Aynı haberi fotosporda okudum koptum :DQuote:
Originally Posted by ermoon
Printable View
Aynı haberi fotosporda okudum koptum :DQuote:
Originally Posted by ermoon
ADNAN POLAT:TRANSFERE GEREK YOK!!
Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray ön libero transferini askıya aldı…
Peki neden? Gravesen, Maniche ve Ze Roberto’dan neden vazgeçildi? Galatasaray ikinci Başkanı Adnan Polat anlattı!.. Tıklayın…
Gravesen, Maniche ve Ze Roberto… Her üçü de ülkelerinin milli takımında aynı rolü oynuyor… Ön liberoda hem takımlarının defans emniyetini sağlıyor hem de ofans oyuncularını besliyorlar… Üstelik takımdaki bu görevlerinin dışında zaman zaman uzaktan çektikleri şutlarla rakip kaleleri yıkıyorlar…
Bunlardan Maniche ve Ze Roberto Dünya Kupası’ndaydı… Maniche Portekiz, Ze Roberto ise Brezilya Milli Takımı ile sahaya çıktıkları maçları birçok kez en iyi oyuncu olarak kapattı… Bu başarıları sayesinde her ikisi de kupanın en iyi oyuncuları arasında gösterildi… Gravesen ise Danimarka’nın gururu olarak Real Madrid orta sahasına kurtarıcı olarak alınmıştı… Ve görevini de büyük ölçüde yapmıştı…
İşte yabancı transferinin suskun takımı Galatasaray bu üç ismi konuşmaya başladı şampiyon tamamlanan Turkcell Süper Lig’in ardından ancak bugüne kadar bir ilerleme kaydedilemedi… Ve Sonunda Belçikalı Teknik Direktör Gerets çıktı ve ön libero transferini askıya aldıklarını açıkladı… Peki, yönetim bu transferleri neden yapamamış ve sonunda vazgeçmek zorunda kalmıştı? Ön liberoda yaşanan bu gelişmenin nedenlerini Galatasaray İkinci Başkanı Maraton.Com.Tr’ye açıkladı…
MALİYETLERİ 20 MİLYON EURO
MARATON: Galatasaray uzun süredir yabancı bir ön libero arıyor… Bu konuda başta Gravesen olmak üzere Maniche ve Ze Roberto’nun isimleri geçiyor… Ancak gelen son haberler bu transferlerin tümüyle rafa kalktığını gösteriyor… Peki, yönetim olarak uzun süredir uğraş verdiğiniz bu transferlerden neden vazgeçtiniz?
ADNAN POLAT: Gravesen’in maliyeti tam 20 milyon Euro Maniche’nin ki de öyle. Gravesen yılık 3,5 milyon Euro istiyor.. Artı üç yıllık sözleşme istiyor. 10 milyonluk teminat mektubu istiyor. Yaklaşık bu rakam 20 milyon Euro demek. Eğer, bu koşullarda futbolcuyu alırsak, takıma bir yıl boyunca para ödeyemeyiz. Bu riski göze almamız mümkün değil.
MANİCHE TATİLE GİTTİ
MARATON: Peki, Dünya Kupası sırasından Maniche ismi ortaya atıldı… Galatasaray’ın Portekizli oyuncuya ilgisi o zaman mı başladı? Görüşmelerinizde neler yaşandı?
ADNAN POLAT: Maniche’yi dünya kupasından önce takip ediyorduk, konuşuyorduk. O da yıllık 3 milyon Euro istiyor. O da en az üç yıllık mukavele imzalarım dedi. Rus takımı 10 milyon Euro bonservis bedeli istiyor. Aynı Gravesen’deki gibi. Ayrıca bir iki gün önce haber gönderdi, ben Brezilya’ya tatile gidiyorum gelince konuşuruz diye. Olacak iş değil. Zaten Maniche’nin eşi de “İspanya” ya da “İngiltere” diye diretiyor. Eşine gel “İstanbul’da birkaç gün gez, bu şehri gör” dedik ona bile razı olmadı. Bence imkânsız.
LATİNLERİN EŞLERİNİ İKNA ETMEK ZOR
MARATON: Dünya Kupası’nda hayal kırıklığı yaratan Brezilya’nın en iyi oyuncusu Ze Roberto’ydu… Onunla da temasınız olmuştu… O neden olmadı?
ADNAN POLAT: Ze Roberto’daki durumda da aynı şeyler geçerli. Latin kökenli futbolcuları değil de eşlerini ikna etmek en zor şey. Ze Roberto’daki durum bu şekildi.
ALTERNATİF KADRO İÇİNDE
MARATON: Peki bu durumda ne yapacaksınız?
ADNAN POLAT: Durum ortada, mali yapımız ortada. Bu kadar riske girmek mi? Yoksa elimizde var olan kadro içinde alternatifler bularak yolumuza devam etmek mi? bence ikincisi. Futbolcularımızın hiç alacakları kalmadı. Herkes mutlu. Bu mutluluğu bozamam.
GERETS CESARETLİ
MARATON: Ancak Gerets bu mevki için mutlaka transfer istiyordu… Son açıklamasında buruk bir şekilde ön libero transferini askıya aldık dese de bu transferi çok istediğini biliyoruz…
ADNAN POLAT: Gerets haklı mutlaka iyi bir isim isteyebilir. Şampiyonlar Ligi için ön liberoda Mehmet’i oynatamayabilir. Hocanın böyle konularda cesaretli olduğunu biliyorum.
Bir de realite var. Ben bunu ta seçildiğimiz dönemde divan kurulu toplantısında söylemiştim. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız diye.
KADRODA ÖN LİBERO OYNAYACAK İSİMLER VAR
MARATON: Peki, Gerets önümüzdeki yıl ne yapacak… Elindeki kadrodan ön liberoya kimi görevlendirecek?
ADNAN POLAT: Bana göre kadromuzda ön liberoda oynayacak Ayhan, Volkan, Mehmet hatta Okan gibi isimler var. Hocamız mutlaka bunları kafasında yaşıyordur.
DENGEYİ BOZAMAYIZ
MARATON: Peki, bu transfer yapmayacağınız anlamına mı geliyor?
ADNAN POLAT: Yani, işin özü şu: Bir futbolcu alacağız diye, takımın huzurunu bozamayız, adalet terazisindeki dengeyi bozamayız.
MARATON.COM.TR ÖZEL HABERİ...
DK den önce ilgileniyormuş ey Allahım ya, yok sonrada fiyatı artı ya bu adamlar işi mi bilmiyor yoksa taraftarı saf mı zannediyor..
maniche ve ze roberto da yine yenge muhabbeti :n:
Adnan Polat'da cepten yemeye, kredisini tüketmeye başlıyor..
inşallah gönderırler ama onun yerıne ıyı bır altarnetıf yok su anda.
buraya yazılan mesajlara bakıyorum....
hürmet 1-2 gün sabredin gelecek iyi bir futbolcu Galatasaray a diye yazıyor..
ancak o 1-2 günler gelmek bilmiyor????
valla alınan duyumlar o yönde kulüpten ama kulüp daha kendi içinde ne yaşadığını bilmiyor
Levent Tüzmen Massimo Donati gelecek diyor haydi hayırlısı..
bende bugün gazetede donatinin geleceğini duydum
Aranan kan Donati!
Messina'da kiralık oynayan 25 yaşındaki Donati'nin transferi imza aşamasına geldi.
Galatasaray, aradığı ön liberoyu İtalya'da buldu. Milan'ın futbolcusu olan ancak Messina'da kiralık oynayan 25 yaşındaki Donati'nin transferi imza aşamasına geldi. Ön libero için Danimarkalı Gravesen ve Portekizli Maniche gibi yıldızları listesine alan ancak ikisini de transfer edemeyen G.Saray'da rota İtalyan Donati'ye döndü. Geçtiğimiz sezon Messina forması giyen ancak bonservisi Serie A'ya -15 puan ile başlayacak Milan'da olan Donati, kırmızı-siyahlı takımdan ayrılmak istiyor. Geçtiğimiz yıl Messina'da gösterdiği performansla beğenilen Donati, Serie A'nın yeni takımı Atalanta'nın da transfer listesinde. Ancak 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun Galatasaray'ın teklifine daha sıcak baktığı İtalya'ya yakın kaynaklardan sızan bilgiler arasında.
BİR TAŞLA İKİ KUŞ!
Donati, orta sahada hem ön libero hem de oyun kurucu olarak görev yapabiliyor. Sarı-kırmızılı yöneticiler en kısa zamanda bu transferi bitirerek bir taşla iki kuş vurmayı planlıyor. Galatasaraylı kurmaylar Donati'yi alarak teknik direktör Gerets'in ısrarla istediği ön libero mevkine takviye yaparken aynı zamanda taraftar baskısını da üzerinden atacak.
Kaynak: Sabah (Levent Tüzemen'in yazısı)
açıkçası ben bu adamı istemem adamın ne kariyeri var ne kaliteli oyunu okan buruk daha iyi oynar bundan
valla bana göre de tam tersi, iyidir bu adam iyi.. inşaallah olur
Fiorentina - Messina maçında izledim.Döküldü adeta.
Bizimkiler yine yan çizmeye başladı transfer konusunda ama kızmıyorum, para yok neticede...
1 maçta öldürdün adamı abi ya.. :DQuote:
Originally Posted by TaşkınMahmut
2 maçımızda izleyebildim. 2 maçtada döküldü.Messina büyük bir takım olmadığı için fazla maçı verilmiyor. :)
tamam anladım ;;)
donati hakkında bilgisi olan varmı
Milan alt yapısında yetişmiş bi oyuncu olduğunu biliyorum sadece, bu da kariyeriymiş..
98-99 Atalanta Bergame (-)
99-00 Atalanta Bergame 1 Goals, 20 Games (-)
00-01 Atalanta Bergame 1 Goals, 26 Games (-)
01-02 Milan AC 17 Games 7 Games (UEFA Cup)
02-03(jan) Parme AC 1 Goals, 7 Games 1 Goals, 3 Games (UEFA Cup)
02-03 Torino 4 Goals, 17 Games (-)
03-04 Sampdoria Gênes 19 Games (-)
04-05 Messina 1 Goals, 34 Games (-)
05-06 Messina 33 Games (-)
Bence Donati iyi bir transfer olur. Hemde daha 25 yaşında. Kariyeride hiç fena değil ;) Bekliyoruz :)Quote:
Originally Posted by hurmet
ya hu resmi ağızlar transferi askıya aldık, maliyetler çok yüksek gibi alflar ederken nereden çıkıyor kim uyduruyor bu dedikoduları bir türlü anlamıyorum ve anlam veremiyorum
ya resmi ağızların her söylediğine inanmak yanlış olur. ama inşallah doğrudur bu admaı alcaklarına transferi askıya alsınlar daha iyi
niye resmi ağızların her söylediğine inanmak yanlış anlamadım doğrusu heleki bu resmi kişilik üstün yetkilerle donatılmış A.Polat ise bir strateji gözüyle bakılıyorsa bu olaya kim oyalanmaya çalışılıyor oyuncularmı, teknik heyetmi, bizmi?
Birde arkadaşlar niye bu Faruk Bayar iç,in yapılan tekliften kimse söz etmiyor ?
çünkü adamlar isim açıkladığı anda başka kulüpler devreye giriyor ve fiyat yükseliyor ondanQuote:
Originally Posted by dnz498
Isim aciklamadan da menajerler sayesinde fiyat zaten yukseliyor. Sonucta bu serbest bir piyasa, taninmis oyuncunun transfer olma ihtimali dogdugu an menajerler olabildigince cok para kazanabilmek icin kapi kapi dolasip olabildigince yuksek fiyat koparmak isterler. Ucuz oyuncu istiyorsan, taninmadan alacaksin, taninmis oyuncu istiyorsan, basklalarinin istemeyecegi taninmis oyuncuyu ancak ucuza alabilirsin.Quote:
ve bugunde bitti.... bugunde resmi birişme bir ahaber duyamadık herşey yalan oLdu...
valla ben bile umudumu kesmeye başladım
Quote:
doğrusuda sanırım o...
bende artık transferden umudumu kesiyorum.....
saat 12 yi geçti yani bugün çarşamba fb bakalım bugün kimi getirecek????
umarım trezeguet felan gelmezde bizleride yerin dibine sokmazlar..
Ya arkadaşlar çok güçlü finansal durumumuz yok işte, bunu artık kabullenmek lazım, çok önemli yıldızlar alamayız...
Biz yetiştiricez artık, başka yolu yok...
Onda zaten birçok taraftar hemfikiriz ama asıl problem yönetimin ortaya isim atması, sonra gerçekleştiremeyince yan çizmesi.. Onlarda biliyorlar maddi durumu hatta bizden daha iyi ama ona göre konuşmayı bilmiyorlar..
Yav arkadaslar neden bu kadar sabırsızlanıyorsunuz anlamıyorum :confused: Geç olsun ama Ribery gibi olsun,acele etmeye gerk yok diyorum ben.......
aman sonu ribery e benzemesin de