Pek umutlu değilim ne yalan söyleyeyim beraberlik kötü sonuç değil.
Printable View
Pek umutlu değilim ne yalan söyleyeyim beraberlik kötü sonuç değil.
Kompany ve Hazard şüpheli!
Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens, A Milli Futbol Takımımız ile yapacakları karşılaşma öncesinde galip gelmek istediklerini söylerken; sakat futbolcuları hakkında bilgi verdi.
0
0
06 Eylül 2010 Pazartesi - 21:02
AA
http://www.sporx.com/img/3/2010-2/ge...s-belcika9.jpg 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda yarın Türkiye ile karşılaşacak Belçika Milli Takımı'nın teknik direktörü Georges Leekens, eleme grubundaki ilk maçlarda Türkiye'nin Kazakistan karşısında önemli bir galibiyet aldığını ifade ederek, ''Türkiye güçlü bir takım. Tabii ki biz de galibiyet almak istiyoruz'' dedi.
Bu akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Belçika Milli Takımı, buradan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geçti.
Basın toplantı odasında maçla ilgili Türk gazetecilere kısa bir değerlendirme yapan Leekens, sözlerine Türkçe olarak ''İyi akşamlar arkadaşlar'' diyerek başlayıp, ''Türkiye benim için yeni bir yer değil. Trabzonspor'da görev yaptığım zaman bu stada gelmiştim'' diye konuştu.
Türkiye'nin eleme grubunda deplasmanda Kazakistan karşısında büyük bir galibiyet alarak, elemelere iyi bir başlangıç yaptığı belirten Leekens, ''6 puan yapmak istiyorlar. Başlarında Hiddink gibi mükemmel bir teknik adam var. Yarın ikimiz de takımlarımızı başarıya kavuşturmak için çalışacağız. Almanya'ya karşı gayet iyi bir maç oynayarak, iyi bir performans sergiledik'' şeklinde konuştu.
Türkiye'nin nasıl bir futbol oynadığını bildiklerini kaydeden Leekens, ''Türkiye güçlü bir takım. Biz de tabii ki galibiyet almak istiyoruz. Amacımız bu şekilde'' dedi.
Sakatlıklarla ilgili bilgi veren Leekens, Vincent Kompany'nın sakatlığı bulunduğunu ve durumunun henüz belli olmadığını ifade ederek, ''Gillet'in oynama ihtimali var. Hazard'ın durumu da şüpheli oynamayabilir'' dedi.
Leekens, İstanbul'da neden antrenman yapmadıkları sorusuna verdiği yanıtta, ''Çalışmalarımızı Belçika'da sürdürdük. Stadyumu biliyoruz. Geç gelmeyi kendimiz planladık. Maça kadar kalan sürede sakatlıkları olan futbolcuların tedavileri sürecek ve maça hazır hale geleceğiz'' diye konuştu.
Basın toplantısına katılan futbolculardan Vincent Kompany, Türkiye'nin iyi bir takım olduğunu ifade ederek, ''Buradan puan yada puanlar almak istiyoruz. Rakibimize saygı duyuyoruz ama biz de galibiyet için oynayacağız'' değerlendirmesini yaptı.
Guillaume Gillet ise her hangi bir değerlendirme yapmazken, toplantının diğer bölümünde Belçika basınına yapılan açıklamalar tercüme edilmedi.
-BELÇİKA ANTRENMAN YAPMADI-
Salı günkü maç için İstanbul'a bu akşam saatlerinde gelen Belçika Milli Futbol Takımı antrenman yapmadı.
Stada planlanan 18.30 saatinden yaklaşık 40 dakika daha geç gelen Belçika Milli Takımı, sahaya çıkıp stadı gözlemledikten sonra teknik direktör Leekens ve iki futbolcu basın toplantısına geçti, ardından da takım stattan ayrıldı.
Bu arada, Belçika kafilesindeki basın mensuplarının kameralarından 3'ü istenilen belgeler nedeniyle gümrükte takılınca, gazeteciler stada geç geldi. Teknik direktör Leekens'in basın toplantısı da bu nedenle geç başladı.
Kadroları Karşılaştırdımda Tarihinin En İyi Jenerasyonunu Yakaladı Belçika. Bu Kadro Tamamen Bir Kulüp Takımı Olsa Direk Şampiyonlar Ligini Alır.
Ortasahaları İnsan Olmayan 3 Yaratık Var. Forvette Lukaku Durdurulur. Ama Mirallas ve Hazard Gibi Hızlı ve Teknik Oyuncular Bize Çok Büyük Bela Açabilir.
http://www.yukleresim.com/images/522...9209522431.jpg
Ama Çok Deli Adamları Var Vallaha Kadroyu Görünce Korktum:D
İşimiz Hiç Kolay Değil Ama Bakalım Belki Yeneriz:zuhaha
Bu Arada Semih Formsuz Falan Ama Bu Maçta Mutlaka Olması Gerek Başka Alternatif Yok. İleride Tek Top Tutacak Adam Bu Kadroda Sadece Semih Var.
Hazard sağ acık oynamaz
Hazard ile Mirallasın Yerini Ters Yazmışım Ama Belçikada Sakat Falan Yoksa Bu Kadroyla Çıkar Büyük İhtimal
Ben beklenenin aksine aşırı zorlanacağımızı düşünmüyorum.Belçika iyiyse bizde iyiyiz.Ayrıca aynı jenerasyonu gördük.Dünya Kupasına bile gidemeyen jenerasyon bana göre en iyi jenerasyon asla olamaz
Bizim Belçika kadar iyi olduğumuzu düşünmüyorum ben .
Bunun için bana bi sebep gösterir misin.Yani Belçika'yı bu kadar gözümüzde büyütmeyelim FM'de iyi takım ama gerçekte hepsi mükemmel oyuncular değiller.Ya iyi olsalar bile bizim milli takımımız Mozambik milli takımı falan değil.Yorumları Belçika'nın şişirme oyuncularına bakarak değilde birazda bizim milli takımımıza bakarak yorumlarsak daha iyi olur diye düşünüyorum ben
Bu arada yorumlara saygısızlık ettiğim çıkmasın sadece yazılanlarla aynı görüşte değilim o kadar:)
Belcika'dan daha tecrubeli bir takimiz ama kadrolari tek tek karsilastirdigimiz zaman rakibin en az bizim kadar iyi oyunculari oldugunu goruyoruz , daha gencler ve aclar , bize buyuk sorunlar cikartabilirler bu aksam ama bizim tecrubemizle bu macdan 3 puanla cikmamiz lazim
Eğer maça tam anlamıyla odaklanamassak,o zaman Belçika'nın bize sorun çıkartacağını söyleyebiliriz.İyi bir günümüzde olursak bizi yenebilecek bir takım değil Belçika ;)
belçika bizden daha yetenekli. ama biz de onlardan daha tecrübeliyiz. ilginç bir maç olacak.
TRT'de Ömer Üründül, NTV Spor'da Mehmet Demirkol'un yorumlarına katılıyorum. Bu maçtan alınabilecek 1 puan başarıdır. Tabiki Türkiye iyi oynadığında her takımı yenebilecek güçtedir ama akıl var mantık var, bu Belçika takımı çok güçlü vve bizim savunmanın halini görünce 1 puan çok büyük başarıdır diyorum. Buradaki anket sonucunu da anlamak zor.
Belçika'nın 2 stoperi Man City ve Bayern Münich'te oynarken bizim 2 stoperimiz Galatasaray ve Bursaspor'da oynuyor .Belçika'nın sol beki Arsenal'de oynarken bizde Galatasaray'ın tartışılan sol beki oynuyor , ortasaha konusuna hiç girmiyorum .Ofanstaki oyuncular'ın Lukaku dışında kalitesi tartışılmaz .
belçika bireysel açıdan baktığımız zaman bizden daha kaliteli bir takım olabilir. ama bizim daha oturmuş ya da -nasıl söylesem- daha tecrübeli bir kadromuz var. milli takımımızı küçümsemek yersiz. guus hiddink rakibin hücumda hızlı ve teknik oyuncularıyla gerçekleştirebileceği tehlikeleri durdurmanın yolunu mutlaka biliyordur, güvenelim.
maçı almamız şart diyorum ben, yoksa yine çok zorlanırız ilerleyen maçlarda.
Arda, Tuncay, Nihat, Hamit, Emre orta sahasının Belçika'nın über orta sahasından aşağı olduğunu düşünmüyorum.
Kompany oynamıyormuş.Eden Hazard belki oynayabilirmiş
Klopp: "Nuri nasıl oynamaz?"
Borussia Dortmund'un teknik direktörü, Hiddink'in Nuri Şahin'i gereksiz yere kadroya çağırdığını savundu.
Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen Nuri Şahin'in milli takım sorunsalına teknik direktörü Jürgen Klopp da tepki gösterdi.
Euro 2012 elemelerinde Türkiye'nin Belçika ile oynayacağı maç öncesinde Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Klopp, "Eğer Nuri gibi bir oyuncuyu yedekte oturtabiliyorlarsa Türkiye'nin kadrosunda harika oyuncular yer alıyor olmalı. Bu olay sadece beni şaşırtmıyor. Nuri'nin Stuttgart maçında gösterdiği performansı hepimiz gördük. Mevcut formuyla milli takımda oynamayı hak ediyor. Kendisini kanıtlaması için daha ne yapması gerekiyor anlamıyorum. Bu olay beni ve Nuri'yi hayal kırıklığına uğratıyor. Sonuçta kararları Hiddink veriyor. Ama oynamayacaksa milli takıma gitmesi için herhangi bir neden yok" ifadelerini kullandı.
Nuri Şahin'in Fatih Terim döneminde milli takımda yer bulamaması eleştiriliyor, bu durumun yeni teknik direktörle değişmesi bekleniyordu.
2005 yılından bu yana profesyonel futbol oynayan 22 yaşındaki Nuri Şahin, uzun uğraşlar sonucunda Almanya'nın yerine Türkiye'yi seçmişti.
Ağzına sağlık Jürgen Klopp.
Eminimki Nuri Mesut'uda gördükten sonra neden Almanyayı seçmedim diyodur..
Bir maçta oynamadı diye yaygara çıkarmaya gerek yok. Elemeler çok uzun bir maraton eminim oda şans bulacaktır.
Başka bir platformda yapmıştım buna benzer bir yorum. Nuri Şahin genç takımlardayken Mesut Özil'den daha potansiyelli, daha yetenekliydi bence. Birçok kişi Mesut'u vatan hainliğiyle suçluyor. 2005 yılında Abdullah Avcı yönetiminde Dünya dödüncüsü olan 17 Yaş Altı Milli Takımımızın kadrosunu hatırlayın. Yaşları 22-23 oldu şimdi. En yeteneklileri Nuri Şahin'di. Hala Milli Takıma monte edemedik Nuri'yi. Belki şu an aklıma gelmiyor ama Nuri Şahin ve Caner Erkin dışında milli formayı giyen de olmadı. Birkaç kez Aydın Yılmaz, şimdi de Volkan Demirel'in ardından Onur Kıvrak biraz. Mesut bizim Milli Takımımızı seçse, Almanya'nın ona verdiği şansı biz verecekmiydik Mesut'a? Onu da Nuri gibi yedek oturtacaktık. Milli takımlar futbolcunun kariyerini cilalama yeridir bir bakıma. Kulüp takımlarında oynadıklarının üstüne milli takımı da koyarsa o oyuncu statü değiştirir. Mesut Alman Milli takımında yedek bekleseydi Real'e transfer yapabilir miydi? Çok zor. Nuri de birçok büyük takımın takibindeydi. Milli takımda düzenli oynasaydı, bizim de dünya çapında bir oyuncumuz olabilirdi. Yazık ettik Nuri'ye. Mesut kurtardı kendisini bizim futbolumuzdan. Kimsenin ona çemkirmeye de hakkı yoktur bence.
Spekulatif bir haber.
Klopp kendi isine baksin bence.
Ayni grupta oldugumuz ulkenin vatandasi bir menajerinden yakisiksiz bir yorum.
Maksadini asmis, bu yorumun takimin huzurunu bozmaktan baska bir amaci olamaz.
Nuri'nin şanssızlığı mevkisinde Emre ve Hamit gibi isimlerin olması. 4-3-3 oynayıp göbeği Aurelio-Emre-Nuri üçlüsünden kurabiliriz fakat Hamit'i fm diliyle AMR şeklinde kullanmamız gerekecek; bana göre bu mevki Hamit'in etkisini azaltır. Sonuçta bu mevki forvet özelliği de gerektiyor. Oysa ki Hamit sağ bek, orta saha ve fm diliyle MR mevkilerinde gördüğümüz bir oyuncu. Defansif anlamda takım sağlam olur ancak ofansif anlamda sıkıntı yaşayabiliriz. 4-3-3 oynadığımızda göbek Aurelio-Emre-Hamit olur. Uzun lafın kısası 4-3-3 oynarsak şu şartlarda ben Nuri'ye yer bulamıyorum.
4-2-3-1 sistemine baktığımızda göbekteki ikiliden bir tanesinin defansif özelliklerinin yüksek olması lazım. Emre-Nuri ikilisi defansif anlamda yetersiz kalır. Nuri-Aurelio ikilisi yapıldığında da Emre dışarda kalıyor; Emre gibi önemli ve formda bir oyuncuyu da şuan kesemez Nuri.
Nuri gibi kaliteli bir oyuncuyu teknik ekibin sileceğini zannetmiyorum. İlerde Hamit formsuz olabilir, Emre formsuz olabilir; bu oyuncuların yerine değerlendirilebilir. Veya oyuna sonradan girebilir. Öyle ya da böyle Nuri bu takımın bir parçası olacaktır.
Edit: Sakat olan Hakan Balta kadrodan çıkarıldı, İsmail Köybaşı ilk 11'de görev yapacak. Ntvspor
Hakan Balta Şoku!
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Belçika ile bu akşam karşılaşacak Ay yıldızlılarımızda Hakan Balta şoku yaşanıyor!
Belçika maçı hazırlıklarını tam kadro sürdüren A Millilere nazar değdi !.. Bu sabah yapılan maç öncesi son çalışmada defans oyuncusu Hakan Balta sakatlandı! Milli oyuncumuzun yapılan kontrollerde Belçika maçında forma giymeyeceği belirtildi. Galatasaraylı oyuncu kadrodan çıkarılırken, Guus Hiddink'in defansın solunda İsmail Köybaşı'na şans vermesi bekleniyor!
Konuyla ilgili olarak TFF'den yapılan açıklama şöyle: "Belçika ile bu akşam saat 21.00’de oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımızın dün akşam yapılan son antrenmanında sakatlanan Hakan Balta kadrodan çıkarıldı. Çalışmanın bitiminde sağ dizinde ağrı hisseden Hakan Kadir Balta’nın, gece yapılan muayene ve ileri tetkikleri neticesinde, sağ diz dış arka bölgesinde, kas-tendon bileşkesinde küçük bir yırtık ve ödem tespit edildi. Belçika karşısında forma giyemeyeceği öngörülen Hakan, sağlık heyetinin önerisi ve teknik heyetin kararıyla maç kadrosundan çıkarıldı."
LigTV
-----------------------
Bana göre İsmail'in şans alacak olması daha iyi , Hakan olduğunda sol kanattan pek atağımız olmuyordu ancak İsmail hücuımcu bir bek olması ile orda etkili olabilir .
http://www.footballuser.com/Formatio...044_Turkey.jpg
Ntvspor'un verdiği son kadro bu.