Hayrettin abiye katılıyorum. Keita'yı Rijkaard mı aldı :D
Printable View
diğer takımlarında transfer politikasında daha aktif olmasını isterim çünkü belli bir süre sonra siz iyi transferler yaparken diğer takımlar etkisiz kalıyorlar.
1-)Maç motoru iyileştirilsin.Top boştayken de topu almaya çalışsınlar mesela.Topla rakip oyuncunun arasından avare geçmesin birşeyler yapsın.
2-)Bizde mutsuz mutlu vs. olabilelim, misal mutsuz olalım transfer bütçesinden dolayı musuz diye yazsın(biz seçebilelim).Yönetim bizi mulu etmeye çalışsın, hep biz mi onları mutlu edecez.
Misal ben Galatasaray ile ilk sezonu bitirdim, kulüp + 8 MN Euro karda ama transfer bütçesi 500 B Euro, bu ne şimdi.İlk sezon devamlı zarar ediyor birde kulüp -15 MN Euro'lar dan getirmişim buralara.Maaş bütçesini 12 MN Euro'ya kadar düşürmüşüm hala ransfer bütçesi yok, napıyım artık daha ben...
3-)Oyuncu mutsuz olduğunda konuşabilelim artık birşeyler yapabilelim, oyuncumun ManU peşinde; haklı olarak gitmek istiyor, ama ben onu mutlu edecek hiçbir konuşma yapamıyorum, bırakında birşeyler söyleyeyim, performansı düşüyor, daha 4 yıllık kontratı var ama...
4-)Her kırmızı kart 2 maç ceza oluyor, düzelsin artık...
5-)Kornerlerden gerçekten çok gol geliyor...
1)Lütfen artık şu korner sorununa çözüm bulunsun yeter artık ya senelerdir aynı sorun :mad:
2)Sakatlıklar daha az olsun.Her maç 3,4 oyuncu sakatlanmasın.
3)Kupa kazanıldığı zaman sahada kutlama yapılabilinsin.
4)Maç motoru iyileştirilsin.
5)Ayrıca bir teknik direktör baskı altında olması bile o kulüple ilgilendiğimizi açıklayabilelim.
şunu yazmay unuttum.
transfer görüşmeleri biraz daha gerçekçi olsun. pes 2009un ki bile daha iyi.
oyuncuyla masaya falan oturalım. böyle ikna edelim. aynı şekilde kulübüyle de. arkadaşların dediği gibi transferi bizim talimatlarımız doğrultusunda yönetim halletsin. elbette teklif fakslama da aktif kalsın ama bu sistem daha çok transfer döneminin son günlerinde vakit kalmadığında yapılabilsin.
Transfer için şöyle bi şey olabilir. Biz transfer edilmesini istediğimiz oyuncuyu belirtiriz oyuncunun transferinin önemiyle ilgili bir seviye olur. Başkana bu oyuncu mutlaka alınsın deriz oda alabiliyosa ne olursa olsun alıp gelmeye çalışır(tabi bütceye göre oyunculardan bahsediyorum) olmazsada neden belirtilip alternatif oyuncu seçmemizi isteyebilir. Süper olur bu :)
Transferde bir bölgeye alınacak oyuncular için liste çıkartırız ve önem sırasını belirtiriz. Buna göre o oyuncuları almaya çalışırlar. Bu da olabilir.
Oyuna teknik açıdan çok biraz eğlenceli şeyler lazım bence. Teknik kısımları herkes 10 defa belirtti. Yani genel anlamda belli olan sorunlar.
Takımı galibiyetten sonra yemeğe çıkartarak, bara götürerek ödüllendirmeliyiz. Maçlara ekstra prim koyabiliriz. Stadyumumuzu göremesekte en azından TCM'deki sistem ile koltukları bölümleri ve locaları fiyatlandırabiliriz. TCM'yi sevmiyorum ama bu bilet ayarlama felan çok hoşuma gidiyor. Fiyatı yükseltince tahmini gelecek seyirci sayıları ve alttada sezonun toplam geliri oluyor. Bence bu sistemi biz ayarlayalım. Nasıl olsa başkan hayalet gibi. Ne konuşabiliyoruz ne toplantı yapıp bir şeyler belirtiyoruz. Bıraksınlar stadyum fiyatınıda biz ayarlayalım. Artık transfer komitemiz olmalı. Ama belli güvendiğimiz adamları personel alır gibi biz alarak komiteyi biz ayarlamalıyız. 3D'de taraftarlar olmalı. Reklam panoları gibi pankartlarını asmalılar. Yenilince taraftarlar ufak çapta olay çıkarabilse. (Bazen). Meşale yansa maçtan önce.. Vs. vs.
Her ligi Türkiye liglerimi sanıyorsunuz arkadaşlar meşaleler filan :D
İtalya Serie A'dada çok sık yaşanan şeyler meşale. Bence oyuna renk katar. Ayrıca Arjantin Ligi'ndede çok sık rastlıyorum. Süper oluyor.
tek istediğim, oyuna herhangi bir takımda paf takımının antrenörü olarak başlamak.
Koşma sorunu düzeltilsin. Benim futbolcum defanstan top uzaklaştırıyor orta sahada hızı 14 olan hızlanması 13 olan top sürmesi de o civar bi futbolcum alıyor tam göbekte, en yakınındaki adamla arasında dağlar kadar var. Benim futbolcum kaleye doğru depar atıcağına sanki önünde bir futbolcu varmışçasına yavaş yavaş ağır ağır koşmasın ya nedir bu sürekli başıma gelen bi olay.
Seyircisiz oynama cezası olsa hiç fena olmazdı :)
1-) Bence korner hatasının ana sebebi kalecinin ileri çıkmaması bu sorun çözülürse bence o ünlü korner hatası biter.
2-) Ayrıca sattığımız oyuncular hakkında taraftarın görüşü olabilir, çok ucuza bırakıldı, yerine düzgün oyuncu alınamadı gibi.
Mesela ben bir oyunda Bobo'yu satıp yerine Indio'yu almıştım, Bobo formda olmasına rağmen. Taraftar ilk başta sevinmez bu habere ama Indio Bobo'dan da iyi oynarsa taraftar daha iyi gözle bakabilir.
3D ekranda antrenmanı izlesek, yer yer komut versek (5'e 2 oynayın gibilerinden), iyi olurdu kanımca :)
1-) Maç motorunun iyileştirilmesi.
2-) Ünlü korner hatasının düzeltilmesi.
3-) Stadyum bilet fiyatlarını ayarlayabilmemiz.
4-) Taraftarların meşale yakması.
5-) Üzgün olup olmadığımızı seçeneklerden seçebilmemiz.
6-) Şuan gerçeğe göre profilleri kötü olan oyuncuların profilinin düzeltilmesi.
7-) Oyunun kaçak CD satışının bir şekilde engellenebilmesi.
Bunlar olursa çok sevinirim. (::)
korner hatası bence yok. kafa vuruşu 17-18 civarı olan stoperle türkiye liginde 6-7 gol atmak gerçekçidir. hatta bu sene lugano güizayı geçti. (gerçekte :D)ayrıca maç öncesi konuşmalar geliştirilmeli. aynı şekilde oyuncu etkileşimi de. dünyada ve en çok da tsl de olan teknik direktör kıyımları gerçekteki gibi oyuna yansıtılmalı. adrenalin yüksek olan maçlarda takımların grup halinde kavga etsin. (ara sıra tabi, buna bizim maç öncesi konuşmalarımız da etki etsin) ingiltere premier ligin lisansı alınsın. logolar ve oyuncu yüzleri eksiksiz yapılsın. ve bir umut olarak imkansız olsa da türkçe dil eklentisi.
Ben özellikle opsiyonlu sözleşme seçeneğinin bulunmasını istiyorum. Mesela genç bir oyuncu getirirken 1+3'yıllık sözleşme imzalayabilelim.
Bu imkansız Ozan abi.. :)
meşaleler şahane olur ayrıca taraftarların olması ve bazı takımların orijinal tezahuratlarının olması gerekir.Ayrıca oyuna müzik koyulsa daha iyi olurdu fifa managerde olduğu gibi
transferleri biz halletmeyelim bizim işimiz değil diyorsunuz ama stat işlerine karışmak istiyor, bilet fiyatlarını biz ayarlayalım diyorsunuz :D çelişki var burda biraz :)
korner hatası da bi arkadaş değinmiş, kaleci hatası aslında :) altı pasa atılan toplara çıkmıyor kaleciler, kaleci özelliklerinde bununla ilgili şeyler var aslında, karar verme, ileri çıkışlar vs. ama nedense böyle bir bug var oyunda. 3d seyirci, meşale falanda biraz uçuk olmuş arkadaşlar :D PES'te ki gibi ya da FIFA daki gibi kartonda yeter bize bence, haa arada bikaç bayrak sallanırsa fena olmaz tabi :D
Oyundaki yetenekli regenleri sadece 16 yaşında bulmamalıyız.Mesela şimdi büyük klüpler 11-12 yaşındaki yetenekli oyuncuların peşindeler.Gerçek hayattaki bu gelişmenin 2010'da olmasını isterdim.Sonuçta Türkiyede çok yetenekli oyuncuların olduğunu hepimiz biliyoruz,ama hiçbir zaman altyapımız iyi olmamıştır.Oyuncuları daha genç yaşta bulup altyapı eğitimini biz verebilmeliyiz,onları profesyonelliğe yöneltmeliyiz.Sadece antremanla olmamalı bu olay,oyunculara farklı özelliklerinide biz yönetmeliyiz.
3D kalksın o yeter :)
Takım konuşmaları çeşitlendirilsin. Basın konuşmalarıda aynı şekilde
Kesin opsiyon olmalı. Bir oyuncu ile anlaşıyorum. Sonra 1 sene geçince kovmak istiyorum ama nafile. Ne satabiliyorum nede kovabiliyorum. Opsiyon olursa 1+1 yaptımmı tamamdır. :)
1. Verdiğimiz taktik ile 3D deki oynanan oyun birbirine uysun :)
2. Uzakten şutlar 10 metre ilerden aut a çıkacakken gol olmasın !
3. Transferi biz yapmayalım!
4. Forvetlerin gol atma şekilleri çeşitlensin!
5. Taktik ayarlarına yeni özellikler eklensin!
6. Antrenmana bizde çıkalım izleyelim!
7. Dandik kaleciler bize gelince panter olmasın!
8. Gole tam ihtiyacımız varken hiç pozisyon olmadan maç bitmesin!
Hangi Teknik Direktör bonservis bedeli ile ilgileniyor. Bu saçma ötesi, liste verilir transfer kurulu alır. Bu özellik F.M in en saçma yanı. biran önce devrimin yapılması lazım. Bu oyunun tutma amacı zeten gerçekçiliği değil mi ? Gerçek hayatta böyle birşey var mı?
sakatlıklar çok fazla arkiler buna bi çözüm bulunmalı :D
2.si transfer ücretlri çok uçuk msela ronaldo grçekte 92m € ama oyunda 150 den aşağı alamassın :D:D
Altyapı da saçma sapan gençler çıkmasın.Biraz araştırılıpta bulunsun gençler.Avrupa'nın önde gelen bir klübündeyim örneğin.6 tane genç çıkıyor.Hiç birinin pa'sı 120yi geçmiyor.