holiganlıkla arma aşkı farklı şey.çok yanlış anlamışsın arkadaşın dediğini bana göre.arkadaşta oley be ne güzel olay çıktı yazmamış yanlış olduğunu belirtmiş ama çıkan olaylara şaşırmamış ki bende şaşırmadım herhangi bi bursalıda şaşırmamıştır.
Printable View
Maçı kim iptal etti? Açıklandı...
Bursaspor - Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar sebebiyle maç iptal edildi. Bu maçı iptal eden mercinin hakem değil, Türkiye Futbol Federasyonu olduğu açıklandı.
07 Mayıs 2011 Cumartesi - 19:53
Sporx.com
Türkiye Futbol Federasyonu hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Egemenoğlu Lig TV'nin canlı yayınına bağlanarak Bursaspor - Beşiktaş maçının iptali hakkındaki açıklamayı yaptı. Egemenoğlu kararı federasyonun verdiğini söylerken bir erteleme değil, iptal kararı olduğunu belirtti;
"Çok üzgünüz. Yeni şiddet yasasının olduğu bir günde bunlarlar karşılaşmak üzücü. İki saattir olayları an be an izliyoruz. Herkesle bilgi akışındayız. Maç güvenliği sebebiyle bu maçın oynanmamasına karar verdik.
Maç akıbeti ile ilgili yönetimimiz gerekli kararı alıp kamuoyu ile paylaşacağız. Müsabaka talimatındaki gibi tehir kararı değil bu bir iptal kararıdır. Futbol Federasyonu yönetim kurulu vermiştir. Maçın oynanmaması yönündeki bir karardır.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu maçın durumuyla ilgili kararı verecektir. Tekrar altını çiziyorum talimat uyarınca kararı alan merci hakem değil Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kuruludur. "
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Bursaspor-Beşiktaş maçının, ''Beşiktaş'ın stada gelememesi ve gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı'' gerekçesiyle TFF Yönetim Kurulu tarafından iptal edildiğini açıkladı.
İster Arma Aşkı Deyin İster Takım Sevdası , İster Şampiyonluk Yarışı Deyin İster Kümede Kalma Yarışı , İster Düşman Deyin İster Dost . Futbol Bir Oyundur ve Bir Oyun İçin Yapılan Bunca Şey Saçmalıktan Başka Bir Şey Değildir . Bir Takıma Gönül Verdiniz Diye Başka İnsanları Yaralayamaz , Öldüremessiniz Bu Hakkı Size Kim Veriyor ? Herkesin Hakkı Oraya Gidip O Maçları İzlemek . Ya Kafirlere Saldırın Deseniz Bu Kadar Taşkın , Kin Beslemiş Şekilde Hareket Etmezler . Ama Ne İçin Yuvarlak Bir Top Veya Kaybedilen Herhangi Bir Şey İçin Birbirlerine Zarar Veriyorlar . Sadece Aptallıktır . Hangi Takım Taraftarı Yaparsa Yapsın Koca Bir Aptallıktır . Böyle Yapınca Ellerine Ne Geçti Acaba ?
arkadaşım sana göre aptallık olan herkese aynı olacak diye birşey yok kimse çıkan olayları savunmuyor ciddi anlamda şuraya kadar okuduklarımda bi Ankaragüçlüler, Bursalılar, Beşiktaşlılar bide bi Göztepeli bi arkadaş olayı anladı.sebebi çok açık bu arkadaşların nasıl anladığının . kimse desteklemiyor çıkan olayları kimse iyi oldu demiyor.sen eğer arma sevdasıydı şuydu buydu diye küçümseyip aptallık dersen biride sana çıkıp senin gibi maç izlemek takım tutmak aptallıktır ne gerek var o zaman izleme gitme maçlara bilet kuyruğunda bekleme deplasmana aha nolacak korkusuyla gitme derse napacaksın ?
Büyük cezalarda gelecek..Şiddet yasasını uygulasınlarda görelim..Boşuna çıkarmadılar icraatıda görelim. 4 veya 5 maç saha kapatma bile gelebilir.Ha stad içerisinde olayı çıkarmıssın ha dışarda sonuçta maç oynanmıyor..
şiddet yasası önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olacak bu sezon uygulanmıcak
Beşiktaş malzemecileri stat içinde mahsur kalmışlar. Kendilerini odaya kilitlemişler. Polis koridora biber gazı sıkıp taraftarları çıkarmaya çalışıyormuş. Bursaspor'a büyük ceza gelecek gibi.
Yuh ya nasıl bir rezillik bu... Her ne olursa olsun karşındakide insan. Yazık geldiğimiz duruma.
Olsun yinede 4 veya 5 maç saha kapatma gelmesi lazım .Ha sahaya yabancı madde atmıssın veya girmissin oynanmasını engellemissin ha dışarda kavga çıkarmıssın..Sonuçta maç iptal ediliyor.Sezon içerisinde hem 2.olayları.Tff'ninde işi zor bakalım neler olacak..Neyse survivordaki maç daha heyecanlı
Gösterirlerse birazdan da Pascal ile Nihat'ın boks maçını izleyeceğiz. Etrafımız hep şiddet olmuş :)
Baştan söyliyim amacım sana sataşmak yada laf yarışıına girmek değil.
Şu an bu yapılanların hepsinin bi nedeni var ve yapılmıışşlarıında,futbol bir oyundur evet ama futbolu futbolculaar oynar.Sen anlayamassıın yaşşamadan görmeden bazıı şeylerin içine girmeden.Sen aptallıık olarak gör biz yaşşııyoruz bu hayatı anlayamassıın yani.Bizim için futbol tv karşıısıına geçip gol olunca sevinmek değğil biz armamıızıın peşindeyiz.Neden Göztepe amatördeyken 15bin kişşiye oynadıı da neden galatasaray 13.sııraya geldi tribünler boşaldıı ? yada neden bursaspor taraftarıı bugün takıımıı umursamadan gitti maçıı tehlikeye attıı bi düşün.
Kimsenin takıım tutmasıına desteklemesine lafıım yok yanlıış anlaşıılmasıın.Sanada bi lafıım yok ama futbol sadeece maç seyretmek değğil perde arkasıında neler dönüyor bu düşşüncenle yaşşamaya kalksan arkana bakmadan kaçarsıın.
Ibrahim Yazici: "Bursa neden hükmen maglup olsun. Besiktas stada gelemiyorsa bunun sorumlusu neden Bursa olsun?"
İbrahim Yazici: "Bugun Bursaspor suclanamaz. Daha evvel yasanmis olan olaylar biliniyor. Zaten bu olanlar bekleniyordu"
İbrahim Yazici: "İstanbul'da Besiktas taraftari ilk macta o olaylari yapmasaydi bugun en iyi sekilde agirlanirlardi burada"
İbrahim Yazici: "Bu mac sadece tehir olur. İptal olup hükmen maglubiyetimiz sözkonusu bile olamaz. Emniyet zaafi var"
İbrahim Yazici: "Bugun Bursaspor ile alakali hicbirsey yok. Besiktas taraftari ile emniyet arasinda sürtüsmeler vardir"
İbrahim Yazici: "Olaylar buraya tirmaninca bundan sonra Bursaspor-Besiktas maclari herhalde seyircili oynanmaz. İhtimal vermiyorum"
İbrahim Yazici: "Bu olanlar toplumsal bir olay, bir patlamadir."
İbrahim Yazici: "Dogru olan Besiktasi seyircisi gelmeden bu mac burada oynatilmalidir. Magdur olan Bursaspor'dur su an"
Arıboğan: Erteleme değil, iptal
7 Mayıs 2011 20:33 | NTV Spor ve Ajanslar
TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Spor Toto Süper Lig'de oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasının ertelenmediğini, iptal edildiğini söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/142/aribogan3_9U76E.jpg
Spor Toto Süper Lig'de bu akşam saat 20.00'de başlaması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması, çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi.
TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, yaptığı açıklamada, Bursa Atatürk Stadı çevresinde çıkan olaylar üzerine valilik, emniyet birimleri, maçın gözlemcileri, hakemleri ve diğer sorumlularla yaptıkları görüşmelerden sonra TFF Yönetim Kurulu olarak, ''güvenli bir şekilde oynanamayacağı'' gerekçesiyle Bursaspor-Beşiktaş maçının iptaline karar verdiklerini bildirdi.
Arıboğan, ''Çünkü, Beşiktaş maçın oynanacağı stada dahi giremedi. Daha önce taahhüt edilmesine rağmen, Beşiktaş taraftarları maça gelemedi. Büyük olaylar çıktı. Bu yüzden TFF Yönetim Kurulu olarak güvenli bir şekilde oynanamayacağı gerekçesiyle
maçı iptal ettik. Bu maçla ilgili son kararı TFF Yönetim Kurulu verecektir'' dedi.
ERTELEME DEĞİL, İPTAL
Futbol Federasyonunun Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, LigTV'ye yaptığı açıklamada, maçın iptaline ilişkin kararın Bursa Valiliği, emniyet müdürlüğü, maç temsilcisi ve hakemlerle yapılan bilgi akışı sonrası alındığını söyledi.
''Bütün bu gördüklerimizden sonra müsabaka talimatı uyarınca maç güvenliğiyle ilgili olaylar ve seyirci olayları nedeniyle müsabaka talimatının verdiği yetkiyle bu maçın oynanmamasına karar verdik'' diyen Egemenoğlu, ''Bu karar tehir, erteleme değildir. Bu karar maçın oynanmaması yönündeki bir karardır. Müsabaka talimatı gereğince Yönetim kurulumuz maçın akıbetiyle ilgili ivedi olarak toplanarak bir karar verecektir. Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda da hem açıklama, hem de gerekenler yapılacaktır. Kararı alan merci maçın hakemi değil, futbol federasyonu yönetim kuruludur. Bu karar erteleme değildir. Maçın oynanmaması yönünde verilmiş bir tedbir kararıdır'' dedi.
Yalnız burdaki olaylar da şiddet yasasına gerek yok ki olaylar dışarda oluyor polis taşlanıyor, adam falan bıçaklanıyor burda normal kanunlar uygulanması gerek.
Resmi oLarak iptaL ediLdiği TFF tarafından açıkLandı. Sayın Yazıcı boşa konuşmuş.
Tribun Dergi
TFF, 12 Mayis 2011 Persembe günü Bursaspor - Besiktas maci hakkindaki kararini aciklayacak.
Bursaspor taraftarına yakışıyor mu? Tek soru bu.
http://twitpic.com/4uo4q8 olaylardan bir kare.
bence böyle bi olay hiç bi takıma yakışmaz ama bunun olabileceğini ben bu halimle görebiliyorken yetkililer nasıl görmez nasıl engelleyemez anlayamadığım bu.
Şu resme bakın yuh:mad:
http://i53.tinypic.com/2jea51x.jpg
Kimin olduğu belli alırsın..Hapis cezası verirsin.
hükmen beşiktaş galibiyeti kesin zaten. onun dışında büyük ihtimalle bursaspor'a 5 ila 10 maç arası seyircisiz+tarafsız sahada oynama cezası ve puan silme cezası gelebilir.
ibrahim yazıcı ya da şiddeti savunan bu açıklamalrından dolayı ceza gelir.
İptal edildiğine göre hükmen mağlup mu sayılıyor?
Beşiktaş taraftarı takımını aldı
http://desmond.yfrog.com/Himg620/sca...=640&ysize=640
http://desmond.yfrog.com/Himg616/sca...=640&ysize=640