Şutlar
FB 7 - LİLLE 16
İşte Daumun en büyük zaafı bu. Türkiyede istatislikelr böyle olsa bile kazanıyorsun , ama avrupada olmuyor işte.
Printable View
Şutlar
FB 7 - LİLLE 16
İşte Daumun en büyük zaafı bu. Türkiyede istatislikelr böyle olsa bile kazanıyorsun , ama avrupada olmuyor işte.
Unutmamak lazım 4 stoper 2 bek 2 önlibero ile oynadık. Bu kadar defansif oyuncuya rağmen gene iyi oynadık. Maçta da görüldiki genel oyun planı topa sahip olma üzerineydi bunu başardık, son dakikalardaki gereksiz fauller yüzünden ve oynayan 4 stoperinde pozisyon almayı bilmemesindne kaybettik.
İyi gün geçmedi ilk GS sonra FB nin elenmesi kötü oldu 1 takım dahi olsa ileriye gitmeliydi..
hayırlısı olsun maç hakkında söylenecek bir şey yok pozisyon hatası ve volkan'ın kararsız kalması gol yememize tuz biber oldu hayırlısı olsun..
Hedefimiz ilk önce Lig ondan sonrada ZTK olarak belirleyip hiç birşey olmamış gibi yolumuza devam etmemiz gerekir..
iki Türk takımlarınada helal olsun hiç değilse güçlerini sonuna kadar kullanıp rezil etmediler bizleri..
Fenerbahçe'li hiç bir oyuncuya mal deme hakkın yok adam gibi laflar konuş lütfen.
Deniz'in çıkması takımın kimyasını tamamen bozmuştu.onun yerine yorulmuş olan Alex'i çıkarması daha ideal olurdu.Sonuçta hakem ve teknik hatalar yüzünden kaybedilen bi tur oldu.
Bu takım bizim halı saha ekibiyle maç yapsa yine gol yiyecek,yine gol yiyecek.. Hastalık mı desem, bağımlılık mı desem..
Maçın kırılma noktası Alex'in ilk yarıda kaçırdığı o inanılmaz goldü.. Turu kaybetmek için ilk maçtan bu yana elimizden geleni yaptık.. Deniz Barış rakibe harika bir asist yaptı..Bilica saçmalık üstüne saçmalıklara imza attı.. Volkan'ın yediği goller akıl alacak gibi değildi. Guiza karşı karşıya, Alex adeta boş kaleye gol kaçırdı.. 180 dakikalık bir maçta saysan 18 tane kritik hata yaptık..
Kimse masal anlatmasın.. Bu takımda öyle saçmalamaya müsait oyuncular ve öyle iki ucu keskin bıçak bir kaleci var ki.. Bir arpa boyu yol almak mümkün değil.. Olan taraftara oluyor..
Volkan, çizgi üzerinde bekleyemezdi o pozisyonda, serbest vuruştan önce zaten pozisyonunu kale sahası dışında almıştı. Aslında bu tip pozisyonlarda hep başarılı olurdu Volkan fakat defanstaki adam paylaşımındaki hata golü yememizdeki büyük etken.
Ayrıca önceleri bu tip pozisyonlarda Carlos arka direkte beklerdi, çok büyük katkısı oluyordu çizgiden top çıkarma falan. Ayrıca ciddi anlamda Carlos'un çabukluğunun eksikliğini yaşıyor Fenerbahçe savunması.
ben de buna kızıyorum işte aynen. adam yüzlerce gol kaçırdı bir maçta çıkarken ıslıklandı diye olana bak.. bu ülkede Hakan Şükür ve Alex bile ıslıklandı da bu kadar kazanalım edelim olmadı. Ben kahroluyorum bu Güizayı izlerken. Ağlamışmış.. Bırakın ağlasın efendim. ağlayacak tabi. Bu ülkeye Jardel gibi İlhan Mansız gibi Hakan Şükür gibi van Hooijdonk gibi golcüler geldi, ne goller atıldı. Güiza ağladı diye avrupa kupasından eleniyor takım. Sonuçta bir Türk takımının böyle elenmesi beni üzdü. Zaten Galatasaray'ın acısıyla izlediğimiz maç sonucunda resmen kanser olduk. Uyuyabilirsem iyi bu gece!..
Hepimize geçmiş olsun..
Çok yazık oldu hemde çok.85 dakika iyiydik gercekten.Ama o gelen gol herseyi altüst etti.Son 5 dk kalmıştı yahu.Az daha dayanmalıydık.Ah Lugano Ah keske yetişebilseydi maca keşke.Eksikler olmasa bence kesinlikle geçerdik bu turu.Olmadı ne diyelim hayırlısı olsun demekten başka yapacağımız birşey yok.
Bundan sonra hedefimiz 2 kupa.Bunları alacağız inşallah..
Yazık oldu gerçekten.
Devre arasinda yabanci stoper almamanin cezasini odedi Fenerbahce. Bilica'nin ne mal oldugu biliniyordu, zaten Onder'in sorunlari var, Bekir ve Deniz de yetersiz, kontenjan da acilmisken iyi bir stoper alinabilirdi. Bugun Bilica'nin yaninda veya yerinde saglam bir stoper olsa bu kadar pozisyon verilmez ve o gol yenmezdi......
Gerçekten bu takımın kalan iki kupayı alacağına, bu hocanın bir "dahi" olduğuna, bu yönetimin taraftarı masallarla avutmaktan vazgeçip "yerinde" ve "mantıklı" işler yapacağına, bu "kalecinin" güven veren ve istikrarlı performanslarla bütün bir sezonun yükünü omuzlamaya muktedir, Fenerbahçe'ye layık bir kaleci olduğuna, Bilica'nın savunmada olumlu katkılar vereceğine İNANAN var mı? "Sahibinin sesi" birkaç spor yazarından başka? Yeter artık,yeter.. Bıktık mazeret dinlemekten ve boş umutlarla kandırılmaktan..
Vederson'un oynadığını gördüğümde bu kadar sevindiğimi hiç mi hiç hatırlamıyorum ama düm yazmıştım Vederson oynar muhtemelen, inanmıyorum sakatlık haberine diye.
Galatasaray forvet almayarak, Fenerbahçe defans almayarak veda etmiştir avrupaya. Bunların suçlusu da teknik adamlardır bence. İstediler de alınmadıysa, yine sözlerini dinletemedikleri için suçlular.
Bugün devamlı oynamayan, Bekir, Önder, Deniz, Selçuk, Vederson sahadaydı. Sahaya çıkan takımı eleştiremeyiz çünkü elde kalanlar bu, maça hızlı başlayıp, gol bulup sonra skoru koruma planı da doğruydu.
Tabi burada ortaya mantelite sorunu çıkıyor. Yediğimiz golün öncesine gidelim, serbest vuruş kazanıyoruz, Vederson topun başına geçiyor, maçın bitmesine 5 dakika kalmış, sana 1-0 yetiyor, zaman geçirmek için oynuyorsun ama bu pozisyonda ne yapıyorsun takım olarak? Göndermişsin oyuncuların çoğunu ceza sahasına ve Vederson içeriye dolduruyor. Yahu çok mu zor orada Vederson topu kısa kullanıp korner direği tarafına topu sıkıştırmak, nedendir bu kadar adamla ileri gidip, gol aramak?
Vederson isabetsiz kullanıyor, Lille oyuncusu topu kapmış, kendi sahasında, orada sarı kart görme pahasına oyuncuya faul yapması gerekirken yapmıyorlar ve topu bizim sahaya taşıyorlar. Orada Bilica geç kalınmış faulü yapıyor. Sonra yenilen gole ise hiç şaşırmadım.
Değişiklikler de bir yere kadar doğruydu, Semih top tutmak için ileride daha erken alınabilirdi. Uzama ihtimalini düşünüldüğü için Alex'i çıkaramadı yoksa Deniz yerine Alex çıkıp Cristian girebilirdi ama seçimler başkaydı ne konuşsak boş.
Bu takım mücadele ettiğinin karşılığını ne zaman almaya başlayacak merak ediyorum? Müsait pozisyonda gol atamadığı için maçı kaybetmemize neden oldu diye eleştirilen Güiza, bugün Alex'e al da at dedi ama Alex atamadı. Demek ki, futbolda olabilecek şeyler bunlar, şimdi Alex'e mi yüklenelim?
Türk futboluna defans yapmayı öğretecek bir lazım yoksa alınacak oyuncu kim olursa olsun, takımlarımızda, milli takımımızda bu sorun değişmeyecek.
2 takımımızın veda etmesi ise, yöneticileri ve teknik adamları bence rahatlattı, biri yoluna devam etse, diğeri daha çok eleştirilecekti, şimdi lige dönüyoruz diyecekler, hafta sonu alınabilecek galibiyetlerle bu maçlar unutulacak.
Şu turda üzüldüğüm şey, elenilmeyecek bir takım olmayan Lille'e elenmek oldu. Bunun da en önemli nedeni olarak devre arası takıma defanstakviyesi yapılmaması olarak görüyorum. Geçmiş olsun...
Daum'un sözleşmeyi imzaladığı ilk gün söylemiştim.
Daum ile avrupada bir cacık olmaz diye. Cacığı geçtim ayran bile olsaydı razıydık. ama o bile olmadı.
Transfer yapılmadan geçiştirilen taraftar, bu kadro yeterli transfere gerek yok diyen yönetim. Gördük ne kadar yeterli bir kadro var. Lig'de gitsin de ben o zaman görürüm Aziz Yıldırım'ı. sen bırak 3 sene lig de şampiyonluk sözü vermeyide avrupada başarı getir. Sen Zico ile avrupada yakaladığın başarının devamını getirseydin senden lig de kimse şampiyonluk falan istemezdi.
Lille gibi bir takıma eleniyorsun, Türk Futbolunu ve bu takımı bu hale getirenler utansın..
85'te yenilen golle elenmek daha da üzücü. Maçın özetini izleyebileceğim bir link var mı ?
Maçın karesi:
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/fbahc...ml?position=17
Fazla söze gerek yok. Daum'un 5 dakika daha Fenerbahçe'den para alması bir Türk olarak benim içimi acıtıyor. Sırf yabancı diye bu kadar tölerans gösterilmez bir adama. (Daum için) Sırf Türk diye bu kadar hor görülmez insan. (Semih için) Acaba Semih'in adı Cristoph Şentürk olsa bugün yedek otururmuydu?
Geçmiş olsun. Fenerbahçe'nin eleyeceğini düşünüyordum ama Türk futbolunun genel sorunu duran toplar. Yetenekli (!), üst düzey (!) yabancılarda getirseniz çözemiyorsunuz işte.
Maçın özetini izledim. Kaçırdığı gol Alex kalitesinde bir oyuncuya yakışmamış. Maçın kırılma anlarından biri olmuş. En kötü karar bile kararsızlıktan daha iyidir; Volkan çıkıp çıkmama konusunda kararsız kalmış ve etkisiz eleman durumuna düşmüş.
Bu kadar fazla sakatlıkla 3 kulvarı aynı anda götürmemiz zordu, şimdi elde kaldı 2 kulvar. İşin hayırlı yanı daha doğrusu kendimizi biraz olsun avutabileceğimiz yanı; elde kalan 2 kupaya daha sağlam yürümemiz olacaktır.
Her iki türk takımı da deplasmanlarda avantajlı skorlarla döndüler ama bunu evlerinde kullanıp turu geçemediler.
Galatasaray zor bir kura çekmişti ama karşılarında o kadar kötü bir A.Madrid vardı ki belki de böyle bir fırsat daha ele geçmezdi ama olmadı.
Fenerbahçe gidip Lille gibi bir takım ile eşleşti. Herhalde Lille'de ki çoğu oyuncuyu herkes Fenerbahçe sayesinde tanımıştır ama bana göre Fenerbahçe'nin kalitesinden oldukça düşük bir ayarda olan Lille gelip İstanbul'da turu geçiyor.
Gerçekten ben anlamıyorum Türk takımlarını. Beşiktaşlı olduğum için değil eminim ki aynı durumda Beşiktaş olsa biz de geçemezdik turu.
3 büyüklerin acilen toparlanıp şapkalarını önüne koyup düşünmeleri gerekli.
Daum bu konjektürde en son suçludur. Çıkarabileceği en verimli kadroyu çıkarttı. Skor yorumculuğu yapmamak gerek. Takımın özelliği defansif, skoru koruma içgüdüsünü anlayışla karşılamak lazım. İki maçta da turu getirecek kırılma noktaları lehimize olmadı. Volkan'ın bir anlık kararsızlığının kurbanı olduk.
Sen kalecisin, orda o topa sıçrasan ya vurursun, ya da yere yuvarlanırsın faul alırsın. Bunu düşünmek gerek. Korner'deki gereksizliğe ben de katılıyorum.
Ben onu bunu anlamam Fenerbahçe'nin bu seneki hedefleri arasında Avrupa'da başarı var mıydı yok muydu? Vardı. Başarı yok ee suçlu kim oluyor o zaman? Fenerbahçe eksiktide Lille değilmiydi. Skor yorumculuğu felan yapmıyorum. Semih bu maçta oynamayacakta hangi maçta oynayacak. Sonra Semih'ten verim bekleyin. Adamda artık aşağılık kompleksi oluşmaya başlamıştır. Rıdvan Dilmen'in dediği gibi Semih bu takımdan gitmeli. Hem kendisi hemde Fenerbahçe için...
Deniz'e son maçta herkesin küfürler ettiğini, yerden yere vurulduğunu hatırlıyorum :) bu maçta niye çıkarıldı diye yorumları yapılıyor...
geçen hafta çoğu kişi Guiza'ya fazla yüklenildiğini düşünüyordu, bu maçta oynadı diye yine asılıp kesiliyor...
taraftarlık garip bişey, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık...ne yapsa yaranamaz takımlar, t.d.'ler :)
Yazık oldu gerçekten. Daum'a belli döneme kadar bişey demedim. Sonuçta elinde olan kadro bu o yüzden bunu çıkarmak zorundaydı. Ama anlamadığım yaa 1-0 öndesin. Rakip üstüne üstüne geliyo. Sen Gûiza gibi atılan toplara hareketlenen adamı çıkarıp defansın önüne adam alıyosun. 4-5-1-0 oynamaya dönüyosun. Madem böyle oynayacaksın Semih'i al. İleride kim top tutacak. 2 metreye yakın savunmalarla Alex'mi. Grup maçlarındada aslında aynısını yapmıştı ama o zaman şans tuttu galibiyetler aldık. Ama her zaman kedi pilav yemez.
Gûiza Gûiza diye diye adamı gördük dün akşam. Tamam çabalıyo koşuyo ama atamıyosa bu adamın durmasına gerek yok. Emre'de koşuyo niye kimse onun için gitmiyo antrenmana. Yazık bu adama. Geçen Bursa maçında - Dün akşam takımın en çok koşan oyuncusuydu Emre. Sürekli pres yapıp rakibi yıldırdı. Biz seviyoruz böyle acındırma olaylarını. 2 gözyaşı döktü hoop hepimiz Gûiza fanı olduk. Tek sorumlu var oda Daum. Futbolcularda suç aramıyorum dün akşam için.
Bekir'i beğenmeyenlerede helal olsun. Adam dün akşam savunmada duvar gibiydi.
Lille'li oyuncu süper bir orta yaptı ama pozisyonu izleyin nerdeyse Lille'li oyuncular birbirlerine çarpacaklar.Bizim takımlarımızın zaten duran top savunması kötüdür ama Fenerbahçe'nin son 6-7 maçtır öyle bir özelliği yok.Özellikle bazı oyuncular var değil adam tutmak,zıplamayı bile lüks görüyolar.Bir güzel izliyolar öyle,verelim çekirdek serbest vuruşlarda çitlesinler vakit geçer.
Lille'in yardımcı antrenörü teknik direktöre sormuştur 20 dakika kala ,eleniyoruz ne yapmalıyız diye,o da demiştir bir şey yapmamıza gerek yok nasılsa Daum müdahalede bulunur bizim yerimize diye.
Semih'i çoktan bitirdi Daum.Semih artık bir hayalet.Girdiği bile anlaşılmıyor.Semih oyuna girince Bursa maçının aynısı oldu,adamlar daha fazla kişiyle,defansın aklı karışmadan hücum edebildi.O dönen top pozisyonu gol olmasaydı da başka pozisyonlar gol olabilirdi, Volkan'ı alkışlamak lazım yermek değil.
Bursa maçı; Guiza çıkmasa maç 3-1 ya da 4-1 Fenerbahçe lehine biter Semih girer sonuç ortada. Lille maçı Lille defansı Guiza'yı takip edeyim diye önünü göremedi,Guiza çıktı rahatladı. Kopya maçlar.
Bir kaleci için çok önemlidir önündeki savunma. Volkan tedirgin çünkü Volkan ortaya çıkarken kimin ne yapacağını kestiremiyor.Christian yine izleyecek mi kafaya mı çıkacak, Bilica beni mi dağıtacak oyuncusunu mu tutacak ,tam bir saatli bomba, ( zaten 2. yarıydı galiba bir pozisyonda Volkan hakim olurken Bilca dağıttı onu,topu bıraksa belkide gol olacak,o kadar dengesiz bir oyuncu). Diğerleri için hiç bir şey demiyorum kendi hallerinde ya da tecrübesiz olan var aralarında.Böyle bir ortamda uzaktan konuşmak kolay,siz Volkan olun tereddüt etmeden çıkın bakalım topa, Volkan tereddüt etmeden çıkıp da çıktığı sırada kendi ağlarına topu yollayabilecek en az 2 oyuncu sayarım Fener'de.Bazı şeyler göründüğü kadar kolay değil.
Galatasaray Caner'in sinirlerine hakim olamaması yüzünden ve Nonda'yı göndermelerinden kaybetti,tamam adam o pozisyonda kuşlara bakmış penaltıyı görmemiş,ama sen daha iyi durumdasın o anlarda,sinirini rakip oyuncudan çıkarmak niye? Aynı Galatasaray bu sene santrafor hatasından kaybetti,geçen sene finale bile gidebileceği bir seride aynı hatayı savunma oyuncusu Meira'yı göndererek yapmıştı,bekte Kewell ile çıkmıştık,sonuç ortada.
Fener'de Serkan'ın dediği gibi defans oyuncusu getirmemesi yüzünden kaybetti,bir de Daum'un bünyesindeki oyuncuları bitirmesiyle. Bizim takımlara akıllı idareciler şart.Her şeyde teknik direktörün oyuncu istemesiyle bitmiyor.
Ayrı bir konu daha var,yabancı teknik direktörler UEFA kupasını önemsemiyor,ne kadar değişiklik yapılırsa yapılsın statüde,genel izleyici sayısı o kadar artamadı.Bırakın 2-3 seneyi geçen sene bu kupayı kim almış çoğu kişi zor hatırlıyor ama bir Şampiyonlar ligi deyince hemen akla geliyor.Yabancı teknik direktörler bu kupayı bir angarya olarak görüyorlar.O yüzden akıllarındaki ilk şey önce şampiyonluk. Burda şampiyon teknik direktör bile hatırlanmıyor ama Şampiyonlar Liginde vay be bu takımla çeyrek finale yükseldi ya da 2. tura çıktı olayı kat kat daha çok prim yapıyor futbol arenasında.
Kadro buydu demek de biraz sacma. Eksik olanlar Santos, Lugano, Ozer, U.Boral Topuz, Deivid ve Baroni.
Deivid zaten sezon basindan beri yok, Baroni 1 devre oynayabildi, Topuz ve Ozer zaten birlikte oynamiyor, U.Boral da rotasyon oyuncusu sonucta. Yani cok eksiklik diyebilecegimiz 4, maksimum 5 oyuncu var, ki bunlar cok cok onemli oyuncular da degil.
Rakipte ise en onemli isim Gervinho, en onemli orta alan oyuncusu Cabaye ve adini unuttugum gol atan kel orta alan oyuncusu yok, yani 5 eksiklige karsi 3. Eksiklikler hicbir mazeret olamaz, sonucta FB 27-28 kisilik kadro kuruyor, o zaman ona gore kuracaksin kadronu. Devre arasinda 3. golcu alacagina FB stoper alsaymis o zaman.....
Tebrik ederim Daum'u ve futbolcuları yine göğsümüzü kabarttılar ve Lille gibi bir takıma elenerek dünya kulübü olma yolunda önemli bir adım daha attık..
Bugün baktığımızda Olympiakos gibi bir takım bile 2 sezondur istikrarlı birşekilde Şamp. Ligi'nde gruplardan çıkabiliyor ama biz Avrupa'nın 2. sınıf kupasında Lille gibi bir takıma eleniyoruz.. Hiç kimse lig vs. bahanelerine sığınamaz.. Liverpool gibi bir takım bu kupayı önemsiyorsa bizde ciddiye almalıydık.. Onlar ligde iyi olmayabilirler ama bu takım bu kadar para harcadıktan sonra TSL'yi kazansa büyük bir başarı olmayacak.. Bana GÖRE Bugün geldiğimiz noktadaki durum, TSL şampiyonluğuna bir kaç yıldır hasret kaldığımız için diğer kupalarda (UEFA) isteksiz olmamızdı.. Bence bizim camia elenmeyide istiyordu.. Lig açısından.. Çünkü başkanımız UEFA'da başarısız olsa kimse çok kızmayacak ama lig kaçarsa o zaman Aziz Yıldırım'ı Alllah korusun.. Başkanda bu düşüncede ve TSL & FTK yı kazanma öncelikli.. Neyse 2 kupayı getirirlerse o zaman yerel anlamda kendilerini affettirirler ama şunu unutmasınlar Türk taraftarları artık dışarıda başarı bekliyor.. Heleki büyük takım taraftarları..