Zonguldaktan yardım için gidenlerden biri bizim abilerimizden biri.İçeride canlı yok ve ölü sayısı 400ü geçti ama medya bunu yayınlamıyor dedi.
Printable View
"yas tutalım, siyaset yapmayın" muhabbeti yapanların muhabbeti kadar aptal bir muhabbet görmedim.
bu olay doğal afet değil. bu işin akpsi, chpsi falan yok. bu olayda sorumlular cezalandırılmalı. orayı doğru düzgün kontrol etmeyen denetçisinden, oranın denetlenmesine karşı çıkanlara kadar herkes hesap vermeli.
bunu istemek çok mu? "yas tutuyoruz" moduna girenlerin ölüp giden gençlerin ardından neler yaptığını biliyoruz. o yüzden "siyaset yapmayın" vs. türevi şeyler komik.
bu siyaset değil.
Abi zaten ''siyaset yapmayın'' demek ''Basbakanımıza laf etmeyin'' demenin kibar hali.İnsanlıgını kaybetti maalesef insanımız.Yarın basbakan bir binayı bombalatsa gidip tepki göstermek yerine ''ulan nasıl aklayabiliriz acaba'' diyecekler.Ben gezi olaylarının 5. günü demistim bu ülkeden umudumu kestim diye artık kimse birşey beklemesin.
Elbet ortaya çıkacak,orada yüzlerce kişi var yakınını bekleyen,onlar ne yapacak ? Tabi ki ölü ya da diri yakının bedenini görmek isteyecek illa ki,bu kadar büyük bir şeyi sonsuza kadar saklayamazlar,dileğimiz tabi ki daha çok ölü olmaması,yaşamalarını umut etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.
Hayır bir de neyi yalanlama peşindeler ki? hala kendilerini sıyırma peşindeler. tamam, önergeyi reddetmiş olabilirsiniz. belki reddedilmese bile bunlar yaşanacaktı. ancak hata varsa da çıksınlar adam gibi söylesinler.
başbakan dün "soma ile verilen önergede soma ile alakalı bir şey yok" dedi. masallar anlattı. bakanın biri "15 yaşındaki çocuk çalışmıyor" diyor. diğer bakan "çocuk 19 yaşındaydı" diyor.
sadece akp manisa milletvekilinin "sorumlular neyse cezasını bulacak" dediğini gördüm.
bu kadar mı zor hak, adalet arayacağız demek?
Gavurun(!) maçında bile Soma için bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ama bizim Arap kardeşlerimiz(!) bir taziye bile yayınlamıyorlar.
http://amkspor.com/2014/05/15/gracia...madrid-301180/
Hangisi gavur,hangisi kardeşimiz ?
İşte bu yüzden adamsın!
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...41002546_n.jpg
O milletvekili yalan da söyledi, bu işletmenin sahibini tanımıyorum ben, hiç görmedim dedi. Bugün birlikte fotoğrafları çıktı.
Hem sorumlu belli değil mi zaten, takdir-i ilahi işte. Dün devletin televizyonu TRT'de Cami'den özel program yapıldı. Her şey dönüp dolaşıp dine bağlanıyor. Oysa Allah bize beyin vermiş, kullan bunu evladım demiş. Çok zor geliyor bazılarına, daha doğrusu işlerine gelmiyor.
İnsan beynine hakaret ediyorlar artık sinirden evde kendimi parçalayacağım rezillik ya.Gözün gördüğünü insana 'o öyle değil' diyerek inandırmaya çalışıyorlar bu kadar da olmaz.Tek dileğim sizin çoluğunuza,çoçuğunuza,akrabanıza bir zararı dokunsun bu adamın ozaman görücem hepinizi.
olayı chp,akp veya mhp bazına indirmemek lazım... ortada denetim sorunu var ise bu iş o tesise çalışma ruhsatı veren en küçük kurumdan ,en tepedeki bakana ,hatta başbakana kadar uzar gider.. 300 insan hayatının 1 gecede yok oluşu kader olabilir...Deprem,Sel ya da maden ocağında da olabilir.. Fakat atalarımız boşa dememişler "eşeğini sağlam kazığa bağla" diye. Dinar'da 1995 depremini yaşamış biri olarak söyleyeyim,doğal afetlerden kaçılmaz fakat önlemler alınabilir. Fakat maden ocağında ölenler doğal afet bile değil... Bu kadar risk taşıyan bir işin yapımında her noktaya dikkat edecek kadar hassas ve adaletli bir denetim ağı kurmak hükümetin görevi değil mi ? Türkiyenin son 10 yılında sanki tüm ülkeyi gören 2 tane pencere var gibi.. Bu 2 pencere tamamen zıt taraflara koyulmuş...Olayların tümüne aynı pencereden bakan arkadaşlarımız mevcut ve birisi siteden de atılmış. Fakat maalesef diğer penceredeki arkadaşların içinde de olayların tümüne hala aynı pencereden bakan arkadaşlar var... Yani her olayda aynı taraf olmak zorunda değilsiniz. Ben Gezi'ye ilk gün de karşıydım,hala da karşıyım. Ekmek alacakken öldü denen çocuğun ekmek almaya gittiğine hiç inanmadım.Ancak bu olayda Başbakandan,en küçük kuruma kadar herkes sorumludur ve başbakan ve sorumlu bakanlar kesinlikle istifa etmelidir....
Her yeni bombasından sonra acaba daha ileri gidecek mi diyorduk ; vatandaş tokatlamaya kadar geldi iş. Bir de hiç birşey olmamış gibi arkasını dönüp çıkışı yok mu... son noktadayız artık ya bundan ötesi eline bir tane kasatura alıp vatandaş doğramak ya da belinr bir tane glock çekip sokakta birinin kafasına sıkmak. Daha ötesi kalmadı. Ama bizim de sabrımız kalmadı. Önce dünkü başbakanlık müşaviri bozuntusu yusufçuk şimdi de başbakanın kendisi. VATANDAŞINI TOKATLIYOR YAHU PES!
Birkaç gündür ne yediğimi biliyorum nede nefes aldığımı,Canım acıyor sadece :(
En başından beri aynı senaryo. İşlerinize geldiğini görüyorsunuz, göreceksiniz. Yine yalanları görmezden geliyorsunuz, geleceksiniz.
Ölü sayısı 348'i geçince hükümet düşüyormuş beyler dayanın.
Ellerin dert görmesin..
Yukarıda yazmıstım insanımız insanlıgını kaybetti diye.Akp secmeninin %80i banlananlar gibi.Siyaset yapmayın derler ama kendileri basbakanı korumak icin ne yapacaklarını sasırırlar.
Rüzgar eken,fırtına biçer.
Bu canavarı bizim insanımız yarattı,büyütmeye devam ediyor,kim bilir neler yapacak ileride.
Anlayamadığım bu olayın sorumlusu olarak kimse gösterilmiyor ve sadece bu işin fıtratı bu deyip ucube örnekler ile taa yüz yıllar öncesinden bir şeyler söyleniyor. Böyle fıtrat mı olur Allah aşkına. Böyle iş mi olur. Böylesine tehlikeli bir yerde işçilerin sığınabileceği özel kabinler neden yok mesela, her yıl bir maden kazası olan ülkemizde bu tür zorunluluklar neden olmaz. Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi2ni 19 yıldır (12 yılı akp) neden imzalamıyoruz. İş lafa gelince olayı AKP'ye başbakana mal etmeyin demeyi biliyorsunuzda bu sorulara niye mantıklı bir cevap veremiyorsunuz? Lafa geldimi akpyi övmeyi, duble yol yaptı, kömür verdi demesini bilenler şimdi niye bu sorulara cevap bulamıyorlar. Yok efendim sadece akp mi bunları yapmadı? E Maden işletmesini özelleştirmeyi, onu bunu satmayı biliyorsan sorumluluğuna da katlanacaksın. Tüm güvenlik kurallarını özel şirketlere devretmesini biliyorsan, yaşanacak faciaların sorumlusu özel şirketlerden daha çok bunu yapanlar yani hükümettir. Boş boş siyaset yapmayın, başbakana laf söylemeyin deyipte milletin canını sıkmasın kimse. Adam gelip bizim namusumuza el sürecek olsa ses çıkarmayın diyeceksiniz. Yeter artık be.
Ne başbakanmış arkadaş forumda bile koruyorlar adamı. :D Ayrıca Ali'ye hiç yakıştıramadım o lafları bir daha foruma gelmez umarım.
bazı insanları kalpleri madendeki kömürden kara kayadan sert olmuş malesef
hükümet denetleme di mi birileri sabotaj mı yaptı chp 3 hafta önce öerge verip 9 MV ile mi katıldı başbakan görmezden mi geldi
hiçbiriyle ilgilenmiyorum
canlar gitti ve geriye kömürden kara kayadan daha taş kalpler kaldı buna üzülüyorum
icerde hala olanlar var diye soyleniyor zaten, verilen rakam oldugu tespit edilmis iscilerimizin sayisi. tum operasyon tamamlandiginda sayi zaten dedigin gibi olacak buyuk ihtimal. simdiden boyle bir rakam telaffuz edilmemesinin sebebi odur.
son zamanlarda gerceklesmis en aci olaydi bu yasanan. hukumeti ve onun medyasinin tartistigi seylere bakinca yuregim burkuluyor, uzuntum ofkeye ve nefrete donusuyor. memleketim izmirdeki iscilerin hak arayislarina karsilik tomalarin hunharca mudahalesi de bir o kadar uzuntu verici.
Berkin olayından sonra daha fazla masum insan ölmesin, ailelerinin ocaklarına ateş düşmesin ve daha fazla olay olmasın diye dua ediyorum. Ancak başımızda bu tür insanların olduğu bir ülkede maalesef daha birçok insanın başı yanacak. 2014 yılına gelmişiz; böyle denetimsiz, kontrolsüz ve önlem alınmayan başka bir ülke yoktur herhalde.
kimse kusura bakmasında böylesine ne idüğü belirsiz bir sebepten 1 günde yüzlerce vatandasımız ölüyor ve ülkenin başbakanı da bunlar zaten normaldir diyebilme vicdansızlığında bulunabiliyorsa, bu olaya tepki göstermeyip hala ne için oldugunu cozemedigimiz bir sebeple basbakana laf gelmesin diye ses cıkarmayan, yalnızca agızlarında cok acı, uzgunuz diyen bir kesim varsa hiç kusura bakmasınlar onların uzulmeye hakkı yok. Ve uzulerek soyluyorum bu ulkede sucluların sucları örtbas edildiği surece bu olaylar olacak, yarın da zonguldakta madende grizu patlayacak, diğer bir yerde işçi dusecek. Sonrada bu yasananlar kader kısmet olacak. Bu madenin sahiplerine ne yapılacagı belli, zaten başbakanında belirttiği gibi olay fıtrat meselesi, yani tanesi 250 000 $ olan sığınakların olmaması, yeterli güvenliğin sağlanamaması gibi şeyler kimsenin mıntıkasına girmiyor. Ne diyelim bir gun bu tepki gostermedigimiz acı olaylar başımıza gelirse o zaman anlarız ki inşallah bu mesajımıda beddua olarak algılayan çıkmaz...
yolcu bu tepkiyi görüyor musun? sana olan tepkiyi? haksızlık ediliyor sana ancak bunların hepsi tepki koyma acizliğiniz yüzünden kaynaklanıyor.
reyhanlı komisyonu reddedildi. uludere reddedildi. soma reddedildi. bu konunun suçlusu sen misin? değilsin. ama burada en kötü olayında bile başbakanı savunur gözükmenizden ötürü sana şu an tepki koyuluyor.
burada sadece üzüntüsünü paylaşanlara tepki koyarsanız müsamaha göstermem.
bizi acımızı bile paylaşamayacak hale getirenler utansın.
http://www.change.org/tr/kampanyalar...bmmgenelkurulu
Soma son olsun !
[YOUTUBE="0g_Dnid86WU"]yorumsuz[/YOUTUBE]Quote:
Türkiye iş cinayetiyle ölen yüzlerce madencisine ağlarken, Başbakan Erdoğan dün Soma'da kendisini protesto eden acılı bir vatandaşı yumrukladı.
Sosyal medyada dün çok konuşulan o iddia bugün ortaya çıkan görüntülerle doğrulandı.
Başbakan Erdoğan dün Soma'da vatandaşların protestosuyla karşılanırken, protestolar nedeniyle bir markete sığınmıştı.
Markete giren Erdoğan önce market yolunda sinirlendiği bir vatandaşın üzerine yürüyor.
Bu sırada Erdoğan vatandaşı korumalarının arasından "hadi gel burada yuh de" diye tehdit ediyor.
Ardından markette vatandaşla karşılaşan Erdoğan ardı ardında yumruk atıyor.
sözün bittiği yer...
https://vine.co/v/MX12rz9VK0j
20 korumanın ortasındayken, kendini yuhalıyan halka "hadi benim yanımda yuh çekin" diyen bir dünya lideri var. kusura bakmayın ama bunun sebebi sizlersiniz. milli irade milli irade diye diye adamı neye dönüştürdünüz.
başbakanı suçlamıyorum. böyle birine körü körüne bağlananları suçluyorum.