1 - 0 oLsun bizim oLsun ;;)
Printable View
1 - 0 oLsun bizim oLsun ;;)
Rozenhal'a güveniyorum. Çok güzel kademe hataları yapıyor. Devam ederse bu hatalara Nihat-Semih affetmezler..
Hadi Cocuklar güveniyoruz.
Bugün PES te 2 kere denedim bu maçı. 2 sefer de 3-1 kazandık. Umarım doğru çıkar ;;)
ilk 20 dk sonunda 2 takım da kontrollu. Topal ve Tuncay ile 2 kere kaleyi uzaktan yokladık, anlasılan Terim gördügünüz anda vurun dedi.
Semih 11de başladığı önemli maçlarda kaybolan bir isimdi bu maça kadar. Umarım bu maçta da devam etmez bu iş. Şu ana kadar Semih sahada yok gibi.
Olamaz... :(
Servet ilk kez Koller'in yanında değildi ve gol oldu :(
Koller ya kahretsin. :(
Abi gıcık oLuyorum böyLe pozisyonLara ya off.
Adamların taktiği tuttu .. Teknik adamları çok iyi analiz etmiş Milli Takımımızın yantop sorununu .. Ve malesef yine yan toptan golü yedik. Çift ön libero ile bu takımı yenemeyiz istersek 3 forvet oynayalım pas atacak adam olmadıktan sonra.
ceklere yenilmiyoruz, kollere yeniliyoruz.
Top oynamıyoruz yine boşuna geçen bir 45 dakika var önümüzde.
Kimmsede hırs yok. Terim belli ki kısa pas yapın demiş doğrusu da bu ancak kısa pas yapcaz diye olmadık yerde topu sıkıştırmanın alemi yok..
İleride top tutamıyoruz ancak geride pas yapıyoruz geride yaptığımız pas organizasyonlarını ileride yaparsak çok güzel ataklar gerçekleştirceğiz ama..
ilk yarıyı geride bitirdik. Oyun olarak hiçbir varlık gösteremedik. Koller cok etkili. Servet elinden geldigince durdurmaya calışıyor; ancak arada yine de 8-9 cm boy farkı var. Bu futbolla işimiz cok zor.
Ben böyle berbat futbol görmedim, atağımız yok ilk yarıda, Portekiz maçından farksızız ve çok kötüyüz.
Emre Güngör tercihinin ne kadar yanlış olduğu anlaşıldı ilk yarıda, ne oyun kurabildi ne de savunma yapabildi. Koller Emre Güngör'ün yanından vurdu kafayı, Emre Güngör zıplayamadı bile, hiçbir şey yapamadı. Adamı ilk kez resmi maçta oynatıyorsun, ama bu kadar kritik bir maçta da oynatılmaz ki. Emre Aşık oynamalıydı mutlaka.
Bu futbolla maçı kazanmayı bırakın, beraberlik elde etmemiz de zor.
Orta alanda bir virtuose'e ihtiyacımız olduğu çok belli. Fatih Hoca soruyorum; bu takıma Yıldıray gerekli değil de kim gerekli? 1dk bile oynatmadığın uğur boral mı? 3 maçtır oynatıp da bi verim alamadığın Tuncay mı? Yoksa Tümer mi?
Koller ve Servet arasında bir maç oluyor. Tek bir pozisyonda Koller'i Servet tutmadı ondada Emre'nin üstünden kafayı vurdu adam.
Çok zevksiz bir maç geçiyor. Kolleri çıkarsalarda oyuna tempo gelse.
Ben Fenerliyim ancak maçtan günler önce söyledim. Geçen maç gol attı diye Semih'i oynatmana gerek yok. Hele ki bu kadar uzun bir takıma karşı. Belli idi böyle olacağı. yerden oynayan hızlı ve çabuk adamlar lazım. Örneğin ; Gökdeniz!!! Almak zorunda artık Gökdeniz'i oyuna.
Taktik belli, Tuncay veya Semih'e şişir :) Fatih Hoca yüzünden turnuvaya veda edeceğiz. Maçtan önce de belli ki oyunu soğutun, bol bol faul yapın, zaman geçirin, kısacası beraberliğe yatın demiş Fatih Hoca. Böyle futbol mu olur? En sonunda da golü yedik zaten, adamlar elli defa kalemize geldiler.
İkinci yarı işler inşallah değişir. M.Topal ve Aurelio'nun sarı kartı var, Topal çıksın yerine Emre Belözoğlu, Ayhan, Uğur Boral veya Kazım girsin. Ofansif anlamda hiçbir şey yapamıyoruz.
Bi maç kazandık diye ne kadarda havalara girdik. Halimizi görüyoruz.
Rakip hızlı gelip hızlı kapanan bir futbolla oynadı. Oyunlarını pivot santrafor dediğimiz türden olan Koller üzerine kurdular. Bu da gösterirki derslerine çok iyi çalışıp, Türkiye'yi çok iyi tanımışlar. Ben Çekleri önceki 2 maçlarında, tek oyuncu üzerine oynarken görmemiştim. Bizim zayıf yönümüzü bulmuş, keşfetmişler ve üzerine oynuyorlar. Nitekim 47 dakikada da çok verim aldılar ve gollerini attılar.
Biz ise düzensiz bir yapıya sahibiz. Ne sağlam top yapabiliyoruz, ne sağlam savunma yapabiliyoruz. Çıktığımızda onlar bizi kontrollü bir şekilde karşılayıp, tere yağından kıl çeker gibi topu alabiliyorlar. Kalede dünyanın en iyi kalecisi Cech var ve o daha hiç zor durumda kalmadı. Semih gibi birinin 11'de oyuna başlaması hatadır. Semih, golünü attı tamam güzel de bu adam ne zaman ilk 11'de başladı da maçı süper ve tam kondisyonla bitirdi. Semih, kritik dakikalarda, rakibin bitkin olduğu dakikalarda, diri ve dinç bir şekilde girer ve golünü atar. Semih'i Semih yapan özellik budur. 2. bir yanlış seçim ise; Tuncay. Bu kadar kritik bir maçta, diğer 2 maçta çok net hatalar yapmış ve doğru düzgün futbol oynayamamış birinin artık kesilmesi lazımdı.
Bizim yapmamız gereken şey ise; onların zayıf yönüne oynamak. Rozehnal, fena bir defans oyuncusu olmasa da panik ve bariz hatalar yapabilen bir defans oyuncusu. Kesinlikle Türkiye, 2.yarıda onun üzerine gidip, defans halkasını zayıf noktadan kırmalı. Aksi takdirde Cech ile karşı karşıya kalmamız zor. Ayrıca Koller için Servet'in elinden geldiğinin fazlasını yapması lazım...
Türkiye, kesinlikle bu maçı çevirip Çeyrek Final'e çıkabilecek kapasitede bir takım. Milli Takımımıza güveniyor ve destekliyoruz. Milyonların yüzünü kara çıkartmayarak bu maçı almasını ve kazanmasını bekliyoruz.
Millilerimize 2.yarıda başarılar. ;;)
Semih Fß de de böyle adam 11de başlayınca büyüsü kaçıyor işin yanlış seçim direk 11de...
Buraya gelmemizde emeği olmayan E.Güngör nedense pat diye alındı oynatıldı adam içinde tehlikeli bir oyun...
U.ßoral,Kazım,Mevlüt değişiklikleri olması lazım...
Mehmet Topal yerine Ayhan girmeli bence.
Sabri, Uğur, Kazım oyuna girebilecek diğer oyuncular.
Risk almamız gerektiği anda Uğur ve Sabri'yi beklere alarak daha atak ve riskli bir oyun ortaya koyabiliriz.
Kötüyüz kabul edelim.. Topal'ı çıkartır sanırım ikinci yarıda.. Koca ilk yarıda 2 şutumuz dışında atağımız yok.. Cech'in canı sıkıldı kalede.. 2. yarıda en azından rakibin üstüne gidelim, heyecanlanalım, ne bileyim böyle top oynamadan veda etmeyelim turnuvaya..
Artık Emre mi, Ayhan mı oynar bilmem ama ikisi de lazım. Adamlar hava köprüsü kurdu zaten. UyfaluSSSi bile şişiriyor mübarek. Koller kafayla indiremese göğsüNlen indiriyor. Ama olsun bizim de Servet'imiz var. Oldu mu şimdi? Zaten tek maç çeviren takımız. Osmanlı torunlarıyız.
Emre aşık sakatlığından dolayı oynatılmıyor zaten. Emre G de hava topunda koller e karsı etkisiz ki zaten 20 küsür cm fark var arada. Diğer pozisyonlarda bi sırıtması söz konusu degildi;)
Hücum düşünülüyorsa bence Topal, Marco dan biri cıkmalı yerine Ayhan girmeli. Ayhan diyorum, çünkü hem ileride, hem geride koşan etkili olan bir oyuncu. Tuncay yerine de ileriki dk larda kazım düşünülebiilr.
Mehmet Topal yerine daha ofansif biri alınmalı, artık riskler göze alınmalı. Madem Fatih Hoca penaltı çalıştırmamış (!) o zaman galibiyet için riskleri göze almalı ve 2 gol atmak için ofansif oynamalı. Korkum Milan Baros, eğer ikinci yarı girerse oyuna kontratakları çok tehlikeli olabilir ve gol yiyebiliriz.
Bir de anlayamadığım neden her duran topa Nihat vuruyor? Eleme grubundan buraya gelmemizi Hamit'in Norveç'e attığı gollere borçluyuz. Her ne kadar o maçta kaleci hataları olsa bence biraz da Hamit vurmalı toplara..
Bu adamları havadan geçemiyoruz.Mevlüt gibi hızlı adamları aradan kaçırmayı deneyebiliriz.
Millilerimize ikinci yarıda başarılar dilerim.
Semih çıkınca orta yapmaya başladık :(
Defanslari cok saglam,havadan müthisler.Cok kontrollü oynuyorlar ve bu kontrollü oynamalari bizi zor durumda birakti ilk yarida.
Yine de 2.yariya daha iyi basladik,insAllah gol veya goller buluruz.
Terim Topal'ı çıkardı Kazım'ı aldı. Halimiz nice olacak bakalım. Umarım Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayız diyeceğim de, evde de bulgur kalmamış ki :(
Bittik Emre de sakatlandı .
Emre Güngör sakatlandı :mad: Yerine kim girecek şimdi çok merak ediyorum.