% 93 Galatasaray'ın maç ;)
Printable View
% 93 Galatasaray'ın maç ;)
Derbinin hakemi açıklandı
Turkcell Süper lig'in 33. haftasında karşılaşmaları yönetecek hakemler belli oldu. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Bülent Demirlek yönetecek.
MHK'den yapılan açıklamaya göre şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen Galatasaray'a konuk olacağı sezonun son derbisine Demirlek atanırken; Beşiktaş'ın Ankaraspor'u ağırlayacağı maçı Cüneyt Çakır'ın yöneteceği açıklandı. Düşme hattını yakından ilgilendiren Erciyesspor-Antalyaspor maçında Hüseyin Göçek, Gaziantepspor-Vestel Manisaspor maçında ise Fırat Aydınus düdük çalacak.
keske dereliyi verselerdi.:)
FB için prestij maçı.
Bende geçmiş tarihi ve farklı skorlar incelememi yazıyım.
Galatasaray ve Fenerbahçe Takımları ilk olarak 17 Ocak 1909 tarihinde karşı karşıya geldiler.Galatasaray bu maçtan 2-0 galip geldi.
Golleri ise Emin Bülent ve Celal İbrahim attı.
Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı 1909 dan 1914 yılına kadar yenmeyi başaramadı.
O zamana kadar oynanan maçlarda Galatasaray ; 1910'da 3-0 , 1911'de 7-0 , 1912'de 1-0 , 1913'de 6-0 - 1-0 ve 3-0'lık skorlarla rakibini her maçta devirmeyi başardı.Fenerbahçe ise 1914'de 4-2'lik skorla Galatasaray'ı ilk defa mağlup etti.
İki takım arasında oynanan en farklı skorlar ise (Kazananın Minumum Gol Sayısı 5 Olarak) ;
Galatasarayın Kazandıkları:
7-0 - 1911
6-0 - 1913
6-1 - 1914
5-1 - 1921
5-1 - 1927
5-0 - 1942
5-0 - 1960
5-1 - 2005
Fenerbahçe'nin Kazandıkları;
5-1 - 1933
6-1 - 1935
6-1 - 1976
5-0 - 1980
5-2 - 1992
6-0 - 2002
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Galatasaray ve Fenerbahçe daha önce 355 maçta karşı karşıya geldiler.
Bu maçların 133'ünü Fenerbahçe 114'ünü ise Galatasaray kazanırken 108 maç beraberlikle sonuçlandı.
İki takım Ali Sami Yen'de daha önce 164 kez karşılaştı.Bu maçların 76'sını Galatasaray 29'unu Fenerbahçe kazanırken 59 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
Galatasaray'ın Fenerbahçeye karşı kendi evinde gol averajı 1,58 iken Fenerbahçe'nin ise 0,97'de kaldı.
---------------
İki ezeli rakibin Saraçoğlunda oynadığı 191 maçın 104'ünü Fenerbahçe alırken Galatasaray ise sadece 38 kez galip gelebildi 49 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
Fenerbahçe kendi evinde Galatasaray'a 1,8 gol ortalaması oynarken Galatasaray'da ise bu oran 1,04.
Yazı tamamen Taşkın MAHMUT'a aittir.
İki takım aralarında her yıl 2 maç yapsa ve bu maçların hepsini G.Saray kazanırsa G.Saray bizi 10 yıl sonra geçiyor.Quote:
Originally Posted by TaşkınMahmut
neden acaba en çok fenerin stadında maç yapılmış merak ettim.
OLASI 11'LER
Galatasaray: Mondragon, Song, Emre, Tomas, Orhan, Sabri, Mehmet Güven, Inamoto, Ayhan, Necati, Ümit Karan.
Fenerbahçe: Serdar, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Aurelio, Deniz, Tuncay, Alex, Tümer, Kezman.
Kesinlikle inamoto yerine okan oynaması lazım bu arada gerets eger sag kanatta mehmet güveni oynatısa beni deli edercünkü fenerbahcenin bekleri kötü bunu iyi degerledirmemiz lazım
Fenerbahceye gelirsek bence zico kupadaki inönü stadyumundaki mactaki gibi alex i falan oynatmayacak bence
Galiba dizilis böyle olacak
----------------Mondi---------------
--Song-----Tomas---Emre------Orhan Ak
-------Mehmet Güven--Inamoto---
--Sabri------------------------------Ayhan
-----------Necati-------Ümit Karan
Inamoto yerine Mehmet Topal oynamali.Nasil oynatiyor bu adami halen,anlamiyorum!!
biz daha şanslıyız bana göre bu maçı almamız lazım
Bülent Demirlek hiç sevmediğim bi hakem inşallah iyi bi maç yönetir.Tartışmalar yaşanmaz.
Mayıs ayında 34. kez!..
Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yarın yapılacak lig derbisi öncesinde ezeli rakipler şimdiye dek mayıs aylarında toplam 33 kez karşı karşıya geldi.
Mayıstaki randevulardan 14'ünde Galatasaray, 11'inde Fenerbahçe galip ayrılırken, 8 maç da berabere sonuçlandı.
Mayıs aylarında Galatasaray 57, Fenerbahçe 42 gol attı.
berabere biter bence
Bu macı kaybetcez bence.Oyuncular havaya girmiş bir şekilde cıkcak son senelerde oldugu gibi hep.Umarım dusundugum olmaz.
Ben Beşiktaşlıyım ama bence Galatasaray alır.Çünkü bence Adnan polat baya bir gaz verir.
büyük ihtimalle fenerin rahat bi şekilde sıkmadan oynayacağı için gsden daha iyi oynaması muhtemel olan maçtır ve tahminimcede gs nin en iyi ihimalle berabere kalacağı maçtır
fener kendini kasmaz.biz ise ölümüne oynar maçı alırız...
Fenerbahçe'miz alır maçı...
Bence ilk golü atan maçı alır.Gönlümden geçen inşallah bu sene UEFA ya gidelim.Bari orada iyi takımlar yok artık eleyebiliceğimiz takımlar çıkar ortaya.Yoksa Şampiyonlar Liginde fazla tutunamayız biz.
Fener in yabancıları yüreğini koymaz. Belki tuncay fln yürekten oynar bi de bi kaç türk ouncular.. gerci yabancıların çoğu oynamaz ya
Tarihe dikkat edin;
19.05.07 Her iki takımımızın da doğum tarihi..!
19.05 Galatasaray, 19.07 Fenerbahçe
:)
Tesadüfün Böylesi :)
Osman Tamburacıdan editledin dimi Baran seni gidi seni:D Bana göre GS alır.
Sami Yen süslendiSarı-Kırmızılı taraftarlar Fenerbahçe derbisi nedeniyle Ali Sami Yen’i bayraklarla ve pankartlarla süsledi.
Sarı-Kırmızılı taraftarlar, bu akşam oynanacak Fenerbahçe derbisi nedeniyle Ali Sami Yen’i bayraklarla ve pankartlarla süsledi.
Sarı-Kırmızılı taraftarlar, bu akşam oynanacak Fenerbahçe derbisi nedeniyle Ali Sami Yen’i bayraklarla ve pankartlarla süsledi. Kapalı tribüne asılan ve ezeli rakiplerine gönderme yapan bazı pankartlar şöyle: ‘7 kişi ile 7-0 12.02.1911”, “Metin Oktay geldi, ağları deldi”, “Ulubatlı Souness bayrağı dikti”, “UEFA Cup-Super Cup-14 Mayıs 2006.” Yetkililer, derbiye ilginin çok büyük olduğunu söylediler.
Emre pankartlar harbi süpermiş :D. Maç güzel olacak yahu. Ulubatlı Souness hee (:
Her şeye rağmen ben çok zevkli bir maç bekliyorum gönlüm Fb'nin kazanmasından yana...
Galibiyetimize az kaldı ;;)
Fener alır demeyın bu mac banko galatasaray yenılmez adnan polat 1 senedır bu macı beklıyor sonra trubunde ne sovlar yapılacak falan fılan ayrıca bu macı kaybedınce hemen fenerbahce rahatcıktı ondan kaybettık demeyın bu dunyanın derbısı ıyı hazırlansınlar bu maca bütün dünya görecek
Appiah oynamaması bizim için iyi aurellio oynasın o eskisi kadar iyi degil eger gerets abuk sabuk bir kadro cıkarmassa bu macı alırız insallah kabze ile baslamaz maca veya mehmet güven ortasahanın sagında oynamaz