Boston zaten bu sezon nedense sahasında çok kötü anlaşılan 2 takımda bu seriyi bırakmayacak gibi büyük bir ihtimal 7. seride bitebilir bu seri..
Boston zaten bu sezon nedense sahasında çok kötü anlaşılan 2 takımda bu seriyi bırakmayacak gibi büyük bir ihtimal 7. seride bitebilir bu seri..
Andrew Bynum attığı sayıda Kobe'nin yaptığı o müthiş kurtarış, geceye damgayı vurmuş.
Lakers maçda hep önde olan tarafdı ve hak ettiler. Eğer evinde ki maçıda kazansalardı şuan 3-0 gibi psikolojik bir üstünlük kurmuş olacaklardı.
Boston un çok hızLı bir şekiLde o biLindik takım oyununa geri dönmesi gerek. İki adam iyi, 3 adam reziL oynarsa bu seri 4-1 biter. Geçen maç ALLen ve Rondo coşuyor, Garnett ve Pierce yokLarı oynuyor. Bu maç Garnett coşuyor, Pierce azıcık destek veriyor ALLen ortada yok. BöyLe anLayış iLe yapamazLar. Kim coşarsa coşsun ama en azından diğer adamLarında coşan adama azıcıkta oLsa katkı yapması gerek.
ALLen gibi bir adamın iki gün önce 32 sayı atıp, rekor kırdığı bir maçtan sonra geLipte 13 de 0 atması mantığa, akLa, fiziğe sığmayan bir oLay. Tarifi yok bunun yani. Büyü feLan yaptıLar herhaLde adama.
Ha birde bundan sonra kaLan bütün maçLarı izLeyeceğim. Boston PLay off başLadığından beri izLemediğim hiç bir maçı kazanamadı, izLediğim bütün maçLarı kazandı. Sanırım bana ihtiyaçLarı var.
Garnet oynarsa kazanırız dedik, evet Garnet oynadı ama 2 gece önce 7/7 üçlük atan Ray Allen'ın 0/13 çekeceğini tahmin etmemiştik. Daha çok uzun bir seri var evimizde ki 2 maçı alırsak seri 3-2 ye gelir. Bu sene deplasmanlarda müthiş oynayan Boston deplasmanda illa ki bir maç alacaktır. Önümüzde ki şu 2 maçı kesinlikle kazanamsı gerekiyor Boston'ın.
Ya bilmiyorum Lakerslı olduumdan mı sanki 3 maçta Lakersın elindeymiş gibi geldi maç bana.Lakers isterse kazanıyo istemezse kaybediyo gibi geliyor.Belki de yanılıyorum ama Lakerslılar gününde olursa sanki her maçı kazanabiliriz bütün maçların favorisiymişiz gibi düşünüyorum. Final serilerinde her zaman çok heyecanlıydım ama bu sefer heyecan yok sanki çok rahat kazanacağız gibi geliyo...
boston hep korkutuçu gelmiştir bana yani daha düzgün bi takımlar daha bi bütünler bence söyle düsünelim kobe kenardayken izleyin lakers'ı topla dribling yapan bile yok paslasıp sut atıyolar geri dönuyolar.ama boston öyle değil en basiti ray allen benim attıgım yüzdeyle şut atsa boston kazanırdı:D her zaman 0 çekmez ray.ayrıca ben 3te 1 falan atarım:)
Allen 3. maçta 2 sayı atmış açıkcası bu oyuncu ya çoşuyo ya batıyo böyle bir şey bu adam :D
Celtics bu gece kazanmak zorunda... Bu gece kaybederse hiç ama hiç şansı kalmaz... Daha maçın hava atışından itibaren olabileceği en üst düzeyde sert oynamalı... hakemler faul çalsın, takım halinde sertlik yaparlarsa her düdüğe çalamazlar. Takım halinde sertlik... Ve daha ilk saniyeden maça ağırlıklarını koymak zorundalar. Son saniyelerde maçın ortada olması Celtics adına bir çuval inciri berbat edebilir. Bu gece...04:00'da...NTV ekranlarında... Celtics kazanmak zorunda... Diğer parçaların, özellikle uzun rotasyonunun işlemesine izin vermesinler. Kobe atabildiği kadar atsın; ama oyun sadece Kobe'nin üztüne kalsın. Maç beşe beş oynanırsa Celtics kaybeder. Kobe'ye karşı Celtics'e dönsün maçın havası... Eğer Celtics kaybederse şimdiden Lakers'ı kutlasın.
Hakan abi Celtic'in ilk yapması gereken iş, Kobe'yi durdurmak. Dediğin gibi sert oynamaları gerek yok. Ama bu sertlik ilk olarak Kobe'ye tattırmaları gerekiyor. Kobe bunu tadarsa Boston'ın işi kolaylaşır.
Ben tersini düşünüyorum. (Belki sen haklı olabilirsin.) Ama 2008 finalinde Lakers'ın hiçbir parçası işlememiş, bütün yük Kobe'ye kalmıştı. Kobe ne kadar muhteşem oynarsa oynasın; burası playoff... Celtics, Jordan'ın 63 sayı attığı maçta bile Bulls'a yenilmedi. (Bu 63 sayı playoff rekorudur.) Savunma sadece Kobe'ye odaklanırsa... Kobe artık 2000'lerin ilk yarısındaki Kobe değil...Özellikle son iki yılda çok olgunlaştı. Onu bazen tanıyamıyorum. Olumlu anlamda... Hiç zorlamıyor. Baktı; savunma üstüne odaklanmış. Sokuyor takım arkadaşlarını devreye... 2000'lerin başında öyle miydi? İşi inatlaşmaya vardır, zorladıkça zorlardı. Şimdi öyle değil... Gerçek bir lidere dönüştü. sadece oynamıyor, arkadaşlarını da devreye sokuyor. Bu çark işlerse Lakers'ı kimse tutamıyor. Ama skor sadece Kobe'ye kalır ve üçgen hücum tıkanırsa Lakers çok zorlanıyor.
Şunuda düşünmek lazım Kobe bu maçta 50'ye yakın bir sayı bulursa Lakers kazanır. Çünkü; Boston önde geldiği maçların büyük bölümü 90 ile 100 sayı arasında elde etti. Kobe'nin böyle bir sayıya ulaşması Boston'u etkiler. Zaten stresli oynayacaklar. Psikolojileri ile mücadele edecekler. Kobe eğer bu maçta başlarsa durdurmaları zor.
Tabii şu açıdan bakarsak sert bir savunma ile Kobe dışında ki diğer oyuncuları başta Gasol'u durdururlarsa, iş Kobe'ye kalacak ve Kobe psikolojik olarak etkilenirse Boston kazanır.
Ben biraz olaya Lakers taraftarı ile bakıyorum. NBA'de hep Batı'yı tutumuşumdur o nedenle. :)
Kobe 20-25 arası şut kullanıp 50 sayı bulursa Lakers güle oynaya kazanır. Ama Kobe bu 50 sayıyı 48 dakikada 35-40 arası şut kullanarak bulursa kazanmaları çok ama çok zor olur. Şöyle de düşünmek lazım: Hücumda tıkanan oyuncu savunmada da bocalamaya başlar... Tabii Kobe'den 50 yiyecek kadar da boş bırakmazlar. Zaten boş bırakmazlar ama ben ikili sıkıştırma onun üzerine yapılmasın diyorum sadece... Çember altı kalabalık tutulsun. Celtics adına...
Lakers cephesine gelirsek... Gasol ve Bynum zaten her şart altında belli bir katkı verecek Kobe'ye eşlik ederse işleri çok kolay olur.
En son maçda Kobe'nin pota altında son anda çıkardığı topu Bynum atmıştı. Takımın bütün hücum sistemi o anda gözüktü. Çünkü; o hücumda Gasol, Bynum ve Kobe vardı.
Ve başladı...NBA finali 4.maçı Kobe'nin basketiyle başladı.
Celtics adına ilk maçta Rondo iyiydi. 2.maçı Ray Allen, 3.maçı ise Kevin Garnet muhteşem oynamıştı. Sanırım bu geceye de Pierce damga vuracak. Daha şimdiden 14 sayının 10'u Paul Pierce'tan... Ama büyük üçlüden en az ikisi aynı anda ne gün verim verecek?
Celtics çember altından kaçırdıklarının yarısını atsa epey önde olurdu. (Daha ilk periyot bitmedi.)
Lakers her istediğinde çember altından rahat rahat sayı buldu.
Hah...Hah...Hah... Paul Pierce attığı sayı sonrası yumruk show yapmak istedi. Yumruk hakemin suratına geldi. :D Hemde en sevmediğim hakemlerden Eddie Rush'ın... (Bu arada hakemler basketi saymadı. Atış öncesi dedi... Attığı yumruk kâr kaldı Pierce'ın.)
Ve ilk periyot sonucu:
Boston:19 - Lakers:16
ray allen şu ana kadar cok iyi savunuyor kobe'yi
Nate Robinson'dan extra katkı geldi: İki tane üçlük...
Ama şu ana kadar Celtics'in yıldızı Pierce...
İlk yarı bitti.
Lakers:45
Celtics:42
Lakers 3.periyoda Bynum'sız başladı. Bu onlar aleyhine bir kırılma anı olabilir.
Bynum maça döndü ama mecburiyetten mi döndü, yoksa durumu ne kadar ciddi? Malum dizinden problem yaşıyordu.
Glen Davis devreye girdi...:D
Glen Davis ve Nate Robinson Celtics lehine maça damga vuruyor.
Kaan Kural: "Ne günlere kaldık..." :)
Kobe'nin muhteşem oyununa rağmen diğer parçalardan verim alınamayınca (sadece Gasol biraz katkı verdi) Boston kazandı: 96-89
Seri: 2-2
Heyecan devam ediyor. Şimdi çok daha keyifli bir 5.maç bizleri bekliyor. Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece...
Ben izLerimde Boston kaybedermi ?
Maça dair yorumlarımı her molada sıcağı sıcağına paylaştım. (Yukarıda...) Şöyle bir toparlayacak olursam:
Celtics'in kazanmaya mecbur, mahkum olduğu bir maçtı. Çok agresif başladılar ama öyle gergindiler ki, çember altından bile defalarca ve defalarca şut kaçırdılar. İlk üç maçta pek fazla ortalıkta görülmeyen Paul Pierce dışında kimse hücumda şut sokamıyordu. Özellikle ilk periyot tek başına Pierce'ın sayıları ayakta tuttu Celtics'i.
Lakers'da ise Paul Gasol'ün orta mesafe isabetleri ve yine onun kullandığı çok sayıda ve yüksek yüzdeli serbest atışlar onlara çok sayı kazandırdı. Maç başa baş giderken Kobe'nin arka arkaya bulduğu üçlükler bir anda Lakers lehine 8 sayılık bir fark oluşturdu. İlk yarının bitmesine iki dakika kala Celtics, Garnet'in hareketlenmesiyle birlikte farkı kapattı. Hele Garnet'in devre biterken farkı üçe indiren zor basketi moral açısından da önemliydi.
Lakers için kırılma anı devre bitimi soyunma odasından Bynum'sız dönmek oldu. Bynum'ın sakatlığı yine onlara bela olacak gibi... Gerçi ilerleyen bölümlerde Bynum yine oyuna girdi ama sadece birkaç dakika sahada kalabildi.
Geçen maçı Lakers'a Derrec Fisher getirmişti. Bu maçı ise Celtics'e son periyot üç yedek oyuncu kazandırdı. Tony Allen bu gece muhteşem hücum eden Kobe'yi frenledi ve yavaşlattı.
Ama asıl kahraman Glen Davis'ti. Aldığı hücum ribauntları ve hiç yoktan o karışıklıkta çıkardığı sayılarla geceye damga vurdu. Celtics onun enerjisiyle bir anda öne fırladı. Bir başka yedek Nate Robinson'da ona katıldı ve fark bir anda çift haneleri buluverdi. Bu bölümde yine bir başka yedek Rashad Wallace'ın da kritik bir üçlük isabeti var. Ray Allen'da kötü geçen ilk üç periyottan sonra son periyot epey katkı verdi; gerek pasları ve gerek orta mesafe isabetleriyle... Son iki dakika ise yine Pierce sahneye çıktı ve Lakers'ın son umutlarını da söndürdü.
Lakers taraftarları üzülebilir ama bu heyecanın uzayabildiği kadar uzamasını isteyen bizler için iyi oldu. Eğer Lakers kazansaydı Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece 5.maçın bile pek bir önemi kalmayacaktı. Çünkü lakers 3-1'den seri vermezdi. Şimdi ise hem 5. maç ve onu kim kazanırsa kazansın hem de 6. maç yine nefesleri kesecek, adrenalinimiz tavan yapacak. Hele bir de 7. maç olursa... Vay ki vay... Tadından yenilmez.