinden koşmasını anlamsız bulsam da adamlar kitabına göre hareket ettiği için kimse birşey diyemez.
Hatalı taraf Beşiktaş'tır. orası kesinleşti. artık oyuncu nerede oynar, oynamaz orası çözülecek şimdi. Fenerbahçe adamın tapusunu alsa bile oynamak istemezse cidden olay fifaya kadar gider. Ama Aziz Yıldırım'ın dediği gibi baskı altında tutuluyor falan filan bu olaylar gerçekse çok büyük şeyler olur.
Bu olaylardan sonra adam Fenerbahçe formasıyla İnönü'de forma nasıl giyecek. Korner attırmazlar ona. Mehmet Topuz'a yazık oluyor bence.
Mehmet Topuz'un ciddi manada çok saf olduğu netleşti. Mehmet'in dediği gibi Aziz Yıldırım beni zırt bırt arattırma dediği için alınmış, küsmüş vb. Hatta eminim Mehmet Topuz ilk olarak kendisinin herhangi bir kulüple anlaşmasının kurallara uygun olmadığından bile haberdar değil. Aziz Yıldırım önce kulübünle anlaşalım senle zaten anlaşacağız diyor. Ama Topuz Aziz Yıldırım'ın sesinden bir hükme varıyor. Şaka gibi olaylar gelişmiş. : )
.Quote:
Daha sonra Fenerbahçe ile görüştüğünü söyleyen Mehmet Topuz, “Fenerbahçe ile görüştüm ve anlaştım. Menajerim de Fenerbahçe’yle görüştü. Salı günü de Aziz Yıldırım’la telefonda görüştük. Bana ‘Beni her yerde arıyorsun, ne istiyorsun. Senle görüşmem etik değil. Recep başkanla samimiyim. Ayıp olur, menajerinle görüşelim” dedi. Ben de ‘tamam başkanım’ dedim. Kendisi bana ‘Seni İstiyoruz’ dedi ama çekinerek söyledi. Ben de ‘beni istiyorsanız görüşelim konuşalım’ dedim. Menajerlerimle birebir görüşüleceğini söyledi. Bunun üzerine kapattık. Konuştuğumuz dönemde olayın içinde Beşiktaş yoktu. Benim menajerlerim ‘Fenerbahçe seni istiyor’ demişlerdi. Süleyman Hurma da bana ‘Talibin yok diyince’, Aziz başkanla konuştum. Aziz Yıldırım bana ‘Fenerbahçe’de oynamak istiyor musun?’ dese sözü verirdim, kimseyle de görüşmezdim.. Şuan yaptığım gibi.. Samimi bulmadım Aziz Yıldırım’ı..”
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Eklemeyi unuttuğum birşeyi de ekleyeyim. Demirören diyor ki Topuz bizimle Fenerbahçe'nin teklif ettiği ücretin daha altında bir ücrete anlaştı. Fakat Aziz Yıldırım dedi ki biz Topuz'la para konuşmadık, önce Kayserispor boyutunu hallediyorduk. İlginç bir detay.
FIFA Transfer Yönetmeliği'nde der ki:
A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player's current club in writing before entering into negotiations with him. A professional shall only be free to conclude a contract with another clubif his contract with his present club has expired or due to expire within six months. Any breach of this provision shall be object to apprpriate sanctions.
Türkçesi:
Profesyonel bir oyuncuyla anlasma yapmak isteyen bir kulüp‚ oyuncuyla görüşmeye baslamadan önce kesinlikle oyuncunun klubunu yazili olarak bilgilendirmek zorundadir. Oyuncu ancak sözlesmesi sona erdiginde ya da sözlesmesinin sona ermesine 6 ay varsa baska bir kuluple anlasabilir. Buna aykiri eylemler uygun sekilde cezalandirilir.
--
Bu iş Beşiktaş'ın başına 3-4M€'luk gibi bir para cezası, 1 sezon boyuncu transfer yasağı, 8-10 puan puan silme, Avrupa Kupaları'ndan men cezası getirebilir.
FIFA'daki en büyük suçlardan biridir oyuncu ayartmak.
Hatta IMKB'de resmi dedil var, Beşiktaş nasıl böyle hata yapar, biz resmen TOpuz ile görüştü dediler.
Bir oyuncu ile görüşmek için iki taraf da antetli kağıda imza atmak zorunda.Beşiktaş Kulübü biz görüştük, anlaştık diyerek hiçbirşeyi kanıtlayamaz.
arkadaslar burda programi izlememis gibi davranmayin lutfen. ayrica kime atip tuttugunuza dikkat edin , atip tuttugunuz adam Besiktas Kulubu Baskani. Yildirim Demiroren gayet mantikli aciklamalar yapti ve mehmet topuzla gorusmeden once recep mamuru aradigini ve izin aldigini soyledi.
recep mamur ise ben tv den ogrendim mehmet topuzun anlastigini eger tv den gormeden once demiroren beni arasaydi ben bisey demezdim diyor. ama demirorenin kendisini carsamba 10.30 da aradigini kabul ediyor ama galiba hafiza sorunu yuzunden mehmet topuzun besiktasla anlastigini sali gordugunu soyluyor tv den. mehmet topuzun besiktasla persembe aksami anlastigini bildigimiz icin recep mamurun nasil yalan soyledigi ortaya cikiyor ;)
burda tek haksiz taraf besiktas denmesinin sebebi sanirim fenerbahce topigi olmasi. besiktasin etik disi davrandigini soyleyenler bana once kayserispor ve fenerbahcenin nasil bir etige sahip oldugunu aciklasinlar. burda bazi arkadaslar basinin gazina gelip mehmetin bonservisini almis gibi aciklamalar yapmisti hani kurallari bilmeden. bir futbolcunun rizasi ve imzasi olmadan bonservisi alinmaz bu bir. ikincisi mehmet topuz su anda fenerbahce ve kayserispor kulubunu sikayet edebilir bu iki. futbolcunun rizasi olmadan kendi resmi sitelerinde bonservisinin alindigini aciklayan kulupler ceza alabilirler bu 3. besiktasin mehmet topuzla alakali muhatabinin fenerbahce oldugunu israrla soyleyip insanlari kandirmaya calisan hurma, olaylar istedigi gibi gitmeyince kivirip gelsin bizde oynasin demistir bu 4. israrla mehmet topuza o kadar para veremedikleri icin satma karari aldiklarini soyleyen sayin mamur, sonradan besiktas ne veriyorsa 1 fazlasini veririz diyerek sozunu yedigini gostermistir bu 5.
son olarak mehmet topuz olarak dusunun kendinizi. mehmet topuzun zaten besiktasi istiyorum demesinin sebebi , cok cok iyi besiktasli olup kaninin siyah beyaz akmasi degildir. tabiki kendisi besiktas taraftari oldugu bellidir. galiba siz programi sirf aziz yildirimin konusmalarindan ibaret izlediniz. mehmet topuz sezon bittikten sonra hurmanin yanina gidiyor ve maasinin artirilmasini istiyor. hurmada bunun mumkun olmadigini soyluyor ve kurnazlik yaparak o zaman ben ayriliyim diyen topuza hic bir takim talip degil sana diyor. sonra mehmet topuz tabiki her profesyonel futbolcu olarak 3 buyuk takimda forma giymek istedigi icin ve gunlerdir gazetede fenerbahcenin istedigi yazdigi icin aziz yildirima bunu sormak istiyor. ridvan dilmen dolayisiyla ulasarak ertesi gun aziz yildirimla konusuyor. aziz yildirimin yaptigi sogun konusma sonucunda bekleme karari aliyor ve sonradan araya besiktas girince hemen fenerbahceyle gorusmeleri kesip besiktasla anlasiyor. tabiki besiktastan teklif gelince gonlundeki takiminda etkisiyle fenerbahcenin verdigi paranin yarisina imza atiyor. besiktasa da soz verince bazilari gibi sozunden donmek istemeyen bir delikanli oldugu icin bu kadar diretiyor. bu kadar basit.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
mondragon olayinda biz bonservisini almak icin anlasmistik , mondragon da gs de oynamak icin diretmisti ayni mehmet topuz olayi gibi. daha sonra zamanin baskani serdar bilgili aziz yildirimdan biraz kisilik olarak farkli oldugu icin transferden vazgecmisti. yani madem besiktasi elestirmek icin ornek vericeksiniz bari komik duruma dusmeyin. fenerbahceli oldugunu gormesem aziz yildirimi elestirmek icin verdin sanicam bu ornegi. ayrica da ilhan mansizin kacirilmakla alakasi yoktur. 2 takimda teklif yapmistir ve ilhan ben besiktasa gitmek istiyorum diyerek bize gelmistir. ben, futbolcular besiktasa gitmek istiyorum dediginde oyuncuyu kaciran taraflardaki hazimsizligi anlamiyorum.
rıdvanv Fenerbahçe Topuz'a ne kadar teklif etti ? Bizim Başkanın haberinin olmadığı rakamdan senin haberin var galiba, o bakımdan merak ettim. Ek olarak Topuz bile kendi ağzıyla açıkladı Aziz Başkan'ın onun zırt bırt aratılmasından rahatsız olduğunu. Çünkü Fenerbahçe'nin Fifa kuralları diye bir derdi vardı, çünkü Fenerbahçe'nin etik değerler diye bir derdi vardı. Öyle olmasaydı zaten Aziz Yıldırım'ın dediği gibi Fenerbahçe çoktan imza attırmış olurdu.
Bir de Fenerbahçe'nin yaptıklarının etik olup olmadığını sorgulamışsın. Fenerbahçe daha ne yapacaktı ? Aziz Yıldırım Kayserispor'la anlaşmadan önce Topuz atlayıp geleyim diyor. Fenerbahçe istese Topuz'u getirip kimseyle görüştürmeden aynı zamanda Kayserispor'la anlaşamaz mıydı ? Ama Fenerbahçe öyle yapmadı. Çünkü Fenerbahçe'li yöneticiler nerde ne yapması gerektiğini, nerde ne söylemesi gerektiğini bilen insanlardır.
Yatıyorum, kaLkıyorum yine Topuz, yine Topuz. Hay Topuz gibi.
Bu saatten sonra Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye transfer olsa aklının ne derece futbola verebilir ki? Bence artık Mehmet Topuz Fenerbahçe'de zor oynar. Aziz Yıldırım'da sanırım Yıldırım Demirören'in söylediklerine inat işin peşinden gidiyor. (ezik takım muhabbeti)
Olay daha çok etik takım muhabbeti biraderim. Aziz Yıldırım profesyonellik nasıl olur onu gösteriyor şu an. Türk futbolunun nasıl gelişeceğini biliyor. Neler konuştu kimse dikkat bile etmemiş. Söylediği şeyler, yapmak istediği şeyler gerçekten tamamen TÜRK futbolu adına. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az abi...
Çok Güzel Konuşmuş Aziz Yıldırım
Bir de diyorlar yok Fıfa menajeriyim sizden çok vergi veririm:)