Quote:
Originally Posted by
extensor
ewet size göre hiç bir futbolcunun hiç bir özelliği8-9 olmaz zaten senelerdir son vuruş yapamıyorum diye bas bas bağıran kaleciyle karşı karşıya kaldığı 10 topun 9 unu kaleciye nişanlayan ve bunu 17 senedir öğrenemeyen hakan şüküre bile 12 bitiricilik veriliyor
12 Bitiricilik esasinda ust liglerde oynayan oyuncular icin oldukca zayif bir bitiricilik. Oyunda Hakan Sukur'un cok iyi bir bitirici vurus yapip gol attigini nekadar gordun acaba?
Quote:
bazı araştırmacıların kendi üülkelerinde yaptığı milliyetçi tutum beni ilgilendirmiyor anderlecht takıımını gördük oyuncuları fm de dünya yıldızı mübarekama fenerbahçe maçında da gördük ki hiçte öyle değilmiş onlar öyle yaptı diye bizde öyle yapmak zorunda değiliz
Belcika arastirmasi abartilmisti gecen sene. Bu sene hem CA'lar hem de ozellikler cok daha alt seviyelere iniyor. Bu gecen sene bir iletisim sorunundan dogan bir hata idi.
Quote:
sizin verdiğiniz notları dikkatlice izliyorum tamam hiç kimseye 18-19-20 özellik vermiyorsunuz mesela ingiliz araştırmacılar veriyor agressiflik top çalma 20 veriyor boatenge halbuki ben agressiflik top çalma deyince gattusoyu matterazzi yi roy keane
hatırlıyorumboatengin bunların yanında adı bile geçmez yani sırf düünya starı olmadığı için bu özelliğini 17-18 lere düşürmüyorlar boatengle appiahı karşılaştırıyorum pek fark olmasa gerek
Biz de agresiflik gibi ozellikleri bu nedenle dusurmuyoruz. FM 2008 icin hatta bu tip ozelliklerin daha yuksek olmasi icin onceden konusmustuk ve buna gore calistik.
Quote:
yani demek istediğim siz oyunculara ne yüksek değer veriyorsunuz nede alçak değer mesela yusuf şimşek inanılmaz dribling yapar yürüyerek kale içine girer gol olur asansör boşluğunda 4 kişiyi çalımlar ama top sürmesi 19 olmaz mesela
Bunu daha once Arda icin anlattim ama yine anlamamissin. Yusuf'a 19 dripling verebilmemiz icin CA'sinin 150 uzerinde olmasi gerekli ki oyun otomatik olarak dusurmesin.
Aklinizda sunu tutun.
Butun ozellikleri 16 olan bir oyuncunun CA'si 200'dur.
Butun ozellikleri 15 olan bir oyuncunun CA'si 180'dir
Butun ozellikleri 14 olan bir oyuncunun CA'si 160'dir
Butun ozellikleri 13 olan bir oyuncunun CA'si 140'dir
Butun ozellikleri 12 olan bir oyuncunun CA'si 120'dir
Butun ozellikleri 11 olan bir oyuncunun CA'si 100'dur
Butun ozellikleri 10 olan bir oyuncunun CA'si 80'dir
Butun ozellikleri 9 olan bir oyuncunun CA'si 60'dir
Butun ozellikleri 8 olan bir oyuncunun CA'si 40'dir
Butun ozellikleri 7 olan bir oyuncunun CA'si 20'dir
Bu seriyi analiz edebiliyorsan, gorursun ki 16 ve ustu ozellikler oldukca pahali. Mesela Yusuf'un driplingini 19 yapabilmek icin, yani 3 puan daha yukseltebilmek icin, bu 3 puani baska onemli ozelliklerden cikartmak gerekli. Yapilamaz mi? Tabii ki yapilir. Ancak Yusuf'un driplinginin 19 oldugu tartisilir.
Quote:
yada servet çetin hızlanamıyor işte hızlı değil yaşına göre çok yavaş bir stoper hızına 5-6 veremiyorsunuz 10-11 diyorsunuz yahu neden 10-11 lig b de bile ondan çok hızlı stoperler var ondan 2 kat hızlı stoperler hatta ama lig b de oynuyor diye bakıyorsunuz onlarında hızı 10-11 e burda bir saçmalık yokmu
Lig B'de oynayan oyunculara da fiziksel ozelliklerini olmasi gerektigi gibi verebiliriz (Lig B'yi yakindan arastiracak ekip olusunda). Ama Servet'in hiz 5-6'mi? Yani kosmakta zorlanan bir Costacurta'dan daha mi dusuk? Evet ozellik seviyeleri arasinda fark olmali ama 13 ile 10 arasinda bile buyuk fark oldugunu gozlemlemek, anlamak herhalde zor olmasa gerek. Ancak daha da farklilastirilmasi gerekli mi? Bence de gerekli. Zamanla bunu da basaracagiz ekip olarak.
Quote:
Bakın ben servetin hem iyi kafa vurduğunu hem güçlü olduğunu hemde iyi sıçradığını hemde iyi bir zamanlaması olduğunu düşünüyorum ve idda ediyorum değil türkiyede avrupada ondan kafa topu alabilecek adam zor bulunur yaw kafa topunu 16-17 verip zıplamasını 16 verip hız hızlanmasını 10-11 vereceğine hız hızlanmasını 5-6 ver kafa zıplama güç özelliklerini 19 ver klosenin kafa topu 20 miydi gerçekten 20 en sevdiğim santrafordur sıçramasıda 16 falan vardır öyleyse oyunda karşı karşıya gelirler se klose servetten kafa topunu alır ama gerçekte karşı karşıya gelirlerse klose kafa topuna çıkmaya niyetlenmez bile
Hala tek yonlu dusunuyorsun. Kafa topu almak icin tek etken ziplama degil. Ve kafa ozelliginin de kafa topu kazanmada en ufak bir etkisi yok. Denge, pozisyon alma, topsuz alan, cesaret, guc gibi ozellikler belirliyor ziplama ile beraber kimin kafa topunu kazanacagini. Kafa topu kazanildiktan sonra yapilan vurusun kalitesini ise kafa ozelligi belirliyor.
Quote:
şu oyuncu puanları arasındaki dengeyi bir türlü oyuna yansıtamadığımızı düşünüyorum
1 saat önce oyun oynarken song gitti ceza sahasının köşesinde gereksiz bir müdahale yaptı rakibi düşürdü ve galatasaray penaltıdan golü yedi aynısını servet yapsa tamam diyeceğim (oyun gerçekçi değildi)
Demek ki zaten hic izlememissiniz Galatasaray'in maclarini. Kac defa Song penaltilik hareket yapti hakemler gormedi. Ayni seyi kac defa Lugano yapdi hakemler gormedi. Ne yani Song hic bir zaman sacma hareket yapmaz mi? Hic hata yapmaz mi?
Quote:
Ha son olarak ben alexin uzun şutu 16 olursa lincolnün ki 38 olur demedim dikkatli oku alexin bire bir markaja mağruz kaldığından bahsettin bende dedimki italya liginde takımlar 2-3 tane ön liberoyla oynuyorlar buna ragmen nedved bir dünya gol atıyor ona markaj yapmıyorlarmı alex 16 olursa nedved 38 olur dedim
Demek ki sen de laf anlamiyorsun. Alex rakibini ekarte edemiyor bu yuzden sut atamiyor diyorum. Nedved demek ki rakibini ekarte edebiliyor, veya ayni takimda hareketlilikleri ile ona bos alan acmayi basaran oyuncular var. Beyin bir veriden fazlasini analiz etmeye alisik olmadigi icin zorlaniyorsun galiba bunu anlamada....