-
İki takımada tebrikler.İBB çok iyi mücadele etti.Buraya kadar tesadüfle gelmediğini gösterdi.Yıldız farkı penaltılarda ortaya çıktı.Anlamadığım nokta 5.penaltı niçin Metin Depe'ye verildi bu takımın en iyi penaltıcısı Metin Depe m ? Bu arada Hilbert'in penaltısında Hasagic bayağı öne çıktı tekrarlanması lazımdı bence.
-
ohhh be 2 saat 50 dakika resmen tik tik, tik tik :D Tebrikler Besiktasim ve helal olsun IBB.
Hilbert ve Aurelio'nun penaltisini izlemedim, Quaresma varken Hilbert niye atiyor. Quaresma atmakmi istemedi yoksa?
-
Hakemin doğru yanlış kararlarıyla, hatalarıyla, penaltısıyla da olsa kazanmak sevindirici... Ne olursa olsun, iki kupadan birini kazanmış bir takıma çok başarısız demek yanlıştır. Avrupa da bu sezon en çok giden takım olduk, kupa yı aldık... Ligde olmaması gereken bir yerdeyiz ancak çok da başarısız olduğumuzu düşünmüyorum bu sene.
-
ÖLdük öLdük diriLdik ama sonunda kazanmayı başardık. İBB harika mücadeLe etti ama 2-2 den sonra penaLtı atışLarına kadar Beşiktaş maçı daha önce koparacak çok pozisyon buLdu ama değerLendiremedi. ManueL Fernandes harika ötesi maç oynadı,müthişti.
Kupa öncesi ve kupa sevinçLerinde ALmeida resmen çıLdırdı,tam çıLgınmış adam yahu :D
-
Bu arada Kupa Törenini sadece 5dk yayınLayan TRT kanaLına da saygıLarımı iLetiyorum. Bırakın gidin,bir daha maç yayınLamayın yahu.
-
Öncelikle çok sağlam maçtı. Ama futbolun da basitliğini gösteren bir maçtı.
Öncelikle Havutçu'nun taktiği çok yanlıştı. Direkt oynayan bir takımda top tekniği olan 3 orta saha fazladır. Ya bol pas yapıp topu dolaştıracaksınız Barcelona gibi, ya da Guti'yi baştan oynatmayıp Bobo - Almeida forveti ile başlayacaksınız ki direkt futbolunuzun bir meyvesi olsun.
Bobo o fuleli koşular yapan eski yıllarından çok uzakta. Belli ki bu sözleşme meseleri onu yormuş. %20'leri ile bile oynamıyor. Bobo'nun şu haliyle onu Kasımpaşa'da bile oynatmam açıkçası.
Fernandes çok klastı. Zevk aldım onu izlerken. Fernandes ile oynayan Necip'in de neler yapabileceğini gördük. Necip'in en güzel özelliği çabuk öğrenebilmesi. Fernandes'ten topu saklamayı, basit rakip hücum baskısından kurtulabilmeyi öğrenmiş. Bugün Necip'te büyük potansiyel gördüm ben.
Quaresma her zamanki halinden bir artısı ile oynadı. İstediğinde ne kadar güzel paslar atabildiğini gösterdi. Özellikle Ekrem'i kaçırdığı bir pozisyonu hatırlıyorum, düşüncesi süperdi.
Guti çok kötü. Beşiktaş'ı silmiş resmen kafasından. Açıkçası Tayfur'un onun öfkesinden korktuğunu düşündüm. Çünkü futbolu az bilen biri bile bugünkü maçı izlese onu 55. dakikada oyundan alırdı.
Avcı takımını çok iyi hazırlamış bir kere. Nasıl atak yapacağını biliyor. Topu kanatlara yerleştirdi ve nitekim kanatlardan önemli ataklar yaptılar. Ataklarının %90'ini kanatlardan yapıp golü de göbekten bulmaları da ayrı bir ironiydi.
Defansları çok amatör bu takımın. Can Arat çok ağır bir oyuncu. Metin'in de müdaheleleri zayıf. Normalde Tekdemir stoper oynardı ama onu da zamanında Denizli'nin Toraman'ı ön liberoda oynattığı gibi oynatmaya başlamış. Düşünceleri güzeldi ama takımın kalitesi belli. Hasegiç yerine Rüştü olsaydı Belediye kalesinde, maç 6-2 falan bitebilirdi.
Maçla ilgili mesajlarım:
Guti İstanbul'u terket!
Ömer Üründül lütfen yorumculuk yapma!
Beşiktaş, Fernandes'in bonservisini al!
-
Bobo: Bu Beşiktaş'taki son maçımdı. Artık kariyerime Beşiktaş'ta devam etmeyeceğim...
NTVSpor'da son dakika yazısı...
-
Tebrikler kartalım.
Maçtan önce kupayı almak için en az 2 fark yapmamız gerekiyor demiştim, dediğim gibi de oldu.
Ancak geç de olsa gülmeyi başardık.
-
yanliz bir kac oyuncu disinda fizik olarak cükmüs durumdaydik nerde o 2008/2009 senesindeki kondisyon
-
İlk yarıda rahat rahat koparabileceğimiz maçta pozisyonları cömertçe harcayınca büyük sıkıntıya girdik. Ömrümüzden ömür gitti hakkaten yani şahsım adına. Hele Sivok'un golünde elim ayağım boşaldı resmen :) Hilbert kaçırdıktan sonra da bir garip oldum :) ama her şeye rağmen şampiyonuz KARTALIM şampiyon !! Emeği geçen herkese ayrıca İBB li topçulara tebrikler..
-
Beklenildiği gibi zor maç oldu.İBB gerçekten bize çok ters gelen bir takım.Maç boyunca öldük öldük dirildik adeta.Maçın zora girmesinde yarı finaldeki ekstra performanslarıyla Simao ve Rüştü'nün bireysel hataları önplandaydı.2-1 geriye düşünce çeviremeyeceğiz herhalde diye bir endişe kapladı içimi ama Allah'tan bence maçın adamı olan Fernandes sahneye çıktı ve duran toptan güzel bir ortayla Sivok'a attırdı golü.Aslında bu kupayı kaybetmemize normalde çok üzülmezdim.Son senelerde çok defa kazandık.Ama Avrupa'ya gitmemiz ve dolayısıyla transfer edeceğimiz adamlar kupaya bağlı olduğu için acayip stres yaptım.Sivok'un attığı gole ilk anda inanamadım hatta.Ama erken çevirmemiz iyi oldu.Son dakikalara yakın golü bulamasaydık işimiz zordu.Öncelikle mücadelelerinden dolayı İBB'li oyuncuları ve teknik heyetini tebrik ediyorum.Sonuna kadar direndiler ama penaltılarda boyun eğdiler.Sonrasında da kupayı kazanmamızda geçen herkesi tebrik ediyorum.Bize bu mutluğu yaşattıkları için teşekkürler.:k:
-
ömer üründül yoruma gerek yok ahhh ah inşallah BJK nın maç kaybettiği bigün karşıma çıkarsında güzel güzel sohbet ederiz !!! Maçın adamı bence Fernandes, Rızvan, Ekrem Ekşioğlu, Hasagic, Necip Auerelio (penaltıya rağmen) ve Q7.. benim anlamadığım şu 3 iğneyle oynamışssın serenomiye zor çıkmışsın peki bu inat niye ismail Allah tan sayende gol yemedik, sivok önlibero oynarken daha iyiydi bu takımda stoperliği unutmuş, ekrem Allah aşkına defansımı öğreniyorsun ofansımı öğreniyorsun birini seç ikisinide yüzde 10 yüzde 20 yapacağına, fernandes adamı çalımladın pas at pas 2.yi deneme biliyorum onuda çalımlarsın ama pas at, necip gözlerinden öpüyorum, simao sen neler görmüş adamsın taca kornere atacağına ortasaha çakması aurelioya niye öyle pas atarsın akıl var fikir var eğer o penaltıyı kaçıraydın görürdüm ben seni, almeida kalmak istiyorsan kal bobo sende gideceksen git , Q7 sen gitsene oğlum juveye filan napıyon burda, guti la realde hiç mi koşmadın sen ayıp la ayıp ve son olarka yılların rüştüsü bi kere bile köşeyi doğru seçemez mi ?? Eğer TD olaydım bunları derdim heralde :D
-
Fernandes'in penaltı 10 numaraydı yalnız.Adam resmen 90'a taktı.:icon_biggrin: Evet biraz fazla ayağında tutuyor ama iyi top saklıyor.Duran topları çok iyi kullanıyor.2 asistle maçın kazanılmasında büyük rol oynadı.4.penaltıyı Hilbert'in kullanması çok yanlış bir tercihti.Quaresma çok heyecanlandığı için kullanmak istemedi herhalde.Penaltı kullanırken belli oluyordu heyecanı.Veya sakatlık sıkıntısı da olabilir.Hilbert'in penaltı kullanması ne kadar yanlışsa,son penaltıyı Simao'nun kullanması da o kadar doğru bir karar.Adam hayatında penaltı kaçırmamış.Hasagic 2-3 adım öne çıkmasına rağmen köşeye çok iyi bıraktı.Eğer sahadaysa kesinlikle bütün penaltıları Simao'nun kullanması lazım.Fakat penaltı pozisyonunda yaptığına inanamadım.İBB penaltıyı kazandığında direk Ekrem'e kızmaya başladım.Pası atan odur kesin diye düşünmüştüm.Tekrarda bir de baktım Simao imiş.:icon_biggrin: Şaşırdım ve eh be Simao,sen de böyle yapacaksan diye düşündüm.O penaltı resmen İBB'yi maça ortak etti.Bir de o dakikada iyi ya Aurellio stoperde sırıtmadı diye düşünüyordum.Penaltının bunun üzerine olması da ilginç oldu.Quaresma'nın her şeyi iyi güzel hoş ama bitiricilikte sıkıntısı var.Bugün çok poziyon buldu.Guti yine yokları oynadı.Gerçi takımda birkaç kişi hariç genel olarak bir fiziksel sıkıntı vardı ama Guti bitmiş resmen.Umarım önümüzdeki sezon hazırlıklarında iyi hazırlanır Guti.Bobo'da kötüydü.Yani Almeida'nın girmesiyle ne kadar kötü olduğu daha iyi ortaya çıktı.Necip iyi mücadele ediyor.Yalnız final paslarında kendisini geliştirmesi lazım.Büyük potansiyel var.İnşallah yükselişine aynı ivmede devam eder.Rüştü,Gökhan Ünal'ın golünde hatalıydı.Çok net bir vuruş yapmadı Gökhan.Zor bir pozisyon değildi ama üstüne gelen topu kolların altından aldı içeri.Penaltılarda hep ters köşeye yattı.Bu hatalarından dolayı çok eleştiremeyiz yine de.Fakat Cenk sakat değilse Cenk oynamalı bence.Rüştü alternatif olmalı ki çok iyi bir alternatif olur.Bu arada stadın zemini çok kaygandı.Oyuncuların çok kez ayakları kaydı.Bir de Can Arat'ın hıristiyan olduğunu bilmiyordum.İstavroz çıkardığını görünce öğrendim Ermeniymiş sanırım.Son olarak maçla ilgili güzel bir enstantane ile bitiriyorum yazımı.:)
http://haber1903.com/CMSFiles/PhotoG...6434542355.jpg
-
Kale ölçüsünü tam bilmiyorum ama 7 metre kalede direğe topu isabet ettirmek müthiş bir başarıdır. Yani ben olsam atarım diyecem şimdi sen kimsin diyeceksiniz ama şu penaltıları hiç anlamıyorum. Koskoca kalede direğe atmak :).
Tebrikler Beşiktaş. Belediyespor'da ilk defa final oynamasına rağmen çok iyi mücadele etti. Güzel maç oldu.
-
Can a bende şaşırdım. Enteresan gerçekten...
Takımın yorgunluğunuysa, hem hedefsiz kalmaya hem de her takımdan 1-1.5 ay erken sezonu açmaya bağlıyorum. Çok da kızmamak lazım açıkcası, Schuster in yorucu sisteminde, bu oyuncular çoğu zaman 3 günde bir maç oynadı, Real Madrid de haftada bir 30 dakika oynayan Guti bile...
-
Maçta benimde dikkatimi çekti ağzını siliyo falan sanmıştım. Şimdi sizde yazınca şaşırdım bende. İlginç gerçekten.
----------------------------------------------------------
Güzel bir pankart :D
http://i.tmgrup.com.tr/ftm/2011/05/1...9166295186.jpg
-
Beşiktaş'ın kazanmasına sevindim, Avrupa'da ciddi bir ekip ile katılacağız bu sevindirici. Ama bir o kadar da Abdullah Avcı'ya üzüldüm, yoktan var ettiğin takımı ile belki yaşayabileceği en büyük zaferi yaşayacaktı ve bu kupa onun en büyük ödülü olacaktı. Kocaman bir alkışı sonuna kadar hak ediyorlar.
-
Ekrem Ekşioğlu bu maçın kaybedilmesini sağlayan futbolcudur ve İbrahim Akının çıkması her ne kadar yorulsada adam ilerde top tutuyordu bekletmesi lazımdı çok yanlış karar,Bjk iyi oynamamasına rağmen kupayı kazandı Ülke puanımız için bjk nin gitmesi daha iyi oldu tebrikler her iki takımada
-
Can arat'ı bende yeni öğrendim.
-
Güzel maç oldu. Bölüm bölüm İBB bölüm bölüm Beşiktaş baskın oynadı. Gökhan Ünal'ın gol atmasına sevindim. Maçın yıldızı olarak Fernandes, Hasagiç gibi oyuncular seçilebilir ama bana göre Holmen'di. Uzatmalarda bile sürekli ileri-geri çalışıyordu. Metin Depe'nin topun başına geçtiği penaltıda muhtemelen izleyenlerin %80'i bu adam kaçıracak demiştir. Oyuncunun fiziğinden, topa gelişinden o golün olmayacağı belliydi. :}
Tebrikler Beşiktaş.
-
iyi maç oldu ibb haketmişti bence, ikinci yarı bjk fizik olarak acayip düştü ama bireysel olarak çok iyi oyuncuları var bir iki pozisyonda iyi iş yaptılar onun dışında ibb belki de ilkleri yaşamanın hırsı ve heyecanıyla daha iyi görüntü çizdi diye düşünüyorum ama ibbde de tabi ki bireysel olarak çok iyi oyuncular yok ibrahim de çıkınca ibb biraz daha düştü o yüzden özellikle penaltılara kalırsa zaten bjk alır diye düşünmüştüm.
tebrikler bjk.
-
Tebrikler Beşiktaş'ım... Avrupa için kazanmamız gerekiyordu ve kazandık,mutluyuz. :)