"Chelsea’nin Tesisleri Barça’nınkinden Daha İyi"
Barcelona’dan Chelsea’ye transfer olan Juliano Belletti, yeni takımının tesisleri karşısında çok şaşırdı.
Brezilyalı defans oyuncusu Belletti, geçtiğimiz ayın sonunda Chelsea’ye transfer olarak La Liga’dan Premier Lig’e geçti. Chelsea’nin tesislerini gördükten sonra çok şaşıran başarılı oyuncu, oyuncuların bütün ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabildiğini söyledi.
“Beni en çok şaşırtan kulübün yapısı oldu. Barcelona’da iken Nou Camp’da ya da yanında bulunan ufak sahada çalışırdık. Antrenmanlar için belli bir yerimiz yoktu. Burada ise antrenman için kapsamlı bir tesisimiz var. İnsan burada ne ararsa bulabiliyor.”
Takımda sadece iki hafta bulunmasına karşın uyum sürecini atlatmışa benzeyen Belletti, sözlerine şöyle devam etti: “Chelsea’ye adapte olmakta hiç zorlanmadım. Teknik direktörümüz bizi Barça’daki gibi çalıştırıyor.”
Barcelona’nın şehir dışına yeni bir tesis yapma planı var fakat diğer harcamalar yüzünden bunu gerçekleştiremiyorlar. Eski başkan Joan Gaspart bir projeyi onaylamıştı fakat yeni başkan bu projeyi modern bulmadığından dolayı yönetim yeni bir proje arayışı içersine girdi.
Belletti son olarak çok sorulan bir soruya cevap vererek kariyerini Brezilya’da mı yoksa Chelsea’de mi noktalacağını merak edenleri üç sene daha merakta kalmalarını sağladı.
“Chelsea ile üç yıllık sözleşmeye imza attım. Sözleşmem bittiğinde 34 yaşında olacağım. Ondan sonrasını planlamadım. Bekleyip göreceğiz.”
__________________________________________________ _________
Moda oldu herhalde herkes eski takımını küçük görüyor.
Allardyce'dan Emre'ye şok
İngiltere Premier League takımlarından Newcastle United forması giyen Emre Belözoglu'nun kadro dışı bırakıldığı iddia edildi. Lig Tv'de yayınlanan Futbol Gündemi isimli programa katılan Lig Tv Londra temsilcisi Rıdvan Ertuğ, Emre Bölezoglu'nun yaşadığı sakatlıklardan dolayı son dönemde Newcastle United'da forma bulamamasının ve yeni teknik direktör Sam Allradyce ile yaşadığı sorunlardan dolayı bu kararın alınmasında etkili olduğunu söyledi.
Sam Allardyce daha önce de, takımdaki 6-7 oyuncunun eski çalıştırıcılar Graeme Souness ve Glenn Roeder’in kovulmasında etkin bir rol oynadığını ifade etmişti.. İçinde Emre ve Michael Owen'ın da bulunduğu grubun sürekli sakat olduğuna daha önce de açıklayan Allardyce, "Oynamadan para alıyorlar. Ben futbolcuma neden sakat olduğunu sorarım. Newcastle'da büyük bir disiplinsizlik olduğu belli. Bunu en kısa zamanda çözeceğim'' diyerek Newcastle United olacak operasyonun sinyallerini vermişti.
Ferguson Varİsİnİ AÇikladi
21 yıldır Manchester United'ın teknik direktörlük görevini yapan Sir Alex Ferguson, kendisinden sonra İngiliz ekibin başına geçmesi gereken kişinin şu anda yardımcılığını yapan eski Real Madrid teknik direktörü Carlos Queiroz'un olduğunu söyledi.
2002 yılında aldığı görevi bırakma kararından çabuk döndürülen 65 yaşındaki İskoç teknik adam, kendisinden sonra takımın teknik direktörünü seçecek olan kulübün sahibi Malcolm Glazer'ın bu seçimi yaparken hangi kriterlere dayanacağını bilmediğini söyledi.
1986 yılının Kasım ayından beri kırmızı şeytanları çalıştıran Ferguson yaptığı açıklamada, "Neyse ki, kararı ben vermek zorunda değilim ancak yardımcım Carlos Queiroz'un çok güçlü bir aday olacağını düşünüyorum. Kulübün yeni sahipleri var ve onların Amerika'da hangi ölçütlere göre karar verdiğini bilmiyorum. Herşeyde çok iyi yardımcıları var ancak bu defa kendi kararlarını vermek zorundalar. Ancak bir gerçek var ki; daha ne zaman bırakacağıma karar vermedim. Bu çok zor bir karar olacak. Önemli olan şey iyi bir takım bırakmak. Şu anda takım iyi ama çok daha iyi olacaklar. 5 yıl önce bırakma kararı almıştım ancak bir gün koltukta uzanırken patron (eşi Cathy Ferguson) geldi ve ayaklarıma vurarak 'Bırakmıyorsun' dedi ve 3 çoçuğum da onun arkasındaydı. Ne yapabilirdim ki?" dedi.