Gökhan Gönül ilk maçta cezalı olduğundan oynayamayacak.
Printable View
Gökhan Gönül ilk maçta cezalı olduğundan oynayamayacak.
"Milan elendi, artık Fenerbahçeliyim"
FIFA tarafından ’Dünya’nın en iyi futbolcusu’ seçilen Kaka, gönlünden geçen takımı açıkladı! “Devler Ligi’nde Türk ekibini destekliyorum. Zico ve takımı çok başarılı işler çıkartıyor.”
FIFA tarafından ’Dünya’nın en iyi futbolcusu’ seçilen Kaka, artık F.Bahçeli! Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’e elenen Milan’da forma giyen Brezilyalı yıldız, UEFA’nın resmi sitesine yaptığı açıklamada “Artık Şampiyonlar Ligi’nde F.Bahçe’yi destekliyorum” diyerek, sarı-laciverti ekibi ve teknik direktör Zico’yu göklere çıkarttı. Kaka, UEFA’nın F.Bahçe’nin Devler Ligi’ndeki bundan sonraki maçları için “Bilinmedik bir yolun başlangıcı” yorumunu yaparken, şunları söyledi:
“Bence Şampiyonlar Ligi’nin bu sezonki en büyük sürprizi olabilecek kapasitedeki takım F.Bahçe. Ülkemizin efsane futbolcularından Zico’nun ekibi çok iyi bir hava yakaladı. Ve Brezilyalı arkadaşlarımızla birlikte son derece başarılı maçlar çıkartıyorlar. Bunun son örneği de Sevilla önünde turu atlamaları. Umarım Zico, F.Bahçe ile birlikte gidebildiği en üst seviyeye kadar çıkar. Takımım Milan Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra, ben artık F.Bahçe’yi destekliyorum.”
Kaynak: Vatan
Vay bee Kimlerin favorisi olmuşuz :p :D
İlhancım dediklerine hiç katılamıcam :)
Sevilla ile oynanan iki maçta tam 5 gol attık bunlardan 2si duran top organizasyonunda geldi ama bunların dışında iki maçta bir çok gol pozisyonuna girdi Fenerbahçe. İngilizleri kendi silahlarıyla vuramazsın o yüzden havadan oynayarak o defansı aşman mümkün değil çünkü adamlar kendi liglerinde sürekli böyle oynayan takımlara karşı mücadele ediyorlar zaten.
Tur şansı elbetteki Chelsea'nin kadro yapısı gereği bize göre daha fazla ama bu tip maçlarda görüyoruzki inanmak, istemek inatçı olmak daha önemli onlar şu anda turu geçtik diye düşünüyorlar bile zaten bizimde istediğimiz buydu bizi küçümsesinler aynı sevilla gibi.
Bizim çocuklar onlara göre daha rahat çıkacaklar istediklerini yapıcaklar. Zor ama imkansız değil bunun örneklerini bu sene defalarca gösterdiler neden yine göstermesinler.
Kardeşim açıkçası o maçlarda Fenerbahçe'nin yakaladığı pozisyonların yüzde 80'i duran toplardandı, en azından benim gözlemim o yönde; bu aslında hem iyi hem kötü.
Duran toplardan pozisyon bulabiliyor olmamız her an gol atabileceğimiz anlamına geliyor. Ancak duran top dışında pozisyonumuzun olmaması da atak varyasyonlarımızın yeterince iyi olmadığını gösteriyor bence. Alex sazı eline almadığında Fenerbahçe'nin üretkenliği yerlerde geziyor.
Dediğin gibi elbette ruh çok önemli ama o ruhu maçlara başlarken korumak önemli. Belki Sevilla'dan iki gol yediğinde toparlayabilirsin ama Chelsea gibi bir ekipten gol yediğinde toparlamak biraz güç olur.
Chelsea Fenerbahçe'yi durdurabilecek silahlara sahip.Savunma olsun,orta saha olsun,hücum elemanları olsun dünyada sayılı isimlere sahipler.Eğer Avram Grant Fenerbahçe'nin bu sezon ki maçlarını iyi etüt ederse ve Fenerbahçe'yi durduracak önlemler alırsa Chelsea turu geçmeye daha yakın taraf.Ama işi dalgaya vurup,ciddiyi almazlarsa,Fenerbahçe'yi küçümserlerse -ki istediğimiz bu- Fenerbahçe'nin şansı daha fazla olur.Çünkü ilk maç önemli.Zaten Chelsea deplasmanda daha az etkili oluyor.İlk maçta alınacak iyi bir skor orada Chelsea karşısında konacak mücadeleci bir futbolla tur atlanılabilir..
Basında küçümsüyor havaları var ama böyle bir hataya düşmek aptallıktır.Chelsea gibi bir takım buraya kadar nasıl geldiği belli olan bir Fenerbahçe'yi küçümsemez bence.Küçümserse bedelini öder.
Chelsea'nin sağlam savunması Fenerbahçe'yi çok zorlayacak.Hücumdada bireysel isimler skor yapma tehlikeleri var.Özellikle Drogba ve Anelka çok tehlikeliler.Bence ilk maç berabere,ikinci maç ise Chelsea galibiyetiyle sonuçlanacak.Fark olmaz kanımca..
Ayrıca İlhan abi bence Chelse diğer 3 ingiliz takımına göre daha az tempo yapıyor özellikle bu sene.Yıldız isimlerinin becerileriyle sonuca gidiyorlar.Bir Liverpool,bir Man.United ya da Arsenal gelseydi dediklerin daha geçerli olurdu..
Benim en korktuğum nokta, Gökhan Gönül'ün olmaması. O kanatta Önder Turacı olacak ve Gökhan gibi hızlı koşmadığı için sağ kanatımızda sorun olacaktır. Gökhan'ı arayacağız. Umarım bu kanatta çok sorun yaşamayız. Önder'in performansı çok önemli olacak. Bu yüzden bu hafta Konya maçında ve sonraki maçlarda şans verilip maç eksiğini azaltmalı.
chelsea yi eler avram grant ı kovdururuz...
chelsea yi bizim elememiz hem bizi hem de chelsea li taraftarları sevinir...chelsea öyle üst düzey ingiliz kulüpleri gibi seri ve hızlı oynamıyor resmen uyutuyor...avram grant in kariyeri belli...roman en yakın dostu diye getirdi ama chelsea yi kaldırcak düzeyde bir teknik direktör değil jimenez gibi biz bunları eleriz havası yaratırsa takımda yarı finale çıkarız...ama ilk maçda gökhan gönülün olmaması büyük bir handikap...önder daha çok dafensif özellik bir oyuncu...
chelseadeki futbolcular hocalarını sevmiyor.Bu en önemli kozumuz olacak
keşke ilk maç deplasmanda olsaydı o zaman onlar saldırırdı defansif yönü daha iyi olan önder orada işe yarardı ama tam tersi oldu önder formayı tekrar almak istiyorsa kendini aşmalıdır
Chelsea'nin diğer yüzü
Medyada Chelsea'nin sorunlu, çok da kuvvetli olmayan ve Avrupa'da başarısız bir takım olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Ancak gerçekler pek de öyle değil...
NTVSPOR
Güncelleme: 13:56 TSİ 19 Mart 2008 Çarşamba
http://www.ntvspor.net/Images/4830.jpgFenerbahçe Chelsea ile eşleştikten sonra medyamızda Chelsea ile ilgili yapılan yorumlarda genellikle, "Avrupa'da başarısız, temposuz oynuyor. Sorunlu. Çok da kuvvetli değil. Sevilla'dan daha zayıf, Schalke'den sonra çıkabilecek en iyi takımdı" gibi ifadeler yer alıyor.
Bu ifadelerin Türk futbolseverini ve Fenerbahçelileri maalesef yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Medyanın öncelikli görevi toplumu doğru bilgilendirmektir. Sonra konunun uzmanı olan kişiler bu bilgilerin ışığında yorum yaparak farklı fikirler ortaya koyar.
Takımlarımız için "Aslansın, kaplansın, büyüksün, ezersin..." gibi yaklaşımlarla "Vatan Millet Sakarya" edebiyatından çok daha gerçekçi ve analitik yorumların daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Televizyonlarda ve gazetelerde çok da rastlamadığımız "Chelsea'nin diğer yüzünü" yorum yapmadan, sadece bilgi vermek amacıyla ortaya koymak istedim.
İşte bu sezon iyi durumda olmadığı iddia edilen Chelsea ile ilgili bazı gerçekler:
·Chelsea eylül ayındaki Man Utd maçından bu yana oynadığı 22 Premier Lig maçında sadece 1 kez yenildi.
·Eylül-Mart arasındaki bu süreçte tek yenilgisini 16 Aralık'ta deplasmanda Arsenal karşısında 1-0 ile alan Chelsea'de -dizinden ameliyat olan- Drogba o maçta forma giymedi. Sakat olan Ricardo Carvalho'nun yokluğunda maçın 38'inci dakikasında John Terry de sakatlandı ve yerine Ben Haim girdi.
·Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta hiç yenilmedi ve sadece 2 gol yedi. (CL'de en az gol yiyen takım). Mavi-Beyazlılar son 6 Şampiyonlar Ligi maçında ise 9 gol atıp hiç gol yemedi.
·Chelsea İngiltere Premier Ligi'nde evi Stamford Bridge'de oynadığı son 77 maçta tek bir yenilgi bile almadı ve rekor kırdı. (2007-08 14 maç ; 2006-07 19 maç ; 2005-06 19 maç ; 2004-05 19 maç ; 2003-04 6 maç)
·Chelsea kendi evinde oynadığı son 120 resmi maçta (Lig+Kupa+Avrupa) sadece 1 yenilgi aldı. (22 Şubat 2006, Chelsea 1 -Barcelona 2 ) Londra takımı o maçın 36'ıncı dakikasında Del Horno'nun atılmasıyla 10 kişi kalmıştı.
·Evinde rekorlar kırarak büyük başarılar elde eden Chelsea ayrıca bu sezon Premier Lig'de deplasmanda en çok maç kazanan ve puan alan takım.
·Chelsea, Avrupa Kupalarında son 5 yılda oynanan tüm maçlar baz alınarak (UEFA kupası dahil) yapılan sıralamaya göre 209 takım arasında şu an 2'nci sırada. 1'inci sırada Milan var. (Neden Milan? Son 5 yılda CL'de 3 kez final, 1 yarı final oynadı) Yani Chelsea çeyrek finale kalan son 8 takım içinde kuraya 1 numaralı seribaşı olarak girdi. Merak edenler için: Liverpool 3'üncü , Barcelona 4'üncü, Arsenal 5'inci, Man Utd 8'inci, Roma 16'ıncı, Schalke 21'inci, Fenerbahçe 46'ıncı sırada.
·Şampiyonlar Ligi'nde son 4 sezonda 3 kez yarı final oynadı.
Neyin ne olduğunu maçlardan sonra göreceğiz..
R.Carlos, Madrid'e gidip eski takım arkadaşlarını ziyaret etmiş. Orada gelen soru, Fener'in ŞL'de ki şansı nedir diye? Carlos ise size Moskova'dan bilet yollayacağım demiş. Artık bu kadar inanıyorum.
"F.Bahçe, Barnsley'den daha iyi"
Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalarak tarih yazan Fenerbahçe’de herkes Chelsea maçlarını merakla beklerken, İngiliz temsilcisinde sorunlar bitmek bilmiyor. Premier Lig’de son olarak Tottenham ile 4-4 berabere kalarak büyük yara alan Chelsea’de gözler teknik direktör Avram Grant’ta. Grant’ın açıklamaları Fenerbahçeliler’i bir hayli kızdıracak cinsten...
Fanatik Gazetesi'nden Edip Adanır'ın Avram Grant ile söyleşisi:
BARNSLEY'DEN DAHA İYİLER
Evet, Tottenham maçını kazanmalıydık ancak bu gibi kazalar herkesin başına gelir. Zaten bir sürü dedikodular var. Ölüm tehtidleri alıyorum. Yerime Rijkaard’ın geleceği söyleniyor. Bunları düşünmüyorum bile. Çünkü önümüzde çok önemli maçlar var. Fenerbahçe ile çok kritik 2 karşılaşma yapacağız. Açıkçası Fener hakkında fazla bir şey bilmiyorum. Tanımıyorum desem daha doğru olur. Ancak kupadan elendiğimiz Barnsley’den daha iyi oldukları kesin...
KOVULSAM DA FARKETMEZ
Zaten Şampiyonlar Ligi’nde son sekize kalan takımların iyisi veya kötüsü diye bir şey olamaz. Golcülerimin şu aralar formsuz olduğu bir gerçek ancak biz dünyanın en iyi orta sahasına sahibiz. Golcülerimiz susarsa, Essien, Cole, Lampard, Ballack ve Phillips konuşur. Kimseden de çekinmiyoruz. Fenerbahçe maçları tabii ki önemli ancak Arsenal maçına da aslarla çıkacağım. Geleceğim belirsiz, kovulsam bile farketmez, Abramovich ile daima dost kalacacağız...
Edip ADANIR / FANATİK GAZETESİ
21.03.2008
Eğer gerçekten böyle düşünüyorsa bu durum özellikle Fenerbahçeli arkadaşları kızdırmaz aksine sevince neden olur..
Bu Grantin managerlik bilgisinden süpheliydim,artik süphelerim bitti,kesin bir sonuca vardim.Bu adam futboldan cakmiyo.
Fenerbahce gibi yükseliste olan takimi takip etmiyor,Cl de ceyrek finale kadar yükselen takimdan bihaber.Yarin birgün elenirlerse acaba ne palavra atacak ?
Chelsea gibi takima yakismayan bir teknik direktör.
Grant kim ya Jose Mourinho olsa bugün FB li arkadaşlar İstanbul'a Mourinho gelicek diye sevinir di ama menejerleri diye üzülürdü... Chelsea'nın zayıf karnı Grant...
Grant konuşur konuşur susar bakmayın ona.:)
Böyle konuşması bizim için güzel İstanbulda tanır bizi ...
Fener ilk maçı alır İstanbul'da, ancak ikinci maç için birşey düşünemiyorum. Sanırım onu da ilk maç şekillendirecek..
Bizi tanumayan ölsün.
tam bir arapsaçı,fenerbahçe direnir ama chelsea geçer gibi gelior.tek maçlı sistem olsaydı şanslar eşitti ama 2 maçlı sistemde bu tip turnuvalarda daha güçlü takım işi götürüor sanki.
fb ye çok güveniyorum.
http://www.biletix.com/event.htm?id=JFBS2
Fenerbahçe - Chelsea maçı biletleri, sadece taraftar kartı sahipleri ve kongre üyelerine çıkmasına rağmen bütün biletelr saat 17.30'da tükendiği açıklandı. Birde biletler bütün taraftara açık olsa kaç saatte tükeneceğini artık düşünmek bile istemiyorum.
Maca ilginin hatsafhada olacagı belliydi...
Arkadaşlar Arsenal-Chelsea maçını seyrettiniz mi? Chelsea nasıldı? Ben seyredemedim çünkü maç zamanında Fox şifreye girdi..
Ben biletimi aldım bir aksilik çıkmazsa 2 Nisan günü Telsim tribünündeyim
Ben izledim maçı büyük bölümü tutuk geçti ama Chelsea daha üstün oynadı.Daha fazla pozisyona giren taraf onlardı.Arsenal yan toptan attı golü.Golden sonra Chelsea zor organize oluyordu ama Drogba kendini gösterdi.Maçı tek başına kazandı diyebiliriz.Cuducini ve Kalou kötüydüler.Özellikle Kalou hiçbişey yapmadı maç boyunca..
Fenerbahçe yönetimi sadece 20bin bilet satışa çıkarmış ve dün Gittigidiyorda bir biletin satıldığı görülünce karaborsaya karşı Emniyet Güçleri araştırmaya başladılar. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek?