"Kalma ihtimalim yüzde 50"
Fenerbahçe'nin sözleşmesini yenilemek için görüşmelerde bulunduğu Semih Şentürk'ten gündem yaratacak açıklamalar geldi. Radyospor'un canlı yayınına telefonla bağlanan milli futbolcu, yaptığı açıklamada, "Sözleşmemin lig bitmeden yenilenmiş olmasını tercih ederdim, şimdi bu ihtimal %50" dedi.
Ocak ayında La Liga ekiplerinden Deportivo La Coruna takımıyla anlaştığını ancak İspanyol Kulübünün küme düşmesi nedeniyle bu transferden vazgeçildiğini açıklayan Semih, "Stilim İspanya Futboluna daha çok uygun, şartlar oluşursa La liga'da oynamak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Milli Takım kampındayken yurtdışından teklifler geldiğini duyduduğunu belirten Semih, "Şu an serbest bir futbolcuyum, doğal olarak yurtdışından da teklifler alıyorum, görüşmeler devam ediyor. Ne olacağı konusunda fikir yürütemiyorum. Fenerbahçe'yle görüşmeleri menajerim yürütüyor. Yurtdışından haber bekliyoruz; ama yurtiçinden şu anda sadece Fenerbahçe'yle görüşüyoruz. Fakat şu anda kesinleşmiş bir durum yok" diye konuştu.
Semih ayrıca, "Galatasaray'dan teklif aldın mı?" şeklindeki soruya ise "Türkiye'den hiçbir takımdan teklif almadım ve şu an Türkiye'den sadece Fenerbahçe'yle görüşüyorum" yanıtını verdi.
Şampiyonlukla ilgili olarak ise "Gördüğüm 5 şampiyonluktan en anlamlısı bu yılki şampiyonluk. 18 maçın 17'sini kazanmak çok özel bir durum. Bir daha yaşanır mı bilemiyorum. Trabzonspor da büyük bir başarı elde etti. Averajla şampiyonluğu kaybetti. Biz de geçen yıl kaybetmiştik. Sonuçta ligde bir şampiyon çıkıyor. Bunlar futbolda normal şeyler bu kadar inciğini boncuğunu araştırmaya gerek yok. Spekülasyonlardan uzak durmamız gerekiyor. Bu spekülasyonlar bizi çok üzdü. Şampiyonluğumuzu başka yöntemlerle kazandığımız iddia ediliyor. Bizler alın terimizle mücadele ediyoruz. Trabzon da şampiyon olsaydı bizler onları alkışlardık. Nedenleri başka yerde aramaya gerek yok. Emre'nin olayı bizi derinden üzdü. Sonuç olarak bizim şampiyonluğumuz hak edilmiş bir şampiyonluktur. 18 maçta 17 galibiyet aldık" şeklinde konuştu.
Ligtv
Semih i çok hafife alıyor bence Fenerbahçe, giderse onun yerine aynı performansı verecek oyuncu bulmak Türk statüsündeki oyuncular düşünüldüğünde imkansıza yakın. Ligde geriye düşülen maçlarda çok sıkıntı çeker Fenerbahçe Semih giderse... Ayrıca Türkiye teklif yok demiş ama Trabzon la arasında bir sıkıntı yoksa, şimdiye çoktan teklif vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum.