Durmadan bu olayı örnek veriyorsun.. PSV maçını..Quote:
Originally Posted by eGowiCh
Printable View
Durmadan bu olayı örnek veriyorsun.. PSV maçını..Quote:
Tabiki Richardınho Bunu DUnya Futblunu takıp edenlere Avrupalılara sormayın üstünüze güLmesın emi... Alex Kım Rıchardınho kım..
bakınız okumayı bilmeyen yada okuduğundan bir anlam çıkartmak istemeyenler için yazımı bir daha alıntılıyorum..Quote:
Originally Posted by DeDe
HAVANDA SU DÖVMEKTESİNİZ..
Alex nerde forma giydi ? ? ?ki dünya starı oldu ?Quote:
Quote:
Originally Posted by WishbonE
hahahaahahaahahahahaahah:DDDDDDDDDDDDd
Kullansaymıs kimse onun kafasına silah dayayıp kullanma demediki ayrıca Alex e biraz daha objektif bakarsanız taraftar kimliginizi bi kenara bırakırsanız gercekleri daha rahat görürsünüzQuote:
Originally Posted by scolari12111
hala bos yere tartısıyosunuz rico bi burda oynasın 3-4 hafta gecsin ondan sonra yorum yapın adam daha oynamadan yorum yapıosunuz
Alex Parma'da 5 maçta 2 gol ve 7 asist yaptı. Burada oynadı, Avrupa'da. Dikkatinizi çekerim, Alex'i Real Madrid ve Bayern Münih istemişti Fenerbahçe'deyken.
Brezilyalı arkadaşıma Ricardinho'yu sordum, aldığım cevap :
« é G ø w i C h ® » :
Do you know Ricardinho?
CODINOME SAMURAI:
yes.. bad player
« é G ø w i C h ® » :
Ricardinho playing football well ?
CODINOME SAMURAI:
no...he is bad football player
« é G ø w i C h ® » :
Is Alex better than Ricardinho?
CODINOME SAMURAI:
ricardinho is a foul...alex is very good
Türkçe tercümesi :
- Ricardinho'yu tanıyor musun?
- Evet. Kötü oyuncu.
- Ricardinho iyi futbol oynuyor mu?
- Hayır. O kötü bir futbolcu.
- Alex Ricardinho'dan iyi mi?
- Ricardinho iğrenç. Alex çok iyi.
Öncesinde Alex hakkında soru sordum, çok iyi futbolcu olduğunu söyledi. Sorularınız varsa, İngilizce veya Türkçe olarak buraya yazınız, sorayım arkadaşa. Kendisi Brezilya futbolunu en yakından takip eden kişi, en azından bizlerden daha iyi takip edebiliyor.
[QUOTE=eGowiCh]Alex Parma'da 5 maçta 2 gol ve 7 asist yaptı. Burada oynadı, Avrupa'da. Dikkatinizi çekerim, Alex'i Real Madrid ve Bayern Münih istemişti Fenerbahçe'deyken.QUOTE]
Gerçekten ciddi olarak isteselerdi alırlardı.
Ciddi olarak istediler, Fenerbahçe vermedi. Aynı Appiah'ı Arsenal gibi büyük kulüplerin istemesine rağmen Fenerbahçe'nin vermemesi gibi ;;)
iyi de benim anlayamdığım ben kendim futbolu bilmiyor muyum niye başkasının görüşüne inanayım ki.brezilya da yaşıyor ama futbolu bilmiyor belli. he bu arada ben de alexin ricardinhodan iyi olduğu düşünüyorum ama arada alex çok iyi ricardinho ise kötü futbolcu diyecek kadar fark görmüyorum.çıkıp alex ronaldinho dan iyi dese inanacakmıyız yani
[QUOTE=Del Piero_10]katılıyorum yani bu kadfar zenginler ve şöhretliler ama alex i alamıyorlar ve ayrıca ben alex ricardinho kıyaslaması yapmıyorum arkadaşlar niye anlamıyorsunuz diyorum ki TÜRKİYE YE DÜNYA ÇAPINDA HİÇBİR OYUNCU GELMEZ!!benim o iyi bu kötü dediğim yok hagi taffarel ve biraz da anelka dışında kimse yok dünya çapında.Quote:
Fenerbahce vermemis olamazmı? Bayern olabilir ama her futbolcuyu alabilir diye bir sey yok.
Ortega,Hooijdonk bunlar dünya yıldızı degilmiydi yani ?
real isteyecek ama alex i alamayacak çok ilginç herhalde dünya da alamadığı tek futbolcu o dur ve eminm ki sene sonunda olası bir başarısızlıkta capello alex i alabilsek bunlar olmazdı diyecek.
Haşmet Babaoğlu'nun dediğine göre Diego Lugano "dünya çapında" bir yıldız. 90 Dakika'da, Lugano'nun çok iyi bir oyuncu olduğunu ve dünya çapında olduğunu söyledi. Dünya çapında yıldız Türkiye'ye gelir mi gelmez mi konusu üzerine bu yorumu yazdım. Ricardinho da Alex de dünya çapında yıldızlardır. Aynı şekilde Anelka, Appiah da. Bu bir gerçek.
Dünyada bihabersin sanırım. Luxemburgo zamanında sol kanat için Alex ısrarla istenmişti ve Fenerbahçe satmamıştı.Quote:
Originally Posted by scolari12111
Hatırlatma: Real Madrid, C.Ronaldo ve Kaka'yı da istedi, fakat kulüpleri satmadı, yani alamadı. Demek ki Alex, dünyada alamadığı tek futbolcu değilmiş R.Madrid'in...
Evet Real Alex i luxemburgo zamanında istedi alamadı ayrıca Real inde alamadıgı oyuncular var C.Ronaldo yuda alamadılar klübü satmadıktan sonra hiçbir oyuncu bir yere gidemez.
Egowich, Brezilyalı arkadaşına sormuş ve Rico 'nun çok kötü, Alex 'in ise iyi bir futbolcu olduğunu öğrenmiş.. Misal olarak; Arsenal, Tuncay 'ı istiyor.. Bir de Nobre 'yi takip ediyor.. İngiltereli bir arkadaş bana sorsa;
*Tuncayı tanıyor musun ..?
-Evet, hiç güzel oynayamıyor..
*Nobreyi tanıyor musun ..?
-Evet, çok güzel bir futbolcu..
desem; o arkadaşta inanacak belki.. Bu yüzden ona sorup sorman bişeyi farketmiyor -ki sen Brezilyalı birisine nasıl ''Ricardinho'yu tanıyor musun ..?'' diyorsun :rolleyes: Orası işin ilginç kısmı ;) ve bir diğer düşündürücü kısmı ise Ricardinho 'ya kötü demesi.. Herşey ortada ..
"Ricardinho'yu tanıyor musun?" demek kadar mantıklı bir soru var mı? Ben sana soruyorum. Sakaryaspor'daki Cangela'yı tanıyor musun, veya İzmirspor'daki Yekta'yı? Cevabın ne olacak. Ya Evet diyeceksin, ya da Hayır. Ardından da görüşünü belirteceksin.
Türkiye'de futbol biliyorum diyen dolu insan var, hepsini televizyonda izliyoruz boş yorum yapıyorlar. Brezilya'lı arkadaşın bu işleri iyi biliyormu bari Egowich?
Bilmiyorum. Ben Brezilyalı arkadaşıma sordum. Vasco da Gama'yı tutuyormuş. Kendisi maçları takip eden birisi. Ne derece futboldan anlıyor, bilgim yok. Arkadaşa "Sen futboldan anlıyor musun?" diyecek değilim. Ama bir parantez daha açayım. Ricardinho için "Idiot" da dedi. Ve sevmediğini, ondan nefret ettiğini söyledi. "En çok nefret edilen oyuncu" ünvanına sahip biliyorsunuz Ricardinho. Sanırım çok antipatik, o izlenimleri aldım.
Herkesin sonuçta kendine göre belirlediği bir antipatik futbolcu vardır. Ne bilim adamın el kol hareketlerini, gol attıktan sonra ki sevincini beğenmez. Bakalım İnönü'ye çıktıktan sonraki hareketleri ne olacak? Sonuçta hareketlere bakarsak Nouma'da acayipti. Adam elleriyle neler yapıyodu. Bu tür şeyleri varsa sevilir. Neyse izleyip hep birlikte bundan 1-2 ay sonra yine değerlendireceğiz..
Belki sevmediğinden, futbolunu da kötüler.. ;) Bu böyledir çünkü ;) Brezilyalı kişiler arayacağım şimdi ve bende onlara soracağım.. :)Quote:
ok arkadaşlar alex süper hatta ronaldinho filan boş hagi den bile iyi tsl de 1986 gol 7890 asisti var avrupa da da yapacakta bırakmıyorlar ki adamı ya dinamo kiev den neredeyse 5 yiyecekken neredeydi anlaşmamız imkansız sizin doğrunuz benim doğrum ben hala aynı şeyi diyorum hagi taffarel ve anelka dışında dünya çapında bir kariyer yapan futbolcu yoktur türkiye de bir de aklıam geldi les ferdinand da premier ligi sıkı takip edenler varsa önemli bir oyuncu olduğunu bilir bjk yle avrupa ya açılmıştı 1 sene oynadı ve gitti o da önemli bir oyuncuydu appiah sa bence daha büyük takımı hakeden bir oyuncu yani fb de harcandığına ve kariyerini körelttiğine inanıyorum
yahu ne adammış gelsin bir kaç maç oynasın ondan sonra ya antipatik seçersiniz ya sempatik yada süper dersiniz biraz sabredin arkadaşlar
Evet ama böyle konular açılınca ve de daha Ricardinho 'yu bi kere bile izlemeyenlerin, ''ALEX DAHA İYİ'' yorumunu yapmasından dolayı bu kadar sinirleniyoruz ve tartışma uzayıp gidiyor; onlarca sayfalarla doluyor... ;)Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
ricardinho'yu sevmiyorum diyebilir ama alex iyi futbolcu rico kötü diyemez.eğer der ise futboldan anlamadığını belli etmiiş olur. alex ricodan daha iyi dese yine anlayacağım ama adam ricoya kötü demiş. madem bu adam kötüydü niye milli takımda oynadı. bırak 28 dakikayı o kadroya girebilen futbolcu kötü olur mu akıl var mantık var.
yok arkadaşlar alex varken kimin adı söylenir hagi den de iyi ronaldinho dan da biraz objektif olmak gerek hagi dünya nın en büyük 5 futbolcusundan biri ama alex le kıyaslayaanlar var başka konularda da yazık yani harbiden yazık yani diyebilecek laf yok.
İşte böyle ilginç insanlar oluyor.. Dediğim gibi bütün bunlar Rico'ya duyduğu antipati.. ;) Bu arada yeter ! Bıktık bu Alex'ten yahu :mad:Quote:
Originally Posted by koray_capello
Bu herif (Ricardinho) sol-iç oynayabiliyor mu? Öyle numaradan İbrahim Akın gibi oynamak değil, mücadeleci bir şekilde..?
Bir de scolari12111, germe ortamı be canım kardeşim, bırak, tamam, ısrar etme..
Edit: WishbonE, sen de..
Hagi ile Alex in ne alakası var kim kıyaslıyor ayrıca.. Alex le hagi yi kıyaslamanın kimseye faydası olmaz adam teknik direktör olmus hala futbolculugu Alex ilemi kıyaslanıyor..Burda söz konusu Alex-Ricardinho ayrıca Türkiyeye Taffarel , Hagi ,Anelka dısında gelen dünya yıldızı yok demissin Ortega Fenere gelmeden hemen önce Arjantinin 10 numarasını giydi öyle geldi
mehmet abi benim bildiğim kadarıyla ve büyük ihtimalle oranın oyuncusu zaten.yani ne solkanat oyuncusu ne de alex gibi forvet arkası değil.ortasahanın ortasında biraz sola yakın oynuyor.