İyi olmuş. PAra bunlarda diye herşeyi alacaklarını sanıyorlar. Almanında bir usulü vardır..
Printable View
İyi olmuş. PAra bunlarda diye herşeyi alacaklarını sanıyorlar. Almanında bir usulü vardır..
Ceza çok ağır bence
Türkiye'de olsa yer yerinden oynardı herhalde.
Türkiye de olsa o sahada bulunan o adama tekme tokat girişirlerdi :D
Aldıkları adam da bir şey olsa bari. Gael Kakuta bugün duydum daha.. :)
Bu biraz daha ayrıntılı
------------------------------------------------------
CHELSEA'YE BÜYÜK CEZA!
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'dan Ada ekibi Chelsea'ye futbol dünyasında deprem yaratacak bir ceza geldi.
FIFA 2011 yılına kadar Chelsea'nin transfer yapmasını yasakladı. Chelsea önümüzdeki iki transfer döneminde kadrosuna yeni olarak kimseyi katamayacak. 2010 Ocak ve 2011 yaz dönemindeki transfer sezonlarında kadrosuna yeni futbolcu tescil ettiremeyecek olan Chelsea, ancak 2011 yılında sezon arasında Ocak ayındaki transfer döneminde kadrosuna yeni isimler katabilecek.
NEDEN CEZA GELDİ?
Lens'li Gael Kakuta'nın transferinde futbolcunun devam eden sözleşmesine rağmen oyuncu ile sözleşme yapan Chelsea FIFA'nın ağır cezasından kaçamadı.
Kakuta 4 ay futboldan men edilirken, Lens kulübüne 780 bin avro tazminat, Chelsea kulübü ise Fransız temsilcisine 130 bin avro yetiştirme bedeli ödemeye mahkum edildi.
18 yaşındaki Kakuta iki yıl önce Lens kulübünden transfer edilmiş, Fransız ekibi bu transferin kendilerinin kontrolü ve sözleşmelerinin kontrolü dışında olduğunu dile getirip konuyu FIFA'ya götürmüştü.
Genç yıldız 2008'de Chelsea Futbol Akademisi'nde en iyi futbolcu seçilirken, ofansif orta saha mevkiinde oynamasına rağmen akademide en çok gol atan oyuncu unvanına da sahipti.
Geçtiğimiz yıl ise Kakuta sakatlık ve kırılan ayağı sebebiyle zor günler geçirmişti. Bu günlerin ardından yeniden form tutan Kakuta Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya bildirilen kadronun içinde yer alıyordu.
Chelsea'nin cezaya itiraz etme hakkı bulunuyor.
İşte Kakuta;
http://www.sporx.com/img/2009/09/031251984983.jpg
transfer yapabilme cezası falan hikaye kaldırırlar kesin.Quote:
Chelsea'nin cezaya itiraz etme hakkı bulunuyor.
Ceza çok ağır ama UEFA'nın bu konulara el atması gerekiyordu
biraz fazla ağır bi ceza... bari hazirana kadar yapamasın transfer..
Bu cezaya en çok sevinen Anelka olmuştur. Çünkü sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Anelka görüşme talep etmiş ancak kulüp sezon sonu kontrat görüşmeleri yapıyoruz prensibimiz demişti ve Anelka hayal kırıklığına uğramıştı. Artık Chelsea forvet alamayacağına göre mecbur Anelka ile sözleşme yenileyecek :)
Tek merak ettiğim nokta Chelsea itiraz ettikten sonra cezada indirim olacak mı? Bizim ülkede bu karar verilemezdi zaten. Ama verilseydi mutlaka cezaya itirazdan sonra ya 1 yıla ya da 6 aya indirilirdi :D
Tuncay için bunun son sans oldugunu düsünüyorum. Eger ki ileride Stoke Cityden daha kaliteli bir takıma gidemezse 1-2 yıl içinde Fenerbahceye döner..
Heitinga yı neden sattı ki Atl. Madrid anlamadım. Fiyat olarak da cok cazip bir fiyat 6m euro..
İyi bir transfer. Egerki 4m euroya alınmıs ise gercekten cok iyi bir iş basarmıs Tottenham.
bence sırf bizim ülkede değil itirazdan sonra süre ordada inecektir
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
umarım fifa cezayı komple paraya çevirmek gibi bir hafifletme yapmaz, chelsea için baya hafif bi ceza olur çünkü :D:D
Premier Ligde sırıtabilir Heitinga Everyon Ona fazla güvenmesin bence
Bu ceza indirilir...Roman Abramovichin inanılmaz bir lobisi var dünyada ne yapıp edip indirecektir...
İngiltere Championship takımlarından Middlesbrough'nun Brezilyalı forveti Afonso Alves, Katar kulübü Al-Sadd'a transfer oldu.
http://www.ajansspor.com/resim/AfonsoAlves_Boro01.jpg
Al-Sadd kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, 28 yaşındaki golcü futbolcuyla 3 yıllık anlaşma yaptıklarını duyururken, açıklamada ekonomik detaylara yer verilmedi.
Middlesbrough'ya 2008 yılının Ocak ayında Hollanda'nın Heerenveen takımından transfer olan Alves, oynadığı 11 maçta 6 gol atmıştı. Alves, Middlesbrough'nun Premier Lig'den düştüğü sezon 31 maçta sadece 4 gol kaydedebilmişti.
Geçen sezon Premier Lig'den düşen Middlesbrough'da Tuncay Şanlı (Türkiye), Robert Huth (Almanya), Stewart Downing'in (İngiltere) ardından ayrılan Afonso Alves (Brezilya), İngiliz ekibinden ayrılan 4. milli oyuncu oldu.
Bu arada Boro'dan yapılan resmi açıklamada; imzaların henüz atılmadığına ve Brezilyalı golcünün satışının resmiyet kazanmadığına da değinildi. Boro'dan haftalık 50.000 Pound alan Brezilyalı oyuncu, Hollanda'nın Heerenveen takımından 12.7 milyon Pound karşılığında kulüp rekoru kırılarak alınmıştı.
kaynak: ajansspor.com
1-1.5 sezon sonra Avrupa'ya geri dönecektir...
Ufacık çocuk nelere yol açtı:D
Kakuta'nın çevresindeki dumanlar ne öyle yahu :D
50 derece olmuş heralde vücud sıcaklığı :D:D
Buhar makinasına dönmüş kakuta :zuhaha.
Gael Kakuta'yı pek kişi bilmez ama sakatlanmasaydı şu an büyük ihtimal A takımdaydı. Bu arada geçen sezonun paf ligi gol kralıdır kendisi.
Bu haber vardı. :)
http://www.ajansspor.com/resim/dwightyorke.jpg
Yeşil sahalardan bir yıldız daha kaydı. 1999 yılında İngiliz ekibi Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra Premier Lig ve FA Cup kupalarını kazandığı unutulmaz kadroda yer alan Trinidad&Tobago'lu golcü futbolcu Dwight Yorke, profesyonel futbol yaşantısını sona erdirdiğini duyurdu.
37 yaşındaki Yorke Manchester formasını 4 yıl giymiş ve takımıyla birlikte üst üste 3 lig şampiyonluğu yaşamıştı. Yorke, kaptanlığını yaptığı ve o güne kadar çoğu kimsenin ismini dahi bilmediği Trinidad&Tobago Milli Takımı'nı ise 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne taşıyarak adından sıkça söz ettirmişti.
Yorke, Trinidad&Tobago Milli Takımı'nda yardımcı antrenör olarak yeşil sahalarda bulunmaya devam edecek.
Bir döneme damgasını vuran futbolculardan olan Yorke, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kramponlarımı asma zamanım geldi. Artık genç değilim. İnsanların benim için hep, yüzlerinde bir gülümsemeyle, iyi şeyler söyleyeceklerine inanıyorum. Premier Lig'de Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes, Roy Keane, Peter Scmeichel gibi efsane isimlerle birlikte oynadım. Daha da önemlisi Sir Alex Ferguson gibi bir efsane teknik adamla çalıştım. Kendi hesabıma çok şanslı birisi olacağım. Çünkü Karayiplerde küçük bir adadaki sahilden çıkıp, birçok insanın rüyasında olan kupaları kazandım. Hem de en büyük kupaları. Ve ayrıca milli takımımla birlikte ilk kez katıldığımız Dünya Kupası'nda kaptanlık yaptım. Bundan sonra da futbolun içinde olacağım. Hedefim tecrübelerimi milli takıma aktarmak ve bir gün İngiltere'de bir takım çalıştırmak" dedi.
Dwight Yorke, futbol kariyeri boyunca 480 kulüp maçına çıktı ve 147 gole imza attı. Yorke, Manchester United formasını ise 151 kez giydi ve takımı adına 64 gol kaydetti.
Bir yıldız daha kaydı.Premier League Manager 2002 oynarken çok görürdüm bu adamı :)
Fifa 2001'de ki favori adamımdı :D