Benim oyunda Villareal ilk sene şampiyon oldu Real 2. Barça 3.
ss atardım ama crash dump verdiği için save i sildim.
Printable View
Avrupa liglerinde orta sıra takımları alırsanız zor olduğunu görürsünüz oyunun Türkiye ligi biraz kolay olmuş.
Play off acayip zor olmuş yalnız lig ile arasında uçurum var:) Ligte 34 maçta bir kez yenilirken playoff'ta FB,Bursa,Antep varken 5 maçta 3 kez yenildim.
Guam U19'u aldım Japonya'dan 26-0'ın intikamını almak için uğraşıyorum. Oyun inanılmaz eğlenceli ve zor şu an benim için.
Bence sizler oyuna yanlış yerden başlıyorsunuz. CM/FM serilerinin en büyük yanlışı kafadan FB , Liverpool , Barça gibi takımların başına geçebilmektir. Alırsanız trilyonluk takımları tabi başarılı olursunuz. Ama alın bakalım SAL'dan (Super Amatör Lig) veya Blue Square N/S'dan bir takım 10 sezonda premier lige ya da süper lige çıkartmaya çalışın işte o zaman eğlenebilirsiniz..
STSL'nin kolay olduğun kanısını değiştirip STSL'de takımlarını yöneten menajerlerin çok kaliteli menajerler olduğunu düşünerek olaya farklı bir bakış açısı getiriyorum :D
12.bilmem kaç versiyonunda bizim başarısız olabilmemiz için oyuna bir iki takviye yaparlar umarım :)
Ben oyunu bilmiyorum ama arayüz baya bir zor olmuş :) 8-9 yıldr manager oynuyorum ama bu arayüz beni oyundan soğuttu.
Arkadaşlar bu aralar birşey farkettim hangi arkadaşımla , kardeşimle konuşsam ya da siz değerli üyelerin yazdıklarına baksam , hep 2. ve ya 3. sezonda gelenbir ŞL Şampiyonluğunu ve ya üstüste kazanılmış 5 6 lig şampiyonluğu onu da geçtim Bank Asya düzeyi takımı 2 senede UEFA yarı finali oynatanları görüyorum , duyuyorum. Biraz resime uzaktan baktığımızda bir FB ve ya GS nin ŞL de 2 -3 sezon içinde Final oynaması nasıl bir ihtimaldir ki? Ya da büyük oyuncular getirilmesi? Kimse de çıkıp demiyor ki arkadaş ben alt lige düştüm , yok ŞL gruptan çıkamadım falan:) Bunları yaşadıkça oyunun gerçeklikten gittikçe uzaklaştığını ve sıradanlaştığını düşünüyorum. Ya bu ülkede herkes birer 'Rıdvan Dilmen' ya da oyun çok sanal ve gerçeklerden uzak .. :)
Çocukluğumuzdan beri bağlandığımız bu oyundan bu şekilde kopmak isemiyorum , bilmem aynı fikirde misiniz benimle ama sadece paylaşmak istedim:(
Eğer bug denilecek oyuncuları alırsan, 48 ay taksit kullanırsan, korner taktiğide yaparsan her seride olduğu gibi bu seride de iki bilemedin üç yıl içinde başarı gelir. Bunları yapmadan zayıf bir takımla başlarsan daha gerçekçi olur ve daha zevkli olur diye düşünüyorum.
Hocam birde şöyle düşün, adam kötü bir kariyerini buraya niye yazsın. Tabi ki en iyisini yazacak. Gidipte süperlig den düştüğüm bir kariyeri buraya yazmam ben. Emin ol bütün açılan kariyerler 4 4lük olmuyor. Ben mesela hiç 2 yada 3. sezonumda Champ. League kupasını alamadım. En fazla UEFA aldım.
Galatasaray ile 2.Sezonda ŞL Yarı Finali'nde Barcelona'yı penaltılarda eleyerek Finale kaldım.Son maçta gruptan çıktım.Ardından Lyon ve Benfica'yı eledim.Barcelona gelince bitti rüya dedim ama finale kaldım.Ben Milan'la 3 sezonda finale kalamıyordum önceki serilerde :icon_biggrin: Finalde ManU veya Tottenham ile oynıycam.Bu seri sayesinde kendimi taktik dehası zannetmeye başladım :D
juventusta süper kadrom var cl 2.turda psg ye elendim ligde 34. hafta milanla puan puanayız :)
Kariyerler eş zamanlı yazılmıyor mu? Yani oynadığın kariyer bittikten sonra mı burada paylaşıyorsun? Kariyeri yazıp yazmamak o kariyerin sonucuna mı bağlı? :icon_eek:
Ayrıca korner taktiğiyle her kupayı alabilirsiniz. Sırf bu yüzden oyuncuların korner komutlarına hiç dokunmam. Gol olursa olur, olmazsa olmaz. Senede 10 gole ulaşan bir defans oyuncusu görmek mümkün değilken,oyunda 20'li gollere ulaşan defans oyuncusu kariyerin gerçekliğini baltalamaktan başka işe yaramaz bence.
Sanırım, "başarısız bir kariyeri kimse yayınlamaz" derken kastedilen "başarısız bir kariyeri kimse yayınlamak istemez" olmalı. Üye kariyerini sitede yayınlıyorsa, başarısız görünmemek adına, save-load da yapar, çaktırmadan korner taktiği de uygular, kerameti kendinden menkul oyuncuları da transfer eder.
valla ben küçük takım aldım.Transfer yapmakta zorlanıyorum(iyi ve kaliteli oyuncu).Şu anda zevk alıyorum.Önemli olan küçük takımları bü-yütebilmek....
Arkadaşlar korner taktiği ne desem? :)
Bana tuhaf gelen Bank Asya'ya yeni çıktım Kırklarelispor ile aldığım adamlar süper. Şili'den falan çok iyi adamlar geldi. Sonra Almanya'da yetişen Türk oyunlar bilhassa. Nasıl geldiler bu kadar çabuk şaşırdım bende
Bir bana kolay gelmiyor oyun heralde :)
burada zaten fm den anlamayan adamın ne ısı var. yıllarını verıp artık oyunu bılen kısıler var bence. ama sunu soluyeyım gercek basarı oyunu tekrar kapa ac yapmadan basarı kazanmaktır ben mesela asla yapmıyorum bu seneden ıtıbaren basarılıyım fakat kardesım yapıyor yakaladım kendısını :D
işte bu yüzden ben bu oyunu bıraktım maalesef
Valla açtığım kariyerleri okuyabilirsin. Sayılıdır. Pekte üstad olduğum söylenemez bu oyunda. Kariyerlerimde çok büyük başarılarım yok. Avrupa şampiyonlukları görmedim daha. Çünkü alt liglerdeki yada makul sayılacak bir takımla kariyerlerimi yayınlıyorum. Buda başarıyı zorlaştırıyor. Oyunu olduğu gibi akışına bırakınca insan sıkılmıyor çünkü henüz doyamıyorsun. Elde ettiğin bir başarı olmayınca başarıyı yakalamak için oyuna dahada ısınıyor ve hırslanıyorsun. Birazda macera olsun diye fantastik şekilde oynarsan bana göre oyundan soğumak mümkün değil. Çok başarılı olan arkadaşlarda da bu oyunu gerçek hayattaki gibi analizle taktikle bir çok şeye kafa yorarak oynayanlarda var. Oda daha farklı bir oynayış şekli.
Gerçekte de oyuncuların her özelliğinin ayrı ayrı gösterildiği bir program olsa ve bu bir tıkla görülebilse emin ol 2-3 sene içinde tüm takımlar şu anki seviyelerinden en az 2 seviye üste çıkar. :)
Oyunu bende kolay buluyorum, ancak diğer avrupa takımlarının oyuncuya hiç tekfilte bulunmaması, (3 sezondur oynuyorum, Şl çeyrek finalim var, 2 Süper lig 1 TR kupası kazandım) isimli ve kaliteli oyuncuları getirmenin çok zor olması oyunun zevkini azaltıyor. Üstüne TR ligindeki kaliteli oyuncularında ilk sezonun sonunda hemen kapılması ile oyun tamamen monotonlaşıyor. İlk defa bir Fenerbahçe kariyerimden zevk almıyorum, takımı bırakacağım ancak teklif yok.
Eskiden karyerden sıkılınca gençleştirme operasyonu, hedef yükseltip yıldız transferi ve en kötü ihtimalle kötü durumdaki bir avrupa takımına gidip, adam etmeyi denerdik sıkılınca, şimdi bunları yapamıyorsunuz.
Monaco bile başına geçmek istediğimde gülüyor...
Valla banada o kadar kolay gelmiyor. 3 sezondur yönetiyorum Heracles'i hiç taksit yapmadım ve korner taktiği yok,en büyük başarım 8.lik daha.
:) Ben hayallerimle oyunu gerçekçi hale getiemeyi seviyorum. alt liglerden aldığım takımda yönetim+taraftar ve oyuncularla sürekli diyaloglara giriyorum. Takımın kendine özgü bir futbol ekolü olması için özel antreman sistemi ayarlayıp,transferlerimi de ona göre ayarlıyorum.Acele etmiyorum. Uzun vadede planlar yapıyorum. Mesela 48 ay taksitle 30 yaşında bir yıldız almak yerine 12 ay taksitle 4 tane 17-18 yaşında genç alıp onları yetiştirmeye çalışıyorum.Sadece sportif başarının yanısıra seyirci,stad ve altyapı tesisleri gibi farklı alanlarda kendime hedefler belirliyorum. Diğer türlü zaten oyun size sportif başarı konusunda yardım ediyor ;)
Evet bu oyun gerçekten çok kolay olmuş. Her sene Galatasaray la bir başlangıç yapardım. Hemen başarı gelmezdi yine bir 4 sezon sürerdi Şamp Ligi. Bu sefer 2. seneden yarı final geldi. Alt liglerden takım alıp başlıcam tekrar bir kariyere fakat sanırım ondada belli bir süre sonra üst lige çıkınca en fazla 2 sezon sürecek en iyi adamları toplayıp ligde fark atmaya başlamak
http://img411.imageshack.us/img411/5/sacma.th.png
Uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us/photo/my-images/411/sacma.png/
oyun çok kolay hangi takımı alırsan al şampiyonsun