Bir de bugun Daum`un Özer`i neden 18`e almadigini anlamadim.Bildigim kadariyla sakatligi yoktu Diyarbakir macinda da sonradan girmisti oyuna.Özer Fenerbahce taraftarinin cok seyler bekledigi bir oyuncu takima bir an once monte edilmeli bana gore..
Printable View
Bir de bugun Daum`un Özer`i neden 18`e almadigini anlamadim.Bildigim kadariyla sakatligi yoktu Diyarbakir macinda da sonradan girmisti oyuna.Özer Fenerbahce taraftarinin cok seyler bekledigi bir oyuncu takima bir an once monte edilmeli bana gore..
Bence Carlos'a 3 milyon küsür para verilerek gerçekten kulüp büyük bir "kazık" yiyor. R.Carlos zaten seneye yok. Bu sezon da sanki eleğini asmış gibi hiç koşmuyor geriye. Baroni nin müdahale ettiği topta Carlos'un arka da kademe yapması gerekirken o yürüyerek geliyor. Madem gelemiyorsun ileri o kadar çıkma. Zaten sen beksin. Önceliğin defans.
Şu savunmayı oturtursak müthiş bir takım olur. Haftaya Bursa deplasmanı belki de sandığımızdan kolay olacaktır. Görün. Zor maç ama bir kupa maçımıydı neydi geçen sezon 3-0 almıştık yanlış hatırlamıyorsam tıpkı o tip bir karşılaşma bekliyorum. Tabiki parantez açarak (savunma iyi oynarsa)...
İşin özü Bu savunmayı seneye iyi takviye ederek kale gibi yapmamız lazım. Takım uyduruk goller yiyor. Hiç iyi bir gol yemiyoruz. Hep kademe hatası.
yediğimiz golde bi markaj hatası var önderin ama lugano önce pası cok sert verip baroniye hata yaptırdı sonra ofsaytı bozdu sağ kanada bu sayede oyuncu kaçtı mesela.ayrıca önderin standartı belli luganonun ki belli önder kendi standartlarında kötü oynamıstır belki bu mac ama lugano vasattı sürekli pas hatası yaptı
Lugano çok hatalı pas verdi Cristian'a, sonra da top kaptırıldı. Cristian bence bugün fena değildi. Çok kritik bir kademede bulundu, o hamleyi yapmasa daha ilk yarı Manisaspor öne geçecekti. Attığımız ilk golde de Cristian topu kapıp Alex'e aktarıyor ve gol oluyor. Bence R.Carlos savunmayı çok bozuyor. Bekir, Önder ve Lugano da bugün iyi değillerdi, geri dörtlü olduğu gibi kötüydü ama R.Carlos geçen seneden beri kötü.
Yalnız ben Fenerlide olsam O pozsiyonda tırnak içinde "kazık" gibi neden pas verdi anlayamadım. Ya uzak direkteki adamın biraz ilerisine yada geriye çıkarsa goldü. Telegoldede söylediler. Birde uçarak kafayla auta attı. Bence Anadolu kulüpleri bu tür pozisyonları atamazlarsa maç almaları zor. Sen 3 e 1 hatta Baroninin müdahale becerisinden değil adamın topu baroniye atması sebebiyle 3 e 0 yakalamışsın. Eğer o topu kullanamıyorsan sende birşeylik var demektir. Yazık oldu manisaya. Ama iş yapcak bir ekip kurmuş Bakkal
hemşerim :D
Altın değerinde bir 3 puan,çok güzel oldu.Tebrikler Fenerbahçe'm. :)
Maça gerçekten çok iyi başladık.Takımda yardımlaşma üst düzeydeydi.Bir ara tempo oldukça üst düzeyde oldu.Manisa kapanmayı tercih etti.Kontralarla Fenerbahçe kalesine gelmek istediler.
2.yarı Fenerbahçe hücuma hazırlık pasları yapacağı bölgede çok top kaybetti.Cristian stoperlerin yanında oynuyor,Alex ise Güiza'nın yanında.Arada çok büyük bir boşluk var.Emre haliyle çok yoruldu bugün,çok çalıştı.Bir yerden sonra sinirleri iflas etmiş olacak ki,çok gereksiz bir kırmızı kart gördü.Bursa maçında Özer'i izleyebiliriz Emre'nin oynadığı bölgede.
Hücum organizasyonlarımızı hazırlamakta sıkıntı çektik.Oyunu kurarken yaptığımız top kayıpları gol bulmamızı geciktirdi.Andre Santos ve Kazım'ın da agresif Manisalı oyunculara karşı kaybolmaları da üstüne gelince oyun birden bire Manisa'nın lehine dönüverdi.
Bugün Fenerbahçe bu maçtan puansız ayrılabilirdi ama futbolcuların maçı bırakmayışı,kazanma hırsı 3 puanı almamızdaki önemli nedenlerdendi.
Zevkli bir maçtı , kazanmasını bildik uzun süredir son dakka golüyle kazanmıyorduk bir arkadaşın dediği gibi Manisaspor iyi takım kurmuş , oyuncuları kaliteli ve gerçekten iyi oynadılar ama takımımız maçı son dakkaya kadar bırakmayarak büyük kulüp olmanın gereklerini yerine getirdi ... tebrikler Fenerbahçem
Maçta herkes Fenerbahçe kötü oynadı diyo ama ben kötü oynadığımız anları göremedim nedense. Her takıma karşı pozisyon verilir. Galatasaray bile her maç 3-4 tane atmasına rağmen maç içerisinde kaç tane pozisyon veriyo. Dün biz sadece son vuruşlarda kötüydük. Manisa kalecisi kaç tane top çıkardı. Santos'un kötü olmasının sebebi sert oynamaları. Adamların topla alakası yokki. Güven - Mehmet Nas - Simpson hepside biçmek için gelmişler. Zaten Simpson lige başladığından beri tek yaptığı rakiplerin ayaklarını yerden kesmek. İlk hafta Ankaragücü maçındada yapmış Kırmızı kart görmüştü. Dünde çıkarma cesareti gösteremedi hakem efendi.
Emre'yi maç boyunca yerden kaldırmadılar. Herkesin bir yere kadar sabrı var. Tamam Emre takımın beyni, maestrosu ama biryere kadar adamın dayanma sabrı var. Geçen senede aynı şeyi yapıyolardı bu senede aynı. Bütün teknik adamlar Emre'yi biçmeleri için adam veriyo resmen.
Son dakikada olsa attık golumuzu 3 puanımızı aldık. Yarını bekliyoruz. 4te 4 yaparak ilerliyoruz yolumuza. Gelecek oyuncuyla daha iyi olacak takım.
ayrıca Emre yanından geçerkene engelleme yapıp tahrik eden manisalı oyuncuydu.
Kısacası bu şekilde puan kopartmak isteselerde son dakika golüye yendik. Demekki amaç futbol olmaymış. :)
zor oldu ama kazanmak önemliydi kazandık bu maç ilerleyen maçlarda daha iyi oynamamız için iyi bir ihtardı.
emre orta sahada çok yoruluyo çünkü başka pres yapan oyuncu yok gökhan yapıyodu o da mevkisi gereği ne kadar yapabilir ki zaten.geçen sene guiza cok basıyodu ilerde bu yıl o da yok baronide defansın içine cok girince sorun oluyo orta sahada.daha iyi basmalıyız çok kapanıyoruz maç 1-1ken ben bitti dedim çünkü adamlar top ceviriyodu bizimkiler seyrediyodu allahtan basit bi pas hatası yaptılarda 2. gol geldi.
Emre'ye gelince hakemlerin biraz vicdanlı olmaları lazım 2 haftadır özellikle dövüyolar resmen bu adamı,kazım'ı santos'u falanda aynı şekilde ama emre de abarttı rakipler her pozisyonda vuruyolar nerdeyse.Medyada 2 yıldır zaten emrenin üstüne oynuyo hakemlerde medyaya yardımcı oluyo,yoksa emre sinirli gereksiz agresiflikleri çok üst seviyede olan bi oyuncu ama emre kadar agresif birçok oyuncu var ligde onlar yaptıgında göze batmıyo emre kaşını havaya kaldırsa medya manset yapıyo.3 maç falan ceza alacak büyük ihtimalle takımın en kilit oyuncusuyken zor gececek onsuz maclar
F.Bahçe'nin galibiyeti haketmediğini vurguluyalım.Daha doğrusu Manisa puanı haketmişti...
Şans F.Bahçe'nin yanındaydı ama bu olacak.Şans olmadan olmuyor.Geçen sene biz şampiyon olurkan çok şanslı galibiyetler aldık.En önemlisi içerdeki G.Saray maçı.Yani bu şansa fazla takılmamak lazım.Her daim her takıma olumlu yönde de olumsuz yönde de etki eder bu faktör...
Şimdi oyuna geçelim.Kazım'ın ofsayt kokan golüne kadar açılamayan Sivas savunmasının olduğu maçta da söylemiştim.F.Bahçe göbeği sağlam tutan takımlara karşı zorlanır.Çünkü kanat yok F.Bahçe'de.Ne Santos,ne Kazım bir çizgi oyuncusu,sıfıra inip orta açacak kanat oyuncusu değiller.Kazım çoğu zaman forvetin içine girip gol arıyor.Santos'da içe katedip orta sahada pas alışverişine katılıyor.M.Nas,Nizamettin,Güven,Yiğit ile çok kalabalık tuttu göbeği Manisa.Böyle olunca kanada inmek zorundasınız.Bunu yapacak tek kişi G.Gönül.Oda olmayınca kanat akınları sıfırdı...
Top F.Bahçe'nin kontrolündeydi ama F.Bahçe pozisyon bulmakta zorlandı.İlk yarı Santos'un çevirdiği Alex'in dokunamadığı aksiyon dışında pozisyon yoktu.Manisa ise kontradan özellikle Simpson ile 2-3 pozisyon buldu...
İkinci yarıya ilginç bir şekilde Manisa üçüncü bölgede presle başladı.En az 10 top kaptılar o bölgede ama son topları akıllı kullanamadıkları için gol kaydına muvaffak olamadılar.Ama o bölgede yapılan pres hem Emre'nin atılmasına(D.Bakır maçındaki yazımda Emre'yi uyarmıştım,bugün maçı kaybetse F.Bahçe,ihale Emre'ye kalırdı) hem de Cristian'dan kapılan topla gol atılmasına sebep oldu...
Son dakikalarda Manisa ilginç bir şekilde pas yaparak oley çektirmeye mi çalıştı ne yaptı orada anlamış değilim!Nitekim Ferhat'ın kaptırdığı top,üstünen İlker'in hatası F.Bahçe'ye galibiyeti getirdi.90 dakika puanı hakeden kendileri,90'da kaybetmelerinin sebebide kendileri.Kendi düşen ağlamazmış...
Pozisyonlara geçelim;
Alex'in sayılmayan golü doğru.Hakemin eli çift vuruş olduğunu belirtir şekilde havadaydı.Alex'in şutu kimseye çarpmadan kaleye girdiğine göre aut kararı doğru...
Ergin'in pozisyonu penaltı.Neden penaltı?Ergin topu atıyor ve Bekir'den kurtarıyor,yani Bekir'in topla ilişkisini ortadan kaldırıyor.Bekir zaten kontrolsüz dalıyor,Ergin'de bunu görünce gitmiyor ve Bekir'in ayağına dalması sonucu yerde kalıyor.Ergin orada gidebilirde gitmeyip bu pozisyonda olduğu gibi penaltıda yaptırabilir.Kimse birşey diyemez,kendini atmıyor çünkü,Bekir'in müdahalesiyle yerde kalıyor...
M.Topuz'un pozisyonu ise penaltı değil.Neden değil?Bir önceki pozisyonla kıyaslayalım.M.Topuz topu atıyor ve Manisalı oyuncu topun önüne yatıyor.M.Topuz topu rakibinden kurtaramıyor.Bir önceki pozisyonda Ergin kurtarıyordu topu.Rakibi yatıp alıyor topu M.Topuz'dan.M.Topuz'da topun geçmediğini görünce rakibin üzerine bırakıyor kendisini...
Manisa'nın ofsayt diye kesilen bir golü var.Ofsayt ile alakası yok,golü güme gitti Manisa'nın...
Semih'in attığı gol nizami.Guiza içeriye doldurduğunda bayrağı kaldırmayarak doğruyu yapıyor yardımcı.Çünkü topa Semih değil Alex vuruyor.Alex topa vurduktan sonra bir önceki pozisyon sonlanıyor.Alex kafayı vurduğu an yeni bir pozisyon başlıyor ve Semih geride olduğu için pozisyonda ofsayt falan yok...
2. golü attığımızda Aziz Yıldırım sevinip stadı terkediyor.Farkındaysanız bayağı sinirli.Bu sinir büyük ihtimal futbolculara özellikle de Emre'ye bence
Ya bu fener ne şanslı takım Adamlar 90+4 Te Gölü buluyor :D ah ah bu şans birde Beşiktaşa uğrasa
futbolda şans da büyük öneme sahip ve o şans dün fenere güldü
O golün o dakikaya kadar gelmemesine sinirlenmiş olabilir hepimiz gibi.Ama zaten maç bitmiş orda kalkıp gitmesinde "özellikle" Emre'ye sinirlendiğini nereden çıkardın.Her futbolcu hata yapar medya kaç haftadır Emre'nin üzerine gidiyor sonunda başardılar hakemleri etkilemeyi.Sadece hakemleri etkilememiş galiba...
Ligin diğer maçlarında olduğu gibi bu maçtada hakem çok kötü bir yönetim gösterdi. Direk sonuca etki eden bu hataların artık bitmesini diliyorum. Hakemlerimiz yeni kurulmuş takım gibi daha lige hazır değiller.
Fenerbahçe kendi evinde zorlanıyor. Ancak kötü oynadığı maçı kazanmasını bildi. İster 10. dakikada ister 90+10'da farketmiyor. Fenerbahçe'nin zamanla toparlanacağını düşünüyorum. Çok anormal şartlar gelişmezse lig Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçecektir.
Çok doğru dün hakem Manisa aleyhine ve Fenerbahçe aleyhine çok önemli hatalar yaptı. Simpson atması gerekiyodu direk Santos'un ayağına vurdu topla alakası yoktu. Ortasahada bütün oyuncular gereğinden fazla sert oynadı.
Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon 80 puan üstünü alacaklar. Ben bu kadar iddialıyım.
Beşiktaş'a şansmı uğrasa ? Geçen sezonu hatırla bakalım. Şans varmı yokmu.
Ayrıca dün biz kötü oynamadık sadece gol çok geç geldi. Manisa kalecisi kaç tane top çıkardı maç boyunca.