Aziz Yıldırım gene küfür etmiş , Melo'nun hareketinden dolayı günlerce konuşuldu hadi bakalım.
Printable View
Aziz Yıldırım gene küfür etmiş , Melo'nun hareketinden dolayı günlerce konuşuldu hadi bakalım.
Yeni video dusmus nette, tehlikeli adam Aziz Yildirim :D
Küfür ve Aile konusunda hassas birisi sonuçta :)
Başkanı takdir ettim. Daha da çok seviyorum bu adamı :)
Küfür konusunu bilmem de bizim taraftar da küfrettiyse bizim taraftar da suçlu. Onun başkan olarak etmesi belki biraz daha ayıp olarak karşılanabilir.
Bu adam ne zaman hapse girecek ben ona takıldım. Sadece o da değil birçok kişinin örgüt kurmaktan/şike yapmaktan yargıtayca cezası onanmadı mı, ben mi yanlış biliyorum. Hukuk bilgim pek yok, atıyorum ben de adam öldürsem mesela cezam onandığı halde ortalıklarda gezebilir, yurt dışına bile çıkabilir miyim?
Aziz Yıldırım zamanında kendi taraftarınada ya küfür etmişti ya da bağırıp çağırmıştı. Tam hatırlamıyorum ama onunda videosu düşmüştü vaktinde nete. Yani nasıl Aziz Yıldırım bildiğimiz gibi aynen devam ediyor. Ona karşı çıkan herkese aynı tavırda. Fenerbahçeli olsa bile :)
Aynen bende başta kızdım kendi kendime "Bu adamın yurt dışı yasağı yokmu ya, nasıl çıkabiliyor" diye ama çıktıysa vardır illaki bir açıklaması.
İlk kim küfür etmiş? Esas suçlu ilk küfür eden olmuyor mu?
Mesela bir yerde oturuyorsunuz ve birisi gelip size tekme tokat allah ne verdiyse girişiyor, karşılık verdiğiniz için siz mi suçlu oluyorsunuz, başlatan mı?
Öncelikle söyliyim Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri meşrulaştırma değil benim yazacaklarım. Aziz Yıldırım 15 senedir Fenerbahçe başkanı ve ondan önce de yıllarca yönetimde olan biri. Yani bu işlerin aslında alasını görmüş, yaşamış biri. Aziz Yıldırım şu anda 15 senedir ektiği nefret tohumlarının meyvesini topluyor, kimse kusura bakmasın. Zora girdiğinde sürekli bir yerlere salladı, ortamı bir şekilde sürekli gerdi. Karşılığında da böyle olaylar yaşaması gayet doğal. Ancak Aziz Yıldırım tecrübesinde bilgisinde bir adamın orada sakin kalması yerinde oturması gerekirdi. Fenerbahçe Kulübünün başkanı olarak dönüp taraftara küfretmemeliydi. Yeniden söylüyorum Aziz Yıldırım'a yapılanı meşrulaştırma gibi bir derdim yok, her ne olursa olsun kimse ana-avrat küfür yemeyi hak etmez.
Bir diğer konu da Aziz Yıldırım'ı savunmak için sunulan argümanlar. Size yapsalar aynısını durur musunuz, karşınıza bu kadar adam çıkıp sövse durur musunuz, asıl suçlu ilk başlatan mıdır falan. Direk söylüyorum geçin bunları. Galatasaray yöneticileri, Beşiktaş yöneticileri hiç mi küfür yemiyor, hiç mi böyle şeylerle karşılaşmıyor. Hangisinin var böyle olayı. Aziz Yıldırım'ın gidip küfür etmesi, tehdit etmesi, yediği küfürlerin benzerlerini saydırması anormal olan. Hepimiz biliyoruz ki Aziz Yıldırım herhangi bir sorun çıkarmadan orada en güzel cevabı verebilecek bilgi ve tecrübede bir adam ama o gidip taraftara dalaşmayı seçiyor. Uzunca bir süredir de benzer şeyleri yapıyor. Doğal olarak da haklıyken haksız durumuna düşüyor.
Tekrar söylüyorum küfür edenleri savunmuyorum, küfürleri de meşrulaştırmıyorum. Benim takıldığım mevzu Aziz Yıldırım'ın hareketleri ve o hareketleri meşrulaştırmaya çalışan arkadaşlar.
aziz yildirima kizmiyorum yadirgamiyorum veya ahlaklilikda beklemiyorum cunki bu adam kendi klubunede kufur etti aziz yildirim icin "normal" bence kimsede yadirgamamali... he bu arada 2 hafta once melonun hareketine etik degil diyenler simdi aziz yildirimi savunmus hey allahim :D :D
Daha ilk mesajı atarken içimden "Kesin böyle mesajlar gelir şimdi" demiştim ve gülmüştüm. Beklediğim gibi oldu :)
İkisi aynı şey değil. Bir tarafta kulübün taraftarı olan insanların küfür etmesi var, diğer taraftan koskoca kulübün başkanı olan birinin küfüre küfürle karşılık vermesi var. Sadece Türkiye'de değil, Dünya'nın bir çok ülkesindeki taraftarlar kulüplerindeki kişilere karşı hakaret ve küfür içerikli pankartlar veya söylemlerde bulunuyor. Kalkıp taraftar böyle yaptı diye küfür edilen kişininin de onlara küfür etmesi ne kadar kötü bir şey. Sen başkansın, onların küfürüne küfürle değil düzgün bir şekilde karşılık ver yada verme önemseme bile.
Takımların başındaki insanların sözlerine ve hareketlerine biraz daha dikkat etmesi lazım diye düşünüyorum. Yoksa onlarında taraftarlardan bir farkı kalmayacak ve onların bu yaptıklarına da suç bulmayacak duruma geleceğiz.
Aziz Yıldırımın bu duruşunu hiçbir kulüp başkanı yapamaz hele ki bu dönemde.Ayakta alkışlanacak adamsın vesselam.
Bence Aziz Yıldırım'ı bırakıp gs takım otobüsünü konuşmak daha mantıklı. Ne dersiniz, size küfredildiğinde siz sakinliğinizi koruyun. Biz yapamıyoruz kulüpçek.
Küfürü yakıştıramadım ama başkanımıza gittiği her yerde edilen küfürleri çok iyi bilirim,sesi o zaman çıkmayanlar başkanımıza laf edemez
https://tr-tr.facebook.com/video/vid...79832272068299
En anlamlı gollerden birinin yıl dönümü bugün.
cok iyiydi bu maç ya
Fenerbahçe PFDK'ya sevkedilmiş. TFF'nin raporunu gördünüz mü bilmiyorum (küfür içerdiği için buraya eklemedim) ama bu işin cılkı çıktı artık. Kulüp tepki göstermiş ki haklı yani. Abarttılar iyice. Gelecek sezon da devam ederse bu uygulama seyircili maç sayısı seyircisiz maç sayısından düşük olacak bu gidişle.
Maçın bir bölümünü izlerken Galatasaray aleyhindeki tezahuratı duyunca adamlar her maç Galatasaray'a sallamadan edemiyorlar diye düşündüm o an da kale arkası tribününde bulunan yaklaşık 8800 kişiden yaklaşık 4000 tanesinin bu tezahuratı yaptığını tespit etmiş ya adamlar, ne diyeyim helal olsun.
Bu üç büyüklerin yıllardır yaptıkları bir tezahurat. Hakaret olabilir ama küfür içerdiğini düşünmüyorum. Öbür sevkedilme nedeni (2 sebep varmış) sondaki tek kelime. Tribünde olsam kendi takımımın taraftarı o tarz bir tezahuratı yapsa ben de katılırım, o kadar söyleyeyim. Bu kadarına müsamaha gösterilmeli yoksa sonu gelmez bunun.
http://sampiy10.gazetevatan.com/habe...amasi/627996/5
Tabi şu da var; ülkemizde her alanda geçerli olmak üzere yaptırımlar pek caydırıcı değil bu bir gerçek. Hırsızı, katili bile birkaç senede çıkabiliyor. Cezalar caydırıcı olmayınca hiçbir şeyin önüne geçilemiyor. Özellikle de birçok masum canı alan trafik suçlarının. Bu açıdan bakarsak bu uygulamayı desteklerim ama burada cezalandırılan kim onu iyi analiz etmek lazım. Taraftarlar mı? Kulüp mü? Yayıncı kuruluş mu? Türk futbolu mu?
Artık her yerde kamera sistemleri var. Kurarsın stadlara (ki çoğunda var), küfür edenleri tespit eder belirli bir süre stada giriş yasağı verirsin. İşte o zaman asıl suçlular cezasını çekmiş olur daha da önemlisi bu konuda suçu olmayan kişiler ve kurumlar kurunun yanında yaş misali boşuna ceza almış olmazlar. Şu an belirli olaylarda tribünlerdeki kişileri tespit edip yakalamıyorlar mı sonuçta?
Şimdiki sistemde TFF'nin yaptığı şey topu kulüplere atmaya çalışmak. Sen bu küfür eden taraftarı ayıkla yoksa bak sahanı kapatırım diye köşeye sıkıştırmak istiyor kulüpleri.
Yalnız öyle diyorsun ama bu uygulama ciddi anlamda işe yaradı. Çoğu küfürlü tezahurat artık söylenmiyor. Diğer tribünleri bilmem ama ultrAslan bu konuya baya hassasiyet gösterdi ve sadece Fener maçında patladı. O da zaten belli bir şeydi. Genel anlamda küfürlü tezahuratların önüne geçildi.
Aziz Yıldırım'ın başkanlıktan düşmesi kesinleşti artık. Gönül isterdi ki veda böyle olmasın. Bakalım başkan kim olacak. Umarım giderayak vekil tayin etmez. Cumhuriyetin Bekçisiyiz naraları atıp makamı Monarşiye döndürmeye gerek yok.
İşte bende onu istemiyorum. Bu kulübe gölge başkan değil idealleri olan başkan gerek. Herkesten bağımsız ve onun bunun adamı olmayacak.
Nereye gidiyormuş? İçeri falan girmez, yine yükselir şekeri kesin. Sonra iyi hal, zaten yattı ayağına kalır dışarıda. Zaten yeni başkan da desteklediği kişi olacağına göre, ölene kadar devam eder bir şekilde yönetmeye.
SICAK HABER: PFDK, Fenerbahçe'ye çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
NTVSPOR
Iyice sacmaladilar artik ya seyircili adam gibi mac oynanmiyor. Bu kurali bir an önce degistirmeli böyle sacmalik olmaz. Futbol taraftarlarla güzel.
Yok artık ya. Artık bir önemi kalmadı kendi sahamızda şampiyon olmanın Bjk maçında şampiyon olsak bari.