aynı durum başıma gelmişti
Printable View
4-0 biten maçta 4 tane kornel golu cok güzel ama tebrikler SI
Arkadaşkar yeni bir patch gelecek mi 12.0.4 den sonra bilgisi olan var mı ?
ben sadece 2007 de orjinal almıştım,bakalım nolacak alırsam deneyeyim dedim.Baktım cacık yok bu işte,sürekli bug lar,o zamanda tartışılan yapay zeka 0,ve o zamanda ortaya çıkan gol pozisyonları hep aynı önceden tahmin edebikliyoruz sorunları vb. gibi sebeplerden ötürü o gün bu gündür almıyorum orjinal güzelim zamunda hesabım varken :)
bir rakip çıksa da şu SI ya doya doya oynasak oyunu,çok sıktılar artık rekabet yok.Kornederden gol atmaktan/yemekten gına geldi.
korner sorunu yuzunden save silicem neredeyse artık bende :)
fm'nin datasını fifa manager'a aktarmanın kolay bi yolu olsa bi saniye düşünmem. sonuçta yapay zekaysa ben ea'nın bu konuda kesinlikle daha ileride olduğunu düşünüyorum. farklı alanlarda geliştirdiler sadece oyunları. SI detayları es geçti EA ise detayları çok iyi yansıttı. ama sonuçta bu şekilde de zevki çıkmıyor. en azından derim ki görsellik iyi, detaylar fazla vs. tek sıkıntı data. inanın scout ekipleri SI'a verdikleri desteği EA'a verse, EA kendine doğru bi meyil olduğunu görse çok değil 1-2 sene içersinde bundan en az 3-4 kat daha kaliteli bi oyun oynarız.
ben de katılmıyorum sana. kupa töreni vs gereksiz buldum. moral/form ne olursa olsun fenerden 3-4 yiyceksin kısmını da anlamadım.
Kesinlikle katılıyorum , benim sayabilecegim o kadar cok sey var ki o yüzden cok laf etmek yerine kısaca oyunu gerçekleştirdikleri her günbir tane daha orjinal oyun satıcaklardır diyim
1-2 güne Fifa Manager'e başlamayı düşünüyorum. Bakalım o nasıl olmuş.
Yıllardır düzelmeyen hatalardan bir tanesi de bu. Oyuncu taç çizgisinin hemen yanında sakatlanıyor ama doktor onu aut çizgisine kadar götürüyor.
http://img828.imageshack.us/img828/4...nleytvview.jpg
fm 2011 i finallerim yüzünden silmiştim. tadı hala damağımda ama :D oynayamıyorumda. 2012 yi almadım daha. ancak oyunda düzeltilebilecek çok ufak hatalar vardı
1- adam 50 metre yürüye yürüye serbest vuruş noktasına geliyor. 30 saniye geriliyor sonra oyun pozisyonu göstermeden ilerliyordu....... yaklaşık 1 dakika boşuna bekliyorduk.
2- oyuncu sakatlanırdı , değiştirirdikten 2 saniye sonra bi ekran gelirdi. bi bakmışız yerine giren oyuncu da sakatlanmış. Bre arkadaş rakipler düşman mı 2 saniyede aynı mevkideki 2 oyuncuyu sakatlasın .
3- o kadar çalış didin , mutlu sona ulaş şampiyonlar liginde ama çıkan basit bi yazı olsun . arkadaş pc nin en basit oyunlarından mahjond titans da bile havai fişek var :D şampiyonlar ligi maçı nasıl 3d ise , nasıl oyunda 3d şut çekiliyor kaleci reflex ile kurtarıyorsa , 3d tören yapılsın. maç bitsin madalya törenleri vs. bizde sırtımızı yaslayarak keyif kahvemizle sevinsek :D zor bir şey değil
4- korner bugu hakkında pek bir şey söylemeye gerek yok kaç yıldır var ama kısıtlandırılmadı.
5- boşta olan bir oyuncu seninle haftalık 40bin e anlaşmazken başka bir takımla 7bin e felan anlaşıyor. keza kendi takım oyuncunda öyle. 30bin haftalık ile anlaşırsın ayda 3 kez mutsuz olup para artışı isterdi kapıyı da 170bin den açardılar. yıl sonu kontratı uzatmazlar. başka bir takımdan 3de 1 fiyata anlaşırlar.
6- finans ın biraz iyi olsun anında tüm oyuncular mutsuz olup biriktirdiğin parayı tüketirlerdi.
7- Türkiye deki vergi düşüklüğü dolayısıyla yabancılar için daha cazip olma kısmı yıllardır oyuna yansıtılmıyor. ülkelerin karakteristik yönleri oyunculara yansıyorda bu neden yansıtılmıyor
8- Türkiye de bir takımla 4-5 yıl şampiyonlar liginde yarı finale çıkıp kupalara kupa demiyorsun. ülke puanı vs. yükseliyor ama sana ayak uyduracak hiç bir takım olmuyor. ligin kalitesi artmıyor. reklamlardan vs. o kadar para geliyor ama beşiktaş - trabzon vs. bu paraları bank asya oyuncularına dağıtıyor. 10milyon avrolar dandik oyunculara aktarılıyor.
oyunda bunun gibi basit çok şeyler var. basit diyorum düzeltilmesi çok kolay olan şeyler , ama basit olduğu kadar oyundan zevk alınmasını kısıtlayan şeyler. Mükemmel bir kadron var ama rakibi yine de korner takdiği ile yeniyorsun. rakip sana çok kolay goller atıyor senin mükemmel kadron gol vs. atamıyor. anca korner olduğu zaman hadi bi gol diyebiliyorsun. sen yeni tesis geliştirip bir şeyler yaparken diğerleri hep yerinde duruyor.
Bence biraz fazla abartıyoruz sonuçta bu bir oyun, ea konami gibi üstün maç grafiklerine de sahip değil bazen sinir bozucu olsa da bu oyunun oyun olduğu gerçeğini değiştirmez.
Oyunda duran toplarda özellikle kornerlerde etki biraz daha yüksek ama ben kötü duran top kullanan kafa yeteneği düşük boyu fazla uzun olmayan adamların pek etkili olduklarını göremedim, çok etkili oldukları durumlarda eminim rakip takımda onlardan daha etkisiz elemanların mevcut olmasından kaynaklanıyordur.
Mesela Fenerbahçe'nin son senelerdeki en büyük gol silahıydı duran toplar, buradan nice goller çıkardı. Luciano, Edu, Lugano ve onların yarattığı etkiden faydalanan diğer oyuncular... Ama bakın şimdi o yeteneğe sahip oyuncu sayısı azalınca Fenerbahçe'nin buradan gol bulma şansı azaldı.
Eğer Korner yeteneği yüksek bir oyuncunuz ve kafa yeteneği yüksek oyuncularınız mevcutsa her şekil buradan gol atabilirsiniz bu durumun sık yaşanması oynadığınız platformun bir oyun olmasından kaynaklanıyor. Biz kendimizi oyuna çok kaptırdığımız için kaynaklanıyor bu sorunlar :D
Dediğim gibi bu bir oyun, ne yazık ki böyle iğrenç bir bug mevcut ve son serilerde önüne geçilemiyor, can sıkıcı bir durum ama ne çare (: yalnız dikkat ettim alt liglerde veya üst düzey oyuncuların olmadığı liglerde kornerden daha az gol yeme durumu var belki oyundan zevk alma adına o liglerde mücadele edilebilir ben öyle yapıyorum.
Bu konuya ilk defa yorum yazıyorum. Fm kendini geliştiremiyor, alternatif olsaydı onu denerdim. fm 2011 ile 2012 arasındaki fark göremiyorum. Transferler var diye yeni fm para vermeyide pek akıl karı getirmiyor. Bu benim fikrim.
Para verdim, aldığımdan bu yana Steam'de 205 saat oynamış olarak görünüyorum. Zerre kadar zevk almadım malesef. Pişmanım aldığıma. Pes2012 alsaydım yerine diye iç geçiriyorum. Tırnak ucu kadar bizi kale alsa SI gam yemeyeceğim lakin durum hiç öyle değil. Helal olsun onlara, bu inatlarına.
Sayın sigames ekibi,şikayetimiz oyun un kötü olduğu değil,yeteri kadar yenilik yapılmayıp,1 senede sadece bir arpa boyu kadar yol alınmasıdır.
Fm den bekeldiğiniz şey neki. Eğer göresellik istiyosanız (kupa töreni,vs) boşuna beklemeyin 3D maç motorunu bile koymak istemiyorlardı. Çünkü bu oyunun sadece managerlik oyunu olmasını istiyorlar daha fazlası değil. 11 ile 12 arasından bir kaç değişiklik söyliyim, aktif transfer piyasası daha önceleri transfer piyasısında bu akdar aktif rol alamıyodunuz sadece alımlarda iş yapıyodunuz satışlarda ise çok pasifti. Data base mi yapay zeka oyunumu diye dusunmussnuz bir maçın sonucu 3 olaslıklıdır g,m,b ama hiç denedinizmi bir takımla maç yaparken save edip 10 sefer aynı maçın yapın her maçta ilk 11 den sadece 1 oyuncuyu değiştirin her seferinde ne kadar farklı olaylar yaşıyosunuz. Ufak tefek eksikleri oldugunu dusunuyorum ama bence oyun okadar guzelki o ufak tefek şeylere takmıyorum.
FIFA Manager'i bi ara oynamıştım, orada menajerlerin kişisel hayatları da ele alınıyordu. Evlilik yapabiliyor, çocuk sahibi olabiliyordunuz. Teknik direktör maaşı denen birşey vardı orda. Ev, araba alıyordunuz he ne oluyordu birşey yoktu ama böyle oyunlar kişi nefsini tatmin etmek için vardır, nefsin tatmin oluyordu. En azından FM'de işe yaramayan teknik direktör maaşları orda bir işe yarıyordu ama oyunun gerisi fostu.
Rakibin iyi yanlarını almak gerek bazen. Madem menajeriz bu oyunda, menajerliğimiz sadece futbol hayatımızla sınırlı olmamalı. Kişisel hayatlar da ele alınmalı ki bu işten zevk alasın. Ama öyle parayla kulüp kurma olayına da karşıyım. Kaç tane menajer bugün menajer parasıyla kulüp kurmuştur ki? Var mı örneği? Sanırım yoktur.
FM'nin 3D'den önce başka şeylere önem vermesi gerekiyor. Artık devrim niteliğinde bir serinin çıkması şart bence.
fm 2012 ve diğerleri arasındaki farkı kim sayabilir ? Sorumu değiştiriyorum