Bende Tv de gördüm haberi. Bizim koç Spahija 2 yıldız alacağız demişti. İlk bombayı patlattı. Haydi hayırlısı
Printable View
Bende Tv de gördüm haberi. Bizim koç Spahija 2 yıldız alacağız demişti. İlk bombayı patlattı. Haydi hayırlısı
Ksistof'da değil direk Darius'u almışız yahu :D
Her branşta yıldız görüyoruz, hadi futbolda da bekliyoruz artık be.:D
Aslında Türkiye Ligi daha kaliteli olsa, NBA düşünmeyen ya da orada istediğini bulamayan avrupalıların adresi olabilir Türkiye. Tabi İspanya Ligi'ni yakalamak zor ama lig 2 takımın tekelindenkurtulup daha rekebetçi hale gelebilirse bu tüm takımlarımıza yansır. Hele bir de final four gelirse bu sene...
Bu nedenle Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen harici takımların da güçlenmesini istiyorum.
Abi bu kadarını getirsinler demedim ya :n: Avrupa'da birazcık olsun iş yapmış biri bile olsa yeterdi :D Nielsen'e bile eyvAllah diyoduk ama adamlar yok öyle dedi Lavrinovic getirdiler. Helal olsun demek düşer bizede :]
O sakat :p
Real Madrid'li Darrius Lavrinoviç FB Ülker'de.
Umarım yararlı olur.
Fenerbahçe Ülker’de yeni hedef Matt Nielsen… Litvanyalı Darjus Lavrinovic’i renklerine bağlayan Sarı – Lacivertliler, şimdi de Valencia’dan ayrılan Avustralyalı forveti kadrosuna katmak istiyor. Özellikle coach Neven Spahija’nın çok beğendiği bir isim olan Nielsen, Hırvat coach ile Rytas ve Valencia’da çalışmıştı.Hırvat medyası da bugün Lavrinovic transferini okurlarına duyururken Matt Nielsen’in de imzasının an meselesi olduğunu vurguladı.
Fenerbahçe Ülker’de sözleşmesi bulunan Lynn Greer ile Gasper Vidmar’ın durumlarının henüz netleşmediği son kararı coach Neven Spahija’nın vereceği öğrenildi.
kaynak:basketdergisi.com
4 numarada 2 yabancı gereksiz olmayacak mı? Daha Mirsad var, Kaya da orda oynar. Pivot almamız lazım.
Gasper Vidmar'ın final serisinde takıma kattığı sertlik yadsınamaz. Bunun mükafaatı olarak bile kalmalı... En kötü günlerinde ona tahammül ettik; tam ışık vermişken göndermek olmaz... Üstelik Ömer ve Semih gibi iki SERT oyuncu gidiyor, onların sertliğini devam ettirecek yegane isim... Hücumda bir sorun yok, Lavrinoviç, Mirsad, Oğuz, Kaya gibi uzunlardan da artık hücumda katkı alabiliriz. Ama Vidmar 10 dakika bile olsa girmeli ve boyalı bölgeyi olabildiğince sertleştirmeli... Onu 10 dakika süreyle mutlu edebiliriz ama Lynn Greer mümkün değil, bunu kabul etmez. Bence Vidmar kalır, Nilsen gelirse, Vidmar yabancı kontenjanına göre bazı maçlar trübüne gider... Ama Greer'i trübüne gönderemeyiz. Bence Greer kesin gönderilir.
Nilsen'i istiyor ve bekliyordum. Ama Lavrinoviç geldi ve açıkçası şu durumda heyecanı kalmadı. Ama -Lavrinoviç öncesi gelseydi- Nilsen'e bile çok sevinecektim. Yine sevinirim ama kadroyu bu kadar şişirmeye gerek var mı? Gelirse de, hoş geldin der ve yine seviniriz. Çünkü iyi ve önemli bir oyuncu... Ama Lavrinoviç başka... (Gerçi Nilsen tam bir poverforvet, Lavrinoviç ise hem dört, hem beş oynayan bir uzun ama Mirsad ve Kaya varken bence biraz fazlalık olacak gibi geliyor.)
Lavrinoviç pivot ve forvet... Her iki pozisyonda da verim verir. Ama bence poverforvet olarak daha etkili... Onu asıl büyük kılan dışarıdan oynadıkları... O fizikle...
Vidmar büyük ihtimalle gidecekkk. Greer göndermek şu yönden zor. Adamın kontratı var. Yeni birisini almak istediğinizde hem Greer'in kontratı için para vereceksiniz hemde yeni gelen adam için ayrı bir ücret ödenecek. Zaten Vidmar kiralanacak 1 yıllığına. Eğer bu gelişim sürerse kesin olarak kalacak takımda.
Greer'in kalmasında bence bir mahzur yok. Sanırım 3+3 kuralı bu yıl devreye girecek. Emir'in vatandaşlığı da onaylandı. Zaten normalde takımlar 7 kısa, 5 uzundan oluşan kadro kurarlar... (Yani 1-2-3 numara için yedi oyuncu, 4 ve 5 numara için beş oyuncu...) Bizde Greer giderse 1-2-3 rotasyonunda toplam altı oyuncu kalıyor. Olur da, biri sakatlanır, biri cezalı olursa, üçü ilk beş başlayacak ve sadece bir tane kısa kalacak kenarda... (Ukiç,Engin,Ö.Onan,Kinsey,Emir,Tomas) Bu altılıya Greer'de eklenebilir. Kısa sayısının yedi kişi olması iyi olur. -Can Maksim Mutaf?-
Uzun rotasyonuna bakacak olursak: Kaya,Oğuz,Mirsad,Lavrinoviç,Vidmar... Muhtemelen birde Nielsen gelecek olursa altı uzun... Her maç Greer ve Vidmar ikilisinden birisi trübüne gider. (Toplam 13 kişi oluyor çünkü...) Her ikisi de kalabilir. Vidmar gibi kalın bir kasap kalsın... Şu durumda her eve, pardon, boyalı bölgeye lazım...
Şube Direktörümüz Nedim Karakaş, yeni transferlerimizden Darius Lavrinovic'le ilgili bugünkü gazetelerde çıkan haberlerle ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Real Madrid'in pivotu Darius Lavrinovic'in sportif başarılarının önüne geçen haberler nedeniyle şaşkınlık içindeyim. Oyuncunun sportif başarılarının ve kariyerinin ön plana çıkarılmasını; takımımıza ve ülke basketboluna sağlayacağı katkıların konuşulmasını temenni ederdim. Litvanya Milli Takımı'nın formasını da giyen Lavrinovic'in 1999'da yaşadığı ve sonucu evlilikle sona eren olayın bazı gazetelerdeki şekliyle gündeme getirilmesini istemezdim.
Ortaya konan hedefler doğrultusunda amatör branşlara yapılan bu kadar yatırımın, verilen bu kadar emeğin karşısında, büyük katkılar beklediğimiz oyuncumuz hakkında daha ülkemize gelmeden bu tür yayınlar yapılması bir anlamda basketbola verilen bir cezadır. Darius'un takımımıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz."
Dün söylemiştim hemen haber yaparlar diye geç kalmamşlar :]
Günün birinde -olmaz da- bir Türk takımı Kobe Byrant gibi muhteşem bir basketbolcuyu transfer etse demek ki şerefli(!) Türk medyasının ilk yazacağı 2003 Ağustos'undaki o meşhur tecavüz davası olacak? Yahut Iverson'ın annesine dair iğrenç haberler yapacaklar. Carmelo Anthony'i' transfer etsek, en yakın arkadaşlarının uyuşturucu işiyle ilgilendiğini filan kapak yapacaklar. Paul Pierce'ı transfer etsek bir bar kavgasında boynundan bıçaklandığını filan... Kimse demez mi; yahu Kobe'dir bu gelen, Iverson'dır bu gelen, Carmelo bu gelen... Daha ne istiyorsunuz?
Biraz araştırıp buldum haberi :] Sizde gazeteciyseniz.
Quote:
Fener'e 'sabıkalı' yıldız!
Tecavüzden 2 yıl hapis yattı Sarı-Lacivertliler’in anlaştığı Darius Lavrinovic’in geçmişi Türkiye’de tartışma yaratabilir.
HTSPOR
Lavrinovic, 2000 yılında, halen İtalya’nın Siena takımında görev yapan ikiz kardeşi Ksistof ile birlikte Natalja Tomasevic adlı bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis yatmıştı. Tomasevic ile evlenmesine karşın hapis cezasından kurtulamayan Lavrinovic cezaevinde kardeşi Ksistof ile basketbol oynamaya devam ederek spordan kopmadıysa da NBA rüyası ‘tecavüz sabıkası’ nedeniyle gerçekleşmemişti.
Eeee! Burası Türkiye. Burada Akıl İşlemez Tamamen Duygusaldır Herşey... O Yüzden Çok Özel Bir Milletiz. Bizi Diğer Milletlerle Bir Görmek ve Kıyaslamak Bizim Ruhumuza Ters...
Semih Erden Boston'a transfer oldu, haberiniz mi yok yoksa sevinmediniz mi.:D Bu güzel bir olay değil mi yada.:D
Tek bir haber, veya - güzel oldu - gibisinden basit bir yorum görmediğim için şaşırdım doğrusu.
Semih'ten NBA konusunda bahsediliyor.:)
Fenerbahçe açısından, böyle bir oyuncunun bu kadar ucuz bir fiyata gitmesi kötü oldu tabi ki ama bencil olup Fenerbahçe'yi düşünmezsek, Türk Basketbolu için harika.:)
Karşıyaka'lı Furkan Aldemir için Galatasaray'ın 2 milyon TL teklif ettiği ve bu teklif karşısında Fenerbahçe'nin 1,5 milyon $ karşılık verdiği dolaşıyo.. Galatasaray'ın daha önceki teklifi komedi zaten. 1-2 futbolcu + küçük bir miktar para karşılığında alacaklardı ama gelen baskılardan sonra vazgeçmiş KSK yöneticileri.
Karşıyaka zaten basketboldan gelen parayı futbola harcayarak götürüyor işi. Basketbol branşı hep daha başarılı olmuştur ama artık işler değişti, basketbol takımı da sıradan bir takım olma yolunda ilerliyor. Alttan iyi oyuncular hep çıkıyor, zaman zaman kaliteli yabancılar da alınıyor ama bunları birleştirip, hedefi olan bir takım oluşturmuyorlar nedense.
Furkan'a 2.000.000 Tl. veya 1.500.000 dolar çok büyük bir kumar... Çünkü hücumda çok ham... Sadece müthiş bir hücum ribauntu sezgisi var ve kaçan şutu havada yakalayıp basıyor. Ribaunt konsantrasyonu bana Mirsad'ın gençliğini hatırlatıyor. Kesinlikle gelişimini devam ettirmek kaydıyla yıllarca euroleague'in ribaunt krallığına adaydır. Tabii bunun için alacağı dakikada önemli... Ama baştan sona bütün bütçesi 2.000.000 lira olan takımlar varken, Furkan'a bu parayı vermek... Bana çok fantastik geldi. Futbol takımı gibi değil ki bu; elinde 100.000.000 dolarlık harcama bütçesi olsun? O zaman böyle kumarlar oynarsın? Gerçi biz üç yıl önce Sehat Çetin'i yine Karşıyaka'dan üç yıllığına toplam 1.000.000 liraya transfer etmiştik. Yıllık 333.000 Tl.ödedi. Toplamda 333 dakika süre ya almış, ya almamıştır.
Galatasaray'a gelmesi kendi gelişimi açısından daha olumlu olacaktır. Tek handikapı, eğer gözünde NBA'e gitmek varsa, NBA scotları daha ziyade euroleague üzerinde yoğunlaşıyor. Belki euroleague için Fenerbahçeyi tercih edebilir ama fazla süre alamayacak olduktan sonra bence bunun anlamı yok. Tanjeviç olsaydı ona bir şekilde, bir yerlerden en az 15 dakika süre çıkarırdı. (Tanjeviç'in yaptığı en iyi iş...) Ama yeni koçun Türk basketboluna yeni yıldızlar kazandırmak gibi bir kaygısı olmayacaktır. O sadece taraftarın beklediği başarıya odaklanacaktır. Bu sebeple Furkan için Galatasaray en iyisi... Ama hücum opsiyonları üzerinde daha çok çalışması lazım... Sadece hücum ribauntlarından sonra tip yaparak skor üretilmez. Yoksa çok değerli ve atletik meziyetleri üst düzeyde bir oyuncu olduğu muhakkak...
Karşıyaka yönetimi Furkan'ı satmayacaklarını açıklamışlardı.
FenerBahçe bi tane daha yıldız alıcak bekleyin ve görün.Bu kadroyla Final-Four oynanmazsa koçta sorun var demektir.
Daha erkek basketbolunda final-four konuşmak için bence biraz erken... Yani bir Olimpiyakos'un, CSKA'nın, Barcelona'nın kadrosu ortada... Hatta Panatinakos'un... Evet; çok muhteşem bir takım olduk ama en fazla bu takımların ayarına yaklaşabiliriz. Buna rağmen, -geçen yıl Panatinakos'un Top-16'da takılması gibi- bunlardan birisi sürpriz şekilde tökezler ve bize dörtlü final yolu açılıverir... (Mesela CSKA'yı düşünüyorum: J.R.Holden, Trajen Langdon, Siskhauskas, Smodis... Say say bitmiyor. Hangisini alsak olay olur. Olimpiyakos'un kadrosu aynı şekilde... Macabi TelAviv bu sene hamle yapmaya ve eski günlerini canlandırmaya niyetli...)
Yani arkadaşlar; ilk yıldan final-four beklentisi olmaz değil, ama olmadığı zaman başarısızlıkla suçlamak bence haksızlık olur. YALNIZ, EN AZINDAN TOP-16'dan MUTLAKA ÇIKMALI ve BU KADROYLA BİR ÇEYREK FİNAL OYNAMALIYIZ. Orada çapraz gruptan kimin geleceği, kiminle eşleşeceğimiz belirleyici olacak. Mesela grubumuzda CSKA var ve biz grubu 2.bitirerek çeyrek final vizesi aldık. Yan gruptan da Barcelona geldi. O zaman geçmiş olsun... Ama yan gruptan sürpriz ve dişimize göre bir takım gelir; final-four neden olmasın?
Hocamız Neven Spahija söylemişti bunu, -popüler bir isim- 4 numara alınacak.
http://www.euroleague.net/rs/25683/9...-the-month.jpg
Hayalim Viktor Khryapa.
Lakin Teodosic, Lorbek, Kleiza olur, olur da olur sorun yok :)
Sağlam bir 4 numara gelirse Siena gibi olabiliriz, 12 oyuncuda en az 7-8 tanesi 9/10 sayı ortalaması ile oynuyor her maç.Dengeli bir kadro olursa istikrarlı gidebilirsek Final Four neden olmasın, bu seneki kadro sağlam bir 4 numara gelirse çok tutuyorum.Umarım o yolun sonu Final-Four olur, gerisi Allah Kerim..
Khryapa... Aman Allahım... Bu sene Smodis'in yokluğunda (sakatlık) CSKA'yı final-four'a taşıyan bir numaralı adam...
Teodosiç... Bu sene euroleague'in MVP'si... (Bence haketmemişti ama bu düşüncem onun en iyilerden birisi olduğu gerçeğini değiştirmez. Fakat Roko Ukiç ile Marko Tomas varken ne gerek var? Bizim öncelikle uzuna ihtiyacımız var; garda değil...)
Kleiza... (Siskhauskas'ı tercih ederim. Hem maliyeti Kleiza'ya göre daha düşük olur ama bu bölgeye şimdilik oyuncu lazım değil... Mesela gelecek sezon takımın seviyesini bir basamak daha yukarı çekmek için Kinsey'in yerine alınabilirler... Ama şimdilik başdöndürür... Kleiza Olimpiyakos'tan yıllık 4.000.000 euro alıyor. Bizim futbol takımında bile bu parayı alan oyuncu yok...)
Bunlar bir duyum mu? Yani özellikle Khryapa'yı almak istediğimiz?.. Çünkü hiçbir yerde duymadım, okumadım... Ama Lavrinoviç'i de duymamıştık... Hayali bile ne güzel...
Haklısınız... Ben final-four istemez miyim? Ama çeyrek final oynamak kaydıyla; diyelim ki final four olmadı... Karamsarlığa kapılmamak lazım... Çok iyi ve çok yüksek bütçeli takımlar var euroleague'de... Bizim şu anda tek amacımız onların seviyesine gelmek... Onları seviyesine gelelim, final four bu sene olmaz, gelecek yıl olur. Çünkü çeyrek finalde bazen öyle bir ters takım geliyor ki... Belli olmaz, belki dişimize göre bir rakip gelir. (Partizan-Macabi eşleşmesinin Partizanı sürpriz biçimde bu sene final-four'a taşıması gibi... Çünkü Macabi daha kuvvetli olmasına rağmen Partizan ona çok ters geliyordu.) İlk seneden final four olmasa da, bunu kabullenmek lazım. Burada işler voleybol ve bayan basketbolundaki gibi bir çırpıda olmuyor. Çünkü iyi ve üst düzey oyuncu sayısı çok fazla ve sen istediğin kadar iyi oyuncuları bir araya getir, diğer takımlarda benzer kalitede isimleri bir araya getirebiliyor. Bütün iyi oyunculara tek başına ipotek koyamıyorsun.
Kleiza çok lüks olur bence.
Yabancı olarak Ukiç, Marko Tomas, Lynn Greer, Tarance Kinsey, Lavrinovic ve Vidmar var. Emir TC vatandaşı oldu. Bir yabancı daha alınacaksa, bu pota altına olur diye tahmin ediyorum, o halde Vidmar gönderilir (kiralanır).
Bu yıl iyi bir kadro kurduk, geçen seneden de iyi. Giricek, Rasim, Semih, Ömer Aşık ile yollar ayrıldı.
Hırvat hocamız Ukiç ve Tomas gibi iki Hırvat kısayla iyi bir uyum yakalayacaktır.
Ukiç, Engin, Greer, Tomas, Kinsey, Preldzic, Mirsad, Oğuz, Kaya, Lavrinovic, Vidmar, Ömer Onan
12 kişilik kadromuz. Bence çok üst düzey bir kadro, gönül isterdi ki Semih ve Ömer Aşık da olsun ama Ömer'in yaşattığı problemler ve Semih'in önüne gelen fırsat onları kadroya dahil etmedi. Damir Mrsiç'te durum ne bilmiyorum, jübile yapacaksa da teknik ekipte yer almasını diliyorum.