Evet yoktu, Ferrari ortalıkda dolaşıyordu... İşte buda Beşiktaş'ın kötü savunmasını gösteriyor ama; Fenerbahçe golü üç kişi ile attı.
Printable View
Bizim Alanzinho 1.62 yahu , Alex 1.75 değil mi ? :) Neyse tebrik ediyorum Fener'i. Lige kupayla başlıyorlar.
Sivok 2 tane gol yediriyor takıma ve hala sahanın en iyisi oluyorsa ben bir şey bilmiyorum. Daha fazla gol yedirince daha iyi mi olacaktı?
Sivok ve Ferrari iyi değildi, Fenerbahçe çok fazla pozisyona girdi az adamla. İkisi iyi olsa Fenerbahçe bu kadar pozisyona giremezdi herhalde.
Güiza çok iyi oynadı bu maçta, gerçek Güiza geri dönüyor. İleride Yanlız kalmadığı taktirde eminim Gol krallığına oynayacaktır.
Baros ile belki 2-3 hafta yarışabilir Güiza :p :n:
cok fazla pozisyon vermeyi sadece 2 stopere baglamak, ya izlemeden yorum yapmak yada cok da genis olmayan bir futbol gorusune sahip olmaktir.
verilen pozisyonlarda sag bek ve sol bek, sag kanat sol kanat ve ortadaki ikilinin hic bir etkisi yok saniyorsunuz siz sanirim. macin tekrarini izlersen, hep ferrari ve sivok 2 adamla bazen 3 adamla karsi karsiya kalmislardir. yani guiza ve alex hep sivok ve ferrarinin uzerine yuzu donuk gitmislerdir ki buna ragmen sivok cok kritik 4-5 pozisyonda kademeye girip pozisyonu erkenden onledi.
eger senin orta sahan ve beklerin , stoperlerden once adamlara gecis izni veriyorsa ve karsi takimin forvet oyunculari her seferinde yuzu donuk stoperlerle karsi karsiya kaliyorsa burda sorun stoperlerde degildir.
stoperlerin gorevlerinden 2 si beklerin bosalttigi kademeye girmek ve rakibin arkasi donuk aldigi toplarda yuzunu dondurmemesini saglamaktir. sivok ve ferrari bunlari yapmistir ama karsidan gelen ataklarda hep 2ye 2 kaldiklari icin hangi pozisyonu kapayacaklarini sasirmislardir.
iki takımda ahım şahım bir top oynamadı fener yetenekli ayağı sayesinde 2 gol buldu ve maçı kazandı fener maçta üstün oynadı diyemeyiz ortada geçti maç bjk ilk yarıdaki pozisyonları değerlendirse şuan başka birşeyden konuşuyor olabilirdik futbol bu herşey oluyor
Son olarak ;
İki takımda lige hazırlar fakat AVRUPA'ya kesinlikle hazır DEĞİLLER!
he bide eğer mustafa denizli yusuf ve boboyu açık oynatıcaksa bjkın vay haline
Shabani Nonda :icon_cool:
ha birde o penalti pozisyonunun ilk yaridaki nihatin frikiginde bilicanin eliyle oynamasindan farkini anlayamadim. hakeme baglamiyorum ama kimse besiktas kotu lige hazir degil fenerbahce daha iyi demesin diye soyluyorum. ilk yaridaki o penalti calinsaydi mac daha farkli olurdu, yani su maci cl de veya en ufak ornek peace cup da oynasaydik o hakemler yonetseydi hersey daha farkli olurdu ;)
Cerart konuyu değiştirmeyelim lütfen :p Maça gelince 2 takımda çok net pozisyonlara girdi ve değerlendiremediler. Maç tam berabere biter derken sivok'un hatasıyla öne geçtik. Beşiktaşın golü yedikten sonra risk almasıyla 2. golü de bulduk son dakikalarda. Cristian kötü oynadı demiş birisi. Bence vasat oynadı. Çaldığı topları iyi kullandı ve öyle büyük bir hatasıda yoktu hatırladığım kadarıyla. Herneyse her iki takımada tebrikler.
yunus yıldırımın şuana kadar yönettiği maçlarda toplam 4 penaltı çaldığını ve bunların 3 ünün fb olduğunu biliyormuydunuz? malakaci'dan acımasız gerçekler itirazı olan? :D :D
Tebrikler Fenerbahçe.Bu kupa yeni sezona çok güzel bir başlangıç oldu.
2 takım da çok iyi mücadele ettiler.İlk yarı oyunun hakimi olan taraf Beşiktaş'tı,sonra biraz olsun oyunu dengelendik ve defansta Sivok'un yaptığı (özellikle penaltı pozisyonu) maçın kırılma anları oldu.Emre,Güiza ve tabiki Alex galibiyetin mimarlarındandı.Dos Santos ve Baroni'yi de beğendim.
Sonuçta sezon başı,iki takımı da tam randımanla seyrettiğimizi söyleyemeyiz.Özellikle Ferrari-Sivok hakkında yapılan olumsuz yorumlara katılmıyorum.Bu ikili biraz yanyana oynayıp uyum sorununu aştığı zaman,önlerinde oynayan Ernst ve Fink ile birlikte Beşiktaş'ın savunmasını ayakta tutan isimler olacaktır.Zira bugün Beşiktaş takım savunmasını çok iyi yaptı.
Pek iyi oyun sergilememesine rahmen Fenerbahçe Kazanmasını bildi, tebrik etmek gerek ben inanıyorum ki bilica'nın yanına pır pır birisi getirilirse çok iyi bir defansımız olur.
orta saha iyi oynuyor bugün pek bir koşan takım tablosu çizmesede rakibden rakibe değişir diye düşünüyorum Fenerbahçe hafta içindeki oyununu sergileyemedi umarım haftalar geçtikce iyi bir lig geçiririz.
Bunuda söylemeden geçemicem bu sene anadolu takımlarının vay haline eğer bu 3 büyükler avrupa ile türkiyeyi çok iyi götürürlerse hepsini kevgire çevirirler..
birde şu fox tv lütfen birdaha maç falan yayınlamasın reklammı izledik maç mı izledik belli değil tam pozisyon oluo çat önümde bir reklam çıkıyor pozisyonu kaçırıyoruz
ayrıca spikerin 'bjk nin sağ tarafında yusuf ve erhan gibi iki genç oyncu var' demesine çok güldüm :D
yanlislikla ilk yari demisim.
eger o pozisyonlari cozemiyorsa bende hakem olurum, benide koysunlar o zaman oraya bariz seyleri bende gorurum goremediklerimi calmam. niye orda o zaman?
tabiki gormesi gerekirdi, sonucta futbolda nasil pozisyon alma varsa hakemler icinde bu onemli. hatta hakem olmak icin en onemli iki sarttan birisi yani, gozlerinin bozuk olmamasi ve pozisyon iyi almak. benimde gozlerim bozuk degil, futbol da oynuyorum amatorde kondusyonumda iyi bende hakem oliyim ben koysunlar oraya.
gerci bir arkadasinda dedigi gibi gecene sene koskoca sezonda 4 penalti vermis 3 e fenere, ustune ustluk inonude fenerbahce besiktas macindaki 2 tane tartismali penalti pozisyonunuda es gectigini dun gibi hatirlarken( hatta birisi ernst ve selcugun pozisyonu bariz penalti) korkarak art niyetli oldugunu dusunuyorum.
Tebrikler fenerbahçe maça gelince iki ekipte biraz durgundu sezon başı olmasından dolayı sanırım sivok iyi oynuyordu ama penaltı hareketi çok amatörceydi o golde gelince maç koptu zaten bjkden nihat bu sene iyi işler yapacak gibi fenerde ise güiza bu sene baya iyi olacak gibi
Sivok'un pozisyonu kadar net değil ki, Bilica'nın pozisyonu. Bilica olduğu yerde zıplarken top yüzüne gelirken ellerini koyuyor hakem de yüzünü koruduğu düşüncesiyle penaltıyı vermiyor.
Sivok'un pozisyon ise topa doğru koşarken ellerini açıyor ve top eline çarpıyor. ikiside çarpma ama dediğim gibi pozisyonlar farklı.
Tebrikler Fenerbahçem..
Beşiktaş maça iyi başladı önde basarak topu oyuna sokmamızı zorlaştırıyordu , bizde pas hataları yaptık ilk yarı bol pozisyonlu geçti.2 takımda önde kapatabilirdi maçı nitekim 0-0 sonuçlandı.
2.yarı ortada geçti Fenerbahçe daha geniş alanlar buluyordu ve Sivok'un hatalı kayışı sebebiyle penaltı kazandık ve 1-0 öne geçtik.Bundan sonra bence kondisyon farkı öne çıktı Beşiktaş golden sonra hiç giremedi ceza alanına ve maçın son dakikalarında Guiza'nın süper ortasında Alex güzel vurdu ve kazandık..
Sezona moralli başlamak açısından çok önemliydi bence bu kupa . Tekrar tebrikler Fenerbahçe..
Bencede görmesi lazımdı Nihat'ın frikiğindeki elle oynamayı nerdeyse aynı şey Sivok'un eliyle.
ben su olsa bu olsa diye bir sey mi demisim?
onun yaptigini bende yaparim dedim. nasil cristianin yapacagini selcuk yapabilirse, yada andres santosun yapacagini ugur boral yapabilirse ( bana gore) bende yunus yildirimin yaptigini yaparim.
ps: halanin biyigi olsa amcan olurdu ;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
tam tersi ikiside carpma degil.
sivok yere yatarken elini kaldiriyor.
bilica ise yuzunu korumakla alakasi yok, top yanindan gecerken elini bariz kafasinin yanina aciyor. yani ikiside elle oynuyor 2 side penalti ama her zamanki gibi bize olan degil rakibe olan verildi cunku yunus yildirim hakemdi.
Kupa "Süper" ancak futbol "geçer" bile değil. Ligimizin iki büyük takımına yakışmayan, seyir zevki düşük bir müsabaka oldu. Sahada futbolcular ekran başında ve tribünde ise bizler uyuduk...
Beşiktaş takım savunmasını diri tutmak isterken toplu hücumu unuttu. Fenerbahçe ise çocukken sıkça duyduğumuz "bir varmış, bir yokmuş" söz öbeğini uygulamaya koydu...
Çok sık yaptığım birşey değildir fakat maçın önemine binâen tek tek oyuncu analizlerine geçmek istiyorum:
BEŞİKTAŞ
Rüştü: Maçın başında klasikleşen hatalarını yapsa da kurtarışları yerindeydi.Gollerde hatasızdı.Ancak Şampiyonlar Ligi için "Buradayım" diyemedi.
Erhan:Göze batmadı. Fakat çok ürkek oynadı. Havada başarılı, yerde vasattı. Hücuma destek veremedi. Özgüvene ihtiyacı var.
Sivok:Geceye iyi başladı kötü bitirdi. Yaptığı hatalar maçın gitmesine sebep oldu. Konsantrasyon problemi tavan yaptı.
Ferrari:Çok şey beklendi, bekleneni veremedi. Yaptığı iki kritik zamanlama hatası uyum sürecinde olduğu sinyali verdi. Zapotochny'den daha mı iyiydi? Muamma...
İsmail Köybaşı:Çok çalıştı. Erhan gibi özgüven eksiği var. Antep'te hücuma katkısıyla alkış alan İsmail bugün sahada yoktu. Garanti oynadı, geçer not aldı.
Ernst:Bıraktığı yerden başlayamadı. Fiziği diri ama zihni yorgundu.
Fink:Gücü nispetinde var olmaya çalıştı. Hücum yetersizliği göze battı.
Tello:Çok koştu. Sağ tarafta oynadığı için mevkisini yadırgadı. Ortaya geçtiği dakikalarda "Varım" dedi.
Yusuf:"El Classico" ... Top aldı, yürüdü, yaratıcı olmaya çalıştı, beynini sahaya yansıttı. Başlarda etkiliydi, sonrasında ayakları "buraya kadar" dedi...
Bobo:Önünde Gökhan değil de Vederson olsaydı herşey daha farklı olabilirdi. İstekliydi. Mücadelesi geçse de mantalitesi sınıfta kaldı...
Mert Nobre:Çok mücadele etti. Diriydi. Ancak bir forvetten ziyade ön libero gibi oynadı. Football Manager tabiriyle "Çalışma Oranı" 18 , "Bitiricilik" 0'dı...
FENERBAHÇE
Volkan Demirel:Çok iş düşmedi.
Gökhan Gönül:Bildiğimiz, alıştığımız Gökhan değildi. Ancak yine de takımının en iyilerindendi.
Önder:Ne Edu ne de Lugano kadar olabildi.Eski savunmayı özleteceğinin sinyallerini verdi. 2 defa adamını kaçırarak tehlike yaşanmasına sebep oldu, göze hoş gelen hamlesi de olmadı.
Bilica:Beşiktaş'ın Nobre gibi ağır bir oyuncuyla tek forvet oynaması bugün Bilica'nın şansıydı.Patlamaya hazır bomba gibiydi. Sürekli ileri gitmek istedi, dönene kadar maç bitti. Bu şekilde devam ederse Fenerbahçe kontra ataklarda çok gol yiyecektir.
Vederson:Sudan çıkmış balık gibiydi. Ne yapacağını bilemedi. Kontrolsüz çıkışları geride potansiyel tehlike bıraktı. Adeta yeni transfer gibi uyumsuz oynadı.
Emre:Honved maçındaki alevi söndü. Sürekli savunmayı düşününce Alex'in arkasında kayboldu. Mücadele etmek istedi, o da olmadı.
Cristian:İhtiyacı karşılayamadı.Zaman zaman savunma arasında kayboldu. Ne beklenen pasları atabildi ne de hücuma katkı sağlayabildi. "Zaman istiyorum" dedi...
Dos Santos:Honved ve Bolu karşılaşmalarından sonra ilk ciddi sınavında sınıfta kaldı. Dar alanda etkili olmaya çalıştı. Topsuz oyunda yoktu.Zaman zaman pozisyon karmaşası yaşadı. Morali de bozulunca ne şutlarda ne de ortalarda bekleneni verebildi.
Kazım:Bugün çok şey beklenip hiçbirşey veremeyenlerdendi. Çıkana dek her pozisyona koştu ama yerden kalkamadı.
Alex:Topu ayağına aldığında "Şeytan" topsuz alanda ise "Melek" gibiydi.Ancak yine de ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu skor tabelasında gösterdi.
Güiza:Bildiğimiz gibiydi. Yine çok koştu. Bitirici olamadı. Alex'e kestiği orta akılda kalan olumlu hareketiydi...
İki dipnot paragrafı açarak yazımı tamamlamak istiyorum.
Birincisi; yahu Türkiye'de başka stadyum mu kalmadı da tadilatta olan bir stada böyle büyük bir maç konuyor? Mustafa Denizli'nin "plastik sandalye" üzerinde maç yönetmesi hem trajik hem de dramatikti.
İkincisi; o ilk yarıdaki hakem formaları neydi öyle kıpkırmızı.Gece yarısı film kuşağı gibi. Hoş maç da 24:00'den sonra değildi ama... Kimbilir belki de kızaran yüzleri örtmesi için tercih edilmiştir. E saadetler dileyelim öyleyse...
Galip gelen bir kişiye hiçbişey anlatamassın dogruysa bile :D
Yenilen taraf her zaman olaylara negatif bakar. ne yaparsak yapalım bu hakem hataları olacaktır. her zamanda tartışılmaya devam edilecektir.
keşke her maç sonunda hakemler değil de takımların oynadığı oyunlar tartışılsa da galip gelen takımın galibiyetine gölge düşmese.
Çünkü sevinçlidir,galibiyetin tadını çıkartmak istiyordur,öyle değil mi ?
Edit:Galip taraf ile ilgili pm ..
Alex tek maçla kral olmadı. Bu maçtan önce de kraldı. Alex'in şu ligde yaptıklarını buraya dökmemize herhalde gerek yok.
Beşiktaş'ın biraz daha baskılı başladığı fakat ilerleyen dakikalarda ortada olan son bölümlere doğru ise Fenerbahçe'nin daha iyi olduğu bir maç oldu. Fenerbahçe ortasahasında Emre farkını kesinlikle hissettiriyor. Geçen sene de iyi oynayan bir Emre vardı fakat bu kadar sağlam değildi, ikili mücadelelerden daha çabuk düşüyordu. Fakat bu sezon başında kendisinin de dediği gibi sezon başı kamp yapmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İstatistiki bilgilere ulaşabilir miyiz bilmiyorum ama Honved maçında olduğu gibi bu maçta da çok fazla top kaptı, oyunu sağa sola iyi açtı. Güiza geçen sene de çalışkanlığıyla göz dolduruyordu fakat ligin sonlarına gelene kadar bunu kağıda dökemiyordu. Ligin sonlarına doğru yükselen grafiği devam ediyor. Alex'e yaptığı asistte müthiş bir orta kesti, adrese teslim. İlk yarıda Vederson'un gerek defans gerek hücum anlamında çok iyi oyunu vardı. Maçtan önce de sol bekte Vederson'un oynaması gerektiğini düşünüyordum fakat hücumda bu kadar etkili olabileceğini tahmin etmemiştim. Defansımızda sorun olduğu ortada. Muhtemelen ya Lugano kalacak ya da başka bir stoper alınacak. Oradaki sorun o şekilde çözülebilir. Alex pek etkili gözükmese de 2 golle maçın adamı oldu. Attığı kafa golü de zaten Alex'in alışık olduğumuz şekilde gollerinden biriydi. Alex'in herhalde atmadığı çeşit gol kalmadı. Röveşota, topuk, kafa, frikik, aşırtma vs.
Beşiktaş'ta ise Tello zaman zaman çok güzel ara pasları attı. Tello genel olarak Beşiktaş'ta en beğendiğim oyuncudur. İsmail için ödenen para çok konuşuldu fakat hem güne hem de geleceğe yönelik önemli bir transfer olduğunu yine gösterdi. 90 doğumlu olmasına rağmen iyi sayılabilecek bir fiziği ve yeteneği var. Gerek Beşiktaş gerekse Türk futbolunun sol tarafı için önemli bir ışık. Nobre etkisizdi, Bobo birkaç pozisyon dışında etkisizdi. Nihat'ın etkisiz olması normaldir, zamana ihtiyacı var.
Fox TV'ye gelince; açık kanallarda böyle maç yayınlanacağına Ligtv'de, Dsmart'ta yayınlansın daha iyidir. Alttaki reklam nedeniyle, ilk yarıda sağdan, ikinci yarıda ise soldan atak yapalım diye dua eder oldum. Yayın işi maliyetlidir kabul de, insanlarla böylesine dalga geçilmez.
Takımı muhteşem destekleyen taraftarımızı ve kupayı kazanan takımımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu kupaların devamı gelecek.