Milli takım hocası bence Aykut Kocaman olmalı.
Adam en azından realist hura saldırmıyor
Milli takım hocası bence Aykut Kocaman olmalı.
Adam en azından realist hura saldırmıyor
Kimsenin dikkate almadığı İzlanda, Çekler ve Hollanda'yla birlikte büyük ihtimalle gruptan çıkar. Valla biz bu futbolla Letonya ile Kazakistan'ı yeneceğimizden şüpheliyim
Bence penaltı değildi o pozisyon ya. Yani verseydi kimse sesini çıkarmazdı da vermese de olur denilecek bi pozisyon. Tamam müdahale var ama hafif bir müdahale bir de hızlı gelişince hakemin kaçırması normaldi. Bence hakemin o kadar hatası yok o pozisyonda. Hee bir de sağolsunlar Burak'ı aratmadılar, hiç anmadık adını, sık sık ofsayta düşerek onun görevlerini de yaptı bizimkiler.
Zaten benim gibi bu sonucu bekleyenler için süpriz bir skor değildi. Görünen köy kılavuz istemez. Bu oyuncu grubu ile bundan fazlası olamaz. Tekrar söylüyorum, bir şeylere umut bağlamak için yeni bir şeyler üretmelisiniz. Alt yapınız, gelecek vadeden gençleriniz yoksa aynı oyuncuları dönder dönder sahaya sür hiç bir şey olmaz. İlk 3 hemen hemen belli oldu. Hollanda'yı zaten ilk baştan elemiştikte işin içine 6 puana ulaşan İzlanda'da girince bizim hayaller suya düştü. Çekler ile Hollanda ilk 2'yi alırlar, İzlanda ise 2.'lik için zorlar 3. olur. Biz ise tahminim 5. olarak tamamlarız grubu. Ancak ilk önce puan almamız lazım tabi. Ve Federasyon başkanı, Terim ve milli takım heyetinin topyekün istifa etmesi lazım. Biraz gurur diyorum yahu.
Dünya üçüncülüğünden nerelere. Umudum vardı maçlara başlanmadan önce ama boş umutmuş.
Geçmiş olsun :*D
Şu takımın başına Yılmaz Vural'ı getirseler daha kötüsü olur muydu? En azından hoca torpillisi adamları (Gökhan Gönül, Arda, Selçuk vs) takımda görmezdik.
Ya şimdi ülke futbolunun hali göz önündeyken milli takımın bu durumda olması pek tahmin edilmeyecek bir durum değil.
Bu daha başlangıç.Letonya maçını da kaybedicek Türkiye.
Yıllar sonra sonunculuğu da gördük.
Yılmaz Vural falan hikaye isimler. Eğer Fatih Terim'den vazgeçilecekse (bana kalsa hemen ama mevcut siyaset ve tff vazgeçmez) ilk iş Aykut Kocaman ile anlaşmaktır. Sistem takımı nasıl yaratılır hepimize izletir bu sayede. Yavaş oynar, öyle aman aman zevk vermeyiz ama en azından daha başarılı oluruz. Örneğin Aykut Hoca olsa minimum 4 puan yapmıştı bu iki maçta.
zaten tamam zevksiz bir futbol oynatıyor ama Ersun Yanal'dan sonra kimse zevkli futbol oynatmadı ki. Dünya üçüncüsü olduğumuz sene çok iyiydik sonrasında yavaş yavaş düşüşe geçtik ve çakıldık. Avrupa 3.'sü olunan sene dahi takım bir şey oynamıyordu.
Arda falan değil mesele, bu ülkenin Almanya gibi futbol devrimine ihtiyacı var, ciddi alt yapı hamlesi yapılmalı. Herkes meseleye seçilen oyuncular gözüyle bakıyor ama sorun adam gibi oynatacak oyuncumuzun olmamasından. Kadro kalitemize bakın yahu, koyacak adam yok yerlerine. Çok rezil bir durumdayız.
:) Allah'ım sana şükürler olsun ki yavaş yavaş türk futbolunun düşmüş olduğu durum sonuçlara da yansımaya başladı.
"türkiye ligi avrupanın en iyi 5 liginden biridir"
"Türk futbol takımı istese herkese kafa tutar"
"çok yetenekli oyunculara sahibiz"
"hollanda'nın ardından 2. sırada bitiririz"
"izlanda,letonya ve kazakistan'dan 6'şar puan toplarız"
bu yorumlar yavaş yavaş çürüyor... Avrupa'da futbol gelişiyor. Yıllardır tüm katıldıgı turnuvalarda hep zirveye oynayan Almanya bile sistemini eleştirip değiştirdi ve asla kendini dev aynasında görmedi. Fakat biz hala Avrupa'nın en iyi 10 takımı arasında görüyoruz kendimizi :D
İki maçta havlu attık, bundan sonra gençleri izleyelim bence. Sonraki turnuvalar için faydasını görürüz hiç değilse.
Arda uzun süredir Milli Takımda yatıyor. Cidden yatıyor. Sahte oyunculuk var sahada rol çalma gibi. Şeklen varsın ama ortaya koyduğun hiçbir şey yok. Bugün aynı rolde oynayan Rosicky mi Arda mı? Hangisi daha genç ve dinamik, hangisi şuan en üst düzeyde oynadığı ligde forma şansı buluyor? İkisine de oyun içinde eşit özgürlük ve inisiyatif hakkı veriliyor ama Arda tamamen kaçak futbol peşinde.
Atletico Madrid'te isterse dünyaları kazansın ama buraya geldiğinde narin futbol oynayıp gidecekse gelmesin. Şuan onun ve aynı performansı gösterip hala takıma seçilenlerin şansı Fatih Terim ve mevcut kariyerlerinin durumu.
Türkiye'de veya Dünya'da Türk pasaportu taşıyan binlerce Türk futbolcu var. Ama siz böyle bir maça çıkarken Ortasaha'yı stoper olarak koyup, formsuzluğun dibindeki oyuncuları hala sahaya sürüyorsanız burada ciddi bir problem vardır, ciddi bir adam kayırma, ciddi bir peşkeş vardır. Altyapı, Üstyapı vs bunlar uzun yıllar sürecek iş. Sen önce adaletli forma dağıtımını bir sağla. Bugün kadroda bulunan oyuncuların Fb, Gs, Bjk etiketi olmasa kaç tanesi orada olabilir? Oyuncu değil forma seçiliyor resmen.
Ozan süper. Galatasaray'ın onu kesin alması lazım. Çok ihtiyacımız var.
Neyse. Yenileceğimizi biliyordum. Bu takımdan hiçbir cacık olmaz. Sistem yok bişey yok. Full gaz. İlk 20 dakika gazın etkisiyle baskı sonra hiçbişey.
Oyuncuların sahaya yayılışına baktım. Rezalet. Beklerin arkasında o kadar çok boş alan var ki bu boşlukları dünyadaki her takım değerlendirir. Defansın önüne Halfback koymazsan bu boşlukları her türlü verirsin. İşte bu sistemsizliktir, taktiksizliktir.
Muhtemelen dördüncü bitiririz grubu.
Fatih Terim'lik bir durum yok ki. Olurumuz buydu zaten.
1- En ucuz bileti 50 tl yapanlara selam olsun. 15-20 tl idi bu biletler bir iki sene önce. Müstehak.
2- nefret ettiğim Volkan, kimse kusura bakmasın bugün şu 2 golü de yemezdi.
3- selçuk'un yerine herhangi bir T.C. vatandaşlığı bulunan şahıs oynasaydı daha farklı olurdu.
Ben şu maçta bir şeye sevindim, o da şu Umut, iki tane Burak'ı cebinden çıkarırmış bunu fark ettim.
Sana göre öyle o İbrahim abi,Arda bu takımın en iyisi,bu kadar basit,Terim'in torpilli ile falan değil hakkıyla burada.Performansını beğenmeye bilirsin ama bu en iyi olduğunu değiştirmez.
Arda'nın yerinde ben olsam bende en fazla bu kadar oynardım. Herif pas atacak kanattaki adam resmen statik duruyor yerinde biraz kanatsan koşu yapki herif sana pas atsın. Belki Arda'nın da söylemek istediği çok şey vardır, ama mecbur o da susuyor.
Arda kötü bir oyuncu demiyorum. Türk pasaportunu taşıyan en iyi oyuncu olduğunu tartışmak bile abeste iştigal. Ama Milli Takımda oynamıyor. Oynamayan adamlarla da arpa boyu yol alamazsın ki alamıyorsun zaten durum ortada. Gökhan Gönül, Arda Turan, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve bu oyuncular gibi 2-3 elemedir sürekli oynayan oyuncular kesin bir Loser. Bunlar kaybetmeyi, kabullenmeyi kendine alıştırmış oyuncular, mücadele etme hevesleri kalmamış, Öğrenilmiş Çaresizlik var.
Ozan Tufan'ın ne kadar Avrupa tecrübesi var veya kaç senedir profesyonel olarak üst düzeyde oynuyor? Ama sahaya bakıyorsun onun dışında inancı olan Umut dışında adam yok (Umut'ta da genetik günü gününden öyle, pes etmeyen bir adam)
İşte senin böyle oyunculara ihtiyacın var, inanıcını, heyecanını, isteğini kaybetmemiş oyunculara; Elenmeyi, kaybetmeyi, vazgeçmeyi kendine alışkanlık haline getirmiş adamlarla bu iş olmaz, im kan sız.
enkaz enkaz enkaz.. gs sözlük'te okudum bunu mesela cok dogru yazmıs yazan. hala görmeyen var mı acaba enkazları. demirören'in yarattıgı terim'in yarattıgı enkazları.Quote:
"imparator çıplak" deyimini kazandırmıştır.
evet imparator çıplak. galatasaray'ı bıraktığında yürümeye mecali olmayan futbolcular devrettiğini söyledik, dinletemedik.
mancini o cesetlerle ite kaka son haftalara kadar gelirken kaybedilen her puanda, sanki fatih terim kalsaydı 80 puan toplayacakmışız gibi konuştular durdular.
buradan linç edildik.
farkedemediler, 2003'teki egosunun çok daha şişkin haliyle takımı uçuruma sürüklediğini ve bırakıp kaçtığını göremediler.
bugün fanboyları haricinde destekçisi kalmadı.
galatasaray ve milli takım bu hale gelmek zorunda mıydı, bunları farketmemiz için?
tır devrildikten sonra yol göstermek marifet değil, önemli olan önceden imparator çıplak diyebilmek.
Milli takım gittikçe daha kötüye gidiyor. Ama benim bunu düzeltmek adına müthiş bir projem var, mail atacağım Demirören'e.
STSL'de yabancı oyuncuyu yasaklamak. Nasıl ama? Dünya 1.liğine oynayacağımızdan şüphesi olan var mı?
tuncay bıraktı mı tuncay napıyo nerde oynuyo
yalnız ozan tufan'a ayrıca bir parantez lazım. Genç yaşına rağmen sahada en tecrübeli isim gibi oynadı ve çok beğendim ben açıkçası... inşallah Galatasaray'a gelir :)
Abi O Kanalı bende merak ediyorum ?
İlk yarı kısmen iyi oynadık..Buda biraz Çeklerin 1-1 biterelim İlk yarıyı telaşı vardı..
2.Yarı İzlanda maçında ki Pas yapamayan Orta saha'yı görmeyip Selçuk - Oğuzhan değişikliği Tam bir hakarettir Milli takıma..Ayrıca Töre-Olcan değişikliği Olcay-Muhammet Reis'i değişikliği nedir arkadaş..
Arda Turan, Selçuk , Ozan Tufan Maçta yoktular 2'sini inatla oyunda tutup diğerini 78'de çıkarıp ne yaptığını hiç anlamadım..
Yazmak bile geçmiyor içimden.Son yazıcağım Fatih Terim İstifa !
Her maç sonrası 11 yazıyorsunuz diyeceksiniz; ama gerçekten şu 11'i görmeyi çok isterim ben:
Mert Günok
Ozan Tufan - Semih - Ersan - Caner
Salih Uçan - Alper Potuk - Oğuzhan Özyakup
Hakan Çalhanoğlu
M.Pektemek - Adem Büyük (Muhammed Demir/Cenk Tosun)