Başarılı menajer Onur Yakar, istifasının ardından ilk kez TV 8'de Telegol programına açıklamalarda bulundu !
http://i.hizliresim.com/59VMDA.jpg
Serhat Ulueren : Onur Hocam öncelikle geçmiş olsun mu diyelim, ne diyelim bilemioyouruz tabi ki...
Gökmen Özdenak : Biz en iyisi hayırlısı olsun diyelim Serhat.
Öncelikle bana ulaşıp, bu gergin ve bir o kadarda sıkıntı ortamda beni yayına bağladığınız için teşekkür ederim Serhat Bey. Herkese iyi akşamlar diliyorum bu arada...
Asıl meseleye gelecek olursak; yönetimle, başkanlar ve diğer profesyonellerle aramızda en ufak bir sıkıntı yoktu daha önceden. Her şey Ben Arfa'ya, Manchester City ve Real Madrid'ten transfer teklifi gelmesiyle başladı aslında. Bu iki takım oyuncuyu bir kenara bırakın yönetimin aklını çeldi ! Manchester 45 milyon avro teklif etti !
Bakın hiç bir oyuncu bir kulüpte ebediyen kalacak diye bir kanun yok, bir dayatma yok, ama siz takımın başındaki teknik sorumludan habersiz bir oyuncuyu satmaya kalkarsanız işin rengi değişir ! Bu takımın başında kim var ? Ben varım... Siz benden habersiz bir oyuncumun transferine onay verirseniz olmaz. Ben bu takımı 87 yıl sonra premier ligde şampiyon yaptım, çok önemli yatırımlar yaptık. Cardozo, Bradley, Quintero, Zuculini, Fernandes gibi isimleri sezon öncesi takıma kazandırdım, her ne kadar çalışma fırsatı bulamasakta ben getirdim bu oyuncuları Newcastle'a. Her neyse bunlar çok önemli değil, asıl konu benden habersiz benim oyuncumun takımdan ayrılması... Başkanı aradım '' hayırdır '' dedim. Oda çok iyi bir rakam teklif ettiklerini reddedemiyeceklerini söyledi. Bense herşeyin para olmadığını gelecek sezon Avrupa'da mutlak başarı için Arfa'nın takımda tutulmasını sezon planlamasını onun üzerine inşa ettiğimi söylediysemde ikna edemedim. Çünkü teklifi çoktan kabul etmişlerdi...
Serhat Ulueren : Peki hocam bundan sonraki süreçte neler olacak ? Herhangi bir takımdan teklif var mı? Türkiye'de çalışmayı düşünüyormusunuz ?
Şu an için bana doğrudan gelen bir teklif yok, fakat menajerime fulhamlı bir yöneticiden teklif gelmiş şu an için görüşme aşamasındalar fakat gerçekleşeceğini sanmıyorum. Türkiye'de çalışmak gurbette olan her futbolcunun, teknik adamın hayalidir. Fakat şuan için Türkiye'den herhangi bir teklif yok, eğer vizyon sahibi bir başkan çıkarsa Türkiye'de Onur Hoca biz takımı yapılandırmak istiyoruz, amacımız hedefimiz şunlar derse neden olmasın...
Serhat Ulueren : Anlıyorum sizi evet... Son olarak şunu sormak isterim; Milli takımın durumu ortada, çok kötü bir düşüşü var bununla ilgili bir şey söylemek istermisin?
Milli takım hepimizin yuvası ve şuan başında çok değerli bir teknik adam var sayın Fatih Terim gibi.. O varken konuşmam yakışık almaz. Çok teşekkür ediyorum ben hepinize, birazdan uçağım kalkacak kapatmam gerekiyor, iyi akşamlar...