santradan topu taçma olayını Daum zamanında Alex'in önerisiyle yapmaya başlamıştık öyle biliyorum.yanlış olabilir tabi.
Printable View
Bu skorlar ile grup biter, Marsilya elenir.
Haydi Fenerbahçe'm dayan bir dakika daha, tur ve liderlik geliyor. :)
Öldük, öldük dirildik desek yeri. Liderlik çok iyi oldu. :)
ılk yarı oynamamız gerektiği gibi oynadık tebrikler
Tebrikler Fenerbahçe :D
Takımımdan utandığım bir gece oldu an itibariyle.Biz bu kadar geriye yaslanıp korkaklık edecek kulüb değiliz.Yen şu korkaklığını Aykut Kocaman yeter artık.
Ayew kardeşler az şanslı olsa maç böyle bitmezdi. Neyse ki şansımız yanımızdaydı. Son 15-20 dakikada oynanan futbol üst turlarda işe yarar mı tartışılır. İleride kimse olmayınca çok rahat geliyorlar. Kaliteli bir takım olsa bu tip savunmaları affetmezler.
Ayrıca madem kapalı futbol oynuyoruz hakkını verelim. Boşluk bırakmadan, rakibe şut şansı vermeden sert ve sağlam bir savunma yapalım.
Artık ileriki turların planları yapılmalı.
5 maç 13 puan, helal olsun. 3de3 deplasman zaferi. Avrupa Liginde mükemmeliz. Umarım ilerki turlarda da devam eder.
Tebrik ediyorum can-ı gönülden.. Tam da beklediğim gibi 2-2'den sonra hiç puan kaybetmedik.. İlk maçtan sonra bu grupta sonuncu olacağımızı düşünenler vardı.. Selam olsun.. Öfkeyle kalkan zararla oturur..
Gladbach'la yapacagımız mac tam bir prestij maçı olacak yerler dahi garanti. :D Ama bizim amacımız maçı kazanıp rekorumuzu gelistirmek olacak.
Yemin ediyorum Son antrenmanımızı Sultan Ahmet'te dualar eşliğinde yapsak bu kadar şanslı olamazdık : )
Korkuyorum takımımın öne geçmesinden, yeter artık bu huyumuzdan ne zaman vazgeçecez ? Gol atana kadar Futbol oynuyor gol attıktan sonra futbol oynamayı tamamen bırakıyoruz yani bunun bir dakikası sınırı falan yok. Sezon başındandır aldığımız galibiyetlerde oyuncu performansı genel ortalamasında en çok öne çıkan oyuncu Volkan Demirel oluyorsa artık buna bir dur diyelim.
Son 5 dakika ve hala bizdeki pis bir alışkanlık Selçuk oyuna giriyor, 5 dakikada yediğimiz baskı ve pozisyonu 85 dakikada yemedik. Çok ilginç bir durum. Maçlar 0-0 giderken sahada her şeyi iyi götüren bir Fenerbahçe gol attıktan veya öne geçtikten sonra tamamen yaslanan bir Fenerbahçe. Bugün kazandık hoş güzel ama her zaman şans yanımızda olmuyor maalesef. Öyle olsa geride kalan 22 maçta 10 galibiyet 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etmezdik.
Gözünü seveyim Aykut Kocaman vazgeç artık şu gol attıktan sonra geri çekilme anlayışından yol yakınken vazgeç ki sonradan daha çok ah çekmeyelim. Her maçı izlerken son dakikaları bir gözümüz kapalı izlemeyelim.
hoca son maç rotasyon yapıcam dedi adamsın kocaman
Manu,Arsenal triplerine girip Gladbach macina Receple, Salihle, Ozgurle ciksak cok iyi olur :)
Pkk bayragi yuzunden cikmis olaylar heralde zaten fransiz poliside taraftara vurmak icin firsat kolluyor.
Fener' in fikstür yoğunluğu nasıl bilmiyorum. Ama gladbach maçında taktik ve oyuncu mevkisi de deneyebilir Aykut Hoca. Üst turlar öncesi antrenman yapmış olur.
maçla söylenecek tek söz..Öldük,öldük dirildik
İstanbuldaki maçta..SALİH,RECEP,ÖZGÜR,SEZER,MERT,SEMİH,MEHMET TOPUZ..Hepsi oynamalı..
Tebrikler Fenerbahçe.Ülke puanı açısından çok iyi oldu böyle devam.
Serkan
Orhan-Serdar-Bekir-Özgür
Krasiç-Topuz-Topal-Caner(Stoch)
Recep
Semih
Akla gelen oyuncular. Rakimiz de çıkmayı garantiledi güzel bir hazırlık maçı olacak. Böyle hedefsiz maçlar her zaman denk gelmez, Uefa listesinde adı bulunan Metincan Cici ve Beykan Şimşek gibi genç oyuncularımız da oynayabilir, deneyebiliriz güzel tecrübe olur ama gidip de yine Selçuk Şahin'le falan oynayacaksak yazık olur, bir kere de tabuları yıkalım.
Not: Sahil ve Sezer Uefa listesinde yok.
Metincan Cici
http://www.youtube.com/watch?v=rhpfGv-aiog
Beykan Şimşek
http://www.youtube.com/watch?v=NeBywS96nTM
Bu gençlere şans verilmeli !
Bekir Sow yaptı. heheh güzeldi bu
AEL maçında K.K.T.C. bayrağı açmamıza müsade etmeyen UEFA bakalım Marsilya tribünlerinde açılan pkk bayraklarına nasıl bir ceza verecek
Tebrikler Fenerbahçe.
Avrupa'da iki takımımızda iyi gidiyor. İkiside 2013'te Avrupa'da olacak. Bu çok güzel haber.
Şimdi çok pozisyon verdik,resmen şansımız sayesinde kazandık deyip duruyoruz ama 5 maçtır aynı şey söyleniyor takımımız için. Bu bana biraz şey gibi geliyor. 90'larda futbolumuz daha yeni yeni yükselişe geçerken avrupa takımlarına karşı üstün oynardık,pozisyonlara girer,tempoyu falan yükseltirdik onlarsa sakince bekler bekler gerektiği kadar gol atar çok da üstün oynamadan istediklerini alıp giderlerdi.
O zamanlar Elimizden Kaçırdık,Şanssızdık vb manşetler atılırdı gazetelerde. Şimdi ise şanslıyız diyoruz.Bana kalırsa şanssızlıkta şansta 5 maç üst üste olacak bir şey değil.
Aykut Kocaman'ın zaten öncelikli düşüncesi kaybetmeyen bir takım oluşturmak. Takım kazanmaya devam ettikçe rahatlayacak, zaten o 2 ay önceki baskı yok üzerinde şu anda takımın, bu şekilde kaybetmemeyi sürdüren bir takımın gelişmesi daha basit olur. Avrupada bana lazım olan nedir, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin, bunun için de ligde de ileriden çok takım olmayı ve kaybetmemeyi hedefleyen anlayış görüyoruz, zamanla ki bu şampiyon olduğumuz senede olduğu gibi muhtemelen 2. devre çok zor kaybeden ve lige damga vuracak bir futbol oynayan hale geleceğiz. Daha ben bu takımı 1,5 - 2 aylık bir takım olarak görüyorum.
Fenerbahçe maça doğru strateji ile başlıyor, golü attıktan sonra kontrollü oyunun dozu biraz daha artıyor, maçın 60'lı dakikalarına kadar pozisyon verse bile, kontralarla ve duran toplarla ciddi pozisyonlarda buluyor. Sonuçta bunlar Avrupa maçları, rakipler boş değil, tehlikeli isimleri var pozisyon vermek doğaldır burada da devreye Volkan faktörü giriyor. Çok formda ve takımına güven veriyor. Bence plan ve uygulanışı son bölümler hariç doğru, özellikle deplasmanlarda bu Marsilya olmuş Akhisar olmuş farketmiyor Fenerbahçe her dakika biraz daha geri çekilmeye ve dolayısıyla mahkum oynamaya başlıyor. Bunun üstesinden gelirse bence bu kupada en kötü yarı final görmemesi için hiçbir sebep yok.
Avrupa Liginde para ödülleri Şampiyonlar Ligine göre düşük, büyük liglerdeki takımlar eğer liginde hedefi varsa bu kupaya pek önem vermiyor çünkü Şampiyonlar Ligine katılabilmek maddi açıdan çok daha cazip. Ben Şampiyonlar Liginden gelecek takımların bir çoğunun da çok fazla ciddiye almayacağını düşünüyorum. Biraz kura şansı, biraz daha kendine güvenli bir oyunla kupa gelir mi bilmem ama, final uzak olmayabilir.
Bir sonraki maç için rotasyon hamlesi de çok mantıklı olur, umarım günün birinde takımlarımız Şampiyonlar Liginde de rotasyona gidebilecek konuma gelirler. :)
Maç başladığında Marsilya'nın ilk düdükten itibaren topu alıp bizim üstümüze geleceğini ve baskı kurmaya çalışacağını düşünüyordum ama Marsilya kontrollü başladı.Top genelde bizdeydi ve fazla baskı kurmadılar.Avrupa kupası maçlarında genelde takımlar kontrollü başlıyor maçlara.Çok fazla hücum yapmak isteyen takımlar genelde hızlı hücumlardan gol yiyor.Galatasaray örneği var mesela önümüzde.Ama Manchester maçında golü bulduktan sonra F.Terim'de tek forvete döndü ve en doğrusunu yaptı.Tabii ki 2.yarı iyi oynamadı Fenerbahçe ama hızlı ataklarımızı olgunlaştırabilirsek bu sene iyi bir derece yapabilirirz UEFA'da