Önder ve Eren'den daha iyi oldugunu çogu kişi kabul edecektir bu adamın..Neyse uzatmayalım Egemen'in alınmamasının arkasında çok farklı şeyler var gibi..
Printable View
İşte kötünün iyisini tartıştığımız için futbolu bilmiyor olduk, neyse ben futbolu bilmeme devam edeceğim. Önder'de Servet'te, Gökhan Zan'da ve diğer Türk Stoperleri kötü stoperlerdir. Hiçbir zaman üst sınıf oyuncu olamazlar. Servet sadece içlerinde en iyisidir, Önder'de onun kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten performansı ile bunu gösterecektir. Ama bu iki isimde normalde kötü oyunculardır. Zaten tarihimiz boyunca yurtdışında hiç stoper gönderdik mi?
Eren kötü bir stoper mi? Milli maçlarda gayet iyi bir performans gösterdi..
Kötü stoper Servet başkanı değişmeseydi Marsilyada olacaktı şuan.
Servet bizdeyken tüyleri yeni çıkmış gencecik bir elemandı. Çok yaktı. Hatalar yaptı. Adam 30'a geldi neredeyse bunun adı tecrübe. Hakkatten Servet kendini geliştirdi. Tecrübeli bir Stoper oldu. Oyununun üstüne koydu. Türkiye'de benim en çok beğendiğim Eren Güngör stoper olarak. Bence en iyi diyemesemde iyi stoper. Yaşı genç. Bazen hata yapsada o yaşta milli olmuş. Hakikaten stoper yok bizde. Türkiye'de en iyi stoper kavramı yerine kötünün iyisi hangisi olabilir. Yada vasatın en iyisi. Servet, G.Zan işte bunlar. Bence tartışmak manasız. Ne Önder Servetten daha güzel ne Servet te mükemmel bir stoper. Ama Servetinde gelişimini göz ardı etmemek lazım.. Yoksa Galatasaray'da oynayamazdı. Hatta marsilya nın kapısından döndü..
Yürümeye hali kalmamış Yusuf yine milli takımda.. Beyenmedim bu tercihleri. Önder Turacı oynarsa Barış Özbek'te oynar bu milli takımda yeni kurallara göre.
O halde Wederson ile Nobre yide unutmayalım. İkiside milli takım da oynayabilir. Bjk ile Fb de nasıl olsa o kadar paraya oynatılıyorlar.
Kazım ı eleştirecegimize hiçbişey yapamayan Nihat neden cagrıldı onu eleştirelim.
Geçen açıklamıştı milli takım yolum açıldı diye. Zaten oynamak istiyorum demişti. Son 6-0 lık maç sonrası alman milli takım yetkililerinin Barış la görüştüğü iddia edildi.
Türkiye'nin en iyi stoperi Servet ise vay bizim Türk futbolunun haline. Yaptığı onlarca ıskalar, kritik hatalar gözümün önünden geçti birden :)
Türkiye'nin en iyi stoperi Önder geçen sene Süper Lig'deki maçların yarısında oynamamış. Kıymette bilmiyoruz vallahi.
Biraz iş Milli Takım konusuna gelince şu kulüp takımı gözlüklerinizi çıkarsanız çok güzel olacak ama neyse.
ya önder değil servet de değil pek kim türkiyenin en iyi stoperi belki de yok:D
Harfi harfine katılıyorum bu arkadaşa.Quote:
Originally Posted by Nacizane kendimden alıntı
Türkiye'nin en iyi stoperi kalmadı. Hepsi aynı stil. Ya ağır, ya hamlesi geç, ya tecrübesiz.. :D
Hafiften sıkıştırmalar başlamış yine. Biraz seviyeli tartışalım arkadaşlar. Oyuncuları karşılaştırıyorsak bile artı özelliklerini eksi özelliklerini karşılaştırarak konuşalım ki kimse zan altında kalmasın..
Bende Önder'in ligdeki en iyi stoperlerden biri olduğunu düşünüyorum ki Fatih Terim bir basın toplantısında, milli takımın başına geçtiğinden beri Önder'i milli takımda oynatmak için uğraştığını söylemişti. Tek eksisi uzun zamandır as oyuncu değildi. Ama bu sene as oynayabilir.
Servet ise her ne kadar zaman zaman yaptığı hatalarla patlamaya hazır bir bomba gibi gözüksede son bir kaç senedir sergilediği performans ortada. Devamlı oynaması ona tecrübe kazandırmış ancak dediğim gibi hala patlamaya hazır bomba. Savunmanın ufak bir hatası maç kaybettirir. Zaman zaman örneklerini çok yaşadık. Sadece Servet'te değil bir çok oyuncuda gördük bunu. Tabi bunun yanında Servet'in çok iyi oynadığı yüreğiyle oynadığı maçlarıda unutmayalım.
Buda benim nacizane fikrim :)
Türkiye'nin en iyi forveti Semih de geçen yıl maçların yarısında oynamadı. Gerçekten hiç kıymet bilmiyoruz. :)
Edu ve Lugano varken (Önder'den daha kaliteli iki stoper), Güiza varken (Semih'ten daha kaliteli bir santrafor) ikisinin de maçların yarısında oynayamamış olması gayet normal. Yedek oturması onun kalitesini değiştirmez. M.Topuz da yedek şu an Fenerbahçe'de. Ama Türkiye'nin en iyi sağ kanat oyuncusu.
Galatasaray'da da Beşiktaş'ta da koy bu saydığım üç ismi, bana göre banko oynar.
Hadi stoper yok ama şu Gökdenizin formu ortada o neden çağrılmaz acaba? Tamam bunları alıyorsunda o adamada şans tanı be hoca. Oynayan adamı çağır oynamayanları anladık artık
Elinde Türkiye'nin en iyi forveti ve stoperi varken yabancı forvet stoper almak neden o da ayrı bir tartışma konusu zaten. Ama bu işin sonu yok yani sana göre Önder'dir bir başkasına göre Servet bana görede gelmiş geçmiş gelecek en iyi stoper Ali Eren'dir. Sana göre Semih en iyi forvettir bir başkasına göre Mehmet bana göre Hasan, Hüseyin vs.
Fenerbahçe'nin teknik direktörü veya başkanı değilim. Ona ben değil, yetkililer karar verir. Demek ki yabancıya güveniyorlar, yerliye güvenmiyorlar. Fenerbahçe'nin adedidir bu, yeni bir şeymiş gibi tartışmak yersiz. Ama şöyle bir gerçek var ki Fenerbahçe'de şans bulamayan yerlileri al, istediğin takıma koy, takır takır oynarlar. M.Topuz gibi zirvede transfer edilmiş bir adam şans bulamıyor. Semih de Önder de M.Topuz da Fenerbahçe dışındaki yerli takımlarda çok rahat şans bulabilecek oyuncular.
Ne yapalım yani Türkiye'de Puyol'mu varda kadroya alınmadı.. Servet Türkiye'nin en iyi stoperidir en azından karşılaştırma yapmak gerekirse milli takımdaki stoperlerden en iyisidir..
O şüphesiz orada hem fikiriz zaten. Ama mentalite yanlış gibi. Var olan iyi oyuncu yerine yabancı transfer etmektense işten anlayan 1-2 yönetici transfer etmeli her Türk takımı heralde.
Alt yapıdan sanki hiç Servet kadar biri çıkmayacak. Ha Brezilya he biz. Sadece iş alt yapının önemini kavramakta. Brezilyalılar darphane gibi oyuncu basıyorlar. Bizimkiler ise çıkan oyuncuları atıyorlar. Bencede alt yapılara yabancı genç hocaları getirilip gerekli prosedürler uygulanırsa hiç bir sorunumuz kalmaz 6-7 yıla o bölgede ve diğerlerinde..
Türkiye'nin en iyi stoperi Önder mi ? Haha.:) Önder Servet'in yaptıklarının kaçta kaçını yapabilir ? Türkiye'nin en iyi stoperi olan Önder Avrupa'da kaç maç oynamış ? Kaç kere taraftarları Önder'i bağrına basmış ? Servet'i ben milli takımda,Galatasaray'da defansta görünce içim rahat oluyo.Ama Önder'de öyle değildir sanırım Fenerbahçeliler için..Kendi takımında neredeyse sezon boyunca yatan bir oyuncu Türkiye'nin en iyi defansıysa diyecek pek bir söz yok.Semih için dersiniz en iyidir haklısınız.Topuz için dersiniz en iyilerden biridir haklısınız ama Önder Turacı için bu söylenemez..Fazla uçmayalım bence.Tamam yorum fikir sizindir istediğinizi dersiniz de gerçekler var sonuçta.Fanatikliğin lüzumu yok.
Daha önce uyarmıştım tekrar uyarıyorum. Bu tartışma daha fazla uzamasın. Konu amacından sapıyor. Mesajlarımızı yazarken biraz daha dikkatli olalım..
Arkadaşlar sizce Sinan Bolat nasıl ? Milli takımı Volkan'dan devralacak mı?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ümit milli kadroda ismi var. Ama A takımda oynayacak seviyede mi şuan
önder oynayabildiğine göre acaba terim sakatlığı geçince ekremi de çağırır mı milli takıma? geçen sene joker yapısıyla en çok hakedenlerdendi formayı.