Liverpool bu sıkıntıdayken alması gerçekten zor
Printable View
Liverpool bu sıkıntıdayken alması gerçekten zor
Transfer bedeli ödenmeyecek denmiş haberde...herhalde W.Bremen sözleşmesini feshetti ve Portsmouth'a öyle geçti.
Bugün oynanan Bolton-Tottenham maçı çok güzeldi.1-1 bitti ama neler kaçtı neler :)
Dün Wigan ile Bolton çok sıkıcı bir maçta 0-0 berabere kaldılar...Sabaha kadar oynansa berabere bitecek gibiydi maç :D
Viera'nın cezası kesildi
Premier Lig takımlarından Manchester City'nin Fransız futbolcusu Patrick Vieira, son Stoke City maçında rakip oyuncuya tekme attığı için 3 maç ceza aldı.
İngiltere Futbol Federasyonu'nun açıklamasında, geçen salı oynanan ve 1-1 biten lig maçında Stoke Cityli Glenn Whelan'a tekme atan Vieira'nın cezaya itiraz etmediği belirtildi.
Whelan'a vurduğu pozisyonda kart görmeyen Vieira, televizyon görüntüleri dikkate alınarak disiplin kuruluna sevk edilmişti.
Vieira, takımının Liverpool ile ligde, Stoke City ile kupada ve Chelsea ile ligde yapılacak maçlarda forma giyemeyecek.
İnter'den geçen ay Manchester City'ye transfer olan Vieira, İnter'den önceki takımı Arsenal'de 9 sezonda 10 kez kırmızı kart görmüştü.
LigTv
"Ne kadar tecrübeli olsan da..."
Manchester United Teknik Direktörü 69 yaşındaki Alex Ferguson, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda Milano'da oynadıkları ve 3-2 kazandıkları Milan maçında savunma oyuncusu Jonny Evans'a, ''tüm savunma oyuncularının kendilerine gelmesi için bağırdığını' söyledi.
San Siro'daki maçta Evans'a küfürle karışık ''Kendine Gel'' diye bağırdığı için hakem tarafından uyarılan Ferguson, bir Amerikan radyosuna verdiği demeçte, oyuncusunu neden uyardığını anlattı.
Açıklamasında esprili bir şekilde, ''Evans'a nazikçe tavsiye veriyordum'' ifadesini kullanan Ferguson, maçta 3. dakikada Ronaldinho'nun golüyle 1-0 yenik duruma düştüklerini hatırlatarak, ''Geri dörtlümüzün kendine gelmesi gerekiyordu. Aslında hepsine bağırdım, ama maalesef en yakındaki savunma oyuncusu Evans'dı. Uyarımdan sonra yerleştiler, düzenli hale geldiler ve normal oyunlarına döndüler. Sonuç bu yüzden farklı oldu'' dedi.
San Siro'daki atmosferin de maçın başında Manchester United'ın dengesinin bozulmasına yol açtığını söyleyen Ferguson, ''İlk 15 dakika şoktaydım. Gerçekten şoktaydım, çünkü atmosfer inanılmazdı. İlk golü attıklarında çıkarttıkları gürültü beni de oyuncularımı da sinirlendirdi'' diye konuştu.
Ferguson, ''Ne kadar tecrübeli olursan ol, bu gürültü kazanına düşüyor, bundan etkileniyorsun. O kazandan çıkmak gerçekten cesaret istiyor'' değerlendirmesi yaptı.
Manchester United, 1-0 yenik duruma düştüğü maçı deplasmanda 3-2 kazanmıştı.
LigTv
Ne demiş Polat Alemdar ''Tecrübeli adamın gözü korkmaz, morarır!'' :D
Old Trafford 100 yaşında
Manchester United'ın futbol mabedi Old Trafford 100 yaşına girdi.
Dünyanın en köklü futbol takımlarından Manchester United, birçok sevince ve üzüntüye sahne olan stadyumunun 100. yılını bugün düzenlenen törenle kutladı.
Futbol takımının teknik direktörü Alex Ferguson, stadyumdaki törende yaptığı konuşmada, Old Trafford'un dünyanın en güzel stadyumlarından biri olduğunu, dünyanın dört bir yanından bu stadyumu görmeye gelenler olduğunu söyledi.
''Herkes Old Trafford'a özeniyor'' diyen Ferguson, stadyumun, maç olmadığı günlerde dahi ziyaretçi akınına uğradığını ifade etti.
Kulübün kuruluşundan sonraki ilk yıllarda iki farklı stadyumda maç yapan Manchester United, Old Trafford'un açılışında, 19 Şubat 1910'da Liverpool'a karşı oynadı ve bu maçtan 4-3 yenik ayrıldı.
Son 20 yılda birçok kez elden geçirilen ve görünümü değiştirilen Old Trafford'dan, Manchester United maçlarının yanısıra İngiltere milli takımının mücadelelerinde de faydalanıldı. Birçok kupa finaline evsahipliği yapan Old Trafford, 2003'de, Milan ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final mücadelesi için de kullanılmıştı.
LigTv
Doğum günün kutlu olsun Old Trafford :p
100 yıl hey maşallah ilk stad heralde bu :zuhaha
ManU'da Scholes seferberliği
İngiltere Premier ligi takımlarından Manchester United'ın Teknik Direktörü Alex Ferguson, takımın orta saha oyuncusu Paul Scholes'un haziran ayında sona erecek sözleşmesini uzatmasını istiyor.
Ferguson, basına yaptığı açıklamada, ''Scholes sözleşme yenilerse memnun olurum. Şampiyonlar Ligi'ndeki Milan maçında nasıl oynadığını siz de gördünüz. Müthişti'' dedi. Ferguson, Scholes'un haftalardır çok formda olduğunu da belirtti.
35 yaşındaki Scholes'a United'ın sözleşmesini uzatma teklifinde bulunduğu, ancak oyuncunun henüz kararını bildirmediği kaydedildi.
LigTv
//
Everton zirveyi salladı
Premier Lig'de haftanın ilk maçında büyük bir sürpriz yaşandı. İki hafta önce Chelsea'yi yenen Everton, Manchester United'ı iki genç oyuncusunun golleriyle 3-1 mağlup ederek zirvede yeni bir sarsıtıya yol açtı.
Goodison Park'taki maça konuk ekip etkili başladı. Bunun semeresini de 15. dakikada elde eden ManU, Berbatov'un golüyle 1-0 öne geçti. Ama 3 dakika sonra Bilyaletdinov harika bir şutla skora dengeyi getirdi. İlk yarı bu gollerle 1-1 sona ererken, ikinci yarıda Everton'un gençleri sahneye çıktı. Önce 20 yaşındaki Gosling ile öne geçen Liverpool ekibi, son dakikalarda da 18 yaşındaki Rodwell ile farkı ikiye çıkarıp mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından ManU 57 puanda kalırken, Everton 38 puana yükseldi.
LigTv
Bu Gosling bize de gol atmış ve Fa cup dan elemişti :D
Bugün Hull'a karşı kazanacağımızı düşünüyorum ev sahibi olmanın avantajı ile.
Gollllllllllllll 1-0 oldu Behrami.
Hull'da Fagan çok hırçındı ve 2 sarıdan atıldı. 10 kişi kalınca hull ben yemeğe gittim , o ara 2.yide atmışız :0: Cole atmış sanırım. Diamanti var sırada :0:
Dün Chelsea 2-0 kazandı. Drogba şov vardı sahada. 2 pozisyon buldu 2side gol oldu.
Stoke son nefeste
İngiltere Premier Lig'de Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City, deplasmanda Portsmouth'u 2-1 yendi. İlk yarıda yenik duruma düşen Stoke, galibiyeti 91. dakikada Diao'nun ayağından bulduğu golle elde etti.
Fratton Park Stadı'nda oynanan ve 17 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada, Tuncay Şanlı ilk 11'de sahaya çıktı. Milli futbolcu, 76. dakikada yerini Diao'ya bıraktı. Ligde son sırada yer alan ve yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Portsmouth, 35. dakikada Piquionne'in attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. Konuk ekip, 50. dakikada Huth'un golüyle eşitliği sağlarken, Tuncay Şanlı'nın yerine oyuna giren Diao'nun 90+1. dakikada kaydettiği golle de sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Stoke City'de Wilkinson 73. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Stoke City, elde ettiği bu galibiyetin ardından puanını 34'e çıkarırken, bu sezon 18. mağlubiyetini alan son sıradaki Portsmouth ise 16 puanda kaldı. Premier Lig'de Stoke City, gelecek hafta sahasında Arsenal ile Portsmouth ise deplasmanda Burnley ile karşı karşıya gelecek.
LigTv
Van Der Sar bırakmıyor
Manchester United'ın Hollandalı file bekçisi Edwin Van Der Sar, sezon sonunda sona erecek sözleşmesini 1 yıl daha uzatmak istiyor.
İngiliz The News of the World gazetesine konuşan 39 yaşındaki Van Der Sar, ''Futbol oynamayı sürdürmeyi isterim. Bu nedenle sözleşme yenilemeye karar verdim. Kulüp kalmamı istiyor, ben de burada mutluyum. Fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum. Manchester'da oynamaya devam etmek istiyorum'' ifadesini kullandı.
Eşinin geçen ay rahatsızlanması nedeniyle bir süre Hollanda'da kalmak zorunda kalan ve bu ay başında yeniden formasına kavuşan Van Der Sar, ''Tüm aile için zor bir dönemdi, evde işler yoluna giriyor. Bu da beni mutlu ediyor'' dedi.
Ajax ve Juventus'ta oynadıktan sonra 2001'de Fulham'a transfer olan Van Der Sar, 2005'te Manchester United'a geldi.
Tecrübeli file bekçisi 130 kez Hollanda Milli Takımı'nda oynadı.
LigTv
Oynar ya daha bu adam..
70 yaşına kadar oyna emi Van Der Sar.
Yahu fizik oLarak kendini iyi hissediyormuş biLmem ne. Manchester kaLesinde oLsam bende kendimi fizik oLarak oLdukça iyi hissederim. Gitsene bakaLım başka takımda da oyna böyLe oynayabiLiyormusun. O zaman göreceğim senin fiziğini ben :)
Bir kaç yıL öncesine kadar Van Der Sar Manu nun kaLesini koruyacak kapasitedeydi. İki sezondur Manu Van Der Sar ı koruyor.
Hayro abi genç yaşta futbolu bırakınca bu yaşlarda olup hala futbol oynayan kişilere kıl kapıyor tabi :D
Kalecilerin yaşı önemsizdir zaten Nikopolidis takip etmiyorum ama 44-45 yaşında vardır yani hala devam ediyorsa hatta 45'den fazladır bilemiyorum ben tam olarak. :D Van Der Sar daha 40'ı na bile gelmemiş :D 1 senesi var :D
Yok daha neler!..
http://www.sporx.com/img/2010/02/221266832930.jpg
Liverpool'lular artık kabuslar görüyor! Gün geçmiyor ki İngiltere'de bir büyük spekülasyon daha oluşmasın...
Ada'nın önemli gazetelerinden The Sun'a bağlı hafta sonu yayınlanan News Of The World gazetesi önceki gün sutünlarına Liverpool taraftarlarını ürküten bir iddiayı getirdi; Manchester City 155 milyon avroluk bir teklif ile yaz döneminde Liverpool'un iki altın çocuğu Steven Gerrard ve Fernando Torres'i transfer edebilir.
Manchester City yönetecisi Garry Cook'un geçtiğimiz yaz Kaka'yı transfer edeceği iddialarına önce gülündüğünü ardından transferin son anda iptal oluşuyla herkesin City ekibinin ciddiyetini kavradığını öne süren gazete kulübün futbol tarihinin en sansasyonel transferlerini yapan takım olarak tarihe geçme hedefinde olduğunu belirtiyor.
Fernando Torres ve Steven Gerrard operasyonlarının başarı ile gerçekleştirilmesi durumunda Manchester City'nin 65 bin kişi kapasiteli yeni bir stat yapımına da başlayacağı iddia edilirken, Liverpool'un iki ABD'li dolar milyarderi sahibi Tom Hicks ve George Gillett'in kulübün finansal yapısından zarar gördüğü dile getiriliyor. Geçtiğimiz yaz Manchester City'nin 88 milyon avroluk teklifi ise Liverpool cephesinde 'ret' cevabı ile karşılanmıştı.
Ağustos 2008'de Abu Dhabi United Group'un Manchester City egemenliğini ele geçirmesinden sonra reklam ve futbol olarak büyük bir çıkış yakalan Manchester temsilcisi sırasıyla Robinho, Gareth Barry, Roque Santa Cruz, Kolo Toure, Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez ve Joleon Lescott'un transferleriyle futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.
Gerçekleşeceğini sanmıyorum.Belki Torres'i alırlar ama Gerrard'ı alamazlar.