Quote:
Fenerbahçe taraftarı onu yakından tanımıyor olabilir ama sahaya çıktığında çok beğeneceklerinden eminim. Yıllardır alt-üst tüm ligleri yakından izliyorum. Tuncayların‚ Mehmet Topalların‚ Gökhan Zanların çıkışına tanıklık etmiş ve o ışığı erken görme fırsatı bulmuş bir spor yazarıyım. Ama samimi söylüyorum ki‚ ilk izlediğimde bu kadar etkilendiğim başka bir ftbolcu olmadı. Sarı-Lacivertlilerin son dakika transferi olan Gökhanın sağ kanada büyük bir dinamizm getireceği kesin. Gökhan Gönülün 2006-07 sezonundaki muhteşem performansını D Spordan yapılan Lig A canlı yayınlarında ve Ankarada defalarca seyrettim. Müthiş bir dayanıklılığa sahip. Bunun yanı sıra hem savunmayı hem de hücumu aynı kalitede yapabiliyor. Sağ kanat sorunu sebebiyle kara kara düşünen Fenerbahçe taraftarının içi rahat olsun.
34 hafta boyunca öyle maçlarını izledim ki‚ kimi zaman skora direkt etki etti‚ kimi zaman takım savunmasının en önemli ismi oldu. Tabii ki‚ Gençlerbirliği Oftaşı tek başına çıkartmadı ama payının büyük olduğunu belirtmeliyim.
En önemli özelliklerinden biri de uzun taçları. Ayrıca vücut yapısıyla da rakipleri geçerken de marke ederken de avantajlı. Savunma oynarsa çok çok başarılı olur‚ hücum oynarsa arkasındaki oyuncu rahat eder. Yerden ve havadan gelen ortalara da etkili vuruşlar yapabilmesi diğer artısı.
Gökhan için bu sözlerim onu yakından tanımayanlar için abartılı gelebilir. Ama kendine güvenen kişilik yapısı ve özgüveni onun bu anlamda da işini kolaylaştıracaktır. Hep şöhretleri transfer ederek ses getiren Fenerbahçe bu defa bir yıldız adayını‚ yıldız olmadan tereyağından kıl çeker gibi aldı. Gökhan yeni sezonda hem takımın hem de milli takımın değişmezleri arasına girecektir.
TUNÇ KAYACI
Quote:
Gökhan Gönül‚ benim gelişimine çok yakından tanıklık ettiğim‚ değerli bir oyuncu... Öncelikle şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki‚ oynadığı mevkide Lig Anın en iyisiydi. Bunu kendi futbolcum olduğu için söylemiyorum. Bugün o kategoriyi bilen kime sorarsanız benimle aynı fikirde olduğunu göreceksiniz. Oyun zekası üst düzeyde. Modern futbolun tüm gerekliliklerini bünyesinde barındıran bir isim. Sağ kanadın her alanında değerlendirilebilir. Yani savunma hattında da hücumda da büyük katkı sağlar.
Burada Fenerbahçenin büyük bir camia olmasını göz önüne alırsak‚ psikolojik etkenlerden de bahsetmek gerekecektir. Gökhan‚ kendine güvenen‚ kalitesinin farkında olan bir oyuncu. Bu da onun işini bu anlamda kolaylaştırır. Kendi kadar oynarsa zaten kısa sürede oluşan önyargıları da siler atar.
En önemli görevlerden biri taraftar ile teknik heyete düşüyor. Onu bir İkinci Lig futbolcusu olarak görmesinler. Sonuçta her geçen gün mevcut yeteneklerinin üzerine bir şeyler koyan bir oyuncu. Galatasaray ve Beşiktaş gibi Türkiyenin önemli kulüplerinin de onu ısrarla istemesi bunun en güzel örneğidir. Yani kendisine hep olumlu bakılmalı‚ ekstra bir futbolcu olduğu gözden kaçırılmamalıdır.
Fenerbahçenin yükünü rahatlıkla kaldırabileceğini söylemenin yanı sıra benim bir başka iddiam daha var. Daha fazla göz önünde olacak bir Gökhanın büyük takımda oynama avantajıyla A Milli Takıma da yükselmesi benim için sürpriz olmaz.
Uzun taç atışları da fazlasıyla dikkat çekecektir. Soldan Carlosun‚ sağdan da Gökhanın atacağı uzun taçlar‚ kornerler kadar etkili olabilir. Lafın özü‚ Fenerbahçe çok isabetli bir transfere imza atmıştır ve bunu kısa sürede herkes görecektir.
METİN DİYADİN