açık yüreklilikle ifade etme erdeminde bulunduğunuz için teşekkürler; aynen katılıyorum size. Ek olarak; bu kadar da taktik ekranındaki sahayı veriyle doldurmak için kasmaya gerek yok bence; sol taraftaki panel ne işe yarayacak aksi takdirde, sadece futbolcu isimlerini mi listeleyecek!? Aynı şey yani; ha saha üzerinden değişiklik ha da sol taraftaki listeden değişiklik, ufacık bir mouse hareketi. Eski yaklaşım idealdi bence; rol ve görev seçimi sahadan da yapılabilsin; diğer bilgiler (kondisyon vs.) soldaki panelden.
Son olarak; forma çok jenerik bir anlam ifade ediyordu sadece görselliğinin yanında. Yani bakın dünyadaki bütün futbol istatistik/rapor sitelerine; hepsi forma ile formasyonu temsil eder. Formanın ayrıca taraftarlar için ayrı da bir bağlılığı var - hani mesela Fenerbahçe'nin çubuklu formasının taraftarlarına çok özel duygular hissettirmesi gibi. Ya da Liverpool'un sade kırmızı formasının. Tabii iş işten geçti artık ama ben Sports Interactive'in er ya da geç bu tasarımdan vazgeçip ve eskideki gibi formaya geri döneceklerini düşünüyorum. Geriye bu sıra öne sürülen sebepler ve ekran görüntüleri kalacak.
Aşağıya resmi forumda bir kullanıcının(kaynak:
vpaulus) paylaştığı örnek bir tasarım ekledim, görsel olarak oldukça güzel gözüküyor:
http://s3.postimg.org/joddyuhkx/fm16...een_mockup.jpg
Edit: Tam boyutlu görsel için
tıklayın