katılıyorum
Printable View
katılıyorum
Bence kesinlikle kalkmalı. Belçika ligindeki sistem bu konudaki en iyi sistemlerden biridir. Yabancı sınırlaması AB dahil yada hariç farketmeden yok fakat her takım 18 kişilik kadrosunda 2 tane 21yaş altı oyuncu bulundurmak zorunda.
Bu şekilde hem genç futbolcular şans bulacak hem yapılacak kaliteli transferlerle takımlarımız güçlenecek vede olayın en önemli boyutu olan futbol piyasasındaki arz talep dengelenmiş olacak. Bugün 4 büyük takım anadolu takımlarından milyon dolarlar karşılığında oyuncu alırken satmaya çalıştıklarında 300bin dolardan fazlasını alamıyorlar. Yabancı sınırlaması kaldırılırsa bu haksızlık giderilmiş olur.
Ayrıca yabancı sınırlamasının kalkması Türk futbolunu katletmek değildir. Yabancı sınırlaması olmayan ülkelerin klüp takımlarının başarıları milli takımlarının başarısından öne geçmiştir. Hatırlayan varmı İspanya milli takımı hangi uluslararası kupada başarılı olmuş yada İngiltere son yıllarda ne kazanmış? Ama Barcelona'nın Real Madrid'in Chelsea'nin Liverpool'un başarılarını hepimiz biliyoruz.
Sonuçta biz Brezilya gibi bir ülke değiliz her kıtaya her takıma futbolcu ihraç edebilecek kadar yetenekli oyuncularımız yok. Kulüplerimizin daha başarılı olabilmeleri için bu yasakların kalkması gerekir.
Belçika Ligi, yukarıda da bahsettim, bence yabancı kirliliği yönünden Avrupa'nın bir numarasıdır.
Lig kalitesi ve o kadar genç yabancı barındırmasına rağmen, bu ligden çıkan başarılı yabancı oyuncu sayısı çok yüksek değil..
Sebep; altyapısının bu sisteme yetersizliğidir diye düşünüyorum..
Yabancı sınırı kaldırılmalı, evet. Ama ondan önce yapılması gereken işler var; benim söylediğim bu.
Kendi reklamımızı her alanda yapmaktan aciziz.
Üstüste gelen, UEFA Kupası, Süper Kupa ve Dünya üçüncülüğü başarılarını, gerektiği gibi değil, hiç kullanamadık.
Ligimizden Avrupa'ya gitmek isteyen oyuncuların önü yeterince açık değil.
Ligimizde üç büyük ve geri kalanlar gibi bir ayrım ve bunların arasında her yönden uçurum var..
Bunların çözümü için en ufak bir çaba harcamadan yabancı sınırını kaldırmaya çalışmak bence pek hayırlı bir sonuç getirmez.
Bir parantez; İngiltere'nin ulusal alanda başarısızlığını önce futbol stiline bağlamak lazım diye düşünüyorum..
arkadaslar ii kalkmasin ama zaten ligde kaliteli topçu yoklugundan bizimkilerin de oynayacagi yok yahu!!! yabanci topçu fazla olursa belki forma korkusundan daha çok çalisip kendilerini gelistirirler diye düsünmekteyim...
Türkiye liginin altyapısı bence o sisteme hazır ve bize en uygun sistem bence odur. U-18 U-21 takımlarımız her katıldıkları turnuvada başarılı oluyorda büyüyünce ne oluyor bu çocuklarada başarılar gelmiyor. Bu oyuncuların %90'ı oynama şansı bulamıyor. En az 2 oyuncuyu mecbur kılmak bu konuda önemli bir adım olur.
Reklam derken tam olarak neden bahsettiğini anlamadım. O başarıların geldiği dönemlerde bütün dünyanın bundan haberi vardı. Tek yapılamayan bunu paraya çeviremedik. Aslında milli takım Nike ile sponsorluk anlaşması yapıp onuda başardı fakat Galatasaray hemen hemen hiç bir şekilde bu başarılarından maddi gelir elde edemedi. Sorun reklam yetersizliğinde değil başarısız yöneticilikteydi bence.
Ligimizden Avrupaya gitmek isteyen oyuncuların önünün açılmasının tek yolu yabancı sınırlamasını kaldırmaktır. Zaten elde mevcut 100-150 civarında orta veya üst kalite futbolcumuz var bunlarıda dışarı bırakmak mümkün olmuyor tabi. Hem futbolcular açısından düşünürsen birçoğu hiç bi yerde kazanamıycakları paraları mecburiyetten Türkiye'de kazanıyorlar neden Avrupaya gitmek istesinlerki?
Şu anki başarısızlıklar, daha yıl değişmeden Avrupada takımımızın kalmaması, ve lig her geçen sene kalitesini yitirirken mevcut sistemi değiştirmek gerekir. Hayırlı olur yada olmaz şu andaki sistemin hayırlı olmadığı açık seçik ortada.
İngiltere'nin başarısızlığını futbol stilinede bağlayabiliriz ama yabancı sınırlamasının olmamasıda bi etkendir. :mrgreen:
Reklamdan kastım, Türk futbolunu, türk futbolcusunu pazarlamak. Buradaki pazarlama tabiri de yanlış anlaşılmasın; tanıtmak..
Gerçekleşmesi mümkün olmasa da, daha iyi anlamak için bir örnek vereyim: Federasyon'un madem harcayacak yer bulamayacak kadar parası olsa o maça gitmeyecek olanları, UEFA Kupası finaline, Milli Takım'ın deplasman maçlarına devlet kesesinden götürecek kadar parası ve yetkisi vardı; gerekirse üstüne para verip Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Türkiye Ligi maçlarının yayınlanması için uğraşabilirdi.. Mesela yani..
Başarılı yöneticilik, işte, verilecek bir kararın artısını-eksisini tartıp, uzun vadede daha yararlı olanı seçmektir de.. Ben "şıp" diye yabancı sınırının kaldırılmasını uzun vadede yararlı görmüyorum, sen görüyorsun. Yöneticiler de hesabı kitabı yapıp kararı versinler. Ama onların yaptığı, sırf Aziz Yıldırım istedi diye buna karşı çıkmak.. Zaten Aziz Yıldırım'ın yaptığı da minareye kılıf uydurmak(Önceki sayfalarda bahsi geçmişti, sen Luciano ve Nobre ile sezona başla, başarısız olunca da daha fazla yabancımız olsaydı de).. Körler, sağırlar..
Bu arada konu ya da benim kafam karıştı. :mrgreen:
İngiltere ve İspanya'da AB dışı yabancıya sınır var.
Bence kesinlikle kalkmamali.Yabanci sinirlamasini kaldirmak Türk futboluna büyük bir kazik olur.Yabanci sinirlamasi kalktigi an ülkemiz sirf yabanci oldugu icin oynatilan kalaslarla dolacak.Hele bi de daum,aziz yildirim gibi insanlar da var oldugu sürece Türk futbolcular forma yüzü göremez hale gelecek.Bence ''Yabanci olmadan basari olmaz'' diyenler cok yanlis yapiyor.Türkiye bu kadar teknik aksakliklara ragmen iyi futbolcular yetistiriyor.Bence kulüplerimizi yabanci kalksin demekten se alt yapilarini güzellestirmeye ve genc oyunculara daha fazla sans vermeye ugrassinlar
:mrgreen: AB içi serbest ama hepsinde.
Açıkçası o dediğin başka ülkelere ligimizi futbolcumuzu tanıtabilmek pazarlayabilmek için önce kaliteyi arttırmak gerekir. Şu an birçoğumuz TV8 deki Premier Lig maçlarını 4büyükler dışındaki takımların maçına tercih ederiz. Tottenham - Charlton maçınımı izlemek istersin Rize-Antep mi? (Tamamen örnek içindir yanlış anlaşılmasın hepsi sevdiğim kulüplerdir :mrgreen: ) Ordaki, o seviyedeki kaliteye ulaşabilmek için yapılması gerekenler var. Onlardan biride bence bu yabancı sınırını kaldırmak.
Tabi bu bence böyle sana göre farklıdır.
Şu an futbolun başındakilerin ne kadar başarılı yöneticiler olduklarıda ortada ben doğru kararı verebileceklerini zannetmiyorum ama umarım iyi olanı yaparlar.
Meddah çok haklısın..aziz yıldırım ilk önce bu oyunları gönderip çok iyi oyuncular alsın..daha sonra yabancı sınırlaması hakkında konuşur..Quote:
Originally Posted by meddah
Ülkemizde alt yapı yok..ingiltere liginde sınır yok ama 5 tane sağlam ligleri var..yedekler için özel lig kurulmuş..her hafta maç yapıyorlar..
Nuri Alço
Tottenham - Charlton maçınımı izlemek istersin Rize-Antep mi? demişsin..
ben Rize-Antep maçını izlerim..ingiltere liginde öyle maçlar oynanıyo ki nerdeyse kaleye şut çekmeyecekler..hep uzun toplarla bişey yapmaya çalışıyorlar..bizim ligimizde daha çok atak oluyo..
Tabi maç izleme tercihini atakların çokluğu etkiliyosa saygı duyarım ama bence bir Premier Lig maçındaki kalite TSL maçlarının kat kat üstünde.Quote:
Nuri Alço
Tottenham - Charlton maçınımı izlemek istersin Rize-Antep mi? demişsin..
ben Rize-Antep maçını izlerim..ingiltere liginde öyle maçlar oynanıyo ki nerdeyse kaleye şut çekmeyecekler..hep uzun toplarla bişey yapmaya çalışıyorlar..bizim ligimizde daha çok atak oluyo..
Benim fikrim, kaliteli futbol izlemek (maç 0-0 bitsede) atakların çok olduğu bir maçı izlemekten daha zevklidir.
futbol'da heyecan olması lazım..atak yapmasalar bile kaliteli oynamıyolar..sadece pas yapıyorlar..
Tamamen katılıyorum, Türkiye'de oyuncuların teknik kapasitesi sınırlı ve bu yüzden korkak futbol oynanıyor.Quote:
Originally Posted by Nuri Alco
Beşiktaş - Zenith maçında Zenith kontraatak oynamıştı hatırlıyorsanız.O tür tehlikeli gelebilen kaç tane takımımız var, ki Zenith klasik 4-4-2 oynuyordu.
Anadolu takımları 3 büyükleri 5 dakika bile zorlayamıyorlar.
Wigan gibi bir takım İngiltere Ligi'ndeki güçlü takımlara kafa tutabiliyor.
İstediğiniz kadar bağırın, çağırın; kalite yükselmez, bu oyuncular 3 ayda 'en büyük biziz' şeklinde kendilerini yorumladıklarından dolayı hiç bir zaman teknik bir oyuncu olamazlar.
Ardından da istediğiniz kadar eleştiri yapın, boşuna ...
AB Statü'sünü boşuna istemedim (AB'nin Türkiye için çözüm olduğunu da düşünmüyorum), bazı oyuncular kendilerinin durumunu farkederek vasat seviyede olduklarını anladıklarında teknik çalışmaya başlayacaklar.Asya ve Afrika Futbolu, Avrupa kadar hazır değil maalesef..
Arkadaşlar fenerbahce başkanı dedi,,,kalksın.Tamam kalksın da takımın da bütün oyuncuları yabancı olmasın. Yanii
Diğerleri olmaz.Türk gençleri yetişsin diyor...Bu doğru ancak uygulama yanlış
Büyük kluplerin altyapı futbolcu seçmelerinde ne ararsan var.İyi oynayan da alınıyor.Oynamayanda.Süper oynayıp alınamayan da cok var tabi....
Mesela su anda fenerbahce nin paf takımı ligde sonlara doğru
Artık biz satın alınacak yıldızlar istemiyoruz.Yetiştirdiğimiz satabileceğimiz yıldızlar istiyoruz!!!!!!
Arkadaşlar benim fikrim yabancı sayısının kaldırılması veya düşürülmesi tarzında değil de yabancı sayısının kadro içinde değiştirilmesi, çünkü bu Türk futbolu için gerçektende önemli bir değişim olabilir(eğer olacaksa)... Benim fikrim yabancı sayısının ilk 11'de yine 6 olarak kalması, bunun dışında yabancı sayısının serbest bırakılması(Avrupa Kupası maçlarında bildiğiniz gibi yabancı sınırlaması yok) ancak tüm kadro içinde belirlenecek bir sayıdan az Türk futbolcu bulundurulmaması gibi tartışmalara son verecek bir çözüm düşünüyorum tabi bu benim fikrim... Bu fikir konusunda yorumlarınızı takip edeceğim
Avrupada oynatabilmek için alınacak yabancılar sezon içinde tribündemi bekliycek peki?
bencede kalkmalı 7-8 olmalı.. yada alternatif olarak avrupada oynayan takımlar 7-8 olmalı ama süper ligde 6 oynatılmalı bence türk futbolcularda yabancılardan bişeler kapar kendilerini geliştirirler..pierre geldi fenerli futbolcular antremandan sonra frikik çalışmaya başladı bu sadece çok küçük bi örnek ama anlayana...Quote:
Originally Posted by Neron_FB
Sana katılıyorum.Ayrıca 18 kişilik kadroda mutlaka alt yapıdan çıkmış iki oyuncunun olması lazım.Buda altyapıya verilen önemi arttırır.Quote:
Originally Posted by howkee
bence kalkmalı
hem ewet hem hayır çunkü hem yararlı hemde zararlı :D karmaşik oldu ama olsun
Quote:
Originally Posted by umutcanerkut
kalksın kalksın
Ya arkadaslar Allah askina bu resmen 3-4 kulübe yuru ya kulum demek diger Anadolu kulupleri zaten alt yapidan adam cikarmakta zorlaniyor bence 6 ,son derece iyi bir rakam....
yabancıyı serbest bırakıp iki-üç yıl içinde 4-5 tane alt yapıdan oyuncu zorunluluğu koymak daha mantıklı
bence kalkmalı.En yakın örneği Liverpool.Adamların kadrosunda kaç tane ingiliz var???
ilk defa evetler öne geçti :D
tabiki kalkmalı böyle bir sınırlama olması saçmalık bir kere.türk futbolu gelişmez diyolar bence kaliteli yabancılar gelirse gelişir.yalnız şuda var ab üyesi ülkelerde olduğu gibi serbest dolaşım hakkı olmalı üye olmayan ülkelerden yada arjantin,brezilya gibi ülkelerden alınacak oyuncu sayısı kısıtlanmalı 2 yada 3 olmalı
Hazır bunu savunan birine rastlamışken, bu AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarını yabancı saymanın mantığı nedir diye sorayım..
bunun mantığı varmıdır yokmudur bilmiyorum ama şu var bu futbolda bir birlik ve fifa,uefa bunu tanımış.adamlar kendi aralarında serbest dolaşım yapıyolar..
AB bildiğin gibi Avrupa ülkelerinin tek bir devlet olmasına doğru giden bir yolun sonu.Bunun için AB'ye üye olan ülkelerin futbolcular diğer üye ülkelerinin takımlarına gittiğinde oranın vatandaşı,yerli futbolcu statüsünde sayılıyor.Hani şu bizim üst kimlik alt kimlik gibi yani.Quote:
Originally Posted by meddah
"Kalkmasın " şeklinde oy kullananların hemen hemen hepsinin ortak düşüncesi "Türk oyuncuların" gelişmeyeceği doğrultusunda.
Benim cevabım ise şu şekilde olur: Türkiyede kaliteli futbolcu yetişiyor mu? Bence hayır. (istisnalar elbet olur). Bunun nedeni Türkiyedeki yabancı futbolcular mı? İsterse hiç yabancı futbolcu olmasın. Türkiyede amatör futbol, amatörün de altında bir seviyede yapılıyor. Çocuklara, gençlere futbol eğitiminin erken zamanda verilmesi lazım. Bunun için çalışmalar yapılmalı.
Gelelim yabancı olayına: Fenerbahçe bir yabancı kaleci alsa "Volkan'ı" keser mi?, bir başka oyuncu alsa Tuncay'ı keser mi? Kayserispor yabancı bir forvet alsa Gökhan'ı keser mi? Elbette her takım ihtiyacı doğrultusunda hareket edecektir. Ve gelen yabancılarla birlikte güçlenen takımda yer bulmak isteyen yerli oyuncular ellerinden geleni ypacaklar ve dolayısıyla kendilerini geliştirmek zorunda kalacaktır. Bu da elbet Türk Futbolunun kalitesini artıracaktır.
Kesinlikle katılıyorum.. +1Quote:
Originally Posted by KaracaOglan