Ali Dürüst stayla. :icon_smile:
Printable View
Bu takımda gelecek sezon acil revizyona gidilmeli. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan her revizyondan sonra şampiyonluk gelmişti. Muslera, Sneijder, Emre Çolak, Bruma, Telles, Koray, Chedjou ve Olcan haricinde bütün oyuncular çöp.
Muslera çok formsuz son dönemde. Ligde oynatılmasa daha iyi olur bence yabancı sınırı acısından. Tarık da mümkünse artık bir daha oynamasın. Dortmund maçında ayakta duramadı. Tüm topları kaptırdı. 3.golde ŞL tarihinin en kötü savunmalarından birini yaptı. Semih'ten de stoper olmaz, olamıyor ne yazık ki. Geçen sene Mancini bunu görmüş onu sağ beke almıştı ve sağ bekte çok iyi top oynamıştı Semih. Bizim ülkede bir inanış var. Bek dediğin hızlı,füleli olmalı gibi bir anlayış. Oysa bakın Ivanovic'e. Adam stoperden devşirme ama bir çıkıyor gol atıyor, attırıyor, karambol yaratıyor. Savunmada da aynı disiplinle işini yapıyor. Semih'de böyle olmalı. Stoper olmak için boyu kısa, hava toplarında da çok etkisiz. Bam güm vuruyor kafa toplarına. Kenardan içeri top kesecek seviyede tekniği de var sağ bek oynadığı maçlarda bunu göstermişti. Chedjou'nun yanında Hakan Balta çok daha iyi olacaktır bence stoperde. Sağbekte Semih, solbekte de Telles oynamalı.
Prandelli de 80.dk ya kadar neyi bekledi ben anlamadım ve oyuna Yasin'i aldı ki şaka gibiydi. Rezalet. gördügüm en kötü teknik adam olabilir.
Semih sağ bekte ne oynuyordu hakikaten. :D Mancini hocamı özledim vallahi ah Aysal ah. :(
Revizyona Sneijder ile baslamali.
Sneijder geldikten sonra Galatasaray dususe gecmeye basladi. Zorla ilk 11'de ona yer bulmaya calisildi.
Fatih Terim 4-4-2'den vazgecti
Mancini'yi Drogba tasidi belli bir sure
Drogba gitti
Simdide Prandelli caresiz.
Galatasarayin tek forvet oyniyacak forveti yok suanda, topu ayaginda tutacak, orta sahayi oyuna katacak, kanatlara yer acacak ismi yok.
Burak sadece defans arkasina atilan toplar ile birseyler yapabiliyorki Avrupada ofsayt taktigini iyi ayarlayan takimlara karsi sansi yok.
Umut, defansif ve fizik anlamda tek forvetti yapabiliyor ama sirti donuk oyniyamaz.
Pandev, gereksiz transfer. Niye geldigini bile bilmiyorum.
Sneijderin yetenekleri tartisilmaz ama yabanci kurallari boyle iken Galatasarayinda yerli kalitesi bu seviyedeyken kesinlikle satilmasi lazim.
Ocakta Sneijder gider, sezon sonuna kadar Umut - Burak ikilisi forvet isini gorur.
Belki Selcuk efendide onunde Sneijder yokken kendini toparlamaya bakar ve FT donemindeki ozgurlugunu tekrar kazanabilir takim icerisinde.
Muslera
Sabri Semih Koray Telles
Olcan Melo Selcuk Bruma
Burak Umut
4-4-2'de israr edilmeli, Gerets'in basarili oldugu takimi hatirlayin.
+
Sunuda eklemeden gecemiyecegim, butun taraftar gruplari yapiyor ama su son donemde GS'in belli bir taraftar grubu daha cok yapmaya basladi.
Su meshale olayi cidden abartildi, 4-5 yiyoruz mactan eve geliyoruz adamlarin zevk aldigi seye bak "gordunuzmu nasilda yaktik stadi"
Aferin, o meshaleden kimse korkmaz takimlari 4-5 tane salladigi surece. Medyada yer almak icin yapilan sacma haraketler, Galatasarayin menfaatini felan dusunduklerinden degil.
Selçuk, Burak, Olcan, Yasin, Tarık tamamen vasıfsız ve takıma negatif etki eden, - oynayan oyuncular. İlk 11'de ya da kadroda oldukları sürece bu takım basarılı olamaz. Şansla ancak galibiyet alır bugünü kurtarır. Bir revizyon şart fakat revizyon dediğin şöyle yapılır yapılırsa;
Selçuk + Amrabat + Burak + Olcan + Yasin + Eboue + Engin + Yiğit + Pandev + Hamit + Dzemaili + Aydın herhangi bir şekilde elden çıkarılmalı. Zararına bile olsa -ki bu isimlerin yıllık maaş toplamları 23 Milyon Euro. Burak, Olcan, Selçuk, Eboue, Dzemaili, Amrabat, Pandev, Yasin de bir miktar da bonservis ücreti getirebilecek oyuncular. 14 Milyon Euro belki denebilir. Zira Arap ve Çin ülkeleri kesinlikle denenmeli, iyi paralar koparılmalı. Trabzonspor'un bu sene başında yaptığı satışlara bakabilirsiniz nasıl iyi bonservis geliri elde ettiklerini. Etti mi 40 Milyon Euro. Takımdaki herkesin sözleşmelerini yeniden düzenlersin ve belli bir standarta koyarsın. Yani örneğin; Sneijder yıllık 3milyonEuro alır, Muslera 3alır, Melo2.5alır, Sabri 750k alır, Hakan 750k alır, Yekta 750k alır. Semih500bineuro alır, Telles 500bin alır, Bruma 500k, Emre 500k alır. Tamamen örnek verdim. Belli bir standart olur yani. Buradan da bi 15 milyon Euro kadar yıllık kar sağlarsın. Toplamda 55 milyon Euro yaptı bak. Peki takımda kim mi oynayacak; şöyle olacak kadro.
Muslera
Semih Koray Hakan Telles
Chedjou
Bruma Emre Melo Sneijder
FORVET.
bu isimler oynayacak mesela. Örnek verdim tamamen. Hatta bence Dany ön libero olarak muhteşem bir top kapıcı, örümcek adama dönüşebilir o mevkiide. Yabancı sınırı problem mi oldu koyacaksın kaleye Sinan'ı. Bruma'nın yerine, Sinan Gümüş'ü, Forvet'e Hüseyin Altuğ Taş'ı, Berk İsmail'i, Telles'in yerine Sabri'yi, Melo'nun yerine Furkan'ı devam edeceksin. Zaten Melo'nun temposu düşüyor. Satmamız lazım bir an önce o da ayrı konu. Ama bunları yapacaksın. Bunları yapmazsan revizyon da yapmış olmazsın ve hiç bir şeyi de kurtaramazsın. Bak Beşiktaş'a; Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak şu anda takımda banko 11 çıkan bu adamları duymuşmuydu Türk futbolu 2-3 sene öncesine kadar. Beşiktaş buldu bu adamları getirdi, eğitti, geliştirdi ve üçü de banko milli takım oyuncusu. Gökhan Töre, Kerim Frei, Necip Uysal, Pedro Franco gibi genç ve gerçekten de yetenekli isimlere değinmiyorum bile. O kadar kaliteli bir yerli kadrosu kurdular ki fazlalıklardan kurtularak devam ederlerse gerçekten iyi bir takım olacaklar. Örnek alınmalı.
''problem sneijder'' sözünün altına bende imzamı atarım. daha öncede söyledim, sneijder ve drogba gelmeden bu takım çeyrek finale çıktı.
sırf gösteriş yüzüne bu takım bu kadar dibe battı. problemler zinciri o ocak ayında başladı galatasaray için. selçuk ve burak'ın düşüşleri de sırf bu yüzden. apaçık ortada artık bu.
prandelli'yi falan bir kenara bırakıp, sneijder'i göndermek lazım en başta. pandev,dzemaili geldiği gibi gönderilmeli.
bugün mourinho gelip 4-4-2 sürmeye kalksa sahaya, sneijder yüzünden hiç bir hoca buna cesaret edemez. bu büyük problem.
bruma,emre,olcan,yasin gibi hızlı kanatlarınız varsa değerlendirmek en doğrusu.
bu arada semih konusuna şöyle dahil olacağım; stoperde sağ iç, sol iç çok farkediyor mu fazla bilgim yok fakat semih sağ içte daha yararlı oluyor nedense. chedjou pas dağıtım görevi alırken, semih'e süpürücü rolü kalıyor. yanlış gözlemlemişte olabilirim ama semih'in chedjou'nun görevini alması lazım tekrar. chedjou'yu ön liberoda-orta sahada, kasımpaşa'nın donk'u kullandığı gibi kullanması daha mantıklı galatasaray'ın. en azından ligde. defansın önünde hem pas dağıtacak hem top kapıp,atak kesecek. büyük + bir takım için bu defansif açıdan. bu özellikler mevcut. chedjou yabana atılmayacak kadar teknik bana göre.
valla herkes atlıyor. sorun savunmada arkadasım. hem de takım savunması değil. sorun arka 4'lü.
takım koşuyor, koşmuyor değil mücadele de ediyor. fakat arka 4lü ne savunma cizgisi ayarlayabiliyor ne de fizik üstünlük kurabiliyor. bildiğin eziliyorlar. taraftara sorsan chedjou süper niye çünkü teknik bir de böyle bir iki hamle yapıyor ya gösterişli olduğu için iyi stoper gibi geliyor. yoksa adamın stoperlikle uzaktan yakından alakası yok. melo'yu stoper oynatıyoruz ya işte chedjou aynı o performansı veriyor. ama sorsan süper niye pas atıyormuş yok teknikmiş. öperim tekniğini subotic cok mu teknik sokratis çok mu teknik ? daha bir sürü stoper var dünyada. chedjou ortasahadan bozma bir stoper.
zayıf semih bile bazı pozisyonlarda chedjou'dan daha saglam gozukuyor yahu.
bir de bu ezik ikilinin sagına soluna tarık veysel'i koyuyorsun mesela hepten bitiyor iş.
şampiyon olmak uzun süreli istikrar sağlamak arka 4lü+kaleci performansından geçer.
bana kalsa hem chedjou hem semih ikisini de kesmek lazım da en azından şimdilik birini kesip yanına düzgün futbolu bilen fiziği hava topu iyi bir stoper koymak lazım.
aslında herkesin de değindiği gibi bu olayı mancini sezon sonuna doğru çözmüştü.
semih chedjou hakan balta sabri 4'lüsü ile.
he ayrıca bu hezimetlerin bir sebebi de çok önde savunma yapıyor olmamız. önde savunma işte pres yapılacak kazanılan top set olarak dolaştırılacak vs. prandelli'nin oynatmaya çalıştığı oyun bu. bunun da çok etkisi var bu kadar kolay gol yenmesinde. çok önde yakalanıyoruz.
İnşallah grupta sonuncu oluruz da lige odaklanırız. Başka bir halt yiyecekleri yok zaten avrupa ile zaman kaybetmeye gerek yok.
Sorun her mevkide artık :D
Takımda genel olarak bir düşüş var, özgüven kaybı mı denir yeterince motive olamamak mı denir ne derseniz deyin. Muslera bile çok basit goller yiyor ki sarsılmaz kalemiz olarak görürdük. Artık bir maç değil 2 maç değil Muslera basit goller yiyor devamlı. Semih'in ne yaptığı belli değil vs. vs. Doğru bir sistemle kazanma alışkanlığı edinmeye başladığımız zaman kendilerine gelirler biraz. 4-4-1-1 umut doğurdu içimde açıkçası. Evet 4 gol yedik ama 4 golden en az 3'ü direk bireysel hata. Defansif anlamda fena değildik(bireysel kötü performansları saymazsak) hücum kısmını çözmemiz gerek. Ufak rötuşlarla neden olmasın.
İkinci olarak sorunun direk tek bir oyuncuda veya mevkide olduğunu düşünmüyorum. Hele direk Sneijder olduğunu hiç düşünmüyorum. FT'nin ilk sezonundan sonra oyun olarak düştük zaten Sneijder vs. gelmeden önce. Nedeni pasa dayalı oyunculardan Amrabat, Burak, Umut gibi pas kalitesi daha düşük adamların gelmesi bence. Bir de Hamit geldi Engin yerine ki o da olmadı o ağırlıkla. Zaten sistem Sneijder Drogba'dan önce de işlemiyordu. Sneijder gelince fiziksel olarak kötüydü zaten yarım dönem zorla oynadı adeta. Ancak geçen yıl ve şu anda takımın en tehlikeli ismi. O gitse kim gol atacak, kim tehlike yaratacak? Burak ile Umut ile Hamit ile vs. 4-4-2'nin de işlemediğini FT'nin 2. sezonunun ilk yarısında gördük zaten bilmiyorum ben mi yanlış hatırlıyorum da pek iyi oynamıyorduk. Belki kanatlara Olcan + Bruma'yı(ya da Emre Çolak) koyup adam gibi bir forvet alıp(yıldız mıldız olmasına gerek yok az buçuk tek forvet oynamayı bilsin ayağında top tutabilsin servis yapabilsin vs.) Sneijder ile 4-4-1-1. Sezon sonunda da Sneijder iyi bir teklife satılıp 4-4-2'ye dönülebilir. Sneijder ve Melo ile sözleşme uzatılmamalı. Tutar mı tutmaz mı bilemem ama denemek lazım. Tabi muhtemel bunların hiçbiri olmayacak. Sneijder satılır biz de Umut+Burak ile 4-4-2 oynarız artık.
Şu güya bizde olan Scouting sistemi de bir işe yarasın artık. Tüm dünyada adam gibi bir forvet bulamayıp Pandev'i alıyorsan zaten bir işe yaramıyorsun demektir.
Bize bi Nonda bi de Keita lazım :D
Bize iyi bir antrenör lazım..Bunun yanında 2019 a kadar sözleşme isteyen Sneijder den kurtulmak lazım..
Resmen rezillik, henuz hic maca cikmayan Eboue bile Reus`a yakin bir ucret aliyor.Bu adam Sampiyonlar Ligi`nde bile kullanilabilirdi, Turkiye Ligi icinse ne gerek vardi Sabri`yi kadro disi birakip Tarik`a 5,5+Maas baglamaya.En kotu donemde Selcuk, Burak ve Hakan`a yapilan zamlari saymiyorum bile.Tamam, belki Unal Aysal yonetimi iyi niyetle futbolcu zamlarina maas yapti fakat ne yazik ki iyi niyet karin doyurmuyor.Cok buyuk bir planlama hatasidir bu.
Sarı-Kırmızılı Kulüp yıllık toplamda, Beşiktaş'dan 30 milyon Euro, Fenerbahçe'den ise 15 milyon Euro daha fazla teknik adam ve futbolcularına ödeme yapıyor.
http://www.transfermarkt.com.tr/gala...ew/news/177808
Hahaha sorun Sneijder'miş :zuhaha
:zuhaha
Hangi maçı izliyonuz siz ya :zuhaha
Son 2 sezonla bu sezonun farkı çok net bek farkı oldu. Riera'yı Eboue'yi Sabri'yi arar olduk ŞL'de. Tabii bir de kanatları. :D Amrabat ne ortalar açıp gol attırmıştı ilk sezon. Geçen sezon desen Umut'la Drogba akıyordu ŞL'de. Bu sezon izleriz öyle. Muslera'da çok tutuk bu aralar ama yine de ona yüklenmemek lazım. Bu arada Sneijder'in nesi sorun yahu yapmayın etmeyin Allah aşkına.
arka 4'lü önemli beyler yoksa arkayı rakip 4lüyor .
şaka değil cidden söylüyorum bizim şu arka 4lüyü sağlama almamız lazım.
Dünkü macta olayların sebebi orada bulunan dortmund tribunundeki birinin pkk bayragi acmasiymis. O tribundeki turkler tartaklamislar bizim tribünden de oraya meaale firlatmislar bayragi görünce. Video falan da var ama ne kadar dogrudur bilinmez
Olaylarin sebebi dedikleri sonradan Dortmund tribününe atılan meşalenin sebebi. Ondan önce oyunu durdurmalarında veya önceki maçlarındaki taşkınlıkların nedeni neymiş peki, bıraksınlar bu işleri adamlar Belçika 2. lig takımıyla yapılan hazırlık maçında bile oyun durdurdular. Bunun adı taraftarlık falan değil kusura bakmasınlar.
Selçuk'un yerine artık nolur başkası oynasın. Furkan en az 11km koşmazsa söz veriyorum bir daha Selçuk'a laf etmem ya.
Ayakta duramıyor, pas atamıyor, dribbling desen yok, adamın tek özelliği frikik. Başka gerçekten özellik yok, savunma desen yapamıyor..
http://i.imgur.com/CiuItx0.gif
http://i.imgur.com/fTDaPId.gif
manciyi 2. yarı neredeyse hiç oynamayan drogba taşımış sneijder de gitsin zaten o bozdu müthiş takımımızı yoksa selçuk burak sabri umut aydın yekta falan müthiş oyuncular
Uğur Meleke, Selçuk kadro dışı kalmalı dedi. TRT'den kovuldu.
Abdullah Avcı Selçuğu oynatmadı, Milli Takım'dan kovuldu.
Mancini Selçuğu göndermek istedi, Mancini kovuldu.
Yoksa ? :n::n:
Yoksa selcuk aslinsa rte mi ? :) :)
Herşeyi geçtim, şu takıma bu adam kalibresinde bir forvet getiremedik ya, yuh olsun.
http://i.imgur.com/kWaJvhs.jpg
Drogba neydi ? diyeceksiniz. Maliyeti Nonda'nın 10 katıdır neredeyse. Nonda gibi gösterişsiz fakat fırsatçı bir siyahi forvetimiz olsa, inanın bu takım çok farklı olur.
Selçuk olayı olsa AMK yazardı, AMK bakın ne yazmış
http://amkspor.com/2014/11/07/trt-ug...ayirdi-368324/
O yüzden sorduğun sorudaki ismi değiştir sor, geçmişe bak bence doğrudur..
Sübliminal mesaj
http://pbs.twimg.com/media/B13pOuYIYAEC2pB.jpg
Edit: Uğur Meleke hak etmiş yalnız bu ayrılığı. Devletin kanalında böyle bombalama yapılır mı yahu :n::n:
http://www.milliyet.com.tr/Skorer-Tv...VQdSAUtXC.html
Levent Tüzemen'den nefret ettiğim kadar başka kimseden nefret etmiyorum herhalde ya. Bu ne cahil, ne bilgisiz bir adamdır. Tam bir yeniçeri yemin ederim. Verin Fatih hocanın yanına hemen bunu. Geçen sene de sürekli Fatih hoca blablabla edebiyatı yapmıştı. Bomboş bir herif.
Uğur Meleke çok doğru konuşmuş aslında, Emre için, Aziz için, Fikret Orman için söylediklerinde yanlış bir şey yok :)
Sadece Nonda değil bence uzun süre forvet konusunda sıkıntı yaşamadık biz. Hakan Şükür-Arif ikilisi ile başlayan süreç Nonda-Baros ikilisine kadar devam etti bence.Ne zaman 12-13 sezonu geldi işte o zaman çok yanlış tercihler yaptık forvet konusunda.