Sevilir veya sevilmez bildiğim bir şey varki Başbakan zeki ve kurnaz bir adam.Ezileceğini düşünmüyorum:0:
Printable View
Yani şimdi orada savaş mı var diyorsun :) Video da izlediğin gibi. Bakın ben size bir şey söyleyeyim. Haberlerde kim ne diyorsa kim ne söylüyorsa hiç biri doğru değil. Bakın kesin sözle söylüyorum hiç biri doğruyu söylemiyor.
Sayın Beşar Esad , Suriye Kurtuluş Savaşının Yıldönümü Sebebiyle Şam Kasyun Tepesindeki Şehitliği Ziyaret Etti.
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...91086046_n.jpg
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...52919673_n.jpg,,
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...06901974_n.jpg
Kardeşini vurma!
Savaş kışkırtıcılarına karşı toplanıyoruz!
Emperyalizmin çıkarları için kardeşine kurşun sıkan alçak olmayız!
ABD'nin çıkarları için cepheye gitmeyiz!
Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ihtirasları için savaşmayız!
Vatan savunması dışında savaş cinayettir!
9 Ekim 2012'de saat: 16.00'da Ankara Kızılay YKM önünde toplanıyoruz!
Kardeşine vurmayacak onurlu arkadaşlarımızı bekliyoruz!
Arkadaşım hangi dünyada yaşıyorsun binlerce insan ölüyor binlerce insan göç ediyor,kim söylüyorsa hiçbiri doğru değil diyor afedersinde sen kimsin ? Kesin söylüyormuş gelmiş burda propaganda yapıyor enteresan insanlar varya savaş yok diyor,savaşın tanımımı değişti haberim yok nedir olay aydınlat beni kesin bilgilerinle.
Bizim 39.Türmenden Gelen Emirle Sevkiyat İçin Bizde Emir Yazdık, Denizden Bizde Gönderiyoruz
Akçakale'de top sesleri! Suriye tarafından atılan top mermisi Şanlıurfa Akçakale Toprak Mahsulleri Ofisinin içine düştü
Türkiye karşılık verdi! Türkiye anında karşılık vererek Suriye'ye top atışı yaptı.
Neden sadece Akçakale'ye ?
niye illaki saldiri bekliyoruz? Adamlarin istekleri savas illaki buyuk bir saldiri olunca mi tam anlamiyla saldiracagiz?
Korkarım savaş çıksa iktidarda akp olduğu için türkiye yenilsin diyecekler utanmasalar :)
İki sene önce israile cevap verilmedi doğrudur o vakitlerde hükümet içimizdeki israillilerle meşguldu
Binlerce insanı öldüren esedi de kardeş ilan ettiler artık bdplilerle de kanka olurlar
Kolay bir karar değil bu,verdiğin bir kararla binlerce insanın hayatı senin elinde olacak.Bir çok aile yok olacak,bir sürü çocuk yetim kalacak,bazıları sakat kalacak.Bunları düşünmeden saldırırsak ne ala,ama başka bir ülke değil,biz düşünmek zorundayız,Türkiye Cumhuriyeti düşünmek zorunda.
Karşı tarafında boş arazisine top atmıyoruz herhalde,topu nereden attılarsa oraya atıyoruz.Orada yaşayan masum insanların günahı ne ? Tamam,ilk top karşı taraftan atıldı,ancak bu o başlattı,bu başlattı meselesi değil,her top atıldığında yitip giden sayısız can var.Artık,top ile karşılık vermek yerine bir can kaybı olmadan diplomatik yollarla çözmeye çalışmalıyız.Eğer o görüşmeden sonra bir kez daha top atarlarsa o zaman askeri müdahale zorunlu olur.Şu an birbirine taş atan çocuklar gibi,''Sen bana taş attın ben de sana atacağım,sen iki tane attın,ben de iki tane atacağım'' yaparsak sorun çözülmez.
Kurtuluş Savaşı'na örnek verilecekse elin ülkesine saldırmakla örnek verilmez, ülkemizi direk tehdit edenlere saldırarak, o zaman ki gibi olursun. Bu da her gün 1 değil 2 değil, üçer beşer şehit haberinin artık olmamasını sağlayarak(haberlerin yasaklanmasını sağlayarak değil, terörü bitirerek), buna bağlı operasyon yaparsın, senin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırları içerisinde devletine ait çalışanlarının kaçırıldığı ortamda, sen önce buna engel olmalısın. Evet, bu terör örgütü sadece içeride olan bir durum değil ama sen bu Suriye terörü senelerdir desteklediği ortadayken çıkıp Esad kardeşim benim derken bir anda nasıl esede dönersin bunu anlayamıyor işte insanlar.
Halkına zulüm ediyor deniyor peki neden ediyor, ayaklanan muhalifler yüzünden, peki bu ayaklanmaya en büyük desteği kim veriyor? Türkiye. Ve yüzlerce insan da bu nedenle iç savaşta ölüyor.
Bu ülkeleri yönetenler adı üstünde diktatör, yani baskıyla kontrolü ellerinde tutuyorlar, Esad şimdi diktatör olmadı, geçen sene de öyleydi, 5 sene önce de öyleydi. Arap baharı gelen hangi ülke şu anda mutlu? Nerede barış oldu, nerede artık kan dökülmüyor? Her gün karışıklık.
Ve meclisten geçen tezkere, Irak'a ya da Suriye'ye olası tehditler ve saldırılar karşısında müdahale için değil, dünyanın her yerine, her şartta müdahale edebilme yetkisiyle geçiyor meclisten. Bunun tipini sevmedim diyerek Afganistan'a binlerce evladımızı gönderebiliriz mesela, resmen bu yetki alındı meclis tarafından.
Başbakan savaşa hazırlıklı olmalıyız demiş. Yavaş yavaş savaşa sürüklüyorlar. yazık..
Birşey olmaz. Daha erken.
----
derken
Hatay’a bir top mermisi daha düştü
Hafta sonunda Yayladağı'na düşen 4 havan topu mermisinin ardından bu kez Altınözü'ne havan mermisi düştü
07 Ekim 2012 Pazar, 23:02:39
Hatay Valiliği, Hatay'ın Altınözü ilçesi Hacıpaşa beldesine ait Çarşamba Çiftliği mevkiine bugün saat 18:50 sıralarında Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarından ateşlenen 1 havan topu mermisi düştüğünü açıkladı.
Havan topu mermisinin düştüğü yerin en yakın yerleşim yerine 200 metre mesafede ve Türkiye-Suriye sınırından 150 metre içerideki boş alana düştüğü açıklandı.
Hatay Valiliği, Hudut Birlikleri tarafından havan topuna anında misliyle yanıt verildiği bilgisini de vererek havan topu mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince atıldığı değerlendirildiğini, olayda herhangi can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.
CHA
Benim anlamadığım daha kendi çöplüğünde otemeyen sen ne isin var elalemin topraklarında ? Allah askına kurtuluş savası deyip durmayın uzaktan yakından alakası yok. Daha önce dediğim gibi resmen içişlerine karışıyoruz , şimdi bunu biz Suriye'ye değil de Amerika'nın ya da NATO'nun desteklediği bir ülkeye yapma gafletinde bulunsaydık coktan savas açılmıştı üstümüze. Birilerinin gaziyla hareket ediyoruz . gittiğimiz yol , yol değil.
Savaşa bence AKP'de girmek istemez. En övündükleri nokta ekonomi. IMF'e şu kadar borcumuz kaldı, şu tarihte bitiyor hatta biz borç veriyoruz dediği noktalara geldik dendiğine göre. Savaş demek ciddi ekonomik harcama demek. Türkiye ekonomisininde son yıllarda güçlendiği belli ama savaşı kaldırabilecek kadar iyi mi muamma. En büyük seçim kozlarından birini kaybetmek demektir bu. Savaştığın ülke de bir gayrimüslim ülke değil. Müslüman dünyasında da pek iyi karşılanmayacaktır(bu ülkelerde de Esed yanlısı insanlar var bizim ülkemizde Esed'e komplo kurulduğunu düşünenler gibi) zira RTE ile belli bir hava oluşmuştu oralarda da; bu havayı kaybetmek de var işin ucunda. AKP seçmenide savaşa pek sıcak bakacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi savaşılan ülke Yunanistan tarzı bir ülke olsa eyvallah da Suriye biraz soru işareti. Gerçi yıllardır PKK'yı beslediği bir gerçek ama ne olursa olsun müslüman bir ülke. Seçmen kaybı da var işin ucunda.
Bir de yanımızda kim olacak sorusu var. Suriye ile savaşmak demek Rusya bloğunun ciddi tepkisini çekmek demek. Onlar da biliyor Irak, Libya, Suriye hepsi birer birer düşüyor. Bir yerden sonra dur diyeceklerdir. Bence bu İran'a birşey olursa olacak durum ama yanımızda ABD, NATO'nun falan olmadığını düşündüğümüzde ki pek sıcak bakmıyorlar herhalde zaten birçok Avrupa ülkesi krizde ekonomik olarak da savaşı kaldırabilirler mi muamma, Rusya bloğu bize patlarsa o zaman biteriz. Şu anda mütefik dediğimiz ülkeler ABD vs. ne kadar güvenilirler acaba :) Irak'ta PKK karşısında bize tam destek vermeyen bir müttefik(!).
Ayrıca savaşı kazanıp ne yapacağız? Halka yardım edeceğiz onların sevgisini kazanacağız en fazla(bu arada Esed yanlılarının da kinini kazanacağız). O kadar askeri harcamadan sonra elimizde koca bir 0 olacak. Emperyal devlet değiliz ki adamları sömürelim ki zaten ağa babaları izin de vermez. En fazla asker bulundurabiliriz Suriye'nin kuzeyinde sınırdan PKK girişi olmaması adına ve ülkenin düzene girmesi adına o da ek harcama demek zaten. Bu da en iyi durum kısa zamanda savaşın kazanılması hali; uzun sürmesi, yenilmek falan da var işin ucunda.
Birçok arkadaşımız oradaki kardeşlerimiz diyor ama biz daha içimizdeki sorunları çözemeden başkalarına yardım edemeyiz maalesef. İçimizde bir birliğimiz yok ek olarak dünyada yeterli derecede sözümüz geçmiyor ilk önce bunları halletmemiz gerek. Şimdi biraz bencillik yapmamız gerek maalesef. Yardım edilecek birileri varsa daha çok çile çeken yerler var ama oralara çile çektirenler çok daha büyük ülkeler olduğu için ancak laf dalaşına girebiliyoruz işte. Gün gelecek o lafımızın da bir ağılrığı olacak inşallah ama şimdi değil maalesef. Şimdi çalışma, üretme, güçlenme zamanı; az biraz birikmişimizi hemen koşup harcama zamanı değil.
Ne olacaksa sonumuz hayırlı olsun. Başımızdakilerin en doğru kararı vereceğine inanıyorum, umuyorum.
Ne uzun olmuş yahu :)
Amerikalıların yanına pkklıları koymayı unutmuşlar
En garibi 1696 yılından beri sıfır sorun ile yaşadığımız İran'la özellikle birinci dünya savaşı sonrası sınırlanırımız belirlenirken hiçbir talepte bulunmamalarına rağmen şuan sorun yaşama asamasında olmamız çok ilginç.
1639 olmasın o?
Yine de çok doğru sayılmaz sanırım. Benim çocukluğumda da mesela, öyle şimdikilerden çok daha stabil, çok daha az elektrikli sayılabilecek ilişkilerimiz yoktu hatırladığım kadarıyla.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...11662682_n.jpg
Herhalde üstüne karikatür yoktur.
Tarihte hata yapmış olabilirim, aslında emin olmadan yazdım.
Demek istediğim yüzyıllarda zaman zaman iyi veya zaman zaman hiç ilişkin olmadığı bir komşun ile bir anda sorun yaşayacak olman ve bu ülkenin kimsayal silah bakımından çok güçlü olması diğer bir nokta. Zaten siyaset yasak, ama tek söyleyeceğim söz bir satranç oyunu gibi düşünürsek Iran - ABD oyunu oynuyor biz isek ABD'nin en öndeki piyonuyuz.