Rabbim sana çok şükür.
Rabbim sana çok şükür.
hadi bakalim hayirlisi.. memeleketimin takimi adina sevindim.
Olması gereken bir karardı 1 yıl boşuna ceza yiyecekti Bursaspor...
Hak yerini buldu.
Bu konu başlıklarını her olayda kesin Cihan değiştiriyor :D
Allah'ıma bin şükür hakkımızı geri kazandık. Normal sezonda avrupa ligi'nde mücadele etme hakkı kazandığımızda bu kadar sevinmemiştim. İnsan bir şeyleri kaybedince ya da kaybetme korkusu yaşayınca kıymetini daha iyi anlıyor :)
UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak Türk takımlarını açıkladı. Açıklamada Türkiye'den UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek takımların Trabzonspor, Bursaspor ve Eskişehirspor olduğu UEFA'nın resmi sitesinden duyuruldu.
Yapılan açıklamada, turnuvaya katılacak takımların listelendiği tablonun üzerinde 'CAS kararları ve UEFA'nın son onayı öncesinde katılacak takımlar' ibaresi dikkat çekti.
Beşiktaş'ın da inşallah cezası silinir ve bütün takımlarımızla Avrupa'da mücadele ederiz çok iyi olur.
Çok ucuz bir cezadı. İptal olması çok güzel oldu.
Sanırım haksızlığa karşı herkesin bir tepkisi vardır. Ancak ben yapılan yanlışlar varken bazı noktaları savunmayı doğru bulmuyorum, bulanı da ayıplamıyorum. Türk olabilirim, işin içinde Türk takımları olabilir ama yapacak bir şey yoktur.
Bursaspor, CAS davası ile durumunu yargıladı ve sonuç kendi lehine olumlu şekilde sonuçlandı. Demek ki Bursaspor takımı yapması gerekenleri yerine getirmiş ve hakkını aramıştır. Uefa'nın kuklası dediğimiz CAS'ta gerçekleri görmezlikten gelmemiş ve hakkın sahibine hakkını teslim etmiştir. Bu yüzden Bursaspor'un hakkını alması ve Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmesi memnun etti.
Bunun haricinde yapması gerekeni yapmayan, yapmaması gerekeni yapan kim olursa olsun cezasının kalkması, kolaylık sağlanması sadece yaptıkları olumsuz davranışları pekiştirecektir.
Bursaspor'un cezası çok ağırdı zaten.İyi olmuş kaldırılması.Bizimki kaldırılmayacak yüksek ihtimal.Çünkü tüpoğlan belgede sahtekarlık yapmış UEFA'ya karşı.İlk başta yeni yönetimin iyi niyetini göz önünde bulundurup affetmişlerdi ama sonradan bozdular bu kararı.CAS'tan bir şey çıkmasını beklemiyorum şahsen.UEFA'nın verdiği ceza haklı bir ceza çünkü.
Turkiye ilk defa 5 sampiyin takiminin katilacagi turnuva yasayacakti, kismet olmadi.
Bir konuda YD övülüyor bir konuda yerden yere vuruluyor :)
YD'nin övüldüğü konu mu varmış abisi ?
İnanılması güç ama var abi :) http://forum.turksportal.net/vb/show...ostcount=11206
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...saspor-tepkisiQuote:
UEFA'dan CAS'a Bursaspor tepkisi!
UEFA, Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası verdiği Bursaspor'un, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS tarafından aklanmasına tepki gösterdi.
UEFA, Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası verdiği Bursaspor'un, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS tarafından aklanmasına tepki gösterdi. UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "CAS'ın kararını hayal kırıklığı ve şaşkınlıkla karşıladık" dedi.
UEFA, Bursaspor'a Portsmouth'tan transfer ettiği Mbesuma'ya borcunu zamanında ödemediği gerekçesiyle 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men ve 50 bin euro para cezası vermişti.
Ancak yeşil-beyazlılar, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ta açtığı davayı kazandı. UEFA'nın kararını bozan CAS, Bursaspor'un yeniden Avrupa Kupaları'na alınması yolunda karar verdi.
Kararın emsal teşkil etmesinden çekinen UEFA, resmi internet sitesinde yer alan açıklamayla, CAS'a tepki gösterdi.
CAS'ın aldığı kararı derinlemesine inceleyeceğini vurgulayan UEFA'nın açıklamasında, "Kararı saygıyla karşılıyoruz. Bununla birlikte şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşıyoruz" denildi.
Finansal Fair-Play ve kulüp lisans kurallarını katı şekilde uygulamaya devam edeceğinin altını çizen UEFA, CAS'a otoritesini sarstığı mesajı da gönderdi.
Zira söz konusu açıklamada, "UEFA'nın finansal konularda aldığı kararlar, Avrupa futbolunun geleceğini güvence altına almayı hedeflemektedir. Bu yüzden kararlarımız CAS'ın gelecekte alacağı kararlar ile zayıflatılmamalı, aksine desteklenmelidir" ifadeleri kullanıldı.