O zaman Alex 21 yaşında olurdu ve Hagi'nin yarısı olamazdı.
Konu nolmuş ya :D
Printable View
Alex 2000 sezonunda Palmeiras'da ilahdı takımın hatta Ülkenin en iyi oyuncularından biriydi. Olay olurdu okuyarak gel buraya. 21 yaşında yarısı olamazmış.
68 maç(21)gol 1999'dan beri.
1999 FIFA Konfederasyonlar Kupası. Takımın 10 numarası.
1999 Copa América Şampiyonu- Yine kadroda.
2000 Olimpiyat Oyunları- Yine kadroda.
2000'e kadar olanlar.
Valla Galatasaraylı arkadaşları anlamıyorum. Hagi sizin için neyse Alex bizim için o. Daha neyin muhasabesini yapıyorsunuz ki? Sizin doğrularınız bizim doğrularımız değil işte bu besbelli. Alex bana göre Hagi'den iyi ve yararlı bir futbolcudur. Siz bunu sayfalarca makale yazarak kanıtlamaya çalışsanızda aksini benim düşüncem yine kolay kolay değişmeyecektir. Kaçınız Haginin oynadığı futbolu net olarak hatırlıyorsunuz ki? aa ben hatırlıyorum demeyin, beni yemeyin:) Burda tam futbola en ilgili çağımızda izlediğimiz bir Alex var. Birde çocukluk döneminde, roberto carlos'tan zidane'den luis figo'dan oluşa nbir futbol dünyası... Biraz hayal biraz meyal. Hagi kötü futbolcu mu peki? Haşaa, hagi gerçekten dünyanın en iyi 20 futbolcusundan birisidir gözümde. Ama bazen siz unutuyorsunuz futbol 11 kişiyle oynanıyor. Yanındaki adamları çek bakalım Gs o sene uefa'yı alabilecek mi tekrardan? Alamayacak tabi ki. Hagi pas attığında beceriksiz bir forvet kaçırsa ne olacak? Ya da hagi'nin kademesine giren olmayınca yorgunluktan oyundan düşünce?..
Burda Alex De Souza'dan bahsediyoruz. Tek başına bir FUTBOL TAKIMI kadar istatistiği olan adam kendisi. 15 süper lig takımının çoğundan daha yüksek rakamlar var orada.
Ama siz burada gelip, Alex'te kim Hagi'nin yanında derseniz ben orada hooop dur arkadaş demek zorundayım. Alex alex'tir, Hagi Hagidir..
yukarıya edit: bildiğim kadarıyla Alex kaptan olarak konfedarasyon kupasını kazandırdı takımına. Sizin hesabınızla ben bir hesap yaparsam Hagi bir ülkesel kupa kazandıramadı...
çok saçma geldi size de dimi:)
valla aygün aş artık bunları.yok milli takımda ne kadar oynamışmış falan..sıktı bu konular ..
Brezilya Milli takımının 10 numarasımı olmak daha zor yoksa Romanya'nın mı diye sorarlar adama kusura bakmayın.Neyse uzatmaya hiç gerek yok.Eren abinin dediği gibi sizin için Hagi neyse Bizim için Alex'de o dur.
Yeter artık, bu konu Hagi konusu değil demiştik. Herkesin kendi düşüncesi, iyisi kendinedir. Uzatmanın alemi yok.
Bu mesaja çok güldüm.İlahi Aygün.:D
Fenerbahçe Alex'i aldığında Ronaldinho ile kıyaslanmıyormuydu.Bazı köşe yazarları çıkıp "Kendinizi kandırmayın Fenerbahçe kim?, Alex kim? Asparagas haberlere inanmayın" diyordu.
Alex o zaman 26 yaşındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Alex Fenerbahçe'ye geldi.Peki ne oldu.O yazıyı yazan köşe yazarları hala piyasada haber yapıyor.:D
Hagi ve Alex farklı yıllarda oynadığından karşılaştırmak mantıksızdır. Ama her ikisininde birbirlerine üstünlük sağladığı bazı konular var. Örn. Hagi'nin top hakimiyeti daha iyi. Örn. Alex'in bitiriciliği ve takım oyunu daha iyi gibi. bu uzar gider ama, ikisi farklı yılların oyuncusu olduğundan karşılaştırmak imkânsız, olursa bile pele vs. maradona gibi bişe olur...
Ayrıca, istediğiniz istatistikse buyrunuz efendim:
Gheorge Hagi, 2007 yılında dünyanın ilk yüzdeki efsane oyuncu listesinde 6.cı sırada yer almıştır.
Alex'i küçümseyerek fanatikliğin en büyüğü yapılıyor.
Hagi'yi düşüren yok, kaf dağında bir oyuncu değildi, o kadar özel bir isim var ise o da Zidane'dır Hagi değil.
Hagi'yi hayallerinizde ulaşılamaz bir yere koyup Alex'i yerlere indirdiniz, sonrasında siz fanatiksiniz diyorsunuz.
İkisi de büyük oyuncular ama top 20 olacak kadar değil.
Karşındaki kişiye fanatik demek için fanatik olmamak gerekir.Senin bütün yorumların böyle ne yazık ki.
Bak ABOOO, yorumlari okumadan kendi bildigini okumayi cok seven bir kisi olabilirsin, ama bu özellik seni yüceltmez, bilakis degersiz kilar ...
Ben Alex'in ne kadar büyük futbolcu oldugunu bu baslik altinda dile getirdim, sen o yorumlari okumadan Alex'i kücük düsürdügümüz kanisina variyorsun, yanlis yapiyorsun.
Alex'in ligin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolculardan birisi oldugu bir gercektir. Ama Hagi'nin elde ettigi basarilari yakalayamadan siz Alex'i Hagi ile kiyasliyorsunuz. Buna karsiyim ben, bu büyük bir hatadir. Alex Türkiye Liginde cok büyük basarilar sergilemis olabilir, ama Avrupa'daki kariyeri de sifirdir, bunu da siz kabullenin. Hagi Barcelona, Real Madrid, Steau Bükres gibi takimlar da oynamistir. Dünya Kupalarinda, Avrupa kupalarinda cok basarili olmustur.
Kaldi ki Hagi sizin cok begendiginiz Emre'yi futbolcu yapan adamdir. Onu özel olarak egittigini bilmeyen yoktur. Hakan Sükür'ü kral yapan da o dur. Zamaninda Galatasaray'in Avrupada ki basarilari yakalamasinda en büyük pay Hagi'ye aittir.
Alex, Hagi'nin basarilarini yakalasin, ondan sonra onu Hagi ile kiyaslayabiliriz...
Ama Alex sadece ligdeki basarilari ile Hagi ile kiyaslanamaz. Hagi bu ligin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolcusudur ...
Bunların bir anlamı yok, çünkü Fenerbahçe oyuncuyu satmak istemedi.
Hagi Avrupa'da çok çalkantılı bir kariyer geçirdi, 2. lige kadar geriledi.En iyi performansını Galatasaray'da gösterdi.Real Madrid'de iyi başlayıp kötü giden bir kariyeri var, Barcelona'da hiç tutunamadı.
Bu Hagi'yi daha üstün yapmaz, aksine yetenekli olup da başaraması birşeylerin sorun yarattığının göstergesi.
Bugün Anelka geldiğinde bir milyon laf yedi ama Hagi Anelka'dan daha çalkantılı bir kariyere sahip, Anelka en azından daha vasat kulüplere ile çalışmamıştı.İnsanlar işlerine geldiği gibi söyleniyorlar, Anelka kötü Hagi iyi.
Alex de o lafları yedirdi, şu an Anelka da yediriyor.
Alex'in ŞL'de asist kralı olması, geçen sene yaptıklarını küçümsemek, Alex o kadar iyi değil demek saygısızlıktır bir kere.3 maç bir oyuncunun sınavı değildir, ancak bir teknik direktörün basiretsizliğidir.3 maç ile Maradona olsa anlayamazsın, bu kadar basit.Alex Avrupa'da oynamamış, bunlar çok basit şeyler.Kaka'nın Ronaldinho'nun Baptista'nın oynadığı bir takımda kaptanlık yapmış, kaptan olarak Copa Amerika'yı almış , kulüp takımı ile kaptan olarak Copa Libertadores finali oynamış (Amerika Kıtası Şampiyonlar Ligi) bir oyuncudur.
Pele Avrupa'ya gitmeden en iyi 2 oyuncudan biri ise Alex'i bu şekilde eleştirmeye hakkkınız yok.Kriterleriniz sadece Alex'i küçük düşürmek için.
Hagi çok yetenekli, çok özel bir oyuncuydu (aksi taktirde Real Madrid ve Barca almazdı zaten) ama gelmiş geçmiş top 20ye girebilecek kadar değil, daha önce Anelka'ya söylediklerinizin aynısını söylemenizi beklerim o zaman.
Alex ise inanmak istediğiniz şeyden çok daha yetenekli, bunu kabul etmeniz gerekli.
Hala top 20 diyorsun işkembe-i kübradan. 6. secilmiş yazıyor yukarda ah birr de okusan. Ayrıca kimse Alexi de küçümsemiyor. Hala okumuyorsun ezbere konuşuyorsun. 1 kişi alexi küçümsemiş mi mesajlarında bi gözden gecirmen lazım. Ayrıyetten Hagi - Alex kıyaslamasını daa kim baslatmış ona da bakmak lazım.
Hagi, TOP 20'de yer alamamış mı ? (:
Alex özeldir, çok yeteneklidir, istikrarlıdır, büyük futbolcudur. Türkiye'ye gelipte uyum sağlayabilen ve adından fazlaca söz ettirebilen belki de dünya klasındaki nadir futbolculardandır.
Hagi ise sadece #10'dur.
Biz burada takımımızın oyuncusunu överken "Alex Hagi seviyesindeymiş gibi" bir mesajla başladı.Olay ALex-Lincoln olmasın diye dua ederken Hagi çıktı.Siz nasıl Alex-Hagi'yi sindiremiyorsunuz ki burda istatistikler Alex'in daha üstünken bunu genel bir gerçekmiş gibi düşünceye saygı göstermeden yok enstantanelere ekliyorum gibi saygısız bir yorum yapılırsa buraya kadar gelmesi normal.Benim düşünceme göre ikiside eşittir ama ben böyle dedim ya nasıl olur Hagi daha iyidir biz böyle biliriz diye cevaplar gelecek.
Ayrıca Alex övülürken araya Hagi'yi katıp sonra da başka biri enstantanelere ekliyecem gibi şeyleri Fenerbahçe'liler demedi.Bazı Galatasaray'lı fanatik arkadaşlar her konuda aynısını yapıyor hiç hoş değil.
6. değil 25.
http://ayagapas.blogspot.com/2008/03...rghe-hagi.html
Ayrıca IFFHS sonucu ise inanılacak bir kaynak değil zaten kendileri, resmi bir federasyon olmadığı halde popülariteye göre iş yapan vasıfsız insan topluluğu.
The man of small matches.
Alex'i Hagi'den daha özel, daha iyi ve daha üst düzey bir futbolcu olarak gösteren bir zihniyetin futbol konusunda vasıflı olduğunu da ben düşünmüyorum. Ne olacak peki ?
Bugün Alex için söylenenler Fatih Hoca zamanında Hagi'ye söyleniyordu, koşmuyor, kendisine oynuyor, gönderin bunu vs vs.
Yarın Fenerbahçe kupa alırsa Hagi için söylenenler Alex için de söylenecek.
O yüzden çok fazla uğraşmayın, bazı kesimler için Fenerbahçeli ise kötüdür, Galatasaraylı ise iyidir.
Seviye böyle düşürülüyor zaten, bu seviyeye inmeyeceğim kusura bakmayın.
Neyse konu dahada fazla uzamasın. Çünkü farklı yerlere kayıyor. Ben kendi adıma söyleyeyim Alexi buraya yazdığım hiçbi mesajda küçümsemedim. Diger sayfalardaki yorumlarıma bakıp görebilirsiniz. Ama Alex in Hagi ile kıyaslanacak mertebede olmadığını da belirttim. Bu da genelin görüşüdür yani. Objektif bi gözle bakan bunu rahatlıkla görür.
Burada seviye meselesine girmeye gerek yok, ben sizin görüşünü beğenmediğimi belirtebilirim. Sürç-ü lisan varsa, affola.
Alex'i hiçbir Galatasaraylı küçümsemiyor, hakkını veriyor, emin olabilirsiniz. Ama Alex ile Hagi karşılaştırması konu olunca fanatik damgasını biz yiyoruz. Hangi Beşiktaşlı olsa, hangi Trabzonsporlu olsa hangi taraftar olsa vereceği cevap bellidir. Bu konuda herşeyden daha çok objektif olduğumu da belirteyim.