Originally Posted by meddah
Aha gene söylüyorum, yabancı oyuncuya herhangi bir sınırın koyulmadığı (Benim bildiğim) tek ülke Belçika.
Türk Futbolu'na ne getirir, Türk Futbolu'ndan ne götürür?
Ligimizin kalitesi yüksek değil, ligimizdeki takımların en az 10 tanesi kaliteli yabancı getirecek paraya sahip değil, zaten getirmiyorlar da.. Yerli oyuncularla aynı kaliteye sahip, hatta daha kalitesiz olanları, sırf daha az para alıyorlar diye tercih ediyorlar.
(Bir soru: Benim aklıma gelmiyor, anadolu takımlarından 3 büyüklere transfer olup kalıcı olabilmiş yabancı oyuncu var mı?)
Bu şartlarda yabancı sınırının kalkmasının bir avantajı var; kısa vadede Avrupa'da başarı..
Birkaç da dezavantaj sayayım; Türkiye Ligi üçüncü sınıf yabancı cenneti olur (Eeeee, Belçika gibi mi yani?), büyüklerle küçükler arasındaki uçurum artar, ligin kalitesi daha da düşer, kısa vadede gelen Avrupa başarısı da tarih olur.
Fenerbahçe Avrupa'da istikrarlı başarı istiyorsa Daum'dan kurtulsun, daha az saha dışı kurnazlığı ve adam gibi hedefleri olan birini takımın başına getirsin.
(Bir de not: Gelen teknik direktör en geç üçüncü maça Özat'ın yerine Mahmut'la çıkmıyor mu, Sene sonunda Luciano - Servet takımda kalıyor mu, bakın)