bu maç yanıltmasın antalya çok kötü bence.. Umarım yanılırm..
Printable View
bu maç yanıltmasın antalya çok kötü bence.. Umarım yanılırm..
Biraz daha şanslı olabilseydik ilk yarıdan tarihi fark gelebilirdi.
Baronin yerine savaşçı bir orta saha alınsa takım bayağı iyi olacak.
Bir futbol takımının 1 maçta bu kadar değişebileceğine inanmıyorum açıkçası. Fenerbahçe'nin bugün bu kadar iyi gözükmesindeki sebep kesinlikle Antalyaspor'un berbat oluşu.
Ama gerçekten değiştiyse zaten 1-2 maç sonra anlarız. Bunu da en yakın olarak PAOK maçlarında göreceğiz gibime geliyor.
valla önümüzdeki PAOK veTrabzon deplasmanlarında görecez hanyayı konyayı.. Ama nolursa olsun destek KOCAMAN
Spiker Mehmet Topuz'a Mehmet Yozgatlı demekte ısrar ediyor 2 oldu :D
evet gökhan ın golünde de demişti :)
Semih kaptanlık pazubandını reddetti..Emre'ye verdi
Bu Semih'e çok üzülüyorum.Adam her oynadığında kalitesini belli ediyor ancak nedense hep yedek kulübesinde.Şu anda Türkiye'de ki en iyi yerli santrafor bence.Ancak o ne kadar performans verirse versin yine yedek kulübesinde.Haftaya Niang'ı kesin oynar ve Semih yine yedeklerde.Adamın kaderi bu heralde.
Off Aykut Kocaman Ne biçim bir oyundur bu (!)
Bir maç kazandık diye demiyorum bunları Aykut Hoca yerine Daum seslerini yükselten arkadaşlara diyorum :)
ee 5 olmadımı daha ?
4-0 olsun bizim olsun.. Oyuncular sıkmıyolar fazla..
iyi iyi fazla atmsınlar yav yazık şifoya
İlk yarı bittiğinde dışarda olduğumdan dolayı '' Hakan Abi'yi '' aradım dedim abi maç ne alemde ?
Dedi iyikide izlemiyorsun ben bu kadar kötü maç görmedim falan sonra ben şok oldum dedim ilk haftadan gitti puan veya puanlar :)
Sonra 25.dakikada maç bitti 4-0 deyince rahatladım :)
Güzel bir başlangıç oldu.
Fenerbahçenin yeni forveri kim olmalı konusunda yazdığım bir mesaj ve aldığım cevap ;)
Semih Olmalıydı diyordum Niang'a kadar Semih Niang ikilisi olsa 40 gol derim ikiliden ama çok zor bizim sisteme göre.
Alex tartışmaları umarım son bulmuştur. İkinci yarı Mert'in oyuna girmesine sevindim. Ayağı alışsın biraz.
Bilica'nın oynaması zaten başlı başına savunma zaafı bence, oyüzden boşver Bilica kalsın kenarda :D
1 Gitti 33 kaldı // 4-0 lık galibiyetle 3 puanı alan taraf olduk.
Tebrikler Fenerbahçe'm.
Tebrikler. İlk yarı muazzam top oynadık, özlediğimiz futbol buydu. Sahanın yıldızı bana göre Gökhan Gönül (2 tane çizgiden top çıkardı, bir gol attı, sağ tarafı inanılmaz kullandı). Onu da Semih, M.Topuz, Alex gibi isimler takip etti.
Semih yeniden doğmuş gibiydi, hem de Niang'ın geldiği günde. Bu tabloya bakarsak Niang-Semih ikilisi iyi iş yapar. Issiar Dia yedek kalacak muhtemelen, kontenjana takılıyor. Niang girince Baroni kesilecek, Alex kesilmezse eğer Dia yedek.
Lige 3 puanla başlamak güzel oldu.İlk yarı çok iyi oynadık.
Antalyaspor çok kötü bir görüntü içerisindeydi.İlk yarı hiç baskı yapmadılar.Semih-Alex çok uyumlu bir tablo çizdiler.Yine de her ne kadar kötü de olsalar bu bir lig maçı ve 3 puan maçı.PAOK maçları ve Trabzon maçı çok daha iyi bir cevap verecektir bizlere.
Fenerbahçe baştan sonra oyunun insiyatifini elinde tutan taraftı.2.yarıda 4 golün avantajını kullanarak çok fazla sıkmadık kendimizi.
Savunmada Lugano farkı belli oldu.Cristian daha dikine oynayan ve sorumluluk alan bir maç çıkarttı.Stoch da fena değildi ame etkili de değildi.
Sonuç olarak,Kocaman adımlarla geliyoruz ! Biraz daha zamana ihtiyacımız var,herşey çok daha güzel olacak.
Topuz'u ortaya alıp sağa Dia geçebilir. Ama Alex'in yedek kalması gerekiyor.
Bilica bugün iyi performans gösterdi. Nitekim Lugano-Bilica ikilisi varken çok az gol yedik geçen sene, hatta 9-10 maç hiç gol yemedik. Bu yüzden Aykut Kocaman defanstaki ikiliyi kolay kolay bozmaz. Hele ki Bilica'yı beğendiğini bu hafta röportajında açıklamışken.
Dia'nın oynaması için Alex kesik yiyecek o zaman.
Niang-Semih
Stoch-Emre-Topuz-Dia
olabileceği gibi, Semih'i çıkarıp Selçuk'u da orta sahaya koyabiliriz, tek forvet oynamak istiyorsak.
Öncelikle Antalya'Nın tam olarak hazır olmadığını söyleyelim sonra Fenerbahçe'ye geçelim.
Sezon başında 13-14 oyuncu vardı, hazırlık maçlarında sürekli aynı oyuncular, YB maçlarında aynı oyuncular vardı. Sakatların dönmesi beni transferden daha mutlu eder diyordu hep Aykut Kocaman.
YB maçından farklı 7-8 oyuncu bugün sahadaydı, sanırım bu da yeterlidir farkı görmek için. Semih'in ben de varım demesi için son şansı, pek sanmıyorum ama inşallah beni yanıltır dedim ve öyle de oldu. 3 gole direk etki etti. Gökhan'ın golü ise zaten acayipti, herkes şaşırdı.:D
Antalya kötü olsa da, Fenerbahçe'nin isteği, sürekli tek paslar yapması, hep dikine düşünmesi çok keyifli bir 45 dakika izletti bize. 2. devre zaten tamamen kontrollü oyuna döndü takım, fark daha da artabilirdi yine de.
Semih, Alex, Gökhan, Mehmet, Emre öne çıkan isimlerdi, Lugano'nun savunmaya girmesi daha derli toplu hale getirmiş takımı ama yine de üzerine gelen rakip olduğunda görmek lazım.
Mehmet'in etkili oyunu, Özer'in sakatlığı atlatması ile Dia'nın da artık yerini garanti görmüyorum. Dia kulübede oturabilir, Semih kötü oynayana kadar Niang formayı giyemez. Aykut Kocaman bu konuda adaletli davranacaktır, Semih atmaya devam ederse, oynamaya da devam eder ama ilk kötü maçında yedeğe geçer.
Beklentilerin aksine güzel bir maç ve galibiyetle açılış oldu. Ayrıca alternatifli hücum elemanları ile sıkıntı yaşanan anlarda çok farklı şeyler denenebilir, orta sahaya Cristian'dan daha iyi isim alınırsa, çok daha güzel günler görebiliriz. Daha ciddi rakipler karşısında da bu kadroyu görüp (PAOK ve Trabzon maçları) daha doğru yorumlar yapabiliriz.
Bu arada maçı 90 dakika izlemek isteyenler varsa, Fenerbahçe TV, salı günü saat 24'de maçın tamamını verecek, kaçırmayın.
İlk yarı Fenerbahçe'nin takım olarak herşeyi yaptığı, Antalyaspor'un ise ancak izlediği bölümdü. Fenerbahçe'de hücumda Alex-Semih uyumu, sağda Mehmet-Gökhan'ın Almanya stilinde işleyen çarklar misali ileri-geri müthiş çalışması, defansta Lugano'nun varlığı, ortasahada Emre'nin çalışkanlığı, üretken olamasa da Stoch'un çabalaması, Bilica'nın hemen hemen hatasız oynaması ilk yarıda maçı koparmamızı sağladı. İlk yarıdaki iyi futbolda Antalyaspor'un geçen senenin Sivas'ı görüntüsünü çizmesi de etkiliydi. Ancak Fenerbahçe'nin futbolu da göz ardı edilemez. İkinci yarıda yorumlamaya değecek pek birşey olmadı.Fenerbahçe'nin sahaya 4-0'ın rahatlığıyla, Antalyaspor'un ise skorun umutsuzluğuyla çıkması doğal olarak 2. yarıda temposu düşük bir oyun ortaya çıkardı.
Bu maç 1239813. kez gösterdi ki kadronda Alex gibi bir oyuncu varsa onu kullanmak zorundasın. Semih'e çok güzel bir asist, kaleciye müdahale şansı vermeyen tek vuruşla maçın erkenden bitmesinde büyük pay sahibi oldu. Semih de artık yerini Gökhan'a kaptırıp 3. forvet durumuna düşeceği bir dönemde iyi bir maç çıkararak tekrardan 2. forvet durumuna yükseldi diye düşünüyorum. Bu maçta en çok beğendiğim 2 oyuncu Gökhan ve Mehmet; sağ koridoru muhteşem şekilde kullandılar. Beraber hücum yaptılar, beraber geriye döndüler; yeri geldi pozisyon içinde mevki değiştirdiler. Saçları uzattı 38'i sırtına geçirdi, sezona muhteşem başladı. :} Solda Stoch'un hücum anlamında daha etkili olmasını bekliyordum fakat olamadı. Buna rağmen gerek defansına yardım etmesi gerekse sürekli yer değiştirip arayış içinde olması beni memnun eden bir durumdu. Lugano oynadığında hem Fenerbahçe defansında hem de Bilica'nın oyununda çok büyük oranda yükseliş oluyor. Bugün Bilica da beğendiğim oyuncular arasındaydı.
Yaklaşık 75. dakika civarında Ligtv pas sayısını verdi; Fenerbahçe: 300, Antalyaspor: 252 şeklindeydi. Geçen sene Fenerbahçe'nin 500+ pas yaptığı maçlar oluyordu. Rakibin dengesini bozmak için topu daha fazla dolaştırıp daha fazla pas yapmalıyız.
Seyircisiz maçların tadı tuzu olmuyor. Umarım bu sene seyircisiz oynama cezası almayız.
Fenerbahçe'yi daha ciddi şekilde değerlendirmek için Paok ve Trabzonspor maçlarını izlemek gerek.
Güzel galibiyet için takımımıza tebrikler.
Tebrikler Fenerbahce'm.Harika oyunla sezona muthis basladik.Semih ve Alex macin yildizlariydi.Semih'de tam Niang'in geldigi gun sovunu yapti :D Alex ise kendini elestirenlere guzel bir cevap verdi bu macta.Alex'in varsa oynatacaksin arkadas.Bu adamin olusu yeter be!
Bugun ayrica Gokhan ve Mehmet'i cok begendim.Gokhan zaten bildigimiz Gokhan'di.Mehmet ise bekledigim gibi cok iyi basladi sezona.Daha da iyi olacaktir..
Niang ve Dia'nin gelmesiyle bu takim cok daha iyi olacaktir.Ve savasci bir onlibero alinirsa sezonun en buyuk favorisi oluruz bana gore.Simdi sira PAOK'ta...
Bilica böyle oynarsa çok zor kesilir.Lugano gününde değildi ama Bilica tek başına kapattı savunmayı.
Alex bugün çok etkliliydi ama hala onun olmadığı bir sistemi savunuyorum.Antalya'da etkiliydi Alex'in bu rahat oyununda Young Boys tarzı takımlar bizi her zaman zorlayabilir Alex'in sevdiği düşük tempoda.Ama tabi Antalya vb. takımlarla oynadığımızda Alex tek başına alır maçları tamamen kesmeye de gerek yok Kaptanı.
Semih çok şanslı bir ilk gol attı.Zaten ben Semih sahadayken futbol şansının da yanında olduğuna inanırım.Ama benim gözümde sınıf atlaması Alex'e yaptığı asistten sonra gerçekleşti.Sadece belli bi seviyenin üstü oyuncular yapabilir o asisti.
Baroni yakışmıyor takıma.Yerine Selçuk oynasa o da yakışmaz.O yüzden o pozisyondaki alternatiflerimizi arttırmalıyız.
Bilica agresifte değildi bugün ve cidden çok iyi oynadı böyle devam ederse kesilmesi takım için zor olur zaten geçen senede Lugano-Bilica ikilisi en ideal ikili idi.
Stoch 80küsürüncü dakikada bile topu alıp defansı yarmak için dikine oynamaya kalkıyo çok olumlu bi tavır bu takımımız için
Son olarak Caner'i yazacağım girdikten sonra güzel ortalar yaptı.Onun başarılı olmasını çok istiyorum umarım gittikçe daha iyiye gider.
İnanılmaz oynadık, gözü kapalı pas atıyordu oyuncular birbirlerine. Bugün ki değişim topu atanın boşa kaçmasıydı bence, al-veri çok iyi yaptık.Semih,Topuz,Gönül harikaydılar.
Semih ve Alex konusunda haklı çıkmaktan da çok mutluyum ;)
Galibiyetin sevinci ayrı ama benim için tekrar takımdaki oyuncuların geri dönmesi ayrı bir sevinç kaynağı. Özer'i , Mehmet'i tekrar takımda görmek hemde diri bir şekilde çok güzeldi bence. Bu maçı ölçü almamak lazım belkide ama önümüzdeki hafta bir nebze olsun takımı tam analiz etme şansı bulacağız gibi.