Kewell-Baros-Lincoln Yüzde Yüz İle Oynarlarsa Yenemeyeceğimiz Takım Yok Harika Oynadık Maçta Ve Eze Eze Aldık Maçı Alpaslan Dikmen Abimize Allahtan Rahmet Sevenlerine Başsağlığı Dilerim
Printable View
Kewell-Baros-Lincoln Yüzde Yüz İle Oynarlarsa Yenemeyeceğimiz Takım Yok Harika Oynadık Maçta Ve Eze Eze Aldık Maçı Alpaslan Dikmen Abimize Allahtan Rahmet Sevenlerine Başsağlığı Dilerim
İlk golü maç içersinde gösterdiklerinde ofsayt olduğunu düşünmüştüm ama 17 cmnin maç içersinde hakem tarafından tespit edilmesi zor.
Galatasaray ilk golü atınca rahatlayamadan golü yedi ve Konya oyunu dengeye getirdi. İlk yarı takıma hiçbir şey vermeyen Mehmet Güven çıkınca Galatasaray daha iyi oynamaya başladı. 2. golde faul var, o gol gelmeseydi Antalya maçında olduğu gibi Galatasaray zorlanabilirdi, kimse yine de 5 atardık demesin.
Konya geriye düşünce mecbur defansını ileriye çıkardı ve boşluklar vermeye başladı. Ve yaptıkları basit hatalarla kaybettikleri topları da açık alanda çok iyi oyunculara sahip Galatasaray iyi değerlendirdi ve farklı kazanmasını bildi. 2-1'den sonra Galatasaray'ın sayısız pozisyona girmesi de bunun gösergesi. Galatasaray'a karşı savunma güvenliğini bırakmayacaksın yoksa kalende 5 gol birden görebilirsin, hiç affetmiyorlar kaliteli oyuncularıyla bu pozisyonları. 2-1 olmasa savunmada da bu kadar açık vermezdi Konyaspor ama artık olan oldu maç bitti, Galatasaray kazandı, bize de tebrik etmek düşer. İlk yarıyı saymayalım ama 2. yarı gösterdikleri mücadele tebriğe değer, kazanamasalardı bile o mücadele taraftarı mutlu ederdi.
Hakemlerin artık bir standartı yakalayıp, maçına göre değişen kararlar vermemesi dileğiyle...
Bence açık oynayan takımlara karşı çok daha etkili oluruz..Bizi zorlayacak takımlar kapanan kazma takımlar zaten..Konya 2.yarı 10 dk açıldı olanları gördük..Baros çok iyi sarkıyor savunma arkasına..
Birde Beşiktaşlılara bir şey diyemem ama.. fenerbahçeli arkadaşlar daha ilk yarıda kazımın bariz kırmızı kart pozisyonuna bir yorum yazmazken gelip burda 2.golün faülünü defalarca yazması ne kadar tarafsız olduklarını gösteriyor..:confused:
Bütün hakemlerin bir standart yakalaması çok zor . Çünkü her maçı aynı hakem yönetmiyor . 1sn'den daha az olan karar verme süresinin kişiden kişiye değişmesi normaldir diye düşünüyorum . Ayrıca şu Beşiktaş'a faul veriliyor Gs'ninkiler es geçiliyor demek de hatalı diye düşünüyorum . Eğer kararına itiraz edilecek pozisyon ararsak bir maçta çok rahat 4-5 pozisyon buluruz . Tamam Beşiktaş maçındaki kararlar hatalı ama Beşiktaş iyi gidince hep engelleniyor diyenler var . Sonuçta bu hakem hataları hep oluyor her zaman oluyor . Yeri geliyor GS'nin penaltısı verilmiyor yeri geliyor olmayan goller veriliyor . Yeri geliyor aynı şeyler Beşiktaş ve Fener'e de oluyor .
Bizim maça gelirsek ilk ofsaytın görülmesi çok zor ki kameradan bakınca bile değil gibi duruyor 17 cm'i görmesi çok zor ki Baros orda 1sn bile durmuyor o belki kabul edilebilir ama 2.gol faul ve ofsayt . O gol olmasaydı nolurdu bilinmez ama güzel oynadık takım olarak .
Ne yani hakem hata yaptı diye yazmayalım mı? Kazım'a kırmızı verilmesi gerekiyorsa verecekti hakem. Zaten bizim isyanımız verilmeyen, standartı olmayan kararlara değil mi? O tekme kırmızı kartsa her maçta kırmızı olmalı, buna bir itirazı olan yok ki, Kazım atılmaması hatalı değildi diyen de yok. Hakem konuşup taraflı olsak merak etme ilk Gaziantep maçından başlarız.
Ben Sivasspor maçını izlemedim, kaybedince özetleri de izleme ihtiyacı hissetmedim bir süre. Zaten o maçtan sonra hakemin hatasına gelene kadar kendi takımımı eleştirdim, bu kötü gidiş hakkında söylenecek çok şey var ve Kazım'ın pozisyonu aklıma bile gelmiyor o maç hakkında konuşurken. Kimse de çıkıp kırmızı değildi demedi zaten.
Burada yazılmasının sebebi golden sonra Konya'nın açıklar vermesi ve Galatasaray'ın bunu değerlendirerek farka gitmesi. Bu nedenle bu konuşuluyor. Ben dünkü oyunu yorumlarken 2. gole kadar ayrı, 2. golden sonra ayrı oyun olduğu için mecburen buna değiniyorum. Fenerbahçe maçında zaten kötü bir Fenerbahçe vardı sahada oynadığı kötü oyunu yorumladık.
Bir de Sivasspor yazarken "S"yi büyük yazabiliyorsun da Fenerbahçe yazarken "F"yi büyük yazamamanı dikkatsizliğe veriyor, art niyet aramıyorum.:)
Aslinda hayattan dersler cikarmamiz gereken cok sey var. burda tutup birbirinizi yiyorsunuz ama ne degisiyor? Ha diceksiniz Alpaslan abinin vefati sebebiyle boyle konusuyorsun sen cogumuzdan fanatiksin. Evet ben fanatigim ama bundan boyle bu spor icin kimseyi kirmaya niyetim yok. Evet bizim ilk golun gorulmesi zor bir ofsayt. 2. gol faul ve bizim verilmeyen bir penaltimiz var....Sonucta mac biter 4-1 siz burda atlasanizda ziplasanizda birbirinizi yesenizde olay degismeyecek
Premier League 'de de var hakem hataları, LaLiga 'da da Serie A 'da da..
Bu gün Galatasaray' ın lehine olmuştur hatalar bi dahaki maç aleyhine olur. Oturup takımların başarılarını ya da başarısızlıklarını hakemler ile ört bas etmeye, geçiştirmeye çalışmayalım.
Bu dogmalardan kurtulmak gerek. Bu gün klüp yöneticileri; örnek olması gereken kişiler bile kendielrini kaybetmiş durumda.
Beşiktaş maçına bakıyorsun; Sinan Engin' in takıma harcaması gereken enerjisi çenesinde, hakeme harcıyor.. Daha birçok örnek var bunun gibi, her takımda var. İlk değil son değil. Bu davranışlar, bu davranışları sergileyenler yüzünden ilerlemiyor tren, olduğu yerde sayıyor..
Kesinlikle arındırılması gerek ligin bu zihniyetten ve bu zihniyettekilerden.
Hakemler hata yapacak, hepsi birer insan. bunun bir çözümü yok. Ancak söylediğim gibi, "hakemler üstünden futbol "oynayanlardan" " kurtulmak gerek. Hakemleri bir kenara bırakmak gerek. x - y pozisyonlarını bırakmak gerek.
özellikle haftaya oynanacak olan bursaspor maçını ben gerçekten merakla bekliyorum. çünkü samet aybaba bursaspor'a gerçekten çok iyi futbol oynatıyor. bunu hem sivas hem de bu hafta kocaeli maçında gördük. çok gol atabiliyor ama yiyorlar da... özellikle bu hafta kocaeli maçını izlememiş olan arkadaşlar bi izlesinler bursaspor'un. bi de romaschenko'nun son saniyede attığı frikiği bi izlesinler. çok enteresan bi goldü.
ama şuna bende katılıyorum:
Galatasaray açık oynayan takımlara karşı her zaman için daha rahat kazanır. geriye sarkabilen ve bu sarkabilen adamlara milimetrik paslar atabilen oyuncu sayısı fazla çünkü Galatasaray'da. kapalı savunmayı açabilmek her zaman için daha zordur. bunun örneğini antalyaspor maçında yaşadık işte. Galatasaray tek kale oynadı ama kapanan bi antalya ve kalesinde hiç bi maçta olmadığı kadar devleşip artistlenen bi ömer vardı. :)
Haksız 2 gol ve dağılan bir rakip ardıdan gelen farklı skor. :)
deplasmanda bursa ve sonra içerde trabzon maçları var...
muhtemelen 7. haftadan sonra bu iki takımda pas yapmayı bilmeyen futbolla alakası olmayan küme düşecek takılar arasına girer...:)
5 haftada 5 maç yapdık bu sene 5 takım küme düşüyor...heralde bu sene rekor sayıda düşen takım olacak...:)
hatta uefada oynadığımız takımda küme düşüyor 6 takım...:)