Roberto Mancini’nin göreve başladığı haftadan itibaren puan durumu
https://pbs.twimg.com/media/BgJaIAnCQAEEDOJ.jpg
Printable View
Roberto Mancini’nin göreve başladığı haftadan itibaren puan durumu
https://pbs.twimg.com/media/BgJaIAnCQAEEDOJ.jpg
Benim hep dediğim gibi Mancini iyi teknik adam ama ilk başta kabul edelim ki son 2 hafta dışında gerçekten zevk veren bir futbol izlemedik, zaten kızgınlığımızda onaydı :) Buradaki puanlar gerçek mi bilmem ama diyeceğim şu ki ikinci yarıdaki transferler ile yapmak istediğini daha iyi anladım ben iyi bir taktiksel anlayış aslında yaptığı ama takım senelerce ofansif oynadığı için bu taktiğe alışması zaman aldı doğal olarak, 2. yarıda bu oyun devam ederse eğer şampiyonluk kaçınılmaz gibi
liste dogru galiba , faststats mi ne ordaki analiz sayfasindan aldim bende + manciyine hic isinmamistim geldigiden beri keske bielsa gelse diyordum cok is yapardi bizle.. ama 3-4 haftadir kanim kayniyor manciniye dogruyu konusmak gerekirse , eses ve bursa maclarinda ciddi bicimde takimda degisiklik var takim sahayi cok iyi parselliyor rakibe oyunu guzel kitliyor ha tabiki pozisyon hala yiyoruz tabikide yiyecegiz ama zamanla cok daha iyi olcagimizi dusunuyorum señor mancini ile. :)
Mancini alışıyor, gün geçtikçe daha iyiye gidiyor herşey. Bu sezon şampiyon olamasak da kalmalı. Parayı alırım gerisine karışmam diyenler gibi değil, yaptığı ufak şeyler bile takımla, gelecekle ilgilendiğini gösteriyor. Doğru bir seçim yapıldığını düşünüyorum. Son haftalara kadar çok fazla göze hoş gelen bir futbol oynamasak da artık işler rayına giriyor gibi gözüküyor. Sezon başında gelmiş olsa belki şu anda şampiyonluk yarışında daha iyi bir durumda olacaktık, ama tabii yapacak birşey yok. Mancini'den beklediğim en önemli şey bu sene için derbiler, özellikle BJK ve FB. Direk rakibimiz konumundalar ve bizim iki sezondur lig olsun süper kupa olsun iyi bir galibiyet oranımız var. Bu devam etmeli, sonucunda yine aynı puan alınacak olsa da hava açısından çok önemli. Hele rakibin başkanı, antrenörü gider yener geliriz diye rahat rahat konuşuyorsa ekstra önemli.
scolarinin milli takim hazirlik maci icin sectigi kadroda melo yer almamis. asagidaki isimler ulke disinda oynayan brezilyalilar.
Orta saha: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea)
zaten çok zordu seçilen isimlere bak hepsi formda top class oyuncular burdan belki Paulinho kesebilirdi onunda durumunu bilmiyorum
zaten brezilya yeniden yapilanmaya gitti, 2010 dunya kupasindaki husrandan sonra o kadrodaki isimler tamamen ortadan kayboldular.melo da onlardan biri, donusu bence zor. eskiye doneceklerini hic sanmam.
Yazıklar olsun.
Gustova dışındaki tüm seçimler takıma göre yapıldı çok belli oluyor, hepsi formda bile olsa Melo kadar hakeden kimse yoktu o formayı, kimse kusura bakmasın ama Melo takım oynamadığında bile takımı oynatan bir oyuncu, yukarda ki hiç bir oyuncu Melonun kılı kadar bile oynayamaz...
ama esas mesele hicbirinin melonun kili olup olmadigiyla alakali degil. bildigin genclestirme bu yapilan. 4 yildir bu dunya kupasi icin ciddi yapilanma icinde brezilya. tekrar eskilere donulecekse bunca yilin emegi bosuna demektir. melo sirasini savdi bence, onun icin dunya kupasi uzak bir hayal. ayrica o takimda oynadiklari icin degil, o takimlara kadar ulasabildikleri icin bile cagrilabilirler bence. dunyanin en prstijli lig ve takimlarinda olduklarini unutmamak lazim.
yalan haber gibi duruyor toplamda 16 futbolcu ediyor yedek kaleci bile yok
aralarinda bi fernandinho melo kadar performans gosteriyor. paulinho totthenamda oynuyabiliyormu ? bilmedigimden soruyorum.
bu yalniz hazirlik maci icin secilen kadro, mart basinda oynanacak guney afrika maci kadrosu. 1 hafta icinde de geri kalan isimler aciklanir gibi.
Kesin bir sakatlık falan olur Melo çağrılır sonra efsane top oynar Dünya Kupası'nda. Çok iyi paraya satarız. Güzel senaryo.. :D
Ligimiz sandığımız kadar dikkate alınan bir lig değil. Oyuncuların bu ligde gösterdikleri performans özellikle Brezilya gibi dünya futbolunun önde gelen ülkelerinin milli takımları için çok bir şey ifade etmiyor. Asıl önemli olan Şampiyonlar Ligi performansı.
Bir örnek vereyim mesela; Arjantin'li ofansif orta saha futbolcusu Dario Conca. FM'de müthiş bir profili var (özellikle önceki serilerde), Alex'i andırıyor. Rive Plate'den yetişen bir oyuncu. Brezilya Serie A'da 2009 ve 2010 yıllarında en iyi oyuncu seçildi. Sonrasında transfer olduğu Çin'in Guangzhou kulübünde 2011-2013 yılları arasında forma giydiği 65 maçta 33 golü var. 2011 yılında aldığı yıllık ücretle Ronaldo ve Messi'nin ardından dünyada en çok kazanan 3. oyuncuydu.
Takımını ilk sezonunda tarihinin ilk şampiyonluğuna taşıdı. Öyle ki taraftarlar "Tianhe Stadının Kralı" lakabını taktılar kendisine. Ardından ertesi sezon Lippi'nin takımın başına geçmesiyle takımın üstüste 2 kez (toplamda 3 kez) daha şampiyon olmasına katkı yapmasının yanısıra tarihe "Asya Şampiyonlar Ligi tarihinde final oynayan ilk Çin kulübü" olarak geçen kulübünün kupayı da kazanmasında en büyük paya sahip oyunculardan biri oldu.
Burada kısa kestim, aldığı ödüller, kulübün diğer başarıları vs değinmedim. Sadede gelirsek; böyle bir oyuncu bile hala milli formayı giyebilmiş değil. Kaldı ki Arjantin'de o bölgede Brezilya milli takımındaki kadar fazla alternatif de yok. Bu performansı Arjantin liginde ya da Avrupa'nın önde gelen liglerinden birinde göstermiş olsaydı milli takımın değişilmezi olurdu büyük ihtimalle. Ama Çin'de gösterdiği için performansı bir anlam teşkil etmiyor milli takım seçicilerine.
Başka bir örnek vereyim; bir oyuncunun İran liginde 30 maçta 50 gol atmış olması onun Brezilya, Almanya, İspanya gibi ülkelerin milli takımlarına seçilmesi için yeterli midir sizce? Bizim lige de bu gözle bakıyorlar. Ülkemize gelen yabancı teknik direktörlerin ve futbolcuların açıklamalarından bunu anlayabilmek çok kolay. Tabi o zaman Elano nasıl çağrılıyordu diye soruyor insan. Sonuçta kıyaslarsak Melo ondan daha fazla isim yapmış bir oyuncuydu. İşte onu ben de bilmiyorum :)
yorumlarina katilmamak mumkun degil, herseyden onemlisi melo zaten kapasitesi bilinen bir oyuncu. bizden cok daha iyi taniyordur scolari onu. su anda takimda olmamasi sadece performansi ile alakali degil bence. milli takim duzeyinde vazgecilen bir isim oldugu cok acik, ki turkiyede oynamasi bile basli baslina bir handikap.
isin GS boyutuna gelirsek, melonun en buyuk motivasyonu dunya kupasina gitme ihtimali. bu ortadan kalkarsa formunu olumsuz etkileyebilir.
Dönemin teknik direktörü kimdi hatırlamıyorum ama, Elano City'de oynayamıyordu, Galatasaray'a git diyen bizzat Brezilya teknik direktörüydü, adam buraya kondisyon kazanmak için geldi aslında. Maçlarda hiç kasmadı kendini. Dünya Kupası'ndan sonra sakatlık falan derken zaten katkı alamadık, zarar edip sattık.
Melo yaşı ve önceki Dünya Kupası'nda ki olaylar yüzünden çağrılmıyor. Bana göre bir şansı hakediyordu ama sağlık olsun. Umarım çok takılmaz buna şu anda Muslera ile birlikte takımın en önemli ismi.
Mesela Sneijder ile ilgili de bir sürü haber çıkmadı mı? Van Gaal'ın kendisine Chelsea'ye git, büyük bir lige git dediğiyle ilgili. Adam Hollanda milli takımının kaptanı olarak geldi, bu kadar zamandır değişilmeziydi ama şimdi milli takıma çağrılmak için bir taraflarını yırtıyor resmen.
@uAburak89
O dönem Brezilya milli takımının teknik direktörü Dunga idi diye hatırlıyorum ve alışılagelmişin dışında bir kadro kuruyordu. Büyük yıldızlar yerine daha takım oyununa yatkın oyuncuları çağrıyordu. Elano da o yüzden çağrılıyordu sanırım.
Scarione kasimpasada kiralik galiba , keske sezon sonunda biz alsak sneijder dunya kupasinda tekrar bisiler yaparsa elden cikartalim scarioneyi alalim.
Ne olursa olsun,suç oyuncuda,kulübünde veya liginde değil,teknik direktördedir.Nokta.Melo gitmezse inşallah 0 çekerler Dünya Kupası'nda :n: Bütün ülke çıldırır inşallah,Scolari'yi de dövsünler bir güzel.
Melo'nun performansında bir düşüş olsun,keserim o Scolari'yi,sağ komam.
Adam moura yi bile cagirmamis demek valla enteresan bu scolari
Melo'mun koşu mesafesininde sıkıntı varmış pozisyon seçerek oynuyormuş. Scolari'yi düşündüren şeylermiş.
ozer saracoglu galatasaray uyesi : seçim olcakmis , aysal tekrar aday olmucakmis , ali durust adayligini koycakmis
umarim aysal birakmaz 2-3 yil daha..
Ali Naci Küçük özel haberim var dedi bir anda konu seçim oldu. Bence haberin aslı son yapılan seçim 1 yıllık mı yoksa 3 yıllık mı sorusuna cevap olacak.
Aysal muhalifleri beklemek zorunda kalacak gibi. Kendisi gitmek istemediği sürece kimse gönderemez şu anda onu.
yine cok guzel promo yapmislar gs-chelsea macina
https://www.youtube.com/watch?v=cc41...IAZNFR46AoqqSg