Bu gün Taksim'e çiçeğiniz ve çöp poşetiniz ile gidin. Temiz Türkiye güçlü Türkiye.
Printable View
Bu gün Taksim'e çiçeğiniz ve çöp poşetiniz ile gidin. Temiz Türkiye güçlü Türkiye.
Ayrıca @xymnz bu kadar sığ düşünürsen her şeyi yanlis algılarsın. Ben birçok polis gibi alnımın teriyle 86 puan aldim kPssden ve bana hiç de soruların cevabı gelmedi iddia ettiginiz gibi. Bunu yapan varsa da cok cok küçük bir azinliktir. Mutlaka vardır böyle insanlar her kurumda var maşallah. Gecmiste beslenenler vardı şimdi de var. İleride de olacak. Bu Türkiye'nin sorunu maalesef. Daha geçtiğimiz aylarda bir belediyeden 50 kisi ceza aldı yolsuzluktan şimdi onlar da mı femci. Gercekten amacınız güzel bir Türkiye ise sizi destekliyorum ama görüyorum ki bu linç. Kampanyası devam edecek.
İŞTE PROVAKATİF TWİTLERDEN BAZI ÖRNEKLER
-'Türkiye'nin Tahriri' Taksim Eylemi'nden bilanço: 2 ölü, bir kolu kopmuş ağır yaralı.
-Bir vatandaş;"Şuan Taksim'deyim polis gerçek mermi kullanıyor. En az 500 ölü! Şuan 10 polis tepeme bindi, bu twiti çok zor şartlar altında yazıyorum.
-Son Dakika: 400 Yaralı 5 Ağır. 10 kafa Travması 3 Kişi Gözünü Kaybetti. 4 Ölü.
-Taksim; 400 Yaralı 5 Ağır. 10 kafa travması. 3 kişi gözünü kaybetti. 4 ölü.
-Taksim ara sokaklarda çok fazla ölü ve yaralı hayvanlar var.
-Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde bize söylenen "Morgta 2 ölü var" sözü idi..
-8 ölü, binlerce yaralı, TEK BİR YÜREK Her yer taksim her yer direniş
-GFB ve Beşiktaş taraftarları şu an taksim tünelde sıkıştırılmış! Mis sokakta 3 ölü 2 yaralı var!
-30' a yakın ölü olduğu söylenmekte...
-Taksim İlkyardım Hastanesi'nde de 1 ölü. İlk ağızdan haber
-Bir vatandaş: Bilgi: Taksim'de 27 sivil ölü, 7 polis ölü
Yahu alakası yok gerçekten olan orada o. CHP'li vekil dokunulmazlığını kullanarak oradaki kişileri oradan alıyor olay bu. Aynı Sırrı Süreyya Önder'in dokunulmazlığı kullanarak iş makinalarını durdurması gibi.
Bu kadar artniyetli olmayın be arkadaşlar.
İşte 17 yalan haber
1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.
2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı Yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi. XXXX
3) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir facebook twitter kesintisinde herkes galeyana geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3g bağlantısının kesildiği doğru.
4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5.
5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın uydurmasıydı.
6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.
7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara bakabilirsiniz.
8) Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı. Fotoğraftaki kişiler italyan polisi. Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış.
9) Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.
10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.
11) Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Pravöke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere ulaştı.
12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin daha uzun sürmesi için uydurulmuştur.
13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı birleşmiş milletler tarafından yasaklanmış zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat. Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır.
CNN PRODUCER NOTE u okumanızı tavsiye ederim. Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış halidir.
14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.
15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması.
16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını söylediler.
17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberlerarasındaydı. Fakat provakatörler her iki tarafıda karıştırmaya çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar. Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun yaşanmadı. Not:İşin siyaset tarafıyla ilgilenmiyorum. Benim bilgim olan konu sosyal medya. Bu nedenle bir tarafı desteklediğim düşünülmesin. Bunlar sadece doğrular. Yorum yazarak eleştirilerinizi de iletebilirsiniz.
Arkadasım bunun bir kullanım talimatı yok. Özellikle kapsülle yakın mesafeden kafayı hedef almışsa görüntülerden ceza alabilirler ama kafaya gaz sıktı diye ceza alınmıyor. Belli bir mesafesi var onun ve mesela yakindan gözünün icine sıkılmaz gibi kurallar. Fakat gaz sıkan her polisin gaz lisansı olduğu için bu toplumsal olaylarda bireysel hareket edenler dısında ceza almiyorlar.
Arkadasım cok heyecanlısin ve görüyorum ki burada polis görmeye tahammülün yok. Sabır çektiğine göre... Ben senin pencerenden olaylara bakıyorum. Tekme tokat atan polisi savunmuyorum. Tamam oradaki bütün polisler atılsın. Hepsi hapis cezası alsın diyeyim o zaman bunları mı duymak istiyorsunuz? Benim burada olayları savunmadigimi anlayan 2-3 kisi var. Cok da açık yazıyorum halbuki.
Saat 16'da Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayacakmış tayyip
Tekme tokat atan polisi savunmadıgını anlayabiliyorum fakat göremedigin şu ki bahsettiğin iyi niyetli polislerin sayısı çok ama çok az. Bütün bu olayları yaşasan anlayacaksın adamların içindeki nefreti. Düşmana saldırır gibi saldırıyorlar ve ben bu gözü dönmüş yaratıkların insan oldugunu düşünmüyorum. Kendi akılları varsa doğru olanı seçip halkla birleşebilirler ama onlar iktidarın bir taraflarını yalamaya devam ediyorlar. "Polisler hiçbir zaman insan olmadı ve insan oldukları gün artık polis olmayacaklar."
Abi benim anladığım sen mesleğinin onurunu savunmaya çalışıyorsun ki bu haklı bir şey. Ancak bu onur onu kirletenlere tepkiyi eleştirmekle olmaz. Gerçek polisin yaptıklarını,yapacaklarını anlatmakla olur.
Kafaya gaz sıkmayı neden cinayet teşebbüsüne veya adam yaralama/teşebbüsü suçlarına alamasınlar ki ?
0:20 bakın : https://www.facebook.com/photo.php?v=530755730321396
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...19853785_n.jpg
Artık direnişin başarısız olma ihtimalı yok. :n:
Bak provakator gibi konuşuyorsun. Sen bir kere nereden biliyorsun cok az iyi polis var diye emin emin konuşuyorsun. Her seye orada olsaydın anlardin diyorsun. O zaman ben de derim sen de polis olsaydın anlardin her seyin senin gördüğün gibi olmadıgını. Son cümlen her şeyi özetliyor kinci bakış acısı, aşağılama, hakaret. Benim sorunum bunlarla. Senin birçok kisi gibi polise ihtiyacın yok. Her taraf yanci polis dolu. 3-5 tane iyi polis, senin tabirinle insan varsa onlar da seni bulmamış.
Ben hiçbir şeyi üzerime alınmıyorum. Sadece bazıları özellikle her polis böyledir gibi inatla yazmaya devam ediyor. Bu kisilerin o dayak atan polislerden hiçbir farkı yoktur. Burada yazmam bazılarını ciddi rahatsız ediyor. Ben olayların icinde değilim. Ama burada cogu kisi beni orada kafasına gaz sıkan polislerden biri olarak görüyor. O yüzden de tahammülü yok. Sen istediğin yorumu yaz ben de yazayım. Sen yanci polisler diye genelle ben provakatorler diye genelleyeyim. Ne farkı var sonuçta.
Kimse burda provakatör falan değil ki. Herkes aşırı bi güç kullanımı var, genci yaşlısı çoluğu çocuğu gelene geçene sıkıyolar onu anlatmaya çalışıyor. Sıkmıyolar mı zaten görmüyormusunuz ?
Polise ekmek uzatıyorsun bişeyler ikram ediyorsun su sıkıyor, gaz atıyor.
Polis 1 tane eylemciyi kıstırıp 10 kişi saldırıyor.
Polis yerde yatan adama ki kendinden yaşça büyük bi adama jopla saldırıyor.
Polis artistlik yapıyor.
Ondan sonra polis şöyle polis böyle diyince itiraz ediyorsunuz. Evet bu yapılanlar biraz aşırıya kaçtı, orantısız güç kullanımı var yapılanlar gerçekten ayıp vs. gibi şeyler demek varken gelip polisi savunuyorsun. Ben de bu aşırı güç kullanımı yapan polislere uyuz oluyorum onlara hitaben yazıyorum. Ama orada 50 tane polis varsa yaklaşık 35 tanesi falan böyle davranıyordur kesin.
Neyse ki olaylar biraz yatıştı gibi. Polisin saçma inadını geçte olsa bıraktı. Bundan sonra protestocuların da sağ duyu ile hareket edip artık şu savaş vari durumdan çıkmamız gerek.
Bundan sonraki süreç kritik olacak. Hükümetin dikkatli adımlar atması gerekiyor.
Olayların bu kadar büyümesinin sebebi açık ve net olarak provokasyon. Buradaki arkadaşların bile gözleri dönmüş durumda. Bu provokasyonlarda amacına ulaştı mı hemde fazlasıyla ulaştı. Bazıları muhtemelen akıllarını fikirlerini bir kaç günlüğüne başka bir yerde bıraktı, başka açıklaması yok bunun.
Kimse bu üniformaya hakaret edemez. Oradaki polisleri savunmadigimi yine söylüyorum. Provakatorler 3-5 tane ise hata yapan polis de 3-5 tanedir diyorum. Hadi fatzet 1.000 tane ki size göre 350.000. Ben zaten mesleğini seven biri değilim ama şartları ağır olduğu için, onursuz olduğu için değil. İstediğinizi yazın burada size gaz sıkacak değilim.
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Beşiktaş'ta sıkılan gaz
Her mesleğin içinde çürük elmalar vardır. Bütün polisleri suçlamamak gerek. Bunu dün 4 kez biber 2 kezde portakal gazı yiyen biri olarak söylüyorum. Taksimde biber yedikten sonra karakola sığındık bize yardım ettiler bu yapılanların polisle değil çevik kuvvetle ilgili olduğunu söylediler. Hatta sivil polis oldukları için ilk başta polisleri suçlamama rağmen hiçbir şekilde tepki bile göstermediler. İçlerinde elbet ruh hastaları var ama ancak tüm polislere kötü dememek lazım.
Hakaret falan değil ben sadece görüşümü yazdım. Polislik hakkıyla yapan için ki sizde öylesinizdir bence de çok kutsal bir meslek. 25 Mayıs'ta hatta pmyo mülakatına girdim ama elendim. Türkiye'de her sektörde olduğu gibi ülkenin en önemli birimi olan güvenlik sektöründe bile ne torpiller dönüyor. Daha 1 hafta önce gördüm zaten.
Yapacak bişey yok. Artık şu gerginlik sona ersin.
3-5 polis falan değili, bu müdahelede bulunan yüzlerce polistir. Hala hala hala savunma modundasın. Hiç mi tv izlenmiyor anlamıyorum ben.
Beşiktaş'ın stadı bugün yıkma kararı alması ? çarşı bunu affetmez !
Benim rahatlamam söz konusu değil, işte sen bunun farkında değilsin, aramızdaki fark bu. Ben on binlerce insanın rahatlamasını düşünüyorum. Ayrıca bunun rahatlamakla da ilgisi yok. Bu, yapılan bir hatanın farkına varılması ile ilgili bir şeydir. Çıkıp özür dilenmesi ile ilgili bir şeydir. Hala neyi savunduğunuzun farkında bile değilsiniz yazık.
emniyet polisiyle alakalı değil ki bu şiddet.
nerede jop indirildiğini görsem, arkasında çevik kuvvet yazıyor. çevik kuvvet tayyip'in ordusu olmuş bildiğin.